1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Sistemul de franare la Audi 80 - 90 - 100 - etrieri blocati - schimbare placute si discuri

Discuție în 'Modele clasice' creată de gioica, 26 Iul 2007.

1. dakian67 1st Gear Member

Locație:
    Braila
    Masina:
    Audi 100CC Avant,motorKP-115CP
    Aha, daca asa zici, am sa caut, nu cred ca-i prea ieftina o asemenea chestie, insa ai dreptate, cu franele nu te joci...Ai idee, respectivul tip de cilindru de frana se mai foloseste si la alte modele ( alte Audi, VW...) ? Masina mea este un C3 , Avant, din 1986...Respecte !

2. misujei 1st Gear Member

Locație:
    sibiu
    Masina:
    AUDI 80; motor 3A;1991
    regulator presiune cu incarcatura

Verifica si regulatorul de franare cu incarcatura, de multe ori am gasit blocat pe inchis, si venea putin lichid pe spate de ziceai ca are ceva pompa de frana. Acum un an am luat la purecat tot sistemul de franare plecand de la slaba franare pe puntea spate, schimbat succesiv, pompa,etrierele,si la urma chinul de pe lume dar cu noroc am reusit sa-l desfund (vreo 2 ore)incalzit in apa cu detergent, dupa care spalat bine cu petrol si apoi cu alcool tehnic.

3. dakian67 1st Gear Member

Locație:
    Braila
    Masina:
    Aha, multam mult de pont, chiar ma gandeam sa fac si eu treaba asta, dar nu-i dadeam prea multa importanta...Regulatorul respectiv nu-i cumva o piesa paralelipipedica plasata undeva chiar inainte de puntea spate?

4. misujei 1st Gear Member

Locație:
    sibiu
    Masina:
    AUDI 80; motor 3A;1991
    salutare,
    este o piesa in care intra 2 sau 1 conducta care vine din fata de la pompa si sigur ies 2 catr merg la roti la etriere sau pistonase. Tot de piesa aceea se afla o pargie agatata intrun capat cu arc sau o tija solidara cu puntea spate. Nu stiu exact la tine cum este dar te poate ajuta etka sau etos daca le ai, daca nu spunemi pe mes si se rezolva.

5. dakian67 1st Gear Member

Locație:
    Braila
    Masina:
    Da, este exact cum spui ! Am sa demontez maine piesa si-am s-o curat asa cum mi-ai zis...Ce stii de pompa de frana, este specifica modelului 100, sau se foloseste-n comun cu alte modele, eventual si la VW?

6. zlaty

zlaty 1st Gear Member

Locație:
    dr.tr.severin
    Masina:
    audi 100 2,5 TDI Motor AAT 116CP
    sal
    am o problema grava,am schimbat placutele de frana pe fata la audi 80 b4,am montat totul la loc si am avut surpriza sa nu mai am frane.fac pedale se intareste si tanand piciorul pe ea se duce la fund,iau piciorul de pe ea o las putin si apas iaras si iar se duce la fund,nu stiu ce ar putea avea.aveti idee ce sar fi putut intampla cand am comprimat pistonasele pt placutele alea noi sau ce altceva ar putea avea?va rog un raspuns daca stie cineva...multumesc anticipat!

7. alex_hobeanu

alex_hobeanu Bronze Member

Locație:
    California, USA
    Masina:
    A4 1.8T (AMB) quattro 2004 / A4 2.0T (CPMB) quattro 2014 / Q5 3.2 (CALB) 2012
    Pierde presiunea undeva, din acest motiv pedala se duce la fund.
    Cel mai probabil a cedat pompa de frana. Corpul pompei nu se uzeaza egal si dupa inlocuirea placutelor sau aerisirea circuitului, autnci cand se fac "pedale" garniturile aflate pe piston parcurg toata lungimea cilindrului (cursa completa) si trec peste zona dintre portiunea uzata si cea mai putin uzata unde este posibil sa se deterioreze. Lichidul de frana a fost schimbat vreodata de cand ai luat masina ? Sfatul meu este sa inlocuiesti pompa de frana cu una noua si de asemenea si lichidul de frana.

8. zlaty

zlaty 1st Gear Member

Locație:
    dr.tr.severin
    Masina:
    audi 100 2,5 TDI Motor AAT 116CP
    Nu am schimbat niciodata lichidul de cand o am,dar stii cat ar costa una noua cumva si etrieri de fata si de spate ca am obeservat ca nu mai pot desface aerisitoarele la mana a 2a etrieri?multumesc pt sfat....

9. alex_hobeanu

alex_hobeanu Bronze Member

Locație:
    California, USA
    Masina:
    A4 1.8T (AMB) quattro 2004 / A4 2.0T (CPMB) quattro 2014 / Q5 3.2 (CALB) 2012
    O pompa noua este in jur de 300 ron si iti recomand numai noua. Despre etrieri daca singura lor problema este surubul de aerisire atunci in principal se pot face, chiar daca se rupe surubul de aerisire ( ceea ce este putin probabil ). Foloseste un spray degripant (WD40 sau ceva similar) pe care lasa-l vreo 10 minute dupa aplicare si o cheie inelara si trebuie sa se desfaca. La mana a doua sunt cam 300 ron perechea, depinde cum ii gasesti si in ce stare sunt.
    Cu cei de pe spate e mai complicat pentru ca in general sunt terminati si vei avea probleme cu frana de mana sau cu blocatul lor la frana mai puternica. Noi sunt foarte scumpi, undeva pe la 700 - 1000 ron bucata si se gasesc destul de greu. Sa verifici si repartitorul, sa nu prezinte pierderi de lichid, desi daca pierderea de presiune era in alta parte decat pompa trebuia sa iti scada nivelul lichidului de frana.
    Oricum in prima faza rezolva cu suruburile de aerisire si pe urma incearca sa inlocuiesti lichidul. Lichidul de frana este DOT4, eu am folosit in general 2+2 si este bun.

Ultima editare: 7 Aug 2009
  10. CLM

CLM Platinum Member

Locație:
    Târgu Mureș
    Masina:
    B6 1.9 Q; ex: B5 1.8 Q; ex: B5 1.8T; ex: B4 2.0;
    si eu am un scartait deranjant, ascutit. de la roti se aude, poate fi altceva inafara de placute?
    e pericol daca scartaie? spun asta fiindca franele prind foarte bine, in schimb frana de mana prinde doar de la jumate in sus.
    sunetul apare doar dupa solicitare intensa a franelor, si anume franare la viteze mari, peste 100, dar apoi persista. se aude cateodata si in timpul mersului, dar mai mult la franare

Ultima editare: 18 Aug 2009
  11. uzzy2008 5th Gear Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    audi A6 1.9 TDI, 2002, AVF
    frana audi 80 din 89

buna. am un audi 80 din 89 si am probleme cu frana. si anume de multe ori nu tine se duce pedala la fund sau tine foarte jos. nu face asa tot timpul. am observat ca mai des se intampla dupa ce se incalzeste masina. am verificat nu pierde lichid, l-am si schimbat. singura chestie a ramas pompa de frana zic eu. poate fi si altceva?? si e model de pompa sa caut? are un cod ceva???

ms

ps: unde pot face in iasi unghiurile de fuga? dar sa fie seriosi

12. Nelu Pătraşcu Gold Member

Locație:
    KAVARNA
    Masina:
    AUDI A6 C4 2,5 TDI motor AEL 103 kw
    Pompa de frână e sigur! Mai precis garniturile din interiorul ei. Există kit de reparaţie, spaniol mi se pare, şi nu sunt foarte greu de schimbat. Singura dificultate e scoaterea unei siguranţe care nu are ochiuri de agăţare. Prin alte părţi aceste pompe se aruncă, nu se repară, dar eu am reparat-o şi a funcţionat ireproşabil.

13. ManiAcuV6 Banned

Locație:
    Iași sau Botoșani
    Masina:
    Audi A4 B6 2001 AWX
    Am pompa de frana. Si din cate observ stam amandoi in capitala Moldovei:)

14. Speed Hunter

Speed Hunter 2nd Gear Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    Audi 80 b4 1,9 tdi
    Salut! Si eu am tot cam aceiasi problema:(. Nu prea am frane, adica mi se duce pedala aproape pana la fund. Am frana doar daca fac pedala. Lichidul de frana l-am verificat nu exista scurgeri, am inlocuit garnituriile de la pompa de frana am aerisit franele m-au tinut cam o luna si acuma iar incep sa-mi faca figuri.:(
    Nu stiu ce sa-i mai fac. Oare care ar putea fi problema?:think:

15. uzzy2008 5th Gear Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    nu stiu ce sa zic. si eu am schimbat lichidul si am facut aerisire. nu avea aer pe instalatie. asa ca a mai ramas pompa.o sa o schimb si pe asta peste o sapt. o sa vedem atunci. de unde ai luat garnituri? su cum le zice...un cod ceva
    se schimba greu??

16. Nelu Pătraşcu Gold Member

Locație:
    KAVARNA
    Masina:
    AUDI A6 C4 2,5 TDI motor AEL 103 kw
    Pompa nu e altceva decât un cilindru în care se mişcă un piston acţionat de pedala de frână. Dacă lichidul de frână n-a fost de foarte bună calitate, şi a avut în componenţă şi puţină apă, aceasta în timp a corodat partea de dedesupt a acelui cilindru (considerând că pompa stă în poziţie aproape orizontală). Nu-ţi rămâne decât să mai demontezi încă o dată pompa şi să te uiţi în interiorul acelui cilindru. el trebuie să arate ca o ţeavă lisă de puşcă. Dacă nu arată aşa, şi pe suprafaţa ei interioară sunt pete de coroziune, poţi s-o arunci fără regrete, pentru că oricâte garnituri vei pune, marginea lor care se freacă de acea zonă va fi cu rapiditate zdrenţuită. Pe acolo nu se pierde lichid pentru că mai sunt două garnituri mai în faţă, se pierde doar presiunea care ar trebui să împingă lichidul spre etrieri.

17. uzzy2008 5th Gear Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    e clar o sa schimb pompa cu totul. cica e vreo 400 de lei. asa e?

18. uzzy2008 5th Gear Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    se poate intamla cev arau daca merg cu frana de mana trasa la primul click? tine mai bine frana.

19. ManiAcuV6 Banned

Locație:
    Iași sau Botoșani
    Masina:
    Audi A4 B6 2001 AWX
    Aeriseste franarea spate . De acolo e ! Mai precis apropie sabotii de tambur. Am manual daca vrei pentru maisna asta. AI numarul meu in Pm-ul trecut.

Ultima editare: 20 Noi 2009
  20. uzzy2008 5th Gear Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    e aerisita. fara sa trag frana de mana mai mult pedala scapa uneori, sau tine f jos. daca trag un pic frana de mana tine sus si destul de bine. multi mi-au zis ca e pompa.

Distribuie pagina asta