1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Sistemul de franare la A4 B5 - Discuri - placute - etrieri si lichid Frana - probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de elad, 27 Dec 2008.

1. alinropan 4th Gear Member

Locație:
    Suciu de Sus, Maramures
    Masina:
    Audi A4, 1.6, 1996
    Nu sunt asa uzate ca grosime, le am doar de un an jumate in care nu am umblat asa mult. Dar da, ma gandeam si eu ca nu merita. Stiu ca ATE cica sunt cele mai bune, dar chiar si despre alea nu poti fii sigur. Nu sunt pretentios, dar nici nu am chef sa risc, iti dai seama. Masina se va vinde in curand, e intr-o stare foarte buna, doar discurile ma cam supara. De aceea iti dai seama ca nu prea as vrea sa mai bag bani in ea, ca si-asa am schimbat tot ce trebuia, si nu e genul de masina care sa se multumeasca cu putin. De aceea sunt nehotarat ce sa fac. De exemplu, de Ferodo Premier ce ai spune ? Am vazut pareri de bine, in general. Sau ceva in zona asta de mijloc. Sau TRW.

Ultima editare: 31 Aug 2015
  2. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Poti folosi si TRW, sunt de calitate.

3. alinropan 4th Gear Member

Locație:
    Suciu de Sus, Maramures
    Masina:
    Audi A4, 1.6, 1996
    Am de ales intre TRW si ATE, acum am sunat la un baiat de la piese auto. Sau Brembo, la acelasi pret cu Ate. Chestia e ca placutele sunt de marca mai ieftina, desi nu imi par rele....si alea sunt noi, de curand....de aceea ma gandesc, oare in ce combinatie ar fii mai bine ? Tind sa cred ca totusi cu Ate ar face "casa" mai buna ? As vrea sa fac alegerea potrivita. Bine, ca daca iau Ate si o vand, ii zic respectivului sa isi ia placute tot Ate, daca vrea. Momentan nu as mai lua altele daca tot sunt noi.

@nucu, tu ai TRW ? Si placutele de care iti sunt ? Iti functioneaza bine pana acum ? Mersi.

4. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Eu am ATE, dar un bun prieten are pe un B6 motor AWX, discuri si placute TRW. Am luat deoadata ambele firme ca sa facem o comparatie intre ele (de un an jumate). Pana acum se comporta la fel, nu s-au ovalizat, s-au consumat destul de putin ambele, nu scartaie decat ATE-urile mele dar numai cand misc masina doar 1 m iar apoi franez :) Ca si preturi, per total, TRW-urile au iesit mai ieftin decat ATE-urile cam cu 100 ron.

5. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Poți să pui ATE și trw sau numai trw sau numai ATE. Tu decizi. Ideea e să pui discuri noi și dacă faci asta și plăcute noi.

6. alinropan 4th Gear Member

Locație:
    Suciu de Sus, Maramures
    Masina:
    Audi A4, 1.6, 1996
    Am mers pe mana TRW, si daca tot ziceti ca ar fii bine si placute tot TRW, probabil o sa iau totusi, vad eu. S-ar comporta oare ciudat TRW-urile cu placute mai ieftine ? Prima data as lasa asa, sa vad cum se comporta, si daca nu, o sa iau apoi, tot TRW, ca nu-s scumpe. Doar ca astea imi sunt noi-noute si e pacat de ele. Sunt Breck. Dar mi se par ok, nu scartaie.

