1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Sistemul multilink - tren de rulare (brate - capete de bara) la Audi A4 B5 - probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de sorin.crisan, 13 Noi 2008.

1. Cristisor

Cristisor Platinum Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Fost proprietar de A4 (B5)
    Da, arcurile sunt de pe o masina cu motorul 1.8, deci putin mai grea decat a mea. Masina totusi se aseaza foarte bine si nu sesizez nici o diferenta intre vechiul si noul arc.

2. Tud220 2nd Gear Member

Locație:
    SV
    Masina:
    A4,1.8i,1996
    codul de culori pentru arcuri

3. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Tudy este incomplet mesajul tau cat si al lui Iulian deoarece nu este mentionat si numarul de buline colorate ceea ce este foarte important.

O sa unesc acele topicuri pentru ca trateaza aceasi problema si va atasez eu link-ul unde trebuie sa cautati adica aici http://www.clubaudi.ro/audi-a4-b5-1...-modificari-suspensie-probleme-diverse-5.html mesajul #33 sau #37 sau #40 din pagina 4 sau mesajul #67 din pagina 7 existente in topicul atasat.

Nu inteleg de ce va este lene sa cititi toata aria cand aveti nevoie de ceva. Daca am nevoie de o informatie stau si rascolesc pana nu mai pot in cautarea acelei informatii. Bafta

Ultima editare: 21 Feb 2013
  4. floroiu82 1st Gear Member

Locație:
    tg-jiu
    Masina:
    audi,a4 b5,1996
    sal,as dori sa schimb si eu suspensia pe fata ,adica;
    -bratele de sus si cele de jos
    -capete de bara
    acum nu stiu ce fitma sa aleg;flenor,febi,sidem,topransau starline.astept sfaturi si poate si ceva site-uri cu firme piese auto

5. Ferydeva

Ferydeva Silver Member

Locație:
    deva
    Masina:
    Audi A4 1.6 ADP 1996
    Am avut brate superioare topran si cel mai indoit a tinut 20 de mii iar celalant inca mai merge are peste 30 de mii ,acum cele indoite is febi dar au numa cam 10 mii si inca merg,sidem am cap de bara si zic ca e calitate pret bun ,in trecut am nimerit unu cu defect de fabricatie dar se mai intampla(juca excesiv din bucsa de cauciuc),flenor si starline sunt optiuni ieftine ,cele de origine dar alea tin is LEMFORDER dar is si scumpe,articulatii bune mai fac MOOG ,nu lua sub nici o forma ruville ,sunt destul de scumpe si proaste.

6. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    Daca le schimbati singuri se merita sa puneti ieftine bratele inferioare,cele superioare + bieletele de directie mergeti pe ce este mai bun.Lemforder &Trw.
    Apoi regulat schimbati doar bratele inferioare diferenta de pret este enorma 30 e la 110 e.

La Trw au bagat si o chestie de protectie la pivotul superior.

7. Ferydeva

Ferydeva Silver Member

Locație:
    deva
    Masina:
    Audi A4 1.6 ADP 1996
    Chestia aia superioara pe pivot nustiu ce rol are dar este la toti producatorii nu numa la TRW adica sunt variante cu si fara(la acelasi producator) ,oricum topran-u era din asta, acum cele febi is fara.

8. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Am luat si eu brate Topran, inca nu le-am montat, dar sunt curios cat or sa tina. Aparent par destul de bine lucrate.

9. floroiu82 1st Gear Member

Locație:
    tg-jiu
    Masina:
    audi,a4 b5,1996
    Eu am renuntat la cele ieftine de pe piata, gen Topran, Flenor, etc. si m-am decis sa iau de la dezmembrari TRW pe cele inferioare si superioare doar cele cotite, iar cele drepte o sa le iau de la Swag.
    Apropo, stie cineva cand se monteaza bratele trebuie demontate telescoapele ? Cum se procedeaza, ceva indicati ? Va multumesc

Ultima editare de un moderator: 24 Feb 2013
  10. Cristisor

Locație:
    Iași
    Masina:
    Doar pentru bratul superior fata cred ca trebuie desfacute suruburile de la amortizor pentru a scoate surubul de prindere al bratului, pentru celelalte nu este nevoie.

