1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Sistemul multilink - tren de rulare (brate - capete de bara) la Audi A4 B5 - probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de sorin.crisan, 13 Noi 2008.

1. Cristisor

Cristisor Platinum Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Fost proprietar de A4 (B5)
    Exact problema aceasta o aveam si eu, se auzea o bataie pe partea dreapta, si dupa o verificare, in urma careia a reiesit ca bratele ar fi in regula, mecanicii au tras concluzia ca exista un joc in caseta de directie. Intre timp am vandut masina si probabil ca noul proprietar se va ocupa de problema.

2. Kretsu

Kretsu 1st Gear Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi A4 B5 1997
    Salut,
    Am un Audi A4B5 AVANT 1997 1.8/125 cp ce probleme am cu el: a aparut la roata din dreapta dintr-o data un sunet ca un fier agatat la roata si mai este un sunet gen cauciuc care e agatat si tot la o rotatie completa a roti se aude. Am verificat burduful la planetara nu e sarit, e prins bine iar planetara nu este pentru ca sunetul nu se aude in viraje si la viteza mare se aude atunci cand rulez incet pe drum drept mai ales daca e drumul de tara atunci se aude cel mai puternic pentru ca nu e drept are denivelari deci in denivelari se aude foarte puternic te face sa iti intorci capul asa puternic se aude.
    Mai este o chestie: dupa ce opresc si stau pe loc si misc volanul stanga dreapta se aude la prima rotatie de volan apoi nu se mai aude. Sa fie capetele de bara ? Amortizorul ? Care ma puteti ajuta va rog mult.

Ultima editare de un moderator: 10 Mar 2013
  3. ionut_mara

ionut_mara 1st Gear Member

Locație:
    Ørsta, Norvegia
    Masina:
    ex-Audi 1.8, 125 cp 2001, Audi A2 1.4 75Cp 2001, Bmw 318D 2006
    cristisor sper sa nu fie cum zici tu caci e dureros sa ma apuc aici sa fac asa o reparatie majora- - e ingrozitor de scump

4. ANTONCRISTI

ANTONCRISTI 1st Gear Member

Locație:
    Suceava
    Masina:
    a4 - b6 1.9 - 2002
    Aveam pe spate un telescop dus le-am pus pe alea noi dar a inceput sa se auda un troncanit in spate, inainte cu cele vechi nu se auzea. Nu stiu ce sa fac si de unde provine zgomotul. Va multumesc

Ultima editare de un moderator: 13 Mar 2013
  5. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    Puneti si voi un video cu zgomotul respectiv doar din descriere voastra greu de spus.

6. Ferydeva

Ferydeva Silver Member

Locație:
    deva
    Masina:
    Audi A4 1.6 ADP 1996
    As vrea sa fac un fel de statistica ,referitor la capetii de bara ca am nevoie sa-i schimb si nu stiu catre ce firma sa ma orientez.
    Deci cine a schimbat capetii si cu ce marci, cat sunt de multumiti?
    Am citit aici de lemforder cum ca au cazut in garantie.Eu personal am luat teapa cu sidem care juca din bucsa .

7. Pippo09

Pippo09 Silver Member

Locație:
    Tarnveni(Mures)
    Masina:
    ex:A4,1.9TDI,81kw AFN
    Incearca niste capete de bara pt. skoda superb.Acele nu au bucsa de cauciuc,sunt total din metal.Si a pus o cunostinta pe un passat b5(aceeasi suspensie ca si al audi b5).

8. Ferydeva

Ferydeva Silver Member

Locație:
    deva
    Masina:
    Audi A4 1.6 ADP 1996
    Da stiu despre ce zici,acei capeti ii gasesti si pt B5 acelea fiind capeti pentru suspensie sport,eu o sa pun tot cu bucsa ca nu vreau sa solicit caseta.

9. Cristisor

Cristisor Platinum Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Fost proprietar de A4 (B5)
    Sunt sigur ca in Norvegia e extrem de costisitor asa ca sper si eu sa nu fie cazul. Totusi sa imi zici daca ai aflat pana la urma despre ce era vorba. Bafta.

