1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Sistemul multilink - tren de rulare (brate - capete de bara) la Audi A4 B5 - probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de sorin.crisan, 13 Noi 2008.

1. Ferydeva

Ferydeva Silver Member

Locație:
    deva
    Masina:
    Audi A4 1.6 ADP 1996
    O sa mai dureze ceva pana merg sa reglez ca vreau sa mai studiez treaba mai in detaliu si cu bratele inferioare ,ideea e ca inainte sa schimb telescoapele mergea ata,dupa schimbat a tras dreapta binisor,dupa reglaj tragea mai fin dar tot tragea si se pare ca sau adeverit si ceva din spusele mecanicului de acolo .

2. mario79

mario79 6th Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    audi a 4 ,1.9 tdi ,1997
    salut baieti.Lamuriti-ma si pe mine cu urmatoarea problema va rog.Am schimbat bratele rulmentii,telescoapele ,mai bine zis am pus-o la punct pentru a face R.A.R -ul.Dupa schimbarea pieselor pe partea dreapta fata am un scartait cand virez stanga-dreapta care persista si pe timpul deplasarii, auzindu-se intens.Sunetul este exact ca o balama de usa neunsa.Multumesc.

3. Cristisor

Cristisor Platinum Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Fost proprietar de A4 (B5)
    Pana la urma se pare ca bieleta a fost pusa pe partea cealalta, inspre fata, si din cauza asta masina tragea asa de tare stanga. Am pus bielete Lemforder noi pe ambele parti si masina si-a revenit.

4. ikks

ikks Bronze Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    2005 A4 B7 2.0TFSI
    Imi bate ceva stanga fata. Bataia e foarte dura, se aude puternic la gropi. Am fost la doi mecanici, mi-au verificat toate articulatiile si au spus amandoi ca e in regula. Ce ar mai putea bate atat de puternic pe fata?

5. Ciprian.Mod Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 C7 2012 CDUC & Q3 F3 2020 DKTA
    Caseta de directie. La miscari bruste de volan stanga-dreapta cu masina pe loc nu se aude un zgomot asemanator ?

6. ikks

ikks Bronze Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    2005 A4 B7 2.0TFSI
    Nu, in schimb simt pocnituri in volan cand invart de volan.

7. syc@

syc@ 1st Gear Member

Locație:
    Brasov
    Masina:
    A4 B5 1.8T Quattro EX:A4, 1.9TDIAvant '97, A6 2.5TDI Avant'96; A4 Avant1.9tdi
    si eu am avut ceva destul de puternic, am zis ca sunt bratele dar de fapt a fost unn arc rupt pe fata care nu mai calca pe tamponu de causiuc al talerului, calca direct pe taler si facea foarte agresiv. ;)
    Bafta.

8. mirceaZL 4th Gear Member

Locație:
    Zalau, Oradea
    Masina:
    A4, 1.9 TDI, 1999, 90 CP, AHH
    De cateva saptamani masina se simte mai putin confortabila. Scutura mai tare, e mai rigida, iar puntea spate cand trec peste ceva denivelari parca pica din cer asa de tare si de din greu cade. M-am uitat la telescoapele si arcurile spate dar nu se vad curse / crapate. Aveti idee unde sa ma mai uit?

9. adrian07ch

adrian07ch 2nd Gear Member

Locație:
    Paris, F
    Masina:
    Audi A6 C6 2009 2.0 Tdi CAGB / Audi A4 B5 1.9 Tdi 1Z
    Bataie la franare si acceleratie A4 B5

Buna, acum 3 zile mi-am luat un A4 B5 1.8T 20V si am observat ca bate undeva pe sub capota sau pe langa roti de fiecare data cand accelerez si franez. A mai avut cineva genu asta de problema? De la ce s-ar putea trage?

Ultima editare: 29 Iul 2012
  10. heretic

heretic 4th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 Allroad, 2.0TDI - CGLC, 2014
    adrian07ch Verifica bucsile/pivotii de la brate sa vezi daca sunt uzate. Si eu am avut o problema asemanatoare si anume se auzea o lovitura sau mai multe de fiecare data cand franam sau acceleram brusc. Nu s-a rezolvat cu inlocuirea bratelor pe care le-am gasit cu uzura. Problema am depistat-o cand am schimbat ambreiajul. Dupa ce am dat cadrul jos, am observat pe caroserie, in partea stanga, in marginea interioara unde intra roata si pe unde trece si cadrul o portiune unde se luase antifonul. Cadrul lovea in caroserie cauzand acele sunete. Eu am rezolvat polizand putin in cadrul in acel loc si dand cu antifon unde ajunsese la tabla. Pe urma am pus cadrul la loc si l-am strans bine. Nu stiu daca mai dause cineva cadrul jos si nu l-a mai strans bine sau este vreo bucsa pe duca dar cert este ca am scapat de problema.

