1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Sistemul multilink - tren de rulare (brate - capete de bara) la Audi A4 B5 - probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de sorin.crisan, 13 Noi 2008.

1. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Nu stiam de santuri. Uleiul s-a injectat cu un ac de seringa, iar de la acea "gaurica" nu a curs deloc. Altfel, succes in incercarea ta de a face aceasta"inovatie", daca se va dovedi fiabila multi colegi iti vor multumi. Spor la treaba.:hi:

2. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Audi A4b5 AFN1,9 TDI feb.1999 Audi A4B5 AFN1,9TDI quattro, august1999
    Noooo !!!!! Eu nu spuneam de "injectare" in sensul in care se gaureste burduful ! Se desface unul din inelele care tine burduful, de obicei ala mic, si se "injecteaza" pe acolo ! Spun ca "se injecteaza" pt. ca intr-adevar se face cu o seringa ! Dupa aia se pune un colier metalic cu surub si ... la drum !

3. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    Ceea ce ai presupus se si intampla,mare atentie.

4. grigo112

grigo112 Bronze Member

Locație:
    Reghin
    Masina:
    A6 C6, 2.0 TDI. BRF, Audi A4 B7, Avant, 2.0TDI, BRD
    Din cate am inteles batranelul le face altfel, scoate pivotul afara il curata de vehiul teflon care la pivotii AM sunt este increstat, il incarca cu teflon din nou si gata, nu rectifica "cusca" pivotului, a facut la multi prieteni la Bora, Passat, Golf, Mondeo pana acum toti au fost multumiti de lucrare si nu am intampinat probleme, nu vreau sa il laud pt ca nici eu nu-l cunosc personal prin alt prieten le-am trimis la el.

5. Radu83B

Radu83B 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 C6 2.0 TDI BRE
    @grigo112
    Multumesc de raspuns, se pare ca mosul tau are o metoda mai buna decat cei de la Galati, insa sunt curios cum scoate pivotul din brat.
    Nu mi-am dat seama inca daca este tinut sa nu sara de bucsa de teflon sau marginea de aluminiu a bratuli.
    Intre timp m-am mai documentat un pic si se pare ca principala cauza a stricarii lor este:
    1. Lipsa lubrificarii si intrarea de contaminanti(nisip, praf, solutie anti-derapanta)
    2. Sistemul de suspensie uzat (arc amortizor)
    si pe urma
    3. Calitatea drumurilor

6. LuChIaN0

LuChIaN0 Gold Member

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A4 1,9 tdi 116 CP AJM 2001 B5 (facelift) DUK
    @ak3t0n
    Tin sa te contrazic putin si sa spun ca ordinea de uzura este exact invers adica:
    1. Calitatea drumurilor
    2. Sistemul de suspensie uzat
    3. Lipsa lubrificarii si intrarea de contaminanti(nisip, praf, solutie anti-derapanta)
    Din cauza calitatii drumurilor se ajunge la uzura sistemului de suspensie si mai apoi la ruperea garniturilor prin care intra praf solutii de curatat sare si alte magarii care duc la uzura prematura a pivotilor(vezi Europa de vest unde au drumuri bune cat tine la ei suspensia si pivotii !!!)
    Sper ca m-am facut destul de inteles, Bafta !!!

7. grigo112

grigo112 Bronze Member

Locație:
    Reghin
    Masina:
    Batranelul scoate "tija" din carcasa pivotului pe dedesupt fara sa strunjeasca nimic, efectiv il decapseasa si pe urma il capseaza la loc, n-ai zice ca e capsat din nou, iti dai seama ca e capsat pt ca pe noul capac nu mai scrie nimic

8. Sergiu_tm91 1st Gear Member

Locație:
    Timisoara,Timis,Ro
    Masina:
    A4 B5,1.8 20vT,1995
    Am gasit la vreo 800 roni,tot setul de brate,pivoti ce mai are prin fata,mi-a zis omul de la magazin ca sunt vreo 14 brate...daca le pun noi,si dupa cativa km pun o suspensie sport reglabila pe inaltime,cand schimb suspensia,risc sa stric pivotii ? :)

9. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Nu risti sa strici pivotii cand schimbi suspensia.

10. grigo112

grigo112 Bronze Member

Locație:
    Reghin
    Masina:
    NU INVESTII IN KIT DE 800LEI sunt foarte slabe parca vad ca-s ATE Germany

Ultima editare: 6 Mar 2013
  11. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Subscriu ce zice colegul mai sus. Decat sa dai 2 lei pe niste prostii si dupa cateva luni sa desfaci din nou masina (alta fericire + alta manopera) strange bani si cumpara ceva de calitate (TRW, Lemforder, Meyle HD, etc.)

12. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Audi A4b5 AFN1,9 TDI feb.1999 Audi A4B5 AFN1,9TDI quattro, august1999
    Ce de containere ATEC se descărcau in port in Barcelona, cu "Origin: China"(spare parts)... Pe acolo se cumpăra la greu Lemforder ,a gândesc ca nu degeaba. Inca nu aţi invatat ca suntem prea săraci ca să ne permitem să dăm bani pe lucruri ieftine? Ăia au o vorbă: Lo barato, al final sale caro!" Adică ce e ieftin, la sfârsit se dovedeste a fi scump". Pe bună dreptate....
    :salute:

Ultima editare de un moderator: 7 Mar 2013
  13. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Daca o sa tina 6-7000km sa fii fericit.Daca citesti topicul o sa vezi exemplele colegilor.

14. grigo112

grigo112 Bronze Member

Locație:
    Reghin
    Masina:
    Nu tin nici macar atat, eu am avut a fost primul kit a fost ATEC nu ATE scuze, nu mai tineam minte, le-am luat de pe net de la Suceava de la unu, bucuros ca am kit nou nu le-am montat pana ce a urmat sa plec in concediu la Oradea, Baile Felix, inainte cu o zi le-am pus sus, in ziua accea a trebuit sa fac un drum de Zalau, mai exact Reghin-Crasna si-o localitate mai minca pe un drum de piatra, am mers cat am putut de incet pe acel drum neasfaltat, m-am intors, am mers dus-intors la Felix, pe urma un drum dus-intors de Gheorgheni, Remetea si gata bratele au inceput scandalul, deci...

15. Sergiu_tm91 1st Gear Member

Locație:
    Timisoara,Timis,Ro
    Masina:
    A4 B5,1.8 20vT,1995
    Multumesc frumos de raspunsuri.

16. ionut_mara

ionut_mara 1st Gear Member

Locație:
    Ørsta, Norvegia
    Masina:
    ex-Audi 1.8, 125 cp 2001, Audi A2 1.4 75Cp 2001, Bmw 318D 2006
    Salutare, ma confrunt cu urmatoarea problema: cand trec peste gropi mici, carapaturi sau denivelari mici pe strada am un troncanit pe partea fata dreapta + ceva de genul CLONC CLOCN CLONC scurt. Deasemenea daca merg pe un drum neasfaltat de exemplu de pietris la fel acelasi zgomot. Am fost cu masina la service aici convins ca este ceva la brate sau vreo bucsa la bara stabilizatoare. A tras ala de ele pe acolo, a bagat ranga, dar, stupoare, nu e nimic slabit, nimic cu joc. Masina a fost suspendata, s-a folosit si cric din ala care se pune sub roata atata timp cat masina este in aer si nu a reusit sa-i gaseasca jocul. Ma gandesc acum - poate sa fie de la placutele de frana - sa aibe joc in etrier cumva? sa se fi dus tabla aia dp placute? Scuze pt insiruirea de cuvinte - sper sa aveti rabdare cu cititul:):)

17. Tud220 2nd Gear Member

Locație:
    SV
    Masina:
    A4,1.8i,1996
    Aceeasi problema o am si eu,placutele joaca in etrier,am incercat ''mici artifici'' (o bucatica de tabla pe urechile de la placute)dar nu au tinut foarte mult,nu stiu exact de ce se intampla si care ar fi solutia de a scapa de zgomot.Cand franezi se mai aude acel clonc clonc?daca nu,inseamna ca placutele joaca in etrier

18. gtincu 4th Gear Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    A4 B5.5 Avant 1.9 TDI AJM 2000
    Si la mine acum ceva timp se auzea bataie in masina cand treceam peste denivelari la viteze mici si eram si atent, nu se auzea prea tare. Am fost la 2 serviceuri si au tras de roti dar nu au gasit joc, un service avea si banc de ala de miscat rotile ca la itp. Bataia in timp s-a accentuat si dupa vreo 5-6 luni cand deja se auzea mai tare am verifcat iar la cineva, altcineva e drept, si a gasit de data asta bratele din stanga sus unde s-a auzit mereu bataia, cu joc in pivoti, se vedea foarte clar. Deci dupa experienta avuta cu bratele mele, ma gandesc ca se poate, daca jocul e foarte mic, sa se auda bataia cu roata in pamant, cu greutate pe ea si in anumite pozitii si nu cand o verifici la mana/ranga sau pe banc.

19. Ferydeva

Ferydeva Silver Member

Locație:
    deva
    Masina:
    Audi A4 1.6 ADP 1996
    Verifica ,baga degetul in oala ce tine arcul pe telescop,posibil sa ai o spira rupta cazuta acolo si sa cloncane ,io dupa 3 luni de cautari am gasit cand am avut prima data problema de asa ceva :)

20. ionut_mara

ionut_mara 1st Gear Member

Locație:
    Ørsta, Norvegia
    Masina:
    ex-Audi 1.8, 125 cp 2001, Audi A2 1.4 75Cp 2001, Bmw 318D 2006
    maine o sa verific placutele sa vad daca stau bine acolo, si faza cu arcul; mentionez ca zgomotul parca s-a accentuat in decursul a 2 luni. Multam de raspunsuri.

Distribuie pagina asta