1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Sistemul multilink - tren de rulare (brate - capete de bara) la Audi A4 B5 - probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de sorin.crisan, 13 Noi 2008.

1. rotitza

rotitza Pasionat Audi Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 C7 Allroad - 3.O BiTDI quattro - 2O13 ~ max torque @ 650Nm
    Acele bucsi pot fi schimbate cu ajutorul unei prese hidraulice.
    Daca pivotii mai merg, pentru a avea o cheltuiala mai mica poti schimba doar bucsele de pe brate.

Bafta.

2. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Da, se poate schimba bucsa, e nevoie de o presa pentru operatiune. Ai mai jos codul bucsei.

Ultima editare de un moderator: 17 Apr 2014
    melinda bente apreciază asta.
  3. Radu83B

Radu83B 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 C6 2.0 TDI BRE
    Salut, va trebui sa inlocuiesc bieletele antiruliu dar eu am cu pivoti fata de cele normale cu bucsi pe care le vad la toate b5-urile.
    Sa caut cu pivoti sau pot pune cu bucsi de cauciuc?, va fi vreo diferenta?

Ultima editare: 19 Mai 2014
  4. Ferydeva

Ferydeva Silver Member

Locație:
    deva
    Masina:
    Audi A4 1.6 ADP 1996
    Eu de 4 ani de cand am masina nu am umblat la ele sunt cu bucse si sunt probabil originale cu sigla pe ele.Indiferent la ce masina bieletele cu pivoti pica la 2-3 ani din cat am observat eu.Consider ca cele cu bucse sunt mai fiabile aici,dar cumpara lemforder nu altceva.

5. Radu83B

Radu83B 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 C6 2.0 TDI BRE
    multumesc, am luat cele cu bucse de cauciuc marca febi

6. Radu83B

Radu83B 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 C6 2.0 TDI BRE
    am inlocuit si bineinteles ca e alta masina
    acum daca as gasi ceva in genul:
    https://www.youtube.com/watch?v=PaVvsUY-Uhc

este interesant de aflat cum au fost proiectate niste piese astfel incat in niste puncte de incarcare ridicata sa se foloseasca ca material plasticul
    ma rog, poly plastic teflonat,
    de ce nu bucsa de bronz ca mai sus?

Ultima editare: 3 Iun 2014
  7. MariusSS

MariusSS Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi 80 B3 1,8S PM 1989 ; Audi A4 B5 1.6 ADP 1996 ; Kawasaki VN800 Clasic
    Salut!

A venit vremea sa schimb si eu la B5-ul meu din 96 tot ce inseamna articulatii fata, stanga / dreapta.
    Studiind preturile, am observat ca as iesi mult mai ieftin daca as cumpara un kit complet de reparatie, inclusiv cu suruburile si piulitele aferente. Ce am vazut, marca Fortune Line , ceva polonezi din cate am vazut, pleaca de la 661 lei tot kitul, cel mai ieftin, iar cel mai scump l-am gasit de la Lemforder cu 1800 de lei. Stiu ca Lemforder-ul echipeaza din fabrica, dar diferenta de pret este de 3 ori. Clar, daca imi permiteam sa dau 1800 de lei pe kitul asta, cu siguranta nu aveam un B5...

A mers cineva pe solutii dinastea ieftine de reparatie? Cum se comporta in timp si in nr de km ? Am mai gasit marca Vaico, cu 800 lei, Sidem , Delphi, Starline, Flennor in jurul la 1000 lei. Caut sa aleg raul cel mai mic, si sa fac o alegere ok. Citind pe forum, cineva spunea la un moment dat ca bratele cele 2 superioare sunt cele mai vunerabile si ele pica primele in pacat si o solutie ar fi fost sa le iau pe cele de sus de o calitate mai buna, si restul...cum oi avea.

