1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Sistemul de franare la A4 B5 - Discuri - placute - etrieri si lichid Frana - probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de elad, 27 Dec 2008.

1. alinropan 4th Gear Member

Locație:
    Suciu de Sus, Maramures
    Masina:
    Audi A4, 1.6, 1996
    Baieti, o problema : cand franez, de exemplu pe panta, dar si oricand, imi vine de la roti un zgomot infernal, si m-am gandit ca o fii de la discuri. Ceva de genul "vum vum vum". Culmea, nu simt nimic nici in pedala nici in volan, doar zgomotul. Cum naiba ?! Daca discurile ar fi ovalizate, ar trebui sa am si alte simptome in pedala, nu ? Nu inteleg ce poate fii, in afara de discuri... Cine s-a mai confruntat cu asa ceva ? Oare sa fie doar putin ovalizate, si sa nu se simta decat zgomotul respectiv ? Se poate asa ceva ?

2. zamolxez

zamolxez Gold Member

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    Audi A4 B7 2004, 2.0 TDI BRE (Ex BLB)
    De obicei cand una din placute a ajuns la fier, huruie . E chiar normal :).
    Daca discurile sunt ovalizate trepideaza la franare.

3. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    Cumparati discuri&placute aceasi marca astfel se evita anumite zgomote,eu folosesc ATE alte marci ok Textar,Brembo,Bosch
    Inca un lucru bataia la franare poate proveni din brate nu din discuri etc

4. alinropan 4th Gear Member

Locație:
    Suciu de Sus, Maramures
    Masina:
    Audi A4, 1.6, 1996
    zamolxez Trepideaza, adica mai exact la ce te referi ?

Sa stii ca nu huruie, stiu eu foarte bine cum face o placuta uzata de tot, ci face un zgomot de genul cum am descris. Sau ma rog, cine stie cate zgomote poate face o placuta. Dar de huruit nu huruie, stiu eu zgomotul ala specific.

Faza e ca pe spate, intr-adevar, imi sunt uzate putin oblic, ca erau blocate cuiele alea de culisare, acum de un timp le-am deblocat, si probabil, acum nu se aseaza placutele cu totul pe disc, ci doar o "bucata", sau probabil oblic, pana se mai "roade". Se poate din cauza asta sa faca asa ? In fata le-am schimbat de o luna, le schimb si pe spate cat de curand. Dar e ciudat, altadata aveam un pic etrierele blocate din cauza pistonaselor, si tot nu facea asa urat la franare.

iulian_1976 M-am gandit si eu la asta, cand aveam un pivot praf, de la bratul curbat. Ghici ce ? Acum nu mai am niciun pic de joc in brate, bucsi, nimic, totul e in regula, am schimbat de curand tot ce trebuia, dar zgomotul la franare persista. Am zis, altadata aveam sistemul de franare si blocat, si nu-stiu-ce, si tot nu facea asa... Intr-adevar, discurile fata sunt de un an schimbate ( sau unul fata si unul spate, nici nu mai stiu ), si da, din pacate nu am luat de firma asa buna, parca QWP sunt. Or fii totusi astea vinovate ? E ciudat, ca in pedala nu simt nimic, dar parca aud trenul venind "vum vum vum", cand franez, desi nu-i linie ferata in apropiere. :)

P.S.:

Zgomotul este in ritmul rotilor, cu cat masina se opreste, cu atat scade si el de asta m-am gandit la discuri. Ceva intre discuri si placute e problema, altfel nu-mi explic asa ceva. Rotile nu cred sa fie, si cu cele de iarna facea la fel.

Ultima editare de un moderator: 11 Iun 2015
  5. zamolxez

zamolxez Gold Member

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    Audi A4 B7 2004, 2.0 TDI BRE (Ex BLB)
    Nu pot sa iti explic cum trepideaza. Se simte o miscare a masinii , ritmica, cu frecventa din ce in ce mai mica pe masura ce incetineste. Apare numai la franare si indica dicuri ovalizate. Inchipuieti o bicicleta cu roata ovala, cum se vede cand ruleaza. Asta se intampla la tine.
    Daca schimbi discurile e cam "musai" sa schimbi si placutele.

6. alinropan 4th Gear Member

Locație:
    Suciu de Sus, Maramures
    Masina:
    Audi A4, 1.6, 1996
    zamolxez M-am uitat la discuri. Arata urat de tot, ceva in genul celor din pozele postate de userul gtincu de la pagina 18, postul 172, de aici. Uita-te daca vrei sa vezi. Marginile unde prind placutele nu sunt netede, cum ar trebui sa fie discul, ci au o "dunga" in relief, pe care prinde capatul placutelor.... Am vazut ca au ruginit de mai demult, dar nu era asa grav pana acum, doar un strat superficial din care mai disparea dupa ce mergeam mai des cu masina. Ma intreb, asta imi da mie astfel de simptome, sau totusi or fi si discurile ovalizate ?

Ultima editare de un moderator: 21 Iun 2015
  7. alinropan 4th Gear Member

Locație:
    Suciu de Sus, Maramures
    Masina:
    Audi A4, 1.6, 1996
    Am descoperit ceva : culisantele de la etrierul stanga spate au fost strambe, cel putin unul de sus, iar daca strangeam surubul maxim se bloca total, nu mai culisa. Unde gasesc din alea ? Am vazut pe net cate ceva, dar nimic concludent, am vazut kit cu tot cu burdufurile alea mici, dar de la alte masini sau alte motorizari, la a mea inca nu am gasit, zici ca-s OZN-uri sau ce naiba... Probabil ca nu merita dupa ce preturi am vazut, dar totusi, gumele alea imi trebuie ca-s imbatranite si unele rupte, deci....

