1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Sistemul de franare la A4 B5 - Discuri - placute - etrieri si lichid Frana - probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de elad, 27 Dec 2008.

1. coco_catalin

coco_catalin Gold Member

Locație:
    Botoșani
    Masina:
    Audi A4 B5 / 1.6 ADP / 101 CP / 1997
    audi66, nu iti mai bate capul.... nirvatiko, tu si mai putin cu lucruri complicate si gasite prin ceata...
    Ai acelasi model ca mine!
    Incepem cu concluzia! Deci in primul rand comanzi piese dupa seria de sasiu, nu dupa ce iti vand aia de la aprozar sau de la nu stiu ce magazin online!
    Pe fata, Ai discuri neventilate diametru 280 mm, placute fara senzor de uzura! Si inca ceva... nu ai nici mufa aia, unde trebuie sa bagi mufa de la placute (cea din poza pusa de audi66).
    In legatura cu arcul de la placute... Da, se poate intampla ceva :) si sigur nu ai vrea sa stii :) sau daca tot te intereseaza nu cred ca vrei sa pierzi vreo placuta pe drum sau sa troncaneasca mereu vreo placuta :)
    Daca vrei sa faci tu un upgrade la frane, asta e alta treaba si specifica acest lucru din prima! Bafta

Ultima editare: 25 Oct 2015
  2. MariusSS

MariusSS Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi 80 B3 1,8S PM 1989 ; Audi A4 B5 1.6 ADP 1996 ; Kawasaki VN800 Clasic
    Salutare!

Intrebare:
    In urma unui schimb de ambii etrieri spate am pierdut tot lichidul de frana din vas pe la conductele spate. Este nevoie de aerisire si la etrierii fata?

(dupa inlocuire am facut aerisirea clasic doar pe spate, frana tine, dar parca apas ceva mai mult pedala, fata de inaintea reparatiei)

3. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Da, aerisesti la toate rotile.

4. MariusSS

MariusSS Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Stiam eu ceva ceva, dar m-a prins intunericul si m-am gandit ca poate e ok si asa. Ceva info sa tin cont si de pompa ABS? sau n-are aface?

5. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Nu are a face cu pompa de ABS. Am mai spus in acest topic si in altele, nu se aeriseste sistemul ABS cu VCDS decat atunci cand ai ramas fara lichid in vas si ai tras aer in instalatie.

6. MariusSS

MariusSS Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Pai si faptul ca am ramas fara lichid in instalatie, respectiv pompa/vas, nu inseamna ca a intrat aer ? Spun asta ca dupa logica mea, pompa de ABS fiind mai sus ca furtunele spate pe unde s-a scurs lichidul, s-a scurs lichidul si din ea...si in locul lichidului...aer. Nu sunt sigur ca stiu cum functioneaza pompa de ABS (diuze,supape,etc) , doar intreb sa imi lamuresc niste ganduri.
    Oricum voi aerisi si fata si apoi vad daca vor fi schimbari in pedala.

Franele, la ce masini am avut, au fost ultimele la care am avut probleme , deci si sa umblu = sa acumulez informatii mai complexe pe pielea mea. Doar la asta a inceput sa imi pise lichid pe la parghia franei de mana si am aruncat etrieri vechi la gunoi, ca de reparat n-am reusit, era axul corodat, clasica problema, cdar aici e alta discutie pe langa ce ma interesa pe mine.

7. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Sa incepi aerisirea dreapta spate, stanga spate, dreapta fata, stanga fata, adica de la cea mai indepartata roata (fata de pompa de frana) spre cea mai apropiata roata.

8. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Fa aerisirea inca odata, in cruce, incepi cu cel mai indepartat etrier de pompa.

9. georgecrisan 1st Gear Member

Locație:
    Alba-Iulia
    Masina:
    A4, 1.9TDI, AJM, 2001
    salut
    nu stiu daca este o problema serioasa dar dupa 2-3 zile ce spal masina jantele de pe fata se innegresc destul de mult...tin sa mentionez ca nu imi incalzeste nici o roata si nu pun frane bruste...merg doar prin oras....de la ce ar putea fi?