11. adrian07ch

Locație:
    Paris, F
    Masina:
    Ok, mersi de raspuns, o sa verific.

12. nicu_ior 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    audi a4,motor 1,6 ,anul 1998
    masina mea este un audi a4 b5 motorizare 1,6 benzina ,de citeva zile troncane ceva pe fata ,am verificat si nu bate nimik ,stie cineva ce ar putea avea,multumesc

13. the_driver85 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    audi a4 1.8t 2000
    Salutare,
    Am si eu un audi a4 b5 din 99 motorizare 1,8t si la mine a fost problema cu brat superior dreapta, tot la fel batea rau de tot dar problema este ca nu pot sa-l schimb. Stie cineva cum se desface ?

Ultima editare de un moderator: 21 Aug 2012
  14. Cristisor

Cristisor Platinum Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Fost proprietar de A4 (B5)
    Din suruburi se desface. Pentru cel din fata trebuie desfacut si amortizorul, altfel nu vei putea scoate surubul.

15. adrian07ch

Locație:
    Paris, F
    Masina:
    Prima data desfaci cele 2 brate in partea dinspre roata, dupa aia tre sa desfaci amortizorul, care e prins in 3 suruburi sub capota, dupa aia il desfaci si in partea de jos, il scoti afara si schimbi btatele. Pentru toate ai nevoie de o cheie de 16. Cand pui inapoi telescopu, probabil o sa ai nevoie si de un levier sau ceva, pentru a-l fixa in partea de jos.

16. nicu_ior 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    audi a4,motor 1,6 ,anul 1998
    Add your friends to My Calendar.

problema rezolvata,am schimbat bascula brat inferior

17. tavy 6th Gear Member

Locație:
    roman
    Masina:
    audi a4 1.9 tdi 90hp 1995 1Z
    Salutare, de ceva timp ma confrunt cu o problema si anume cand virez stanga sa intorc masina, o roata scapa ca si cum isi schimba paralelitatea. Masina "danseaza" in timpul virajului dar acest fenomen nu se intampla tot timpu.Am observat ca daca prin pietris la o roata in timpul virajului ,fenomemnul aparea.Unghiul e facut in interval de un an de 2 ori si nici o schimbare, pivoti sunt ok. Nu asi crede ca un pivot sau o bucsa ar putea modifica unghiul unei roti, sunt multi conducatori care au "bucuria" de a avea acest sistem de suspensie si nu am auzit pe nimeni sa se planga de o problema ca a mea si nu cred ca nu exista colegi care sa nu aiba joc sau o bucsa crapata.

18. Ferydeva

Ferydeva Silver Member

Locație:
    deva
    Masina:
    Audi A4 1.6 ADP 1996
    M-am mai intalnit si eu cu fenomenul asta ,iar daca zici ca unghiurile sunt verificate inseamna ca sau uzat cauciucurile neuniform,poti sa nu vezi diferenta la ochi si ele sa fie aiurea ,am patit eu si dupa ce am incaltat cauciucuri noi a disparut fenomenul.De aia se recomanda rotirea cauciucurilor pe masina ca rotile viratoare in timp uzeaza neuniform cauciucurile,in prima faza muta rotile de pe spate in fata sa vezi ce se intampla.

19. tavy 6th Gear Member

Locație:
    roman
    Masina:
    audi a4 1.9 tdi 90hp 1995 1Z
    MC de raspuns Fery, problema e de 2 ai si de atunci am schimbat 2 randuri de cauciucuri plus ca am separat jante cu cauciucuri de iarna si tot face probleme. Un lucru ciudat am vazut azi, uitandu-ma la rotile din fata cu volanul drept, am observat ca roata din stanga cum te uiti la masina e cu 1.5 cm mai inafara decat roata dreapta, ca punct de reper a fost aripa care poate fi fabricata prost din fabricasi nu pot fi sigur.

20. Ferydeva

Ferydeva Silver Member

Locație:
    deva
    Masina:
    Audi A4 1.6 ADP 1996
    Sa stii ca am avut problema de asta cu mai multe seturi de cauciucuri luate second.Cand am pus noi ca prin minune o disparut fenomenu.Ar mai fi o explicatie:sculele de geometrie de la service-u la care mergi sa fie decalibrate .Eu as face un reglaj la un alt service.Sa stii ca si aici la mine in zona nu putine sunt atelierele care regleaza aiurea,sunt patit si cu asta.Daca sculele sunt decalibrate reglajul care ti-l face e egal cu 0 diferentele la care masina merge prost sau bine sunt foarte mici.

Distribuie pagina asta