10. ionut_mara

Locație:
    Ørsta, Norvegia
    Masina:
    cum a spus si iulian - o sa incerc sa inregistrez ca sa va dati seama cam ce este. Mai nou am observat cel mai mult cand merg infranat pe portiuni denivelat - gen cand trebuie sa franez la o intersectie si pe sosea este zapada asa inghetata si denivelata. Daca printr-un loc cu zapada denivelata asa trec fara sa franez nu se aude nimic, dara daca franez in acelasi loc face calumea zgomot. Azi o sa fac un drum cu masina si o sa inregistrez exact cum face.

11. ionut_mara

Locație:
    Ørsta, Norvegia
    Masina:
    am verificat azi mai in amanunt si am observat ca se aude si daca franez pe loc calumea. Am dat roata jos, placutele si am observat ca sunt uzate neuniform, adica aia din exterior e aproape noua si aia din interior e uzata in asa hal de a ajuns la cauciucul de la senzor .Adaug niste poze si un filmulet dar trebuie sa scuzati calitatea lor

12. Romeo_79

Romeo_79 Gold Member

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    A4 Allroad 2.0 TDI 177 CP CGLC 2013
    O intrebare poate usor off topic: care e avantajul sistemului multilink,si cum se justifica prezenta atator articulatii/brate?

13. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Avantajul il reprezinta Confortul / Stabilitatea, felul in care sta masina pe sosea si/iar pe spate daca exista tot suspensie independenta ai in plus stabilitate mai mare a masinii cand se merge aproape de limita. Dezavantajele sunt date de costul mare de intretinere fata de alte tipuri de suspensie. Bafta

14. claudyyu

claudyyu 5th Gear Member

Locație:
    M A R T E
    Masina:
    Audi A4, 1.6, ADP
    nu au gandit prost nemtii doar ca nu s-au uitat la bani :))

15. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    claudyyu ai sintetizat pe scurt si la obiect. Nu s-au gandit si la rudele mai sarace cand au construit masina asta cu acest tip de suspensie :)

16. claudyyu

claudyyu 5th Gear Member

Locație:
    M A R T E
    Masina:
    Audi A4, 1.6, ADP
    dupa informatiile mele care sper sa nu fie eronate :)) doar de prin 2002 a renuntat audi la sistemul multilink. Cam nasol cand ai de schimbat, tot singur am vorbit .

17. cipri29

cipri29 Bronze Member

Locație:
    Florești - Cluj
    Masina:
    A4 B8 2.0 tdi CAHA 2009, A2 1.4TDI ATL2004
    sal

Au gandit foarte bine, problema e ca noi in Ro nu avem drumuri. Fosta masina tot acelasi model si motorizare cand am cumparat-o eu avea 8 ani si avea tot sistemul original, asa ca, parerea mea este ca nu avem drumuri bune, nu ca multilincul este scump. Bafta si drumuri cat mai line.

18. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    Sunt foarte multe avantaje in primul rand: tinuta de drum.
    Pe Audi din 1995 pana in prezent pe A4,A6,A5 este pus numai multilink.

Exceptie fac modelele cu motoare transversale cu platforme de pe Vw Golf,Polo etc >A2,A3;pe A1 nu stiu ce s-a pus.
    Unde s-a facut economie nu s-a pus multilink asta este regula.

Ultima editare: 26 Mar 2013
  19. criss_A4

criss_A4 1st Gear Member

Locație:
    Iasi
    Masina:
    A4 / 1.6 ADP / 1995
    preturi

salutare
    am si eu un a4 1.6 benzina din 1995 as vrea sa stiu si eu cam la ce preturi se invart bratele fata toate 8 su bucsele punte spate....
    ce magazine imi puteti recomanda online sau de desfacere de preferat iasi piatra neamt si tg neamt sau ce imiputeti recomanda??

20. bushman

bushman Gold Member

Locație:
    București / Titu
    Masina:
    Audi A4 B5 , 1.8 ,ADR, 1996,125cai
    Depide de buget, in principiu ceva facute mai pe vapor asa gen Moog costa 1300 ron pentru ambele roti. Daca vrei ceva mai bun gen asemanator cu ce a venit din fabrica poti incerca Lemforder la 2500 ron aproximativ. Bucsele spate la fel undeva in jur de 100 ron bucata daca nu ma insel.

Ultima editare de un moderator: 27 Mar 2013

Distribuie pagina asta