1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Sistemul de franare la A4 B5 - Discuri - placute - etrieri si lichid Frana - probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de elad, 27 Dec 2008.

1. iulian_18

iulian_18 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4 B5, 1.6 (101 Cp ), 1995
    Salut,
    Tot ma confrunt cu o problema putin bizara la franare. Cand am viteza ( 50 - 150 Km ) franele merg foarte bine, in schimb la viteze mici ( 10-20 km ) si o franare progresiva constanta simt niste vibratii in pedala de frana si un tacanit in bord, undeva in zona soverului ( ca o tabla mica ce zdrangane sau ca de ABS ). Sunt momente cand se aude si un huruit pe partea stanga...
    Martorul de ABS nu se aprinde la franare iar acest lucru se intampla indiferent de supraf. de rulare.
    Pe VAG nu apare nici o eroare legata de frane...
    Tin sa precizez ca placutele+discurile fata / spate au max 2000 Km...

Vreo sugestie ?

Multumesc mult !

2. lucaflo26

lucaflo26 Silver Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Audi A6 C7 2016 ultra 190 HP
    Tacanitul poate fi de la swich de la pedala de frana si sunetul il poate face placutele de frana . Daca ai frana buna si nu sunt zgomote puternice eu zic sa nu iti mai bati capul.

3. iulian_18

iulian_18 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4 B5, 1.6 (101 Cp ), 1995
    Ms mult lucaflo26. Am avut probleme cu acel swich de sub pedala, erau lamelele oxidate si nu se mai aprindea stopul pe frana. Nu stiu sigur daca de atunci a aparut problema dar nu cred ca are vreo treaba cu acele vibratii in pedala.

4. spanu 1st Gear Member

Locație:
    B-n
    Masina:
    Audi a4 avant 2I tdi 2007 B7
    Oare de la ce pot veni trepidatiile la franare dar numai la viteze mai mari peste 100 km in rest nu trepideaza.... tin sa mentionez ca nu bate nimik si nu trage volanul nici intro parte

5. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Sa ai in vedere discuri ovalizate (sau montate incorect), cauciucuri cu defecte, jante ovalizate/strambe. Chiar daca nu bate, nu troncane, fa o inspectie asupra trenului de rulare, orice bucsa crapata, pivot cu joc poate sa iti aduca vibratii nedorite.

6. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    spanu e complicat de spus. Trebuie sa demontezi sistemul de franare ca sa-l verifici. Cum faci asta ai fi aflat daca ai fi citit topicul asta integral. Ai toate explicatiile necesare in topic. Citeste si mesajul #568 de la pagina 57 care te redirectioneaza la un alt mesaj de la pagina 47. Invata sa citesti integral topicurile din aria masinii tale si nu numai. Bafta.

Ultima editare: 16 Iul 2015
  7. arazvan2002

arazvan2002 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad BiTDI
    Am avut și eu exact aceeași problema. Discurile băteau foarte tare la viteze mari și frâna în valuri. A trebuit sa le rectific pe strung cu ajutorul lui Cristi. A dispărut orice problema. Am pus evident placute noi și s-a curațat foarte bine hub-ul. Nu poți scăpa cu alta varianta decât sa rectifici sau sa înlocuiești discurile. Problema a fost Identificata cu ceasul comparator.

Ultima editare de un moderator: 17 Iul 2015
  8. coco_catalin

coco_catalin Gold Member

Locație:
    Botoșani
    Masina:
    Audi A4 B5 / 1.6 ADP / 101 CP / 1997
    Salut colegi! Va deranjez cu doua intrebari in legatura cu frana de mana :)
    Este normal ca pistonasul de la roata din dreapta sa elibereze cand las frana de mana in jos si la cel de pe roata din stanga nu?
    Pot sa dau cu spray tip WD-40 sau WD-90, care e mai bun pt ungere?
    Am atasat 2 fotografii: prima cu cel din stanga (partea soferului), a doua cu partea dreapta.
    Am schimbat ieri discurile de frana pe spate (ATE), placutele si mi-au mai strans mecanicii un pic cablul de frana de nu imi mai tinea frana de mana nici sus de tot... :( Acuma e ok, tine la 3-4 dinti!
    Va rog sa-mi spuneti cum e treaba cu pistonasele cele doua de la frana de mana sa nu bulesc discurile acestea de noi. Multumesc! :friends:

9. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Nu este normal ca etrierul sa nu elibereze in momentul coborarii franei de mana. Ori ai cablul ruginit, ori axul etrierului este blocat. Sprayul wd40 nu face rau, dar nici minuni nu face in cazul blocarii axului in etrier decat pentru cateva zile. Trebuie demontat etrierul, scos tot din el, curatat, uns si montat la loc, eventual schimbate si garniturile din interior.

10. coco_catalin

coco_catalin Gold Member

Locație:
    Botoșani
    Masina:
    Audi A4 B5 / 1.6 ADP / 101 CP / 1997
    Multumesc campary! Cand am vazut ca nu primesc nici un raspuns am trecut la treaba si am dat cu wd40 si intr-adevar nu face minuni prea mari in sensul ca odata elibereaza, cateodata nu... o sa folosesc frana de mana cat mai des posibil sa vad pe viitor ce rezultate vor fi.
    Baietii de la service au curatat pe acolo cat s-a putut si ce s-a putut. Discurile cele vechi erau foarte ruginite :-) cred ca nu au fost schimbate niciodata. Eu am schimbat doar placutele in 2013 fara sa umblu la discuri :-) erau si rulmentii dusi desi eu nu simteam vreo zurnaiala sau zumzaiala in masina :-) :friends:

11. nututl

nututl 1st Gear Member

Locație:
    Tulcea
    Masina:
    audi a4,motor 1.9 TDI,an fabricatie 1996
    Salut.Am un audi a4 din 1996 si am o problema la frane,leam aerisit si pedala tine undeva de la jumatate in jos si nu franeaza suficient de bine.Astept pareri din ce cauza ar putea fi. Multumesc

12. d&bogdan 1st Gear Member

Locație:
    bolintin vale
    Masina:
    audi a 4, 1.9, 2001
    Am o rugaminte pt cine ma poate ajuta.Am un audi a4 b5 din 2001 si dintr-o data a inceput sa franeze singura in mers.Am avut norocul ca am putut sa opresc undeva unde sa nu incurc circulatia.Dupa o examinare rotile de pe fata incinse..am incercat sa o misc de pe acel loc...surpriza..mai greu mergea.S-au blocat si rotile de pe spate.Am chemat pe cineva(priceput..omul lucra la dezmembrari)si mi-a scos mufa de la pompa de frana lasand-o mecanic sa franeze masina, spunandu-mi ca este dusa partea electrica de la abs.Mentionez ca daca bag mufa la loc, in 5 metrii se blocheaza.

13. TalosCosmin

TalosCosmin Platinum Member

Locație:
    Sălaj
    Masina:
    A4 B5 Avant Facelift, AJM , fab. 2000
    Am o mica problema! Mi s-a aprins senzorul de placuta de frana si m-am dus la mecanic sa le schimb. A dat roata jos si a observat ca sunt legate pe direct.. prin ceva "papuc" de electrician daca bine zic..ei bine mecanicul nu avea asemenea papuci langa el si mi-a montat placute fara senzor si a legat el firele in asa fel incat sa se stinga senzorul, doar ca el nu se stinge din bord ... Am pus vdcs 12.12.0 si nici nu imi gaseste eroarea... Cum pot scapa de eroare aprinsa in bord?

14. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Si de ce vrei sa folosesti asa improvizatie ?

Nu era mai comod si elegant sa iei 2 mufe din dezmembrari si sa te duci la un electrician sa iti dea papucii jos si sa puna mufa in locul papucilor ? Asa aveai unde sa conectezi mufa de la senzorul placutelor, ramaneai si cu martorul functionabil si nu trebuia sa te uiti mereu la placute sa vezi cand trebuiesc schimbate. Sau puteai sa le lasi pana incepeau sa scartaie, dar nu promit ca discurile mai erau in stade buna dupa aia.
    Deci martorul ala sa fie functional, este ultil, nu un moft fara importanta.