Si eu am renuntat la marci ieftine dupa ce mi s-a dus un brat inferior, marca SWAG, in 20.000 de km. Fiind constient de drumurile groaznice din Romania am mers pe Lemforder pentru bratele superioare, bietele antiruliu si suportii de la cutie si am cumparat un brat inferior TRW, in locul celui SWAG luat de nou, din dezmembrari care e foarte bun si acum.

11. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    -nu trebuie demontat nimic in plus pentru bratele superioare,in schimb trebuie scule.Am descris pe undeva cum se face,nu mai stiu unde exact ;cine are rabdare sa caute o sa gaseasca :)
    -la un brat vechi pivotul nu poate fi de incredere si nu se poate repara ,este imposibil.Bucsa da se poate inlocui lejer toti producatorii o vand separat,insa cum ramane cu pivotul ?
    Dupa mine mai bine unul nou si ieftin;decat unul folosit de marca si cu joc in pivot.

12. floroiu82 1st Gear Member

Locație:
    tg-jiu
    Masina:
    audi,a4 b5,1996
    Eu ma refeream ca brate la mana a doua dar fara jocuri in pivoti sau bucsi. Am auzit persoane care au luat brate ieftine si dupa 10.000 Km a trebuit sa le schimbe, asa ca mai bine pun la mana a 2-a

Ultima editare de un moderator: 25 Feb 2013
  13. Cristisor

Locație:
    Iași
    Masina:
    Iulian, pivotul pe care l-am pus din dezmembrari nu bate deloc dupa cateva mii de km si am dat pe el sub 100 de lei.

14. Radu83B

Radu83B 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 C6 2.0 TDI BRE
    Ce spuneti de asta?

http://www.youtube.com/watch?v=dQVZklvlU7Y

un mic mod pt a proteja pivotul

Am dat jos un brat superior stanga dinspre inapoi, cel cotit pt ca imi scartaia si troscanea(bucsa este rupta), nu stiu ce marca este, posibil no-name are acel cauciuc de protectie superioara.
    Dat jos garnitura de cauciuc si inauntru am gasit putina rugina si mizerie, am spalat cu benzina iar bucsele de teflon arata ok, nu are joc decat ff mic 0.1 mm. vreau sa il gresez sa-i instalez fittinguri ca mai sus apoi sa-i schimb bucsa de cauciuc.
    poate are cineva o presa pt bucse si ma poate ajuta.

revin cu tutorial

Bucsa de teflon pare destul de fragila, se zgarie usor cu surubelnita, nu stiu de ce, imi imaginam sa fie mai dura

Ultima editare: 25 Feb 2013
  15. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Hmm, nu stiu ce sa zic. Oare acel surub de lubrifiere nu ajunge si pe bucsa de teflon? Iar daca vaselina intra prin partea rotunda a bucsei, pe margini, atunci trebuie sa fie un spatiu mic acolo, sa patrunda pana in burduf, caz in care cred ca bucsa e praf, daca are acel spatiu =joc, iar lubrifierea cu ce mai ajuta?
    Eu am vazut la un mecanic care avea o masina cu probleme de scartait la brate, alta metoda, injecta ulei teflonat in burduf, cu rezultate ulterioare foarte bune. Am verificat personal acea masina dupa 2 luni, nu avea nici un sunet.

16. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Audi A4b5 AFN1,9 TDI feb.1999 Audi A4B5 AFN1,9TDI quattro, august1999
    Ce face sudamericanul in videoclip, e doar o solutie temporara. Nu poti merge asa la nesfarsit. Pe de alta parte, surubul de lubrifiere este filetat intr-un capac ce nu are nici 2 mm, deci poate sa zboare de acolo una-doua...si exac cum zice si nucugheri, surubul ala are vreo 5mm de filet, le cunosc foarte bine, deci e posibil sa ajunga si la bucsa de teflon.
    Mai degraba injectezi ulei teflonat in burduf. Dar, insist : e doar o solutie temporara !

17. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Prima conditie e sa nu ai joc la pivot ! Daca doar scartaie, merge o perioada mai mare sau mai mica (se fac cam 8 luni la masina din exemplul meu de mai sus) cu solutia antiscartaire, care totusi e o treaba romaneasca..

18. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Solutia economica nu e asta. Solutia e sa aduni bani (mai mergi si pe jos daca vrei sa fi econom) si sa schimbi bratele.
    Astfel faci economie de timp, de nervi (pentru ca nu tine carpeala) si nu e de joaca cu asa ceva.

19. grigo112

grigo112 Bronze Member

Locație:
    Reghin
    Masina:
    A6 C6, 2.0 TDI. BRF, Audi A4 B7, Avant, 2.0TDI, BRD
    Eu unul, am schimbat 2 brate cu SWAG, pe urma FEBI nici unul n-a tinut mai mult ca altul. Mi-a recomandat cineva sa le dau cele vechi la un batranel sa le rectifice pivotii, le-am dat iar rezultatul este neasteptat de bun pana acum. Deja au trecut de 10.000km si nici cea mai mica miscare, am schimbat tot ce tine de directie de la amortizoare pana la bucse bara stabilizatoare, toate bratele imi sunt rectificate inclusiv capetele de bara. Am crezut ca nu va iesii geometria, dar a iesit fara probleme, bine inteles ca si bucsele din brate le-am schimbat, sunt curios cat vor tine. Nu stu un kit Lemforder cati km merge, ce pot sa spun pana in prezent ca lucrarea batranelului a tinut mai mult decat lucrarea celor de la SWAG si FEBI in aceleasti conditii de exploatare si aceleasti drumuri

Ultima editare de un moderator: 27 Feb 2013
  20. Radu83B

Radu83B 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 C6 2.0 TDI BRE
    @nucugheri
    1.bucsa din interior are niste santuri prin care isi face ungerea
    2.nu stiu se sa zic de injectare cu ulei, adica se perforeaza protectia iar uleiul curge, fabrica vin cu vaselina in ele
    3.daca are joc pivotul normal ca e bun de aruncat

@mikaela4
    1.de grosimea capacului ma tem si eu, sa nu am unde infileta surubul
    2.mai degraba voi reumple cu vaselina burduful

@ovidiutm
    Nu vad ce ar fi gresit in gresarea pivotului daca este uscat si fara joc+ inlocuirea bucsei crapate. Am gasit bucse pe autokarma Lemforder

@grigo112
    poti sa ne dai mai multe detalii cu s-a procedat la rectificare?
    am auzit si eu de asa ceva la niste baieti din galati, am sunat la ei, la 2 ateliere si mi-au zis ca se strunjeste marginea care tine pivotul, se inlocuieste bucsa, se greseaza se capseaza la loc, se inlocuieste burduful daca eset deteriorat iar bratul va tine mai bine decat unul nou dar operatiunea poate fi facuta o singura data

Mie mi se pare destul de riscant ce mi-au explicat ei ca fac deoarece cred ca poate oricand sa sara pivotul din moment ce au luat din margine.

Poate exista si alte metode de reconditionare sau de a le face heavi-duty si sunt curios sa aud de una viabila si fara riscuri

Din ce am studiat, pe vremuri toate masinile aveau pivoti care se gresau dupa un timp, si se schimbau ff rar.

Mai nou a aparut conceptia asta de pivot "sealed for life",
    la fel si cu teapa cum ca nu se schimba uleiul din cutia de viteza
    gasiti in un post de al meu cum arata uleiul original de acum 14 ani din cutie

Din moment ce am posibilitatea sa intretin masina mai bine decat recomanda producatorul o voi face, este vb de siguranta si apoi de banii mei

Voi desface burduful la toti pivotii sa-i gresez direct pe masina
    am tras de pivotii de la potcoavele de stabilizare se misca greu si suna de parca ar avea nisip in ei
    Daca va fi necesar voi inlocui si burduful

Voi face un test cu un brat defect sa vad daca pot monta acel surub prin care pot alimenta cu vaselina mai usor. revin cu update si poze

Distribuie pagina asta