10. coco_catalin

coco_catalin Gold Member

Locație:
    Botoșani
    Masina:
    Audi A4 B5 / 1.6 ADP / 101 CP / 1997
    De la placute... Sunt ieftine si se uzeaza mult mai rapid decat cele mai scumpe si bune :) :friends:

11. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    N-o mai spala :)
    Inseamna ca ai niste placute mult mai "moi" decat discul si la frecarea cu acesta rezulta praful, probabil se vor si uza mai repede decat unele cu insertie metalica dar care uzeaza discul.
    Deci avantaje si dezavantaje;)

12. georgecrisan 1st Gear Member

Locație:
    Alba-Iulia
    Masina:
    A4, 1.9TDI, AJM, 2001
    multumesc pentru raspunsuri

13. MariusSS

MariusSS Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Am rezolvat cu frana. Am refacut aerisirea corect si e ok acum. Cu ocazia asta am schimbat si lichidul de frana.

14. nirvatiko

nirvatiko 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A3 8P facelift, 1.4 TFSI , 2009, 125 Cp, CAXC
    Si discurile ventilate si placutele cu senzor de uzura au fost bune doar ca nu am mufa pentru senzor asa ca l-am lasat neconectat, sunt montate de 2 saptamani, nici o problema. O sa caut si acel arc sa il cumpar, nu stiam ca trebuie sa fie pana nu am vazut poza pusa de audi66. Mersi!

15. Radu83B

Radu83B 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 C6 2.0 TDI BRE
  16. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Cum adica daca a montat cineva asa ceva ? Tablele alea metalice de fixare se monteaza obligatoriu cand se inlocuiesc placutele de frana. La alte modele mai noi de Audi sunt niste arcuri in loc de acele table/placute. Daca nu ti s-au montat pe masina schimba mecanicul.

17. Radu83B

Radu83B 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 C6 2.0 TDI BRE
    Nu au venit in kitul de placute TRW, nici nu aveam montate pe etrieri, am observat recent ca nu le am, placutele nu ating discul cu aceiasi forta 1 cm spre marginea exterioara. din cate observ au rol de a ajuta sa gliseze placutele pe suprafata etrierulu, nu?.
    Interesant este ca am cautat pe youtube video cu montarea placutelor si nu am vazut in nici unul montate.
    Cred ca asta ar fi trebuit sa primesc:http://www.epiesa.ro/galerie_2015_4.php?dir=22&poza=1285140.jpg
    Am primit doar placutele de frana in cutie si le-am montat singur.
    Presupun ca ar fi fost bun un sistem cu tablite si pe fata sa ajute la glisare

Ultima editare: 20 Noi 2015
  18. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    In fapt sunt 2 tipuri de sisteme de franare Girling|Lucas si Teves,nu stiu in functie de ce anume s-a montat un sistem sau celalalt.
    Primul cu un resort si celalalt cu tablite,la mine este cu resort.

Ultima editare: 21 Noi 2015
  19. Radu83B

Radu83B 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 C6 2.0 TDI BRE
    Ultima editare: 25 Noi 2015
  20. mordor

mordor 1st Gear Member

Locație:
    Pitesti
    Masina:
    A4,1.9TDI-AJM,2000
    Salutare, sper sa fi postat bine in aceasta sectiune..
    Problema mea este ca dupa ce apas frana pedala revine un pic mai usor in pozitia initiala, se aude timp de o secunda un zgomot metalic (ca un zanganit, nu ca atunci cand freaca fier pe fier) si mai ales noaptea am observat ca fluctueaza si farurile in momentul in care se aude zgomotul...
    Tin sa specific ca frana tine, discurile si placutele pe fata sunt noi, lichidul + furtunasele de frana noi si schimbate toate, la scanare nu da erori, nu se aprinde nici ABS nici ESP nici un martor aprins in bord. Masina mea A4 B5 115cp 1.9TDI

Distribuie pagina asta