L.E. : Uite ca am gasit pe autokarma : http://www.autokarma.ro/set+bucsi+ghidaj+etrier+frana/audi/a4-i/1-6/4613/10106/10127/0

Dar care-i diferenta intre alea 2 seturi, doar de design ? Eu am pe ea ca si alea, setul 2 din lista. Nu vad vreo diferenta...

Ultima editare: 24 Iun 2015
  8. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Sunt diferente, la burduful de cauciuc, Cum nu vezi diferenta ? Trebuie sa cumperi kit-ul exact cum este pe masina ta, nu altfel. Daca nu cumperi burdufuri exact cum ai tu nu iti vor intra pe culisa etrierului existent pe masina ta.

9. alinropan 4th Gear Member

Locație:
    Suciu de Sus, Maramures
    Masina:
    Audi A4, 1.6, 1996
    Da, da, am vazut azi la piese auto.. Probabil de asta aveam eu astfel de zgomote la franare, fiindca suruburile fiind stranse, culisantele nu mai umblau bine, am vazut eu cum se misca etrierul cand dau sa strang pana in capat si preseaza placutele pe disc... Asa e cand altii dinaintea ta nu au avut grija de acea masina...

Cristi, tu ai avut astfel de probleme la franare, sau doar eu sunt mai ghinionist ? :) Imi sunt cam ruginite discurile din fata, dar presupun ca nu e aia cauza zgomotelor, ca am avut altele si mai rele si nu imi facea asa... Astea sunt doar de un an si ceva, dar na, nu cred ca sunt asa de buna calitate... Unul si-a format o dunga in relief, pe margine, si placuta calca acolo... Nu cred ca merita o rectificare, nu ? Macar sa le "nivelez" as vrea, ca de groase, sunt inca....

L.E. : Acum am vazut ca tu ai B7, deci nu cred ca ai tu probleme cu franele la ala... :)

Ultima editare: 24 Iun 2015
  10. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Eu repar dupa altii care fac tot felul de improvizatii. :) Trebuie rectificate discurile daca au bavura / margine aceea in plus. Intai masori grosimea discurilor ca sa vezi daca mai merita sa te apuci de rectificat. Citeste integral topicul pentru ca ai raspunsuri la toate intrebarile tale. Bafta.

11. alinropan 4th Gear Member

Locație:
    Suciu de Sus, Maramures
    Masina:
    Audi A4, 1.6, 1996
    Discurile au fix 1 an jumatate, toate 4 le-am luat noi, dar de firma mai slaba cred, QWP, si mi-au ruginit din prima luna, fiind iarna.. Oare merita rectificarea aia, sau mai bine cumpar altele ? :))

Ultima editare: 25 Iun 2015
  12. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Cumpara altele dar ceva mai bune. Bafta.

13. arazvan2002

arazvan2002 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad BiTDI
    Recomandarea mea, discuri Ate sau brembo cu placute Ate. Roagă pe cineva sa caute pentru tine în ETKA codurile de la kitul de culisante.

14. gabi_74

gabi_74 Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi A6, C6, 2.0 TDI,CAGB,136 CP,2010
    A schimbat cineva discurile pe spate la B5? Trebuie schimbati si rulmentii chiar daca nu huruie?Am cumparat discuri noi sa le schimb dar am avut surpriza sa constat ca am nevoie si de rotorul pentru Abs.Rulmenti sun buni din spusele mecanicului.

15. gtincu 4th Gear Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    A4 B5.5 Avant 1.9 TDI AJM 2000
    Eu am schimbat discurile pe spate si rulmentii desi nu huruiau, pentru ca am citit ca cei vechi sunt presati si se scot greu sau nu se scot intregi sau daca se scot e foarte posibil sa aiba joc apoi si asa mai departe.
    Cand am ajuns la schimbat mecanicul a zis ca a bine ca am luat si rulmenti cam din aceleasi motive pe care le citisem si eu si mi-a aratat cum sunt pusi si parea cam dificil intr-adevar. Adevaru o fi pe la mijloc probabil. Daca mecanicul se bizuie sa ii scoata si sa ii puna la loc si sa fie ok, cred ca merita.
    Eu rotorul de abs nu l-am schimbat, mi l-a pus pe cel vechi si nu am avut probleme pana acum, peste 10.000km de atunci.

Ultima editare: 26 Iun 2015
  16. gabi_74

gabi_74 Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Revin cu un feedback,am reusit sa schimb discurile pe spate,rulmentii fiind buni si fara probleme i-am pus inapoi,a trebuit sa cumpar doar rotorul de la Abs.Pentru cine vrea sa faca schimbarea sa stiti ca se pot scoate rulmentii fara nicio problema,(de fapt camasile pentru ca rulmentii ies usor),doar trebuie grija si indemanare.

17. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    Nici inelul ABS nu se schimba se scot amandoua cu grija,o presa de indicat sau merge si fara insa lovit cu grija unde trebuie si cu ce trebuie.

18. gabi_74

gabi_74 Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Da,dar inelul Abs era foarte ruginit așa ca am preferat să le schimb pe amândouă.

19. dcaramarin

dcaramarin Silver Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A4-avant-2.0 CR, CAGB
    Salut, baieti eu ce dimensiune am la etrieri? 280, 288? masina e tdi AHH din 2000 si avant. saru-mana

20. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Etka nu da dimensiunea la discuri in functie de codul motor, ci in functie de codul PR aferent sistemului de franare al masinii tale, care se gaseste pe stickerul din portbagaj sau la inceputul cartii service. Daca ai codul 1LZ atunci dimensiunea discurilor fata este 280x22MM iar daca ai codul 1LB ai 288x25MM. Pe spate ai codul 1KD, dimensiunea 245x10MM.

Distribuie pagina asta