1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Sistemul de franare la A4 B5 - Discuri - placute - etrieri si lichid Frana - probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de elad, 27 Dec 2008.

1. tavy 6th Gear Member

Locație:
    roman
    Masina:
    audi a4 1.9 tdi 90hp 1995 1Z
    DXG acele 2 bolturi sau cum se numesc sunt gresate ,tot timpul am grija sa le ung ,deci nu sunt blocate

2. Cucu Andrei

Cucu Andrei 2nd Gear Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 B5 1.8T quattro
    Inteleg campary, dar pana la urma ce ma intereseaza cel mai mult e ABS - ul care imi intra la aproximativ fiecare frana sub 25 km/h inainte de a oprii masina. Ma gandesc ca un senzor nu e in parametrii si imi citeste niste valori total aiurea. La diagnoza nu a dat nicio eroare la abs si nici martorul din bord nu e aprins, nu mai mergea abs - ul deloc daca era.

3. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Cred ca una din rotile de pe fata se blocheaza inaintea celorlalte. incearca sa franezi brusc si verifica urmele lasate pe asfalt.

4. Cucu Andrei

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 B5 1.8T quattro
    Am facut asta si masina se opreste ok, nu trage stanga sau dreapta si problema cu abs - ul este pe spate, pe fata nu am desfacut nimic. Problema a aparut doar dupa ce am schimbat discurile si placutele pe spate. Senzorul de abs pe partea dreapta - spate se misca dar e intrat tot in fuzeta ( miscarea este stanga - dreapta nu sus jos dar se misca usor comparativ cu celalalte care nici macar nu pot sa le clintesc).
    Si acum intrebarea : " - Se poate ca acel senzor sa indice niste valori total aiurea, el merge dar nu este in parametrii si nu mi se aprinde martorul din bord si din aceasta cauza sa tot intervina abs - ul chiar inainte de a se opri masina ? "

5. tavy 6th Gear Member

Locație:
    roman
    Masina:
    andrei ,ar fi o posibilitate ca senzorul ABS de pe spate sa citeasca alta viteza fata de cei de pe fata (daca nu gresesc).din cate stiu senzori de ABS se calibreaza ,poate acel senzor a patit ceva .Tu ai vazut pe care roata intra abs?Spuneai ceva de senzorul de pe dreapta ca se misca,senzorul intra in fuzeta intr-o clema parca.O alta problema ar fi acea tabla,roata perforata (nu stiu cum se cheama) care se afla in discurile spate ,poate e deformata si senzorul nu citeste bine.

6. Cucu Andrei

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 B5 1.8T quattro
    Da, exact la aceeasi treaba ma gandeam si eu ca un senzor de pe spate citeste alta viteza fata de ceilalti senzori. Nu imi dau seama la ce roata intra, intra doar la viteze astronomice ( sub 25 km/h ). La diagnoza nu imi apare nicio eroare. Trebuie sa inlocuiesc acel senzor ptr a vedea daca este defect sau nu. Altfel nu vad cum as putea sa imi dau seama...
    Nici nu vreau sa cumpar senzorul degeaba ca ulterior sa vad ca nu este din cauza lui.

7. tavy 6th Gear Member

Locație:
    roman
    Masina:
    poti merge la un stand de franare ,te costa maxim 15 lei

8. gabriel2012 1st Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    a4,1.6,adp,1995
    salut

Am fost azi la mecanic sa-mi schimbe lichidul de frana si cand s-a uitat la roti mi-a aratat ca pierde lichid de frana, destul de tare deoarece toata roata stanga spate era uda pe interior, chestie pe care o banuiam si eu pentru ca nu de mult mi s-a aprins in bord eroarea ca nu mai am lichid de frana in vas.
    Acuma ma gandeam sa schimb etrierul, da nu stiu exact,daca sa iau unu second din 95 sau se potriveste si de pe modele mai noi sau de pe masini cu motoare de 1.8 ,mentionez ca a mea e A4B5 din 95 1.6 ADP.
    Daca stie cineva ,astept raspunsul la problema.Multumesc.

9. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Pentru niste garnituri sa schimbi un etrier? Crezi ca merita? Pe spate, de regula curge pe langa parghia care actioneaza frana de mana. Are un oring pe care il gasesti la pretul de 50 bani. Un set complet de garnituri costa in jur de 35 - 40 lei.

