1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Sistemul multilink - tren de rulare (brate - capete de bara) la Audi A4 B5 - probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de sorin.crisan, 13 Noi 2008.

1. Cristisor

Cristisor Platinum Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Fost proprietar de A4 (B5)
    Nu e chiar asa, la mine si-a dat duhul dupa aproape 2 ani, insa fac putini km iar drumurile din Iasi sunt groaznice. Probabil ca pe drumuri bune ar tine si 100.000 de km.

2. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    Pe masina ta s-a pus Trw pe original ,Lemforder s-a pus incepand cu B6.
    Nu pot spune nimic despre bratele care le-am pus pentru ca nu le-am pus de mult timp.

Pe B8 au pus pivot ce se separa de brat cel tine amortizorul,o idee buna usor de demontat si pretul scazut,ar fi buna o gaselnita din asta si pentru B5,B6.

Ultima editare: 24 Apr 2012
  3. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Iulian, pe a mea din 1998 am Lemforder integral.

4. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Asa este :p
    au pus si pe B5 insa atentie incepand cu 1/997,12/1997,02/1999 sunt impartiri functie de sasiu pe anumite perioada nu au produs.
    ...eu am avut Trw pe original.

Ultima editare: 25 Apr 2012
  5. Ferydeva

Ferydeva Silver Member

Locație:
    deva
    Masina:
    Audi A4 1.6 ADP 1996
    Cand am luat masina o trebuit inscrisa etc,nu mi-au mai ramas bani prea multi asa ca am avut de schimbat 3 brate superioare si un cap de bara...........si am luat ce era mai ieftin pe piata si anume TOPRAN 90 de ron bucata neavand bani am zis ca tin cat tin numa sa nu mai troncane,si de atunci am peste 30k si bratele ieftine nu pica,recent am schimbat telescoapele pe fata si am desfacut si bratele ,la mana pivotu inca se misca greu ca nou la bratul drept iar la bratele ondulate se misca mai usor dar tot in stare buna ,oricum alea par mai muncite.

6. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Si eu am pus de la Topran si sunt multumit de ele.

7. murynice 1st Gear Member

Locație:
    Tg-Mures
    Masina:
    Audi a4 1.9 TDI - 1996
    intamplator am pus si eu FEBI,si pentru ca am auzit ca in afara de lemforder si trw toate marcile sunt varza...m-am interesat la oameni care au avut FEBI.

exista persoane carora le-au picat dupa 15 mii de km,sunt unii care dupa 20-30 de mii.

Eu le am de 3000 de km si nu au nici o problema.

O sa va tin la curent cand pica kitul FEBI,cand incepe sa bata si cand trebuie sa le schimb iar.

In 2 saptamani am itp-ul,sunt curios daca imi zice ceva dupa 3-4 mii de km despre ele...

Multi vorbesc de prin auzite,am prieten cu passat care si-a luat kit de pe net cu 8 milioane si il are de 3 ani de zile.

Deocamdata bratele arata ca noi.

8. Romeo_79

Romeo_79 Gold Member

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    A4 Allroad 2.0 TDI 177 CP CGLC 2013
    Cum e indicat a se monta bratele,cu roata in pozitia normala de rulare (loaded),sau in pozitia in care sta pe elevator (unloaded)?

9. breitner

breitner Gold Member

Locație:
    Comarnic, München
    Masina:
    A4 B5, 1.8 Quattro, Passat B5 1.9 TDI AVF 4Motion
    Cum crezi ca poti sa le montezi pe cele noi fara a demonta roata si bratele vechi? Poate vroiai sa intrebi cum se strang, masina suspendata sau pe sol, dar sigur stie mecanicul (nu-mi inchipui ca le vei schimba singur). Toate articulatiile, la orice masina, dupa montare se strang cu masina pe sol (daca nu este indicat altfel de catre constructor)!

Ultima editare: 26 Apr 2012
  10. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Bineinteles ca le poate monta si singur, ca doar nu regleaza te miri ce paramatri de functionare ai motorului, schimba niste brate montate in doua suruburi.
    Singura conditie este sa stranga bratele dupa ce aseaza masina in pozitia de rulare (cu rotile pe pamant) dupa ce o misti putin fata spate sa se aseze.

11. Ferydeva

Ferydeva Silver Member

Locație:
    deva
    Masina:
    Audi A4 1.6 ADP 1996
    Se strang obligator cu rotile pe sol altfel bucsele se vor distruge prematur.

12. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Eu o tin pe a mea :)
    ...chiar imi pare rau ca nu am facut poze cand l-am dat jos sa observati cum se contorsioneaza interiorul bucsei functie de cat de tare strangi bucsa la cheie.

Inca doua chestii:
    Cum poti strange bucsele de la bratele inferioare daca nu ai groapa ci doar elevator ?
    Cum strangi bratul superior-fata cu el montat pe masina ?(priviti dispunerea piulitei&surubului)

Incercati practic nu din auzite apoi discutam :)

13. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Trebuie sa fii culturist pentru a deforma interiorul unei bucsi prin strangere cu cheia.

Mai repede gasesti o groapa (canal) decat un elevator.
    Cu putin efort iti incape mana pe deasupra rotii (daca o virezi putin) si poti ajunge sa strangi suruburile de la bratele superioare.

14. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Nu ai inteles partea metalica din bucsa ramane fixa ,se contorsioneaza partea din interior care este flexibila.

1.Scoate ansamblul si la mana trage usor sus-jos de unul din bratele superioare si o sa observi ca la strangere tare a surubului pe piulita partea de "cauciuc" se contorsioneaza sau nu daca este stransa indeajuns de usor dar la cuplu
    Lucrul asta nu il vezi cand este pus pe masina asta se intampla in momentul denivelarilor,gropilor.
    2.Bratul superior fata nu poti sa il demontezi-remontezi cum ai tu impresia surubul nu are loc de caroserie iar piulita este prea aproape de arc-amortizor.
    Astfel ca trebuie scos ansamblul,la voi o fi alfel eu unul pana nu am scos ansamblul nu am putut schimba bratul superior -fata. :p
    3.Bratul superior-spate se poate strange cu roata pe el este alta poveste.

15. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    1. Aia este treaba bucsii sa oscileze in partea de cauciuc, nu sa se invarteasca liber pe ax (surub).
    2. Nu era vorba de demontat - montat bratul superior fata, ci de strans. Cheia incape in ambele parti (surub si piulita). Ai dreptate ca pentru demontare - montare brate superioare fata trebuie scos ansamblul arc - amortizor.

16. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Imi pare bine ca am cazut de acord la cateva lucruri.
    1.cu cat strangi mai tare surubul - partea de ''cauciuc'' face o cuta evidenta si este tensionata.
    2.nu stiu cat si cum poti tine contra in partea dinspre arc dar in fine ramane ca tine:)

Ca fapt divers bratele superioare se strang cu 50Nm + un sfert de tura.

17. breitner

breitner Gold Member

Locație:
    Comarnic, München
    Masina:
    Si cum le monteaza singur cand nu are elevator sau rampa sau macar o groapa pentru reglaj si (cel mai important) scule si cunostiinte de mecanica ? Un exemplu ar fi demontarea alternatorului : cum il demontezi daca nu ai o cheie inelara de 17"? Doar nu te apuci sa demontezi toata fata masinii!!!

Ultima editare: 27 Apr 2012
  18. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Banuiesc ca oricare are in dotare un cric cu care poate ridica masina. Cunostinte de mecanica nu prea iti trebuie in cazul asta. Orice copil de la varsta de 5 ani stie cum se desface un surub. Cat despre scule, daca tu pleci la vanatoare fara pusca, e problema ta.

19. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Hai ca discutam povesti cate serviceuri reprezentante au groapa ?
    Cate serviceuri am vazut in Franta si Germania niciunul nu aveau groapa ci doar elevatoare asta insemnand ca strangerea pe pozitie nu se face in serviceurile moderne.

Cand nu folosesti cheia dinamometrica si nu stii cuplurile normal ca strangerea cu roata pe pozitie este un compromis.

20. breitner

breitner Gold Member

Locație:
    Comarnic, München
    Masina:
    intrebari pentru campary :
    - daca ridici masina pe cric cum mai este ea "incarcata" ?
    - daca nu-ti trebuie cunostiinte de mecanica, de ce este asa de stufos topicul ?
    - nu-i asa ca are dreptate iulian_1976 (adica lucrarea se face la service daca nu ai un garaj cat de cat utilat pt. ca nu se poate face in fata blocului cu o cheie de 10 si un patent)?

Ultima editare: 27 Apr 2012

Distribuie pagina asta