7. coco_catalin

coco_catalin Gold Member

Locație:
    Botoșani
    Masina:
    Audi A4 B5 / 1.6 ADP / 101 CP / 1997
    Pe fata am discuri brembo schimbate de 1 an si un pic si inca isi mai fac treaba iar pe spate am pus acum o luna ATE si se comporta cum spune Nucu... mers incet 10-20 km/h cand franez scartaie

8. Sichigea 1st Gear Member

Locație:
    Cernavoda
    Masina:
    A4, 1.8, 1996
    Etrieri audi a4 b5

Salut, ma numesc Adi iar prietenii imi spun "Sichi" :D
    De curand mi.am luat un audi a4 b5, 1996, motor 1.8 de 125 de cai si am o problema serioasa ptr ca n.am cascat ochii bine cand am luat masina si acum cam belesc...., in fine. Ma aflu in Germania, si am fost la un service ptr o banala schimbare de placute.
    Las masina, si cand ma intorc mecanicu imi spune ca etrieru trebuie schimbat, 150 de euro bucata. Ba da.o dracu...e din '96 nu 2016. In fine...o iau cum am lasat.o, si azi ma apuc eu de ea. O parte de teorie am luat.o de la un forumist care a explicat detaliat cum se face operatiunea.
    Bun, sa trec la miezul problemei mele.
    Motivul ptr care mecanicu mi.a sugerat schimbarea etrierului este pistonasu blocat.
    Ma apuc azi de ea frumos,reusesc sa ii scot de tot pistonasu, curat de rugina tot, asez placutele....stupoare, nu mai intra la loc pistonasu..nu stiu cum ajung sa ii scot garnitura aceea micuta de pe etrier care nu da voie lichidului sa se scurga si incerc sa bag pistonasu la loc...a intrat fara a "comenta" nimic, auzandu.se cum trecea aeru pe langa el. Bun..
    Pun garnitura nu mai intra..si asa m.am chinuit vre.o cateva ore..
    Ce vreau eu sa intreb...si chiar rog pe cineva sa imi raspunda...:(
    Daca degripand pistonasu, si el culisand in voie banuieac ca e bun, nu?
    Daca ii desfac surubelu ala "de 13 cred" care banuiesc ca e ptr aerisire, reusesc sa fac treaba cum trebuie? nu dispun nici de scule prea multe, mi.am luat azi ce imi trebuie de la bauhaus de aici, dar mai putin cheie de 13..:(
    Banuiesc ca pistonasu nu intra din cauza presiunii..aa, nu am nici cheie din aceea speciala, am imcercat cu 2 chei sa aplic presiune...nema..
    Am vre.o sansa sa scap doar cu un set de garnituri ?
    Placutele le.am schimbat, am montat tot..mai putin garnitura aceea, numai cat sa nu o las in parcare demontata.
    Sfatui.ti.ma va rog ce sa fac... am intrat pe diverse thread.uri dar similara ca problema nu am gasit.
    Sanatate !

iulian_1978@:
    Doteaza-te cu "cheie din aceea speciala" din moment ce stii ce iti lipseste,postul tau este inutil.
    Sanatate!

Ultima editare de un moderator: 25 Sep 2015
  9. nirvatiko

nirvatiko 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A3 8P facelift, 1.4 TFSI , 2009, 125 Cp, CAXC
    Frane A5 B5 '97, 1.6

Salut, am si eu o problema cu un A4 B5, '97, 1.6, acum o luna am fost la un service pentru a schimba placutele de frana pe fata, mecanicul mi-a recomandat sa-mi puna si discurile pe strung pentru a le reda stralucirea si pentru ca trepida foarte putin la franare.
    De atunci, cand apas pedala mai usor se zguduie masina, parca pe zi ce trece din ce in ce mai tare. Daca apas pedala mai tare nu se mai zguduie asa tare.
    Ce imi recomandati? Logic ar fi sa schimb discurile cu unele noi. Sau sa fie alta problema?

Multumesc!

10. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Logic ar fi sa nu mai bagi vreodata un disc la strung.
    Logic, daca vrei sa dai stralucire unui disc, pui placute noi si mergi cu masina 100 km in oras. Daca nu stralucesc, trebuia sa schimbi si discurile.
    Logic, mecanicul tau ti-a recomandat sa ne omori si pe noi, ceilalti care suntem participanti la trafic.
    Practic, un disc care are uzura 2 mm (cate 1 mm pe fiecare fata) se arunca. De ce? Pentru ca se subtiaza si devine un risc in a folosi franele deoarece discul:
    - se incalzeste mai repede si mai mult, asadar un risc de ovalizare crescut in cel mai scurt timp - CAZUL TAU
    - exista riscul sa se sparga la viteza
    - mai mult ca sigur va uza placuta interioara mai mult decat cea exterioara.
    Ce ai rezolvat trecand discurile prin strung? Raspunsul evident: nimic bun, doar mai rau.

