1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Sistemul multilink - tren de rulare (brate - capete de bara) la Audi A4 B5 - probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de sorin.crisan, 13 Noi 2008.

1. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    O varianta.

Cauta un meserias care nu demonteaza prima data un multi-link si nu o lalaie.
    -incepe cu partea unde se aude zgomot mai mult
    -demontezi tot verifici fiecare piesa in parte
    -ce nu este ok comandat inlocuit

Cand mai strangi bani,repeti operatiunea si pe cealalta parte.
    Succes.

Ultima editare: 29 Sep 2015
  2. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Daca ti-e mai la indemana sa platesti manopera de schimbare brate la un an, atunci da, te vor tine un an (nu conteaza care din marcile enumerate de tine, dar incearca sa gasesti totusi o firma care le fabrica in Germania macar).
    Dar e o solutie de compromis, in mod normal trebuie respectat ce te-au sfatuit colegii in posturile anterioare.

3. smeagle 2nd Gear Member

Locație:
    Ciorogarla
    Masina:
    A4 ,B5 1,8i , 1999
    Da, multumesc frumos pentru toate informatiile. Manopera nu e o problema ca ma pricep. Atunci le iau pe cele fabricate in Germania. Revin cu alte probleme daca vor mai apare sau sfaturi unde ma pricep.

Ultima editare de un moderator: 29 Sep 2015
  4. nownow12 1st Gear Member

Locație:
    suceava
    Masina:
    audi a4 2001
    Un sunet ciudat

Salut ! Am o problema cand cobor in panta cu drum cu pietris la roata din fata stanga se audi un troncait , care este oare problema ??:(

5. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Mergi la un mecanic cu elevator / rampa si fa niste investigatii mai ample. Pe ghicite nu stie nimeni. Bafta.

6. Stefan

Stefan Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI A4 B5 Avant, 2001, PD, AJM, 116+ CP by arazvan2002
    La suspensia multilink se poate regla unghiul de cadere?
    Am schimbat acum o saptamana capetele de bara si bieletele de directie, iar la reglajul directiei a iesit unghiul de cadere decalibrat, de 3 grade.
    Nu am prea mare incredre in aparatul cu care au reglat geometria si urmeaza sa o reglez din nou la schimbul anvelopelor, in aproximativ 2 saptamani, dar vreau sa stiu ce ar putea sa influenteze caderea.
    De mentionat ca la reglare am ceut sa faca geometria pentru suspensia sport, 1BE, avand pe masina amortizoare sport si arcuri Eibach, iar toate bratele de pe fata sunt noi, Lemforder.
    E vreo diferenta daca fac geometria fara distantierii pe fata?

7. rotitza

rotitza Pasionat Audi Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 C7 Allroad - 3.O BiTDI quattro - 2O13 ~ max torque @ 650Nm
    So, avand in vedere faptul ca ai arcuri Eibach, masina sta mai jos. De aici si caderea negativa.
    La suspensia multilink nu se poate regla unghiul de cadere! La multilink se poate reglea doar convergenta.

In ceea ce prveste distantierul, nu ar trebui sa afecteze aceste valori. Diferenta este prea mica!

Pt a putea regla caderea, unii producatori AM au facut niste brate reglabile, dar sincer nu este cazul ;)

8. Stefan

Stefan Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Good, deci nu ar trebui sa ma ingrijorez, nu imi va roade foarte tare cauciucurile.
    Ce am observat, la B5, cand am schimbat bratele, la cele inferioare, in punte, sunt 2 gauri, una in fata si una in spate, in care se fixeaza bratele.
    Eu am montat bratele tot in partea din spate, asa cum erau intial. Cum ar influenta, sