1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Sistemul multilink - tren de rulare (brate - capete de bara) la Audi A4 B5 - probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de sorin.crisan, 13 Noi 2008.

1. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    Pentru o verificare completa si o eventuala inlocuire a pieselor este ceva de munca.

Metoda1:
    1.se scoate ansamblul amortizor cu cele doua brate superioare
    exact ca in poza atasata;
    -se trage de pivot in sens circular daca face zgomotca o bila inauntru este dus pivotul.
    -bucsa se vede daca este rupt cauciucul si jocul se simte la mana
    -se observa usor asa daca arcul este rupt
    2.se scot bratele inferioare se verifica tot in acelasi mod.
    3.se scoate bieleta intreaga (nu va fi nevoie refacuta geometria rotilor) se verifica pivotul la mana in acelasi mod;se poate scoate doar capatul de bara
    desigur daca este posibil,prietenii stiu de ce :) (va fi nevoie refacuta geometria)
    4.bieleta antiruliu (barele stabilizatoare) se pot verifica tragand de ele stanga dreapta trebuie sa fie rigide nu este nevoie sa fie demontate.

La munca care v-am descris-o o sa va para rau ca nu aveti un kit de brate + o bieleta la indemana.Nu va apucati daca nu aveti o presa pentru brate ca in poza 2 sau ceva asemanator+scule tot felul de tubulare + o cheie de 38 pentru bieleta de directie .:p
    Ciocanul nu este folositor va scoate multa rugina o va arunca prin etrier,rulmenti ,plus poate deregla senzorul ABS....o spun din proprie exierenta :):) in plus timpul de scoatere si repunere a bratelor se va mari.
    Este mult de munca nu este greu daca ai scule durata operatiunii este de 2-3 ore .

Metoda 2:
    -este sa verificati cauciucul pivotului si bucselor daca este fisurat,gaurit sau pozitia pivotului daca este iesit putin din locas sau stramb capul in plan
    vertical (se observa repede la bratele superioare&pivotul catatului de bara).
    Nu este 100% sigura insa se poate sa nimeriti piesa care face probleme.

Mult succes pentru ca aveti nevoie din plin sa dibuiti pielele defecte.:)

Ultima editare: 31 Mar 2012
  2. Romeo_79

Romeo_79 Gold Member

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    A4 Allroad 2.0 TDI 177 CP CGLC 2013
    In cazul prezentat de mine,se aude zgomotul respectiv (un fel de metal pe metal,sau o bucsa care nu mai are deloc cauciuc pe ea) chiar si daca apas/eliberez din scurt pe partea stanga/fata a masinii. O sa merg la service,pentru ca nu am indemanarile necesare acasa.
    Multumesc mult,Iulian.

3. gnr15 1st Gear Member

Locație:
    brasov
    Masina:
    audi A6, 2005
    am fost si am facut o constatare si mi-au spus ca trebuie sa schimb bratele stanga-dreapta inferior si superior la fiecare!unele brate sunt bune doar bucsile sunt rupte aveti idee pot schimba doar bucsele sau vin cu tot cu brat?am un b7!Multumesc!

4. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    ..cu tot cu brat sa nu regreti mai tarziu.

5. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    In functie de buget. Decat brate proaste, mai bine bucsi bune, insa in cel mult doi ani pica si pivotii si atunci se impune inevitabil schimbarea bratelor.

6. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Eu am pus pe masina in felul urmator:
    -bratele inferioare fata stanga-dreapta de pe ebay 60 euro amandoua fabricate in Germania
    -bratele inferioare spate 140 euro Trw
    -bratele superioare spate 80 euro Trw
    -ar mai fi de schimbat inca 2 brate superioare fata insa sunt ok pana in acest moment.

In fapt bratul inferior fata (de pe amortizor) este foarte scump la firme consacrate in jur de 100-130 de euro /buc daca gasiti optiuni aici restul
    nu sunt asa scumpe.Astfel ca un kit Lemforder sau TRW sare de 500 de euro.

