1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Sistemul multilink - tren de rulare (brate - capete de bara) la Audi A4 B5 - probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de sorin.crisan, 13 Noi 2008.

1. dorru

dorru 6th Gear Member

Locație:
    Berzovia
    Masina:
    A4B8 CAGA 2.0TDI, 143 cp /2009
    Buna seara . Urmeaza sa schimb bratele de la puntea fata , cele de sus, spre spate. Mecanicul mi-a spus sa cumpar si cele doua suruburi " speciale" ce vin pe fuzeta si strang capetii celor doua brate de sus( vorbesc despre a4b5 an 1995) Fata de la piese auto nu a reusit sa gaseasca acele suruburi ( unul pentru partea stanga ai unul pentru dreapta, nu stie care este denumirea lor)) Va intreb daca pot pune orice fel de surub ( este de 12 cm lungime, 10 diametrul cu filet normal de 1,5) sau trebuie musai originale??????????????( si care este denumirea lor) Multumesc .

2. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Iti dau codul original, trebuie sa-l gaseasca la magazin : N 034 790 7, M10X100.

Editat:
    - AUDI : N 034 790 8 S1 - N 034 790 8 - N 034 790 7 S1 - N 034 790 7
    - SKODA : N 034 790 8 S1 - N 034 790 8 - N 034 790 7 S1 - N 034 790 7
    - VOLKSWAGEN : N 034 790 8 S1 - N 034 790 8 - N 034 790 7 S1 - N 034 790 7

Ultima editare de un moderator: 28 Iun 2013
  3. alexandruuu 2nd Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    VW Passat B6 2.0 140hp CBAB 2009
    dorru

gasesti la reprezentanta, la un pret modic acele suruburi. trebuie sa mergi si sa descrii ce vrei.

4. cat 5th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    a4 1,8t quattro aeb,a38l
    @ raul benga si pe mine ma enerva chestia asta .apare doar vara cand si cand am uns un pic la bucsi si am mai strans putin surubul stiu ca normal ar trebui schimbate dar ca alea originale nu mai gasesti ,fa ce ti-am zis si daca ai pasageri sau ceva de carat incearca sa-i pui pe partea aia sa vezi ca dispare
    @ ionut mara suruburi din alea se gasesc la noi pe un site nu stiu daca am voie sa zic daca nu gasesti si schimbi bratele pune-le pe cele vechi desi niste piese cu pretentii se livreaza cu suruburi cu tot mai ales daca e kit

5. mordor Guest

Rog pe cineva sa se uite la pozele de mai jos si sa imi spuna cam cat trebuie sa investesc in piese (manopera o va face socrul meu).
    Petele acelea de ulei sau de vaselina nici nu stiu de unde vin si de ce sunt acolo..

6. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    -2 brate inferioare -150 euro OEM sau 100 euro daca ai surse bune de furnizori sau no name 70 euro.
    -1 brat superior spate-40 euro
    -1 bieleta de directie-30 euro
    -1 burduf ai scurgeri din cremalierul de servo ;ai nevoie in viitorul apropiat de o reconditionare de caseta.(300 euro)
    Preturile sunt aprox.
    Succes.

Ultima editare: 12 Iul 2013
  7. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Audi A4b5 AFN1,9 TDI feb.1999 Audi A4B5 AFN1,9TDI quattro, august1999
    Mordor, arunca o privire AICI si ai sa vezi ca gasesti toate piesele de care ai nevoie la preturi destul de bune, nu toata lumea are bani de Lemforder si nu toata lumea pune OEM. Sau uite AICI un link de la un producator german de unde a cumparat acum 2 ani un coleg spaniol si nu a avut nici o problema pana in ziua de azi. Caseta de directie...cauta pe ebay.de ("lenkgetriebe" ii spune) , ai sa vezi ca o gasesti noua la mai putin de 300€, iar sh la preturi mai mici decat ai putea plati in Romania pentru reconditionat.
    :salute:

Ultima editare: 13 Iul 2013
  8. claudyyu

claudyyu 5th Gear Member

Locație:
    M A R T E
    Masina:
    Audi A4, 1.6, ADP
    mikaela4 -un pret bun are si o calitate slaba, in decembrie am schimbat capetele de bara si bratele acelea cu pivot si bucsa si iarasi sunt praf :) asa-i daca m-am zgarcit la bani :) Asadar recomand ceva mai scump dar nici 100 euro bucata, ca n-avem salarii cu multe zerouri:salute:

9. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Claudyu, stii cum se spune : suntem prea saraci ca sa ne permitem lucruri ieftine !

