1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Sistemul de franare la A4 B5 - Discuri - placute - etrieri si lichid Frana - probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de elad, 27 Dec 2008.

1. popciprian87 1st Gear Member

Locație:
    Aarhus, Danemarca
    Masina:
    Audi A4 B5 1.8T 150 HP Quattro
    Voi creste si puterea dar pana cam 210 CP , deci probabil voi merge pe varianta de 312 in fata .
    Dar ce anume presupune varianta de 269mm in spate? ce piese trebue achizitionate?

2. arazvan2002

arazvan2002 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad BiTDI
    Pe spate am pus eu de 269 ventilate, verifica topicul B5-ului meu. Exista 2 variante. Cu etrier de S4 sau de Passat W8 cu suportul aferent și plăcuțele corespunzătoare etrierului și disc de A8 D2. Intre cei 2 etrier difera doar prinderea furtunului. Evident la Passat tb și furtun de Passat, dar de la un Passat normal, nu w8 (sa fie mai lung)

3. Daniel RR

Daniel RR 4th Gear Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    A4 B8 - 2.0 TDI CAHA - 2012
    popciprian87 - nu uita de furtune de frana metalice + lichid de frana HQ + cele spuse de colegii de mai sus si o sa simti diferente la franari

4. popciprian87 1st Gear Member

Locație:
    Aarhus, Danemarca
    Masina:
    Audi A4 B5 1.8T 150 HP Quattro
    Multumesc pentru sfaturi. Cei care ati trecut la discuri de 312 mm pe fata, ati schimbat si protectia metalica din spatele discului? daca da, de pe ce masina ati luat-o, eventual un cod?

5. arazvan2002

arazvan2002 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad BiTDI
    Gabi_KGT apreciază asta.
  6. Daniel RR

Daniel RR 4th Gear Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    A4 B8 - 2.0 TDI CAHA - 2012
    popciprian87 - nu trebuie sa schimbi protectia , doar portetrier si de disc ai nevoie (pe fata) ca sa treci la 312mm , spor la treaba !

7. ViRaveNuS 1st Gear Member

Locație:
    iasi
    Masina:
    a4 afb 1999
    Salutare,
    M poate ajuta cineva cu un sfat ? Masina e Audi A4 B5 cod motor AFB an 1999 2.5 diesel. Nu reusesc sa dau pistonul de la roata stanga spate inapoi sa pot pune placutele vorbesc de pistonul cel mare din spate de pe etrier. Cand m-am apucat statea sa ploua iar la final m-a prins ploaia si am bagat numai o placuta inapoi cat sa-mi stea acolo eteierul sa bag masina in garaj. Evident pistonul a iesit si mai mult iar acum nu reusesc sa-l bag inapoi sa-mi pun placutele. Cei pot face ca nu am loc sa bag cheia sa si invart sa si imping. Am o cheie speciala de resetat pistonul dar nu-mi intra. In final daca mi-ati putea spune va rog cum bag pistonul inapoi! ? Multumesc anticipat.

Ultima editare de un moderator: 9 Mai 2015
  8. LuChIaN0

LuChIaN0 Gold Member

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A4 1,9 tdi 116 CP AJM 2001 B5 (facelift) DUK
    Normal se face cu niște scule speciale !! Dacă ești grijuliu si mai ai pe cineva care sa te ajute nu este foarte greu. Ai nevoie de ceva cu care sa împingi pistonul si un mox reglabil cu care sa învârti pistonul in același timp. Dar grija mare sa nu prinzi cu moxul si garnitura ca sa o rupi !!!

9. AYG

AYG Junior Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 1.8 1996
    a pus cineva discuri mai mari pe spate, gen 280-288mm ?

10. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    Cumperi o trusa de repus pistoane pentru etrier sau cauti un mecanic ii explici boacana si te rezolva.:)

11. ViRaveNuS 1st Gear Member

Locație:
    iasi
    Masina:
    a4 afb 1999
    Rezolvat prin dat jos pistonul de tot e cu filet si curatat de mizerie dat drumu la cablu de lichid frana de fapt am demontat complet etrierul si apoi il bagi la loc ca pe un surub.