8. gtincu 4th Gear Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    A4 B5.5 Avant 1.9 TDI AJM 2000
    Eu am cumparat si pus pe masina Ruville tot kitul cu tot cu capete de bara si am dat pe el 1230 lei in 2011. Tot atunci am schimbat si arcurile si amortizoarele inca vreo 1000 lei, amortizoare Sachs. Am mers 30.000 km pana acum (in general mers pe drumuri bune si cu grija cand drumu era mai prost) si suspensia si bratele se prezinta foarte bine, au fost verificate si la service cand faceam alta lucrare si la itp.
    Eu am schimbat tot desi aveam stricate 2 brate doar, alea de sus de care zici, pentru ca aveam impresia ca e slabit/vechi tot ansamblul si ca le influenteaza pe restu, nu stiu cata dreptate am avut.
    Daca as mai avea acum probleme insa, as merge sa verific bratele serios, schimbat doar ce e stricat, cu un brand de mijloc (erau colegi care au pus brate ieftine si au mers 20k fara sa schimbe nimic imprejur) dar musai schimbate amortizoarele. Cred ca s-a mai zis pe aici treaba asta si sunt colegi care isi schimba suspensia ca asa vor ei si nu se plang de brate deloc. Amortizoarele fac multa treaba si mai ales ca masina e grea pe fata si vireaza si tracteaza suspensia e pusa sub mare sarcina acolo si daca amortizoarele nu lucreaza se misca intr-o veselie bratele.
    Suruburile vechi de la brate, care tin bucsa se pot refolosi sau daca nu, is ieftine de cumparat, eu am avut nevoie de suruburile care tineau cele 2 brate de sus stranse la pivot, pentru ca au iesit greu si s-au stricat, si pe alea nu le-am primit cand am cumparat kitul dar au costat foarte putin in magazin.
    Si eu am schimbat tot ca sa fiu impacat atunci dar mi se pare ca am dat multi bani si acum am 6 brate originale care nu aveau probleme atunci si inca 2 aproape noi, ca am cuparat tot kitul ca era mai ieftin dupa ce le-am inlocuit pe cele 2 stricate, deci am 8 brate fara probleme si ma uit la ele si inca 8 pe masina fara probleme. Puteam foarte bine sa las cele 2 brate de sus schimbate, 150 lei bucata cu suspesia noua sa vad ce se intampla.
    Cu bratele vad ca e mare loterie oricum, la marca, fabricatie, ambalatori, pret.
    Oricum eu zic sa o investitie in amortizoare face toti banii in a proteja bratele si nu numai. Ele nu se aud, nu bat, rar mai curg stau frumos acolo dar cand le dai jos si le apesi sau le compari cu unele noi vezi ca nu revin, is moi, nu lucreaza. Eu am dat jos amortizoare originale sport (sachs) rosii si se apasau mult mai usor si sacadat ca unele noi tot sachs touring si aveau 140k km. Si am mai vazut colegi care au dat jos amortizoare pentru ca schimbau toata suspensia si nici nu banuiau cat de praf erau pana cand nu erau cu el jos de pe masina.
    Am povestit destul :) , numai bine.

9. MariusSS

MariusSS Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Am inteles. Recomanzi cu tarie si schimbarea amortizoarelor odata cu bratele pentru lungirea vietii lor, pare logic ce spui. Bugetul meu este limitat si sunt si presat de timp pentru ca la sfarsitul lu septembrie trebuie sa ma duc la ITP...

Ceea ce ma intereseaza, este daca pun un kit ieftin de brate, fara sa schimb amortizoare si nimic altceva pe langa, cat ma vor tine pe drumurile noastre....10.000, 20.000, 30.000....? Eu oricum estimez ca voi mai tine masina cam 2 ani de aici incolo, si macar atat sa stiu ca nu voi mai avea probleme cu troncaneli, batai si alte minuni pe la roti.
    Mai sus am scris ce marci am gasit si pe la ce preturi, de TRW si Lemforder nici nu ma pot apropia, din start o spun.

Ultima editare: 26 Aug 2014
  10. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Depinde cat esti de norocos cu alegerea si pe ce "vapor" a fost facuta respectiva serie de brate. Oricum, toate sunt aproape la fel, diferentele sunt foarte mici (excludem Lemforder si TRW). Te pot tine foarte bine 15-20.000 sau 2-3.000 de km. Eu zic sa le iei pe cele mai ieftine, in speta Fortune Line. Un prieten si-a montat capete de bara de la aceasta firma tot pe un B5 benzina si dupa 8.000 km nu-i suna/bate nimic. A fost norocos. Spera si tu. Bafta.