15. TalosCosmin

TalosCosmin Platinum Member

Locație:
    Sălaj
    Masina:
    A4 B5 Avant Facelift, AJM , fab. 2000
    Stai putin ca nu-i asa treaba.. Papucii aia nu au fost pusi de mecanicul meu..El a zis ca "a fost schimbat tot traseul" pana la ECU... Deci n-au fost taiati doar senzorii si au pus papuci. De aceea am zis sa nu ma mai duc la vreun electrician sa mestereasca el..

Masina merge periodic la mecanic pt schimb brate , sau ce zgomote se mai aud la masina , greieri etc ca mai apar la o masina din 99. Asa ca placutele si discurile se verifica periodic. Acum la ultimul schimb am schimbat placutele pe ambele punti iar la urmatorul schimb mi-am propus sa schimb si discurile + placutele asa ca doar atunci as putea sa-mi rezolv si partea cu senzorul.. dar pana atunci incerc sa il sterg din bord... Prima data mi-a legat senzorii de pe aceeasi parte intre ei si de aceea nu s-a sters eroarea.. dar acum i-a izolat separat si tot nu s-a stins senzorul , nici eroare nu imi da pe testar..

16. d&bogdan 1st Gear Member

Locație:
    bolintin vale
    Masina:
    audi a 4, 1.9, 2001
    Roti blocate in mers

Cand veneam foarte frumos pe valea oltului, la un moment dat am avut senzatia ca masina incepe sa traga mai greu...si mai greu, pana cand a trebuit sa opresc pe dreapta.Roata dreapta fata incinsa la maxim.Dupa ceva timp am hotarot sa o misc in spate sa incerc sa plec.Surpriza..toate rotile blocate.Am cautat un mecanic, ceva de genul dar nu am gasit.In cele din urma a venit un baiat de la dezmembrari, a scos mufa de la ABS si a aerisit la conducte sus si gata..aveam frana mecanica fara ABS si ESP, spunandu-mi ca este de la modulul de ABS.Dupa o vreme am cumparat un modul ABS, l-am schimbat, dar aceasi problema.Am schimbat si pompa de frana.Aceiasi problema..cum bag mufa de ABS in 5 metrii se blocheaza toate rotile.Ma poate ajuta cineva?A mai patit cineva asa ceva?Mentionez ca masina este un Audi A4 1.9 tdi 2001.

17. klau-stf 1st Gear Member

Locație:
    iasi
    Masina:
    audi a4 b5 2000
    placute de frana

Salut , am si o problema am schimbat placutele de frana pe fata la un a4 b5 din 2000 si acum la franare imi pocneste cv la roti ....:(

18. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Verifica prezoanele de la etrier si placutele daca le-ai montat corect. Si chiar prezoanele de la janta. E clar ca aici e problema.

19. alinropan 4th Gear Member

Locație:
    Suciu de Sus, Maramures
    Masina:
    Audi A4, 1.6, 1996
    Buna, am un disc foarte putin ovalizat iar celelalte sunt ruginite la suprafata, dar nu pe toata, destul incat sa imi agate de fiecare data cand trec prin dreptul placutelor, acele zone... Are rost sa le rectific sau sa-mi iau altele noi ? Nu as vrea sa cheltui foarte mult cu ele momentan, ar fii vreo varianta/e mai economica, dar sa fie si OK..? Astea mi-au fost QWP, si am impresia ca au fost de calitate slaba.

20. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Pai gandeste-te așa: la rectificat se mai ia din suprafața lor și pe interior și pe exterior. Bănuiesc ca oricum au ceva uzură așadar după rectificare rămâi deja lipsa cu o grosime considerabila. Și un disc mai subțire se ovalizează mai repede față de unul mai gros. Așadar ai plăti pentru rectificare și ai primi discuri drepte însă uzate. De ce ai face asta? De ce ai plăti pentru discuri uzate?
    Pentru mașina ta cred ca sunt circa 170 ron/buc disc nou pe ATE.

Ultima editare: 31 Aug 2015

Distribuie pagina asta