1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Sistemul de franare la A6 C6 - discuri/placute de frana - modificare sistem de franare

Discuție în 'Audi A6 C6 (2004 - 2011)' creată de zeuss, 6 Iul 2008.

1. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Nu stiu, iti dai seama ca n-am incercat toate brandurile mentionate de tine.
    Eu folosesc doar Zimmermann de vreo 10 ani din simplul fapt ca nu mi-au dat niciodata probleme cu sunete, uzura prematura, ovalizare, etc.

2. Laurentiu Chirca 1st Gear Member

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    A6, 2.0 CAHA, 2010
    Salutare,
    Am masina din profil un Audi A6 C6 an 2010 la care am schimbat lichidul de frana si acum in primii 1-2 cm daca apas usor nu prea da semne de franare decat foarte putin. Cum se simte feeling-ul in pedala de frana daca apasati usor pedala la voi ? Tine bine, bine in 1-2 cm de apasare sau mai putin bine ?
    Daca in schimb apas brusc franeaza bine bine. Nu stiu daca s-a facut aerisirea ok sau nu. Inainte de schimbare lichid frana tinea parca mult mai tare inca de la 1 cm de apasare. Dupa schimbarea lichidului s-a facut test de frana la ITP si a trecut cu o eficienta de 64 % (minim acceptat este 50%).
    Multumesc.

3. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Pai crezi ca gasesti 2 persoane cu aceleasi simturi ca sa comparam ce simte unul si ce simte altul in 1-2cm de pedala ?
    Si, nu stiu cum ai aprecia aia 1-2cm la o apasare cu piciorul.

4. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Se pare ca ma incadrez in zicala “te legi la cap fara sa te doara”.
    Avand de ceva timp 2 seturi de placute, un set OE si un set Jurid White (ceramice), zic nu le montez pe cele OE din cauza prafului de pe jante, merg pe Jurid.
    Proasta decizie, niste petarde.

Franarea este la nivel de “Fred Flintstone” din cauza materialului lasat pe disc de asa zisele placute ceramice.

Intr-adevar nu genereaza praf deloc pe jante dar din cauza materialului de pe disc, la franare dau senzatia de discuri ovalizate. In plus, franarea este teribila, de genul sa tot apesi pe pedala si sa te intrebi oare cand se opreste masina.

Dupa toata patania caut ceva review-uri pe Google si vad ca posesorii de BMW (Jurid/Pagid fiind echipare de fabrica la ei) stiau deja de aceasta problema.

In poze sunt discurile dupa fix 5000km facuti in speranta ca se curata. O sa montez placutele OE pentru ca discurile sa revina la normal, pana nu le distrug.

upload_2024-7-26_17-59-30.jpeg

pronet, mariano și Aurel G apreciază asta.
  5. Roger25

Roger25 Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A6, BPJ, 2.0 TFSI, 2011
    Alea OE lasa praf pe discuri, se innegresc rapid, mie asta nu-mi place. De fapt nu exista placute ceramice cu eficienta mai buna la franare si care sa nu cauzeze efectul ala?

6. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Nici mie nu-mi place dar prefer praf pe jante decat sa “il pup” pe vreunu in fund ca trebuie sa apas cu 2 picioare pe frana sa opresc masina.

Oricum, la orice placuta ceramica este diferenta notabila de franare intre cald si rece.
    Nici nu vreau sa stiu cum franeaza Jurid-urile astea iarna.

Daca vrei sa arunci vreo 100€, incearca ATE Ceramic.
    Eu le-am avut acum vreo 10 ani dar numai retin in combinatie cu ce discuri si cum s-au comportat.

Placutele OE sunt facute de Hella Pagid.

upload_2024-8-7_17-22-22.jpeg

7. Roger25

Roger25 Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A6, BPJ, 2.0 TFSI, 2011
    ATE ceramic am de ceva ani, franeaza ok si la rece, nu ma plang, iar la cald sunt excelente. Nu prea imi plac discurile cum arata (sunt tot ATE standard, oi fi nimerit vreun lot mai prost), as trece pe Zimmerman perforate.

8. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Eu merg destul de sportiv, nu exista zi sa nu se duca turometrul de minim 10 ori in limitare, am alta perceptie asupra “franarii ok”.

Discuri ATE am folosit 1 singura data, tot acum vreo 10 ani, le-am ovalizat in primii 2000km la un drum Romania-Italia.
    De atunci numai Zimmermann.

9. Piciu33

Piciu33 3rd Gear Member

Locație:
    Germania
    Masina:
    Audi A6 3.0TDI Quattro,224hp, BMK, 2005
    Salutare,o

La A6 C6 an 2005 Quattro cod motor BMK 3.0 tdi pe spate la etrier cele doua bolțuri culisante sunt de doua feluri unul este mai gros și unul mai subțire. Care vine sus montat si care vine jos montat ? Mulțumesc.

10. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Masori cu sublerul diametrul interior unde intra culisantele in etrier si masori cu sublerul culisantele la exterior. Le-ai demontat si nu mai stii sa le montezi ? :)

Valentin Catana apreciază asta.
  11. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Doar culisantele au forma diferita (unul are pas si celalalt striatii), gaurile au toate aceeasi dimensiune.

Sunt mai multe feluri de culisante ce se pot folosi fara probleme, cu pas, cu sant pe lateral, plin, etc.

Eu am luat un kit TRW si le-am pus pe toate 4 cu pas, ca si cel superior, poze pe pagina precedenta.

upload_2024-8-8_17-52-52.png

Ultima editare: 8 Aug 2024
  12. Piciu33

Piciu33 3rd Gear Member

Locație:
    Germania
    Masina:
    Audi A6 3.0TDI Quattro,224hp, BMK, 2005
    Mulțumesc pentru răspuns

Distribuie pagina asta