1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Sistemul multilink - tren de rulare (brate - capete de bara) la Audi A4 B5 - probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de sorin.crisan, 13 Noi 2008.

1. criss_A4

criss_A4 1st Gear Member

Locație:
    Iasi
    Masina:
    A4 / 1.6 ADP / 1995
    multumesc de informatie

2. claudyyu

claudyyu 5th Gear Member

Locație:
    M A R T E
    Masina:
    Audi A4, 1.6, ADP
    recomand sa-ti iei originale din dezmembrari !! am facut greseala si am luat bratele oscilante noi si la un pret "accesibil" 150 ron bucata. Se simte diferenta !! Desigur kiturile difera de la producator si cel mai ieftin care l-am gasit era 900 lei. Ar fi bine sa mergi la o expertiza inainte pt ca in general capetele de bara si bratele oscilante (cele cu pivoti) se strica cel mai des. N-are rosi sa schimbi tot kitul pentru 2 bucati mai ales daca ai originale:)

3. ionut_mara

ionut_mara 1st Gear Member

Locație:
    Ørsta, Norvegia
    Masina:
    ex-Audi 1.8, 125 cp 2001, Audi A2 1.4 75Cp 2001, Bmw 318D 2006
    revin cu vechea mea problema. Am fost si la alt service si nici aia nu au gasit nimic la articulatii sau la suspensie. Totusi am observat ca acelasi zgomot il aud si daca stau pe loc si apas frana mai tare si brusc asa- tind sa cred ca este ceva pe la etrier. Cand am schimbat placute acum o luna pistonul era blocat - m-am chinuit o ora sa-l decomprim. Cam ce ar putea fi ?

atasez si un film http://youtu.be/Jge4YD30UVg.

4. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    Zgomotul din linkul pus de tine este zgomot de brat inferior,asa face la inceput;ar fi bine sa le schimbi pe amandoua de pe partea aceea.
    Succes.

Ultima editare: 24 Apr 2013
  5. ionut_mara

ionut_mara 1st Gear Member

Locație:
    Ørsta, Norvegia
    Masina:
    ex-Audi 1.8, 125 cp 2001, Audi A2 1.4 75Cp 2001, Bmw 318D 2006
    se aude si cand pun frana si apas mai brusc asa pe pedala - tot de la bratele astea face asa??

iulian_1976 : Da. La mici denivelari si in serpentine cu inclinatie mare ,o sa simti in timp un zgomot .Succes.

Ultima editare de un moderator: 24 Apr 2013
  6. DarkAng3l

DarkAng3l 2nd Gear Member

Locație:
    Denia,Spania
    Masina:
    A4 B5 1.8T AEB 150 cv 1996
    Buna,
    La masina mea am un usor dezechilibru al volanului, nu sta drept pe sosea, trage spre dreapta usor. Tot cand virez dreapta se aude un sunet foarte ciudat, aproximativ ca si cum ar freca fier pe fier. Totodata impreuna cu acest fenomen are tendinte de a trepide masina usor din cand in cand cu toate ca masina are jante noi/cauciucuri noi, rotile sunt aliniate si echilibrate.
    O parere va rog frumos. Multumesc :sos:

Ultima editare de un moderator: 22 Apr 2013
  7. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Verifica rulmentii fata dreapta, mergi la un atelier specializat sa iti regleze geometria directiei.

8. Romeo_79

Romeo_79 Gold Member

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    A4 Allroad 2.0 TDI 177 CP CGLC 2013
    Un capat de bara de stanga,cu joc mic,poate da o usoara bataie in coloana de directie pe drum cu denivelari?
    De la ce ar mai putea fi?

9. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Da, poate da bataie. Poate fi de la oricare din bratele directiei care au joc.

10. DarkAng3l

Locație:
    Denia,Spania
    Masina:
    Am fost la service si geometria directiei (alinierea rotilor) este perfecta. Rulmentul s-ar putea sa aiba un amestec, totusi. Prin prieteni am dat de un tip care si-a deschis service dupa ce ani de zile a lucrat in reprezentanta Audi si le cam are cu tot ce este orientat catre aceste masini. Alta cauza referitor la problema mea ar fi rotulele superioare si inca o piesa situata langa rotulele superioare care are un cauciuc peste (habar n-am cum ii zice).

Ultima editare de un moderator: 25 Apr 2013
  11. DarkAng3l

Locație:
    Denia,Spania
    Masina:
    Volanul practic sta drept, testata la acceleratie si frana. Volanul abia daca face o miscare de 2 mm dar masina pur si simplu se deplaseaza spre dreapta. Totusi cand fac schimbare de directie mai spre partea stanga carosabilului si dupa aceea las iar pe pozitia drept volanul masina ramane pe traiectoria ei putin timp apoi incepe iar sa mearga spre dreapta :tocktock:

Ultima editare de un moderator: 25 Apr 2013
  12. cat 5th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    a4 1,8t quattro aeb,a38l
    Dragi colegi am si eu o intrebare: trebuie sa schimb bratul superior stanga fata la A4 B5 motor AEB si am vazut ca nu poti soate surubul care este in partea de sus la bucsa pentru ca nu ai loc de contraaripa. Astia cred ca intai au facut montajul la bratul asta apoi au facut masina. Fara gluma insa cred ca au montat tot ansamblul motor + suspensie apoi au atasat caroseria, asa se face la fabrica > se intelege ca eu umblu prima oara sa schimb bratul asta (superior stanga fata)
    Intrebarea: daca scot din cele 3 suruburi de sus de tot de la motor tot ansamblul, imi sare arcul in bot sau are flansa deasupra rulmentului de presiune ? Multumesc.

Ultima editare de un moderator: 26 Apr 2013
  13. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Ca sa schimbi acel brat (pozitia 13 in pdf-ul atasat) trebuie sa dai jos tot ansamblul din cele trei surube de unde ai zis. Stai linistit ca nu iti sare arcul in bot, dar daca tot desfaci ia in calcul si celalalt brat dinspre spate, verifica-l bine, sa nu mai desfaci odata peste ceva timp cand va ceda si ala. Bafta.

14. cat 5th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    a4 1,8t quattro aeb,a38l
    Multumesc mult pentru promptitudine si profesionalism. Am verificat si celalalt brat si o sa pun surubul acum cu piulita spre caroserie pentru ca data viitoare sa nu fiu nevoit sa muncesc asa mult desi n-as vrea. Bratul asta a fost original si a tinut 150.000 km acum pun Meyle, sper sa tina macar pe jumate.

Ultima editare de un moderator: 26 Apr 2013
  15. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Daca tot schimbi doar cate unul, eu recomand sa faci un efort financiar (in limitele posibilitatilor ;)) si sa pui ceva de calitate, Lemforder sau TRW. Sanatate.

16. cat 5th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    a4 1,8t quattro aeb,a38l
    Multumesc f mult am facut deja si am vazut ca e singura solutie...
    Am pus meyle heavy duty cica am obs ca e made in germany cu stanta cutie ,timbru cu holograma si pret pe masura 163 ron
    Mai am treaba cu rulmentul spate vad ca nu-mi raspunde nimeni o fac eu si pe asta

17. grigo112

grigo112 Bronze Member

Locație:
    Reghin
    Masina:
    A6 C6, 2.0 TDI. BRF, Audi A4 B7, Avant, 2.0TDI, BRD
    Te asigur ca daca bagi surubul din partea cealalta data viitoare nu o sa-l mai lovesti de arc sau sa fi nevoit sa desfaci tot ansamblul

18. conte_hd

conte_hd 1st Gear Member

Locație:
    Hunedoara
    Masina:
    Audi A4 B5 , 1.9TDI - AFN , 1996
    Buna ziua.
    Aproximativ de 2 luni am simtit ca a inceput sa ``troncane`` in fata la roti in special dreapta fata.Am pus cricul si am observat ca roata are joc la cap bara.Am un prieten bun care mi-a spus ca imi poate da capeti de bara dar sunt sport de pe un a4 benzina an 1996 care are amortizoare si arcuri sport.
    E vreo problema daca pun capeti de bara sport pe masina mea care nu are sistemul sport?
    Masina mea A4 ,AFN,1.9tdi ,an 1996.
    In poza este cap bara care cred ca a curs vaselina din el.
    Multumesc

19. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    In cazul bratelor superioare-fata indiferent cum montati surubul nu se poate scoate decat prin demontarea ansamblului.
    Intr-un caz nu iese din cauza caroseriei, in celalalt caz din cauza ansamblului.Nu confunda bratul superior-fata,cu bratul superior-spate.
    Succes.

20. claudyyu

claudyyu 5th Gear Member

Locație:
    M A R T E
    Masina:
    Audi A4, 1.6, ADP
    capete de bara sport? cum vin astea?:wtf::keule:

Distribuie pagina asta