7. Mito44 Guest

Va salut
    Masinutza mea ( Audi A4 b5 1.9 tdi Afn ) are nevoie de un set de suspensie nou si daca tot ma ocup de problema asta as vrea sa stiu daca tot schimb telescoapele, pun si arcuri sport sau doar telescoape ? ( sport pe bune nu spray pe unele stock si gata sport ) si a cat m ar duce toata investitia ? Multumesc anticipat

8. BogdanAp 2nd Gear Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    A4 B5, 1.8, 1995
    Va salut.
    Mi-am cumparat de curand un A4 B5 si pana acum sunt foarte multumit de el.
    Ca orice batranica de pe strada are nevoie de putina atentie.
    Dupa o prima privire asupra suspensiei are nevoie de ceva inlocuiri asupra bratelor.
    Pe net am vazut kituri complete de inlocuire a suspensiei. Ele contin toate bratele, bielete, capete de bara. Am observat ca exista doua tipuri:
    - suspensie standard
    - suspensie sport.
    Intrebarea mea este: pot pune un kit de suspensie sport?

9. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Cu ce te-ar ajuta chiar daca se potrivesc ?
    Echiparea sport are alte arcuri si amortizoare.

Bieletele difera mult in privinta calitatii mergeti pe ceva de marca nu pe cele de pe kiturile de pe net .

10. Romeo_79

Romeo_79 Gold Member

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Multumesc pentru indrumari. Ai avut dreptate,prima spira de jos e rupta,si de acolo se auzea zgomotul.

11. Liviu_MS

Liviu_MS 3rd Gear Member

Locație:
    Targu-Mures
    Masina:
    -
    A folosit cineva kit-ul de reparatie brate de la Febi Bilstein? Acesta contine 8 buc. brate + 2 buc. cap bara + set suruburi si are un pret bunicel (1300 ron pe autokarma, in magazine s-ar putea gasi chiar mai ieftin).

12. Cristisor

Cristisor Platinum Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Fost proprietar de A4 (B5)
    Febi Bilstein si SWAG sunt aceeasi companie, eu am 3 brate SWAG si un brat Febi, cel mai batran SWAG are 25.000 de km pe drumurile jalnice din Iasi si se tine bine. Probabil ca nu o sa reziste 150.000 de km ca Lemforder, dar sigur o sa-si faca treaba.

13. Romeo_79

Romeo_79 Gold Member

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Rog pe cei care au A4 Avant 1.9 TDI AFN,din 1997,si care au fost nevoiti sa schimbe vreun arc pe fata,sa imi spuna ce producator au ales,si daca arcul nu s-a lasat intr-un timp relativ scurt.
    Multumesc.

14. Ferydeva

Ferydeva Silver Member

Locație:
    deva
    Masina:
    Audi A4 1.6 ADP 1996
    Cu arcul ai 2 variante :
    ori cauti la dezmembrari un arc exact de pe masina ca a ta sa aibe culorile identice dar si atunci ar fi recomandat sa le cumperi pe amandoua ca oricum nu sunt scumpe la dezmembrari sau cumperi noi dar ambele neaparat,la dezmembrari te orientezi sa aibe culorile care-ti trebe ca difera in functie de motorizari .

15. BogdanAp 2nd Gear Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    A4 B5, 1.8, 1995
    Am pus intrebarea legat de kitul de brate sport pentru ca am amortizoarele+arcurile sport (reglabile pe inaltime si duritate). Ma gandeam k daca tot ma apuc de schimbat tot kitul sa fie in 'consonanta' cu amortizoarele si arcurile.Iar intrebarea era axata daca se potrivesc la prinderi bratele sport.

16. molnarlehel 2nd Gear Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi A4 '96 1.9 TDI 1Z \ VW Bora '01 1.9 AJM
    eu tomcmai mi-am montat de la febi toata directia insa nu am circulat mult cu ea. pana acum totu ok, directia ii destul de silentioasa

17. dorin ilie Junior Member

Locație:
    turda
    Masina:
    audi a4, 1,9 tdi, 1997
    iulian, poti sa scoti asamblul amortizorului fara sa folosesti presa pentru arc

18. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Poti scoate ansamblul pe fata ca in poza asta este maxim.

Nu umblati mai mult chiar daca aveti presa pentru resorturi ,pericol de accidente,mergeti cu ansamblul intr-un service dotat .

Ultima editare: 22 Apr 2012
  19. Cristisor

Cristisor Platinum Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Fost proprietar de A4 (B5)
    Revin cu o actualizare, bratul SWAG de care ziceam in urma cu doua saptamani ca are aproximativ 25.000 de km a inceput sa bata de ma scoate din masina si trebuie schimbat. Ca urmare a acestui fapt voi incerca sa ma orientez spre Lemforder, chiar daca efortul financiar e mai mare.

20. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Regula generala la brate:
    SWAG si FEBI isi dau duhul in maxim 6 luni dupa montare.

Distribuie pagina asta