1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Sistemul multilink - tren de rulare (brate - capete de bara) la Audi A4 B5 - probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de sorin.crisan, 13 Noi 2008.

1. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Schimba intre ele rotile de pe fata. Daca zgomotul se muta pe cealalta parte e clar ca vina apartine cauciucului. Ce e aia ""gheoalfa"" ? Nici in DEX nu am gasit!

2. yahym85 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    audi a4 1,6 1997
    Salut, am o problema cu un a4 b5 1,6 adp: se poate regla convergenta la roata fata cumva ? Am roata fata dreapta care imi sta iesita de jos mai inafara si cand iau viraj stanga maxim taraste pe asfalt, parca ELVIS avea aceeasi problema sau poate stie alt coleg. Multumesc anticipat

Ultima editare de un moderator: 11 Oct 2012
  3. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    Informativ dar nu te ajuta se regleaza din contapiulita situata la capatul de bara&bieleta interioara;mergi la un mecanic sa vada din ce brat/e are joc roata in viraj.

In 99% din cazuri ai joc in unul din cele 4 brate+capatul de bara&bieleta interioara+bieleta stabilizatoare ,de pe partea respectiva;orice interventie inainte de inlocuire este inutila.

Ultima editare: 12 Oct 2012
  4. yahym85 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    audi a4 1,6 1997
    multumesc, am sa merg la un mecanic

5. l3vy 1st Gear Member

Locație:
    Northampton
    Masina:
    A4 1.9 TDI 1999
    Saptamana trecuta mi-am luat si eu inima in dinti si am schimbat toata directia cu Lemforder, 1900 lei pe autokarma + 330 lei manopera (250 manopera + 80 unghiul de fuga). Cu putina atentie din partea mea, sper sa ma tina o vreme buna.

6. bushman

bushman Gold Member

Locație:
    București / Titu
    Masina:
    Audi A4 B5 , 1.8 ,ADR, 1996,125cai
    Daca nu ai probleme cu amortizoarele o sa te tina mult ani lemendfolder u ala si eu am pus tot lemenfolder dar eu am schimbat doar capete de bara , bielete si ceva bucsi nu toata suspensia .

7. cristy08 1st Gear Member

Locație:
    Falticeni
    Masina:
    Audi A4 B5,motor 1.6, 97
    troncanit fata

Salut
    Am si eu o problema la a4 b5: am schimbat toate bratele pe fata plus suspensie insa am un troncanit care se simte cel mai mult in podul pedalier la denivelari. Daca ma apas pe aripa se aude un zgomot insa nu stiu de unde provine. Mai are vreo bucsa ceva, bara de torsiune ? ca ma dispera. Astept un raspuns, poate ma poate ajuta cineva.

Ultima editare de un moderator: 21 Noi 2012
  8. alexandruuu 2nd Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    VW Passat B6 2.0 140hp CBAB 2009
    cristy08 asa facea si a mea, bratele erau ok si la o apasare a aripii troncanea. Erau deteriorate ambele flanse, iar la una ii lipsea o saiba :blink:. Le-am schimbat si nu mai bate.

9. cristy08 1st Gear Member

Locație:
    Falticeni
    Masina:
    Audi A4 B5,motor 1.6, 97
    Intr-adevar am schimbat suspensia,dar flansele nu,dar am intrebat mecanicu mi-a zis ca nu trebuie!cred ca s-a inselat!acum tre sa platesc din nou manopera! ms pt raspuns

10. alexandruuu 2nd Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Poate ca nu s-a inselat si nu sunt alea.

La mine m-a pus sa apas 15 minute pe ea pana si-a dat seama de unde vine zgomotul si apoi a desfacut.

11. cristy08 1st Gear Member

Locație:
    Falticeni
    Masina:
    Audi A4 B5,motor 1.6, 97
    si ce a fost la tine alexandruuu?

12. alexandruuu 2nd Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Salutare,

Dupa ce am cumparat-o, am mers cu ea la service pentru verificari.
    A verificat mecanicul toata directia pe elevator.
    Un brat inferior avea ceva joc la pivot. Am decis sa il schimb.