Ultima editare de un moderator: 11 Mai 2015
  12. arazvan2002

arazvan2002 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad BiTDI
    Doar la quattro. (Găsești în semnătură mea la topicul B5-ului) A FWD e discul cu butuc cu tot. Nu știu sa existe mai mare pentru FWD.

13. haituc

haituc 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti - Buzau
    Masina:
    A4 1.9 TDI ; ATJ ;116cp QUATTRO 2000
    Salutare, in Septembrie 2014 am schimbat discurile fata noi, Ferodo, de vre-o 2 luni fac la fel ca si cele pe care le-am avut (vibreaza tare cand franez, mai ales daca apas frana mai tare). Cele care le am pe masina au prox 25000 km si abia daca se vede ca-s uzate. Nu as vrea sa dau iarasi alti bani pe discuri noi. Poate cineva sa-mi recomande o solutie sau daca e sa le inlocuiesc cu unele noi ce marca ar trebui sa fie. A incercat sa duca cineva discurile la strung? Va multumesc anticipat!

14. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    haituc mecanicul tau a facut ce am scris eu intr-un mesaj anterior ? Ti-am copiat mesajul. Nu cred, pentru ca altfel nu mai scriai aici.

15. bebe_sb 2nd Gear Member

Locație:
    sibiu
    Masina:
    AUDI A4/B5 1,9TDI AHH Break 1999
    recomandare producator butuc roata fata

Buna ziua,

Am o problema cu directia masinii si anume: la o viteza de circa 70-80km/h masina trepideaza daca franez.
    La inceput am crezut ca sunt discuriel ovalizate, am cumparat discuti de frana noi si o vreme a fost ok dar a inceput iarasi sa tremure in momentul franarii. Am fost la un service pentru a constata de unde este problema si mecanicul de acolo a spus ca sigur de la butuci. Ce producator imi recomandati pentru butuci ? Trebuie schimbate discurile de frana din nou ?
    Multumesc

Ultima editare de un moderator: 22 Mai 2015
  16. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    bebe_sb Cumpara HUB (asa se numeste, nu butuc) original. Daca discurile sunt inca bune nu le schimbi.

Ultima editare: 22 Mai 2015
  17. bebe_sb 2nd Gear Member

Locație:
    sibiu
    Masina:
    AUDI A4/B5 1,9TDI AHH Break 1999
    Si pe original de unde as putea lua ? Doar de la reprezentanta sau orice magazine de piese auto. Credeti ca discurile nu s-au ovalizat dupa butucii vechi?

18. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Le cumperi de la orice magazin de piese auto sau reprezentanta pe baza codului de piesa conform cu seria ta de sasiu si echiparii care o ai pe masina.
    Discurile nu se ovalizeaza din cauza HUB-ului. Discurile doar nu se pot aseza corect pe fata HUB-ului daca acel HUB nu este curatat foarte bine asa cum am descris eu mai sus. Discurile se ovalizeaza din alte cauze (material prost, mergi prin apa cu ele incinse si franezi, etc., etc.)

19. haituc

haituc 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti - Buzau
    Masina:
    A4 1.9 TDI ; ATJ ;116cp QUATTRO 2000
    Salutare, multumesc de informatii, discurile le-am schimbat eu, am curatat cat de bine am putut la vremea aceea, caci atunci nu locuiam la ai mei unde am garaj, scule, spatiu, timp, etc, le-am schimbat intr-o parcare. Oricum va trebui sa-i refac toata bucsaraia pe fata, amortizoare, eventual si arcuri (dar ma mai gandesc) si atunci voi verifica si discurile dupa cum mi-ai descris. Asta se va intampla luna viitoare dupa salariu, asa ca acum sta in parcare si folosesc masina sorei mele.

20. Ionut lucian

Ionut lucian Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 1,6 BENZINA "97
    Pentru colegii care nu stiu engleza: HUB pe romaneste inseamna butuc roata.

Ultima editare de un moderator: 28 Mai 2015

Distribuie pagina asta