10. gabriel2012 1st Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    a4,1.6,adp,1995
    Sincer sa fiu nu ma pricep sa fac eu asta si un etrier second e 70 de lei, plus ca trebuie sa merg iara la mecanicul asta sa-l dea jos si nu stiu daca stie cum sa schimbe garniturile si poate numai ma complic si din cauza asta vroiam sa cumpar altul.

11. Cristisor

Cristisor Platinum Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Fost proprietar de A4 (B5)
    A mai fost un coleg cu A4 din '96 la care pierdea lichid de frana si a rezolvat problema cumparand doar setul de garnituri. Daca mecanicul asta nu vrea sa schimbe garniturile, schimba mecanicul.

12. breitner

breitner Gold Member

Locație:
    Comarnic, München
    Masina:
    A4 B5, 1.8 Quattro, Passat B5 1.9 TDI AVF 4Motion
    si daca nu stie sa schimbe niste garnituri inseamna ca este mecanic de masini de cusut!

s3fu0ra5ului apreciază asta.
  13. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Hai sa nu aruncam cu noroi in munca mecanicilor de masini de cusut. Am vazut destui mecanici care habar nu aveau cum se schimba placutele de frana pe spate din pricina pistonasului care se incapatana sa opuna rezistenta cand au incercat sa-l impinga inapoi, iar altii care nu stiau ca mai exista si alte garnituri in etrierul spate, altele decat inelul si burduful. Nimeni nu s-a nascut invatat !

gabriel2012 - ai grija cand cumperi garniturile sa fie set complet nu doar cu burduf si inel.

14. Bogd@n

Bogd@n 3rd Gear Member

Locație:
    Satu Mare
    Masina:
    Audi A4 1997
    Am si eu o problema , imi apare in bord mesajul brems lich , am citit in primele pagini ca ar fi ars ceva bec de la stopuri , dar mie nu mi ars nici unul am verificat , dar stopul central daca il pot numii asa imi sta aprins , ce sa fac?

15. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    NeBuxxx fa o diagnoza masini. Pe ghicite este greu sa stii de la ce apare eroarea. Pot fi mai multe motive pentru eroarea din bord.

16. Bogd@n

Bogd@n 3rd Gear Member

Locație:
    Satu Mare
    Masina:
    Audi A4 1997
    Cristi Multumesc pentru sfat.

17. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Cel mai comun motiv ar fi pacatosul ala de switch de la pedala. Dar nu este exclus sa fie si alt motiv. Bafta.

18. Pippo09

Pippo09 Silver Member

Locație:
    Tarnveni(Mures)
    Masina:
    ex:A4,1.9TDI,81kw AFN
    Nu e 100% sigur ca rezolvi problema daca schimbi garniturile etc.
    Si la mine mi a curs un etrier(pe la tija ce actioneaza frana de mana) acum vre o 2 ani...am cumparat un kit de reparatie pt. etrier.
    Cand am desfacut etrierul stupoare...are o bucsa de bronz le respectiva tija,are bucsa de bronz ca sa se uzeze bucsa nu tija... la mine si tija era uzata.Degeaba am schimbat garniturile si respectiva bucsa, ca tot curgea.
    Am cumparat un etrier din dezmembrari cu 100lei.L am desfacut,l am curatat si functioneaza si acum fara sa piarda lichid.
    B5 are etrier de fonta sau ceva de genu` iar facelift are de aluminiu.Nustiu daca se potriveste cel de facelift la non-facelift.Atat stiu sigur ca cel din aluminiu e mai scump.

Ultima editare: 18 Dec 2011
  19. breitner

breitner Gold Member

Locație:
    Comarnic, München
    Masina:
    A4 B5, 1.8 Quattro, Passat B5 1.9 TDI AVF 4Motion
    se potrivesc !

20. CLAUSTHALER

CLAUSTHALER 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    bmw 318 is 143hp- audi A4 b5 1.8T -180hp
    etrier spate A4 b5

Daca ma poate ajuta cineva cu cateva sfaturi: caut un etrier spate stanga pentru un B5 din luna 11-a 1998 1.8 t 132kw.

De la care motorizari s-ar potrivi la mine si din ce an ?.

Ca nu as vrea sa-l cumpar degeaba si cum ce-i mai multi care dezmembreaza sunt din alta localitate, este si mai greu. De aceea doresc sa merg la fix, sa-l cumpar si sa-l montez pe masina. Multumesc.

Distribuie pagina asta