Dupa ce a schimbat bratul si data masina jos de pe elevator, daca apsai pe o aripa cu podul palmei mai serios troncanea. Se auzea si daca te mutai in partea cealalta.

A desfacut mecanicul pana la flanse si ambele erau deteriorate, ba chiar mai mult la una ii lipsea o saiba - la ansablu. Le-am schimbat pe ambele si de 1 an jumate nu mai bate nimic.

Ce am mai schimbat si gasit pe la masina mea gasesti aici:
    http://www.clubaudi.ro/motoare-si-transmisii/22150-motor-1-6-alz-benzina-probleme-diverse-cauze-si-rezolvari-2.html

13. Florin K 1st Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4,1.9 tdi.1996

Aceasi problema o am si eu.Poti sa imi zici unde este aceasta articulatie pentru a verifica,sau o recomandare la ce service care ma poate ajuta pentru ca am intalnit multi mecanici habarnisti si dornici de a-si da cu parerea.

Am incercat sa verific din interiorul masinii ,am dat plasticul acela jos dar nu am vazut nimic asemanator cu articulatie de acest gen.

Merci!

14. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Cristi, pozitia stramba a volanului se datoreaza intotdeauna capetilor de bara, adica se reface geometria si e ok. Asta evident daca nu s-a intervanit la volan sau in alte locuri. Insa inainte de a face ceva trebuie verificata geometria.

Florin, daca dai jos plasticul vezi doar cardanul care reprezinta legatura dintre coloana de directie ce merge la volan si partea ce intra in caseta.

15. Alex_VL

Alex_VL 1st Gear Member

Locație:
    V A L C E A
    Masina:
    Audi a4b5 1.8 1996
    Nu am stiut unde sa postez corect intrebarea mea, asa ca incerc aici:
    La audi-ul meu, sta volanul spre stanga vreo 30 grade. Probabil de cand au facut directia si au facut-o prost. Pot demonta volanul sa-l pun in pozitia corecta ? Adica are vreun semn ceva volanul pe butuc ? riscuri ceva ? Multumesc de ajutor

Ultima editare de un moderator: 20 Dec 2012
  16. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Alex_VL intai faci directia asa cum trebuie si la cine trebuie si dupa ce directia va fi in parametrii si volanul va sta tot stramb atunci vei modifica pozitia volanului.
    Nu umbli la volan pana nu faci directia sub nici o forma. Ti-am mutat mesajul unde trebuia sa scrii de la inceput.

Ultima editare: 20 Dec 2012
  17. Alex_VL

Alex_VL 1st Gear Member

Locație:
    V A L C E A
    Masina:
    Audi a4b5 1.8 1996
    Am inteles,o sa incerc varianta asta,pentru ca ma streseaza rau de tot cand il vad asa stramb,deja nu mi se mai pare normal cand vad la alta volanul drept :)) sper sa dea roade directia..

18. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Roaga-i pe cei de la directie sa umble doar la bieletele de directie cand fac reglajul si sa stranga/inchida directia doar atunci cand sunt atinsi parametrii ceruti.
    Imediat cum au strans suruburile se verifica directia din nou pentru ca atunci cand se strang definitiv (dupa ce au fost slabite ca sa fie reglate) directia se deregleaza din mai multe motive.
    Mergi la cineva care se pricepe bine la treaba asta nu la carpaci.

Ultima editare: 21 Dec 2012
  19. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    30 de grade este foarte mult.
    Mergi urgent la un service si punei sa verifice capetele bieletelor ce intra in cremalier(trebuie deplasate burdufurile de pe ele) si apoi strangerea
    contrapiulitelor de pe ambele roti dintre capatul de bara si bieleta.

Dupa ce o regleaza faci o tura si vezi cum este,daca nu e ok revii,nu o lasa asa.

20. ionutpryvate

ionutpryvate 2nd Gear Member

Locație:
    sibiu
    Masina:
    audi A4 B5, din 96,1,6
    Salut,
    Mi se aude o pocanitura cand plec de pe loc si nu stiu ce ar putea fi ? Am inteles ca ar fi pendulul dintre cutie si motor.

Ultima editare de un moderator: 2 Ian 2013

Distribuie pagina asta