10. mordor Guest

Salut si iti multumesc mult @mikaela4.
    Eu folosesc masina doar prin Spania si doar sfarsiturile de saptamana asa ca nu vad de ce as pune un kit scump (..la 5000 km/an nu vreau sa investesc in kituri scumpe).
    Foarte utile imi sunt site-urile pe care le-ai postat. Multumesc din nou.

11. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Nu ai pentru ce, Mordor ! De-aia suntem aici !

12. claudyyu

claudyyu 5th Gear Member

Locație:
    M A R T E
    Masina:
    Audi A4, 1.6, ADP
    Sa incep cu povestea :) Am fost la un gratar de curand undeva afara din oras si am intrat pe un drum de pamant :) intre timp a plouat si abia am iesit cu masina din noroi :banghead:

De atunci am observat ca am un scartait enervant rau atunci cand virez spre stanga (scartait la roata din stanga). Am cautat problema si se pare ca a intrat nisip/pamant la capatul de bara. Intrebarea mea este daca e dus sau nu:) atasez poze si mentinez ca nu prea am joc la directie capetele fiind schimbate in decembrie 2012 :wtf: Se rupe sau nu se rupe ? :racer:

13. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    claudyyu, daca a intrat nisip/pamant in burduful capatului de bara, inseamna ca a fost/este crapat/spart si atunci e inceputul sfarsitului.

14. claudyyu

claudyyu 5th Gear Member

Locație:
    M A R T E
    Masina:
    Audi A4, 1.6, ADP
    sta si inclinat, asa trebe?

15. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Nu are nimic ca sta "inclinat", dar acum m-am uitat mai bine la poze si se vede ca e rupt burduful de cauciuc chiar in partea de sus, sub acel arc spiral care il tine apropiat de pivot. Deci orienteaza-te de pe acum spre alt set de capete de bara, daca se poate mai de calitate, deoarece acum doar scartaie, dar nu peste multi km va incepe sa bata. Nu ar fi avut voie sa se rupa burduful daca le-ai schimbat in decembrie 2012...

16. claudyyu

claudyyu 5th Gear Member

Locație:
    M A R T E
    Masina:
    Audi A4, 1.6, ADP
    am optat pt ceva "low cost" ca sunt praf drumurile ca se lucreaza la canalizare :) doar capetele de bara si bratele oscilante sunt schimbate .. restul sunt originale audi.. Si bratul de la pivot trebuie sa aiba protectie de cauciuc? Ca nu am protectie numa pe capetele de bara

Ultima editare: 21 Iul 2013
  17. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Toate articulatiile care se prind de fuzeta (capete de bara, brate inferioare, brate superioare) sunt protejate cu burduf de protectie din cauciuc. Daca nu ai burduf de protectie, bratele sunt terminate aproape sigur.

18. claudyyu

claudyyu 5th Gear Member

Locație:
    M A R T E
    Masina:
    Audi A4, 1.6, ADP
    am bagat astazi ranga si am gasit problema :readit: Are joc Bratul superior (cred ca e) acolo la bucsa, cauciucul este mancat si de asta scartaie si pivotul inca nu suna. Are joc doar bucsa in partea de sus. Capetele de bara nu le-am putut misca :salute:

19. Ogyo

Ogyo Silver Member

Locație:
    Buzau
    Masina:
    A4, B5, 1996 - 1.8i 125 cp - ADR
    Din ce stiu eu, parca tot de pe forum , unele bucsi la anumite brate ( sau poate toate .. ) se schimba . Daca bratul nu are nimic, ii schimbi bucsa aceea de cauciuc cu una mai de calitate, dar iti trebuie o presa speciala .

Lemforder sau TRW cica ar fi printre cele mai bune .. Asta stiu si eu tot de la colegii de pe forum care au avut buna vointa sa ma lumineze :d

20. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Poti schimba doar bucsa daca vrei, asta e codul de original : 4D0 407 515 C, cum zicea colegul mai sus ia Lemforder sau TRW.

Distribuie pagina asta