Smarian91 apreciază asta.
  11. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    nirvatiko Schimba discurile si verifica-le inainte de a monta si placutele. Cum faci asta citeste pe forum pentru ca am mai scris chiar in acest topic. Invata sa citesti integral topicurile in care vrei sa scrii.

12. gelu14_82 1st Gear Member

Locație:
    braila
    Masina:
    audi a4
    PISTON etrier spate blocat

Salut,
    Stiti cumva cum se poate demonta respectiv remonta pistonul din etrier la A4 B5 an 1996, pe filet cumva, cum iese si cum se repune ? Multumesc.

Ultima editare de un moderator: 15 Oct 2015
  13. gutza25

gutza25 4th Gear Member

Locație:
    Fetești - Ialomița
    Masina:
    A4 B9, an 2017, 2.0 tdi DETA, 190 cp, cod cutie RYQ
    Da, este pe filet. Ca sa-l scoti apesi pe parghia de la frana de pe etrier sau apesi pedala de frana pana iese afara. Se curata pistonasul de mizerie sau inlocuieste cu unul nou daca este ruginit si se monteaza set nou de garnituri. Apoi introduci pistonasul in etrier si se rasuceste si apasa in acelasi timp pana intra de tot in etrier. In mod normal iti trebuie o presa speciala pentru a infileta pistonasul.

14. gelu14_82 1st Gear Member

Locație:
    braila
    Masina:
    audi a4
    Va multumesc pentru raspunsuri.

15. nirvatiko

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Discuri ventilate A4 B5

Salut, am o nelamurire, la un magazin de piese auto(online) in functie de tip masina, an, motor, etc. mi se potrivesc un fel de discuri pe fata(neventilate), le-am comandat si am fost sunat de ei pentru ca in functie de seria sasiului imi trebuie alt tip(ventilate).
    Tin sa precizez ca momentan pe masina am neventilate(asa am luat-o).
    Oare voi avea probleme, sau e posibil sa se potriveasca si cele ventilate?
    Masina este A4 B5, '96, 1.6 benzina, 74kW.

Mersi.

16. Ionut lucian

Ionut lucian Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 1,6 BENZINA "97
    Cele ventilate nu se potrivesc pe masina ta.
    Ca sa pui ventilate tre sa schimbi etrier si suport de etrier si alt tip de placute. .
    Iati discuri pline (neventilate) cum ai pe masina nu ce iti da de la magazin .
    Asa am patit eu cu niste rulmenti pt un b3 miau spus ca dupa serie se potrivesc iar cnd am desfacut ereau alt tip

17. nirvatiko

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Salut, la noile placute pe fata am un fir cu mufa si nu stiu unde trebuie sa il bag. Aveti idee?
    Masina este A4 B5, 1996, 1,6 benzina,

18. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    In mufa, unde este incercuit cu rosu. Asta daca ai avut si inainte placute cu senzor pentru martor de uzura.

19. nirvatiko

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    audi66 Nu am avut la cele vechi, dar m-am gandit ca au fost alea fara senzor, dar nici mufa aceea nu am vazut-o, o sa desfac sa ma uit iar si daca nu e, o sa sa tai firul. Apropo, nici arcul acela indicat cu sageti nu il am, se poate intampla ceva daca nu e ?

Ultima editare de un moderator: 25 Oct 2015
  20. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Practic, ce ai ? :) Lasand gluma pune mana si cumpara arcul ca este sistemul de fixare al placutei.

Distribuie pagina asta