11. coco_catalin

coco_catalin Gold Member

Locație:
    Botoșani
    Masina:
    Audi A4 B5 / 1.6 ADP / 101 CP / 1997
    Eu mi-am pus anul trecut in iunie Flennor si nu am nici o problema cu bratele nici in ziua de azi fara sa schimb amortizoarele, de atunci am facut apox. 16-17.000 km :friends:

12. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    +1 :icon_thumright:

Cel mai ieftin kit +amortizoare schimbate este mai fezabil decat schimbarea bratului cu joc fara amortizoarele inlocuite.
    In cazul ca aveti abilitati tehnice/prieteni mecanici se pot demonta toate elementele si inlocuit doar ce pare uzat+amortizoarele este o varianta intermediara ok

Ultima editare: 27 Aug 2014
  13. MariusSS

MariusSS Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Fortune Line pare ca sunt facute in polonia, au si site vad. E suspecta insa diferenta foarte mare de pret fata de ceilalti producatori, chiar si cei mai slabi. Nu vreau sa dau 700 de lei pe kitul ala si apoi dupa un an de zile sa inceapa sa imi bata iar...ma gandesc ca trebuie sa fie facute din plastic astea sa tina 20.000 fata de cele originale care tin 100k....
    Vazusem pe net si ceva ATEC Germany, sau ceva de genu, de toata lumea le injura de le ia naiba, ca-s facute in china, ca piese mai proaste ca alea nu exista....si etc. De acord, dar si astea banuiesc ca sunt facute undeva, au un control al calitatii....nu stiu, ma gandesc ca nu e chiar asa simplu sa faci o piesa de suspensie....

14. TalosCosmin

TalosCosmin Platinum Member

Locație:
    Sălaj
    Masina:
    A4 B5 Avant Facelift, AJM , fab. 2000
  15. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Mai mult decat Lemforder, sunt si originale!! Este stearsa exact sigla audi. Stai linistit, sunt super OK.

16. TalosCosmin

TalosCosmin Platinum Member

Locație:
    Sălaj
    Masina:
    A4 B5 Avant Facelift, AJM , fab. 2000
    Mi-ai luat o piatra de pe inima. :) Am cautat pe google si am gasit poze cu bieleta antiruliu cu sigla audi si de aceea am crezut ca sunt fake'uri avand in vedere ca era polizata sigla. Multumesc frumos !

17. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Este o politica , nu au voie sa vanda sub sigla audi decat unii dealeri, sau numai reprezentantele, ceva de genul asta. Nu stiu sigur cum e, dar piesele tale sunt in regula, stai linistit.

18. Ionut lucian

Ionut lucian Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 1,6 BENZINA "97
    Saltare . Am si eu o buba , nu pot desface surubul ce prinde bratele superioare de fuzeta . e asa de ruginit ca nu vrea sa iasa. ma gindesc sa il incalzesc cumva sau sa ma duc la un servis sa nu mai imi bat capul cu el . are cineva o idee cun as putea sa il scot?

19. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Ori demontezi integral amortizor cu arc si fuzeta de pe masina ca sa folosesti flacara cum trebuie ori pui carpe ude pe langa si folosesti tot flacara. Alta solutie nu ai.
    Foloseste lampa mica cu butelie pe gaz dar cu putere mare sau cel mai bine flacara oxiacetilenica (asa folosesc eu, am aparat de sudura oxiacetilenica printre altele). Surubul nu este ruginit este sudat pentru ca a oxidat aluminiul si a facut priza pe metal. Fara sa-l incalzesti nu il scoti. Nu incerca sa-l tai ca surubul tot nu iese, are filetul sudat si din cauza asta trebuie incalzit indiferent unde, pe masina sau demontat complet. Mai rau faci daca il tai pentru ca trebuie sa rotesti de el pana cedeaza si de asta nu trebuie taiat. Il incalzesti, il racesti si faci asta pana cedeaza surubul

Dupa ce il scoti bagi vaselina la greu acolo pe acel surub. Bafta.

20. Ionut lucian

Ionut lucian Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 1,6 BENZINA "97
    Mesi de sfat . Cred ca o duc la servis si nu imi mai bat capu

Distribuie pagina asta