1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Sistemul multilink - tren de rulare (brate - capete de bara) la Audi A4 B5 - probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de sorin.crisan, 13 Noi 2008.

1. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Uite-asa :)

2. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Adica cele de A4 B7 sau B6. Se potrivesc si la A4 B5 fara probleme. ;)

O zi buna

3. grigo112

grigo112 Bronze Member

Locație:
    Reghin
    Masina:
    A6 C6, 2.0 TDI. BRF, Audi A4 B7, Avant, 2.0TDI, BRD
    Aduc ceva avantaje daca pui din astea ?

Ultima editare de un moderator: 9 Mai 2013
  4. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Nu stiu sa-ti spun concret. Nu am A4 B5 ca sa dau un feedback si/sau sa pot face o diferenta. Voi ar trebui sa montati din astea si sa vedeti, fata de ce ati avut, cum se simte directia. Bafta

5. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Am avut eu pe A6, pe original, cele cu care a venit masina din Germania. Acum am pus modelul celalalt, care are intre partea cu filet si pivotul, bucsa/insertie de cauciuc. Ca si diferenta ce am observat, cu astea din urma are o mica toleranta directia (nu are jocuri, nu se invarte un sfert de tura in gol, etc.) datorata acelor bucse de cauciuc. Cu celelalte era directia mai precisa, mai rigida, daca pot spune asa, in sensul ca orice denivelare sau pietricica cat de mica, o simteam imediat in volan dar nu la modul deranjant. Sper ca ati inteles explicatia, nu stiu cat am fost de coerent :)

6. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Eu recomand din cele fara burduf/cauciuc tocmai ca sa eviti problema ruperii acelui burduf/cauciuc de legatura din cauza prafului/mizeriei/pietricelelor care exista pe minunatele strazi ale patriei.
    Diferenta de pret nu prea exista intre astea cu burduf si cele simple metalice fara burduf. Bafta

7. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Cristi, e ceva diferenta de pret. De exemplu un capat de bara Meyle HD cu bucsa de cauciuc are pretul aproximativ 80 de ron, pe cand cealalta fara cauciuc are pretul aproximativ 130 de ron ;)
    In legatura cu bucsa de cauciuc, ai dreptate. Aia cedeaza prima, de unde si senzatia ca "bat" capetele da bara.

8. Romeo_79

Romeo_79 Gold Member

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    A4 Allroad 2.0 TDI 177 CP CGLC 2013
    Am inlocuit capetele de bara (inclusiv bieletele),si nu se mai simte nicio bataie in volan. Plus de asta s-au mai atenuat si vibratiile care se transmit in coloana de directie de la carosabil.

9. Ogyo

Ogyo Silver Member

Locație:
    Buzau
    Masina:
    A4, B5, 1996 - 1.8i 125 cp - ADR
    Am si eu o problema , nu stiu daca tine de amortizoare/brate .. si anume.. Cand dau prin gropi se simte in masina ca si cand s`ar balansa in stanga si in drepata..
    Ce poate fi ?

10. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Ogyo de ce nu mergi la cineva care are elevator (sau un mecanic auto bun) ca sa controlezi bratele sistemului de suspensie, si restul de componenete din sistemul de suspensie: bielete, capete de bara, etc,, etc. Este greu sa presupunem/ghicim care sunt motivele pentru comportamentul nefiresc al masinii tale. Bafta

11. Ogyo

Ogyo Silver Member

Locație:
    Buzau
    Masina:
    Am fost .. am schimbat un cap de bara... dupa a luat fiecare brat la verificat.. nu a spus ca ar avea unu dintre ele vre`o problema.. a spus ca e in regula.. singuru lucru care mai e de schimbat e o bucsa la un brat inferior pe stanga.. sa fie oare de acolo aceasta problema ?

12. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Poti face un test pentru amortizoare. Dute la un service care are ITP si standul acela de verificat directia si vezi ce probleme mai ai la sistemul de suspensie/directie al masinii. Pana atunci schimba tot ce ai de inlocuit.

13. Raul Benga 1st Gear Member

Locație:
    Motru
    Masina:
    Audi A4 b5 1.9tdi qattro 1999
    salut am o problema la masina din semnatura este un quattro din 99. M-am trezit de ceva zile cu un scartait infernal la suspensia de pe spate dreapta.Acesta scartaietura se aude doar cand se balanseaza masina. am uns si tija la telescop dar nu a disparut nu pot sa gasesc sursa scartaitului va multumesc!!!!

14. Ogyo

Ogyo Silver Member

Locație:
    Buzau
    Masina:
    Eu am un scartait uneori cand franez brusc .. Am observat asta de cele mai multe ori cand a fost ud pe jos de a plouat.. Am crezut ca mi se pare si am incercat sa o balansez cu frana de mana trasa dar s`a confirmat acel scartait nu era imagiantia mea .. nu stiu de la ce e..

15. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    Raul la quattro ai brate si pe spate ...trebuie schimbate :)
    La bratele superiore si bratul tirant nu va zgarciti puneti ceva de calitate.

Am 40 de mii de km cu bratele+amortioare astea noi -nici un zgomot.
    Bratele inferioare fata nu sunt o firma consacrata restul Trw va recomand cu caldura.

16. ionut_mara

ionut_mara 1st Gear Member

Locație:
    Ørsta, Norvegia
    Masina:
    ex-Audi 1.8, 125 cp 2001, Audi A2 1.4 75Cp 2001, Bmw 318D 2006
    salutare, revin cu mai vechea mea problema. Am fost la 2 service-uri care au verificat cam tot ce se putea pe la roata, schimbat rulmentul si etierul. Totusi cloncanitul continua sa fie acolo si nu-mi dau seama de unde poate veni. Se aude atat la mersul pe drum nepavat si aplic frana, pe drum pavat dar dau peste o succesiune de gropi sau denivelari mici, sau atunci cand aplic frana brusc si dau drumul brusc la frana. Am vazut un filmulet pe net cum se testeaza bratele la un bmw si pare sa se asemene foarte mult cazul cu al meu. Ce ma intriga pe mine este cum de 2 service-uri nu au reusit sa gaseasca problema in cazul in care e ceva pe la brate.

17. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Ti-am raspuns de unde cred eu ca vine vine problema ta,din bratul tirant;poti sa mergi si la 10 serviceuri nu multi stiu sa faca un diagnostic la o suspensie multilink.
    La un viraj maxim va sari din pivot mai devreme sau mai tarziu.

Apropo cine a schimbat bucsele de la puntea fata;acel jug compus din 4 bucse;cam cum se ajunge la ele sa stiu si eu ,sunt curos din fire :)

Ultima editare: 21 Iun 2013
  18. ionut_mara

Locație:
    Ørsta, Norvegia
    Masina:
    aha, bratul tirant sau cap de bara = tie rod in engleza? sau te referi la upper control arms. Nu de alta dar sa le zic astora de aici ce anume vreau schimbat.

Ultima editare: 22 Iun 2013
  19. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Bratul inferior-spate,cel mai solicitant in viraje este cel ce trage;de asta se numeste brat tirant.

20. ionut_mara

Locație:
    Ørsta, Norvegia
    Masina:
    Multumesc mult Iulian, cred ca voi cumpara de acasa toate bratele pt roata dreapta pt ca ma ajunge cat as cumpara aici numai bratul inferior spate; si cred ca-mi mai si raman bani :lmfao:, si o sa le aduc cu avionul - sper sa nu cantareasca prea mult la bagaje.

Distribuie pagina asta