1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Sistemul multilink - tren de rulare (brate - capete de bara) la Audi A4 B5 - probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de sorin.crisan, 13 Noi 2008.

1. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Ai o exprimare cam ciudata. Ce intelegi prin ''pendul'' ?

2. ionutpryvate

ionutpryvate 2nd Gear Member

Locație:
    sibiu
    Masina:
    audi A4 B5, din 96,1,6
    pai nu stiu ca am intrebat un mecanic si mie mi s-a parut ciudat deaia am intrebat ca nici eu nu am auzit de PENDUL cica ar fi intre motor si cutie

3. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Audi A4b5 AFN1,9 TDI feb.1999 Audi A4B5 AFN1,9TDI quattro, august1999
    Stiam ca "pendulum" era un sistem de suspendare a motorului prin 3 tampoane : stanga-dreapta si cutie...
    In orice caz, probabil ca se referea la asta:

4. Raul Benga 1st Gear Member

Locație:
    Motru
    Masina:
    Audi A4 b5 1.9tdi qattro 1999
    bataie necunoscuta

te rog imi spui si mie unde se afla flansele astea pt ca mecanici la care am fost nu stiu de ce vb?

5. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Raul care flanse si cui i te adresezi ?. Invatati sa mentionati numele userului cand va adresati cuiva ca sa se inteleaga bine mesajul.

6. Radu83B

Radu83B 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 C6 2.0 TDI BRE
    Volanul imi trage dreapta din ce in ce mai mult, mai ales la plecarea de pe loc daca il las liber se roteste singur jumatate de tura. Ca sa merg drept trebuie sa-l tin rotit spre stanga 15 grade iar directia nu mai este asa de precisa: tinde sa serpuiasca
    Mai grav este ca asta se intampla si dupa ce i-am facut geometria, iar bratele superioare sunt schimbate, presiunea in pneuri este 2.2. Am schimbat rotile de pe spate cu cele de pe fata.
    Ma gandesc sa nu fie un rulment semiblocat, cum pot sa verific ? alte idei cineva ?

Ultima editare de un moderator: 16 Ian 2013
  7. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Nu e rulmentul.
    Gandeste logic:
    - daca ar fi rulmentul ar frana masina singura daca o lasi sa "curga" la viteza mica.
    - apoi, spui ca nici volanul nu sta drept cand rotile sunt drepte
    Ori asta inseamna un singur lucru: s-a umblat la capetii de bara si ti-au reglat geometria prost. I-ai si platit pe baieti pentru geometrie? Du-te peste ei...

8. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    Geometrie facuta prost 100% insista sa o refaca,insita pana cand este ok.

9. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Geometria varza ! Du-te peste ei, inseamna ca aia ar trebui sa inchida atelierul, direct ! Si nu le mai da nici un leu !

10. Radu83B

Radu83B 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 C6 2.0 TDI BRE
    Am atasat o poza cu raportul reglarii geometriei

11. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Atata timp cat comportamentul referitor la directia masinii s-a schimbat in rau iar volanul nu sta drept cand mergi in linie dreapta, foaia aia nu te incalzeste cu nimic. Personal nici nu stiu care sunt valorile intre care trebuie sa te incadrezi si fac pariu ca nici tu nu stii. Ai dat un ban pentru o operatie care nu a reusit! Ei trebuie sa cunoasca toleranta, nu noi clientii. Deasta suntem clienti...
    Daca tie ti-e rusine sa mergi sa ii tragi la raspundere e treaba ta, insa stii si tu ca masina trebuie sa se simta altfel in ceea ce priveste directia.

12. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Din raportul lor rezulta ca au modificat unghiul de convergenta si pe puntea din spate, oare cum au facut? Cred ca aparatele lor sunt decalibrate si unghiul rezultat e varza.

13. Radu83B

Radu83B 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 C6 2.0 TDI BRE
    Multumesc pt raspunsuri, intre timp am rasfoit si internetul si vreau sa verific si alte cauze inainte sa ma intorc la service: cauciucurile nu sunt uzate uniform, posibil sa am un pivot inferior defect sau o bucsa defecta/moale, jenti strambe... si mai caut
    Mi-au dat garantie 90 zile, mai am pana in Februarie.
    Sunt tare curios de la ce este
    Din fisa care mi-au dat-o reiese ca mi-au reglat-o in limite, nu mai toceste roata fata dreapta spre exterior dar pb cu trasul dreapta nu a disparut.
    Mi-au explicat ca la masina mea se regleaza doar convergenta, restul geometriei tine de bucse si pivoti, deci acolo voi cauta prima data.
    Revin cand o rezolv

Ultima editare: 20 Ian 2013
  14. Cristisor

Cristisor Platinum Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Fost proprietar de A4 (B5)
    Eu am facut directia in 2 locuri imediat dupa ce am montat cauciucuri noi pe toate cele 4 roti iar rotile le-am echilibrat si tot continua sa traga usor spre dreapta.

15. Tud220 2nd Gear Member

Locație:
    SV
    Masina:
    A4,1.8i,1996
    @ak3t0n
    Da cand ti-au facut directia,nu au urcat-o pe elevator sa vada daca sunt jocuri?
    Da,la sistemul multilink se face doar convergenta,restul e din brate

@cristisor
    Usor dreapta trage,din cauza drumului,mergi pe mijlocul drumului si vezi daca iti mai trage,pot si jantele strambe

16. Radu83B

Radu83B 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 C6 2.0 TDI BRE
    @Tudy20V
    Nu au ridicat-o sau verificat-o de jocuri, s-au pus direct pe reglat,
    incep deja sa-mi fac o idee de unde vine pb:
    normal ar fi trebuit sa o verifice de jocuri in brate inainte de reglat geometria
    presupun ca asa se procedeaza la un service corect

Ultima editare: 21 Ian 2013
  17. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Daca bratele+pivoti+bucse stau bine, nu ar trebui sa ai probleme, chiar si cu cauciucurile varza... Mie nu mi s-a intamplat, si am fost acum cativa ani cu gumele pe fata ca pe un cant aproape se vedeau sarmele ( doar ca n-am stiut pana cand am facut itv-ul (itp-ul romanesc):keule:!

18. Tud220 2nd Gear Member

Locație:
    SV
    Masina:
    A4,1.8i,1996
    @ak3t0n
    Normal asa se face,se ridica masina si se verifica jocurile si daca sunt probleme,se schimba piesa si se regleaza directia.

19. teo 1st Gear Member

Locație:
    ARAD
    Masina:
    A4 B8 143cp CAGA, AN 2010
    Am un AUDI A 4 1,8 benzina tip motor AVV 257 000 km si dupa rularea a sa zic 50 km si mai ales pe timp de vara la plecarea de pe loc si mai ales in curbe bate masina adica se zguduie din toate incheieturile, a mai patit cineva acest lucru? Daca DA ce a fost si mod de remediere. Va multumesc

20. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Pentru asta trebuie mers la un mecanic care sa iti verifice directia. Daca e o problema (si din ce spui tu, clar este) mecanicul o va depista.

Distribuie pagina asta