1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Sistemul de franare la A4 B5 - Discuri - placute - etrieri si lichid Frana - probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de elad, 27 Dec 2008.

1. LuChIaN0

LuChIaN0 Gold Member

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A4 1,9 tdi 116 CP AJM 2001 B5 (facelift) DUK
    Cel mai bine ar fii sa cauti un service in care sa ai ba un aparat cu care se schimba lichidul de frana din instalatia masinii. Iti cumperi un litru de lichid DOT 4 si ai rezolvat problema cu aerisitul foarte usor, fara sa faci pedale. Este un aparat care se pune pe bidonul de lichid si baga cu presiune lichid in instalatie. Prin desfacerea fiecarui aerisitor in ordinea descrisa mai sus se face aerisirea calumea fara sa mai faci pedale. Eu asa am schimbat lichidul din instalatie si totul a fost normal dupa operatie.
    Nu trebuia sa desfaci aerisitorul in momentul impingerii pistonului inapoi ca sa iti incapa noile placute. Atunci a intrat o gramada de aer in instalatie.

2. Ferydeva

Ferydeva Silver Member

Locație:
    deva
    Masina:
    Audi A4 1.6 ADP 1996
    Ai aer mult pe instalatie si nu doar pe fata de aia ai primele pedale moi.Poti face si singur aerisirea fara probleme cum a descris IULIAN mai sus doar ca eu cand fac asa ceva pun un furtun transparent pe aerisitor si asa poti vedea exact cand nu mai ies bule .

3. 22LXO

22LXO 2nd Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    BMW E90 320d
    Mi am desfacut astazi etrierul stanga fata deoarece se incalzea. Am cumparat un set de garnituri pentru ghidaje si pistonas.In prima faza am crezut ca ramane etrierul blocat pentru ca am atins cu polizorul unghiular garniturile ghidajelor, in momentul cand am slefuit etrierul pentru vopsire. Problema a fost de fapt pistonasul ruginit...l am curatat cu un lemn de brad si apoi in zona garniturii unde era mai ruginit, cu smirghel fin.
    Problema apare la montaj. M am chinuit putin pentru ca nu am avut presa.
    Pentru cei ce au de facut acesta operatiune, se fixeaza garnitura de etansare, apoi se introduce pe pistonas garnitura de protectie, fixand o in etrier si introducand imediat pistonasul in etrier(aici e marea porblema).Incercati sa introduceti prin presare si rotire in acelasi timp.Insistati:). La introducerea pistonasului nu trebuie sa desfaceti aerisitorul.
    In timpul inlocuirii pot sa apara scurgeri mari de lichid asa ca pregatiti va dinainte. In momentul aerisirii(prin apasari succesive ale pedalei de frana, mentinere apasata, deschiderea aerisitorului) daca pedala continua sa fie moale verificati nivelul lichidului din vas si eventual completati.
    Am verificat nu mai ramane blocat. In cazul in care fenomenul reapare, necesita inlocuirea pistonasului.

4. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Curatarea pistonasului cu smirghel duce inevitabil la distrugerea lui.
    La introducerea pistonasului este obligatorie slabirea aerisitorului, altfel veti introduce o mare cantitte de aer in instalatie.
    Daca pedala continua sa fie moale dupa aerisire continuati cu aerisirea celorlalte roti pentru ca inca mai aveti aer in instalatie.

5. 22LXO

22LXO 2nd Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    BMW E90 320d
    Intradevar, curatarea cu smirghel duce la distrugerea lui...sa spunem ca este o solutie de ultim moment, care nu poate tine prea mult.
    La introducerea pistonasului, cantitatea de aer care se introduce se elimina usor in momentul aerisirii care oricum este obligatorie:).

6. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    Eu am lucrat bine cu etrierul scos. Cautati un dop cu care sa blocati conducta sau flexibilul depinde de unde vreti sa desprindeti etrierul. Pistoane de etriere nu exista de vanzare, este posibil sa munciti degeaba .

Treaba cea mai importanta:introduceti lichid de frana nou in etrier pe partea unde intra lichid de frana pana la maxim,apoi montati etrierul. Aerisiti o data, de doua ori etrierul, va scuteste de aerisit toate rotile.

Doua lucruri sunt importante: un dop care sa obturati, sa se potriveasca bine cu conducta si lichid de frana nou bagat in etrier, se lucreaza bine cu el scos de pe masina, asa am procedat eu cand am schimbat etrierul.

Ultima editare de un moderator: 2 Mai 2012
  7. carst_razvan 2nd Gear Member

Locație:
    radauti
    Masina:
    audi a4 1.9 tdi
    Am probleme cu etrierul spate stanga .

Cand trag frana de mana totul este ok, etrierul dreapta si stanga lucreaza bine. In momentul in care dau drumul franei de mana etrierul stanga ramane blocat (nu mai revine la pozitia initiala; roata stanga incepe sa se incalzeasca puternic). Ce e de facut ???

8. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Alt etrier , repararea lui este o loterie.

9. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    carst_razvan Da roata jos, suspenda bine masina si dupa ce slabesti frana de mana dai cu sprai degripant wd40 pe axul parghiei de actionare a franei de mana de la etrierul respectiv si incerci sa impingi parghia cu o surubelnita pana se deblocheaza roata. Apoi tragi frana si o eliberezi, dupa care repeti operatia la roata pana cand etrierul nu mai ramane blocat.

10. carst_razvan 2nd Gear Member

Locație:
    radauti
    Masina:
    audi a4 1.9 tdi
    @campary

Am facut cele spuse de tine. Se poate ca si cablu de la frana de mana sa fie blocat ??? (avand in vedere iarna care a trecut)

Ultima editare: 2 Mai 2012
  11. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Eu as merge tot pe un etrier nou,poti face ceea ce a facut Nelu este mai ieftin.
    Succes.

12. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    E posibil sa fie si cablul blocat, dar mai sigur este etrierul. Etrierul se poate demonta si curata, dar asta implica inlocuirea garniturilor. La mine incepuse sa piarda lichid pe langa parghia franei de mana, l-am demontat, l-am curatat si am inlocuit garniturile, iar acum merge ca nou.

13. Pippo09

Pippo09 Silver Member

Locație:
    Tarnveni(Mures)
    Masina:
    ex:A4,1.9TDI,81kw AFN
    Am patit si eu faza asta de ramanea roata spate franata.Am dat cu wd-40(dar cu etrierul dat jos) si si a revenit.A mai tinut aprox 6 luni dupa care a inceput sa scape pe la acel ax lichid cand trageam frana de mana.
    Am cumparat alt etrier(nou) cu 400ron,am zis ca unul second nu si are rostul ca poate dupa cateva luni curge si acela.
    Normal asa e gandit etrierul acela ca se se uzeze bucsa de bronz nu axul din etrier.Dar la mine a fost uzat axul nu bucsa si de aceea a trebuit sa cumpar neaparat altul.

14. benjyro

benjyro 4th Gear Member

Locație:
    Suceava
    Masina:
    Audi A4, 1.6 ADP, 1996
    Imi poate spune cineva exact cum trebuie procedat pentru aerisirea franelor cu ABS? Vreau sa fac si eu aceasta operatiune acasa dar nu sunt sigur 100% cum se procedeaza. Multumesc anticipat!

15. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Ai interfata si vrei sa o faci cu interfata (din VCDS) sau vrei sa aerisesti franele normal ?

Ultima editare: 11 Mai 2012
  16. benjyro

benjyro 4th Gear Member

Locație:
    Suceava
    Masina:
    Audi A4, 1.6 ADP, 1996
    As vrea normal, clasic daca se poate.

17. Samy.

Samy. Gold Member

Locație:
    Argeș
    Masina:
    A4 avant 1.8T AJL 180Hp, Golf4 2.0i AQY 115Hp
    Iti spun cum am procedat eu cand am schimbat pompa ABS. Am umplut rezervorul cu lichid(plinpeste nivelul max).
    Am inceput aerisirea de la cea mai indepartata roata(dreapta spate)(varianta cu un prieten si cu pedala).
    Apoi Stanga spate
    Apoi Dreapta fata
    Apoi stanga fata.
    Apoi am aerisit si pe la fiecare teava conectata la pompa ABS.
    Dupa am mai aerisit inca o data fiecare roata in parte(asa am gandit eu pentru siguranta).
    Am completat cu lichid pana la max si gata.
    Foarte important , spala cu apa foarte bine unde a curs lichid pe caroserie. Se va exfolia vopseaua.

Ultima editare: 11 Mai 2012
  18. gtincu 4th Gear Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    A4 B5.5 Avant 1.9 TDI AJM 2000
    Etrier.

Si mie mi se incingea roata dreapta spate si agatau placutele, nu mergea roata decat putin libera daca o invarteai, am fost la un service mi'au dat jos etrierul, desfacut/curatat/uns, au impins cam greu inapoi pistonasul, incet, cu pauze, si acum e ok, e libera roata si nu se mai incalzeste dar au zis ca e solutie care nu o sa tina prea mult, ca ar trebui alt etrier, acum o sa vad cat tine si la mine.
    Acum eu am alta dilema, la mine discurile pe fata parca au facut razboiul(erau pe masina in 2008 cand am luat'o) placutele au 3 ani si vreo 25k km. Am vazut la multe masini ca sunt uzate uniform, la mine nu e asa, is si ruginite tare, urmeaza sa le schimb si sa pun si placute dar e posibil sa mai dureze un pic totusi.
    Daca tot am avut treaba cu etrierul ma intrebam daca oare pe fata mai sunt bune etrierele?daca discurile sunt uzate neuniform si nu lucreaza decat pe bucata de disc care se vede.
    Ar merita sa merg sa mi le desfaca/curete ca sa nu le stric?, asta daca nu sunt deja.
    Intreb in ideea ca voi pune discuri si placute cat de curand se va putea si atunci as vrea sa nu le stric pentru ca etrierele nu calca bine, iar daca sunt uzate sa ma pregatesc si sa iau si eu din ajutorul Greciei niste bani de etriere:). Deci sa stiu la ce sa ma astept. Orice informatie si completare e binevenita ca eu sigur am uitat cate ceva. Multumesc.

19. Pippo09

Pippo09 Silver Member

Locație:
    Tarnveni(Mures)
    Masina:
    ex:A4,1.9TDI,81kw AFN
    Schimba cat de repede poti discurile si placutele....arata foarte urat discurile.
    Nu din cauza la etrier ti s au uzat asa,au fost montate placutele necorespunzator.
    Asa ca idee 2 discuri pe fata daca iti trebe de 288 ajung la 400ron ambele + placutele de la 100 de ron in sus, depinde de buzunarul tau.
    Ar fi bine sa cureti si etrierele,eventual sa cumperi un kit de reparatie(cu ganituri) ca sa stai linistit cativa ani.
    Bafta!

20. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Schimba discurile&placutele fata cat poti de repede ;pe spate cumpara un kit de garnituri ptr etrier ,mergi in service sa iti puna garnituri noi.

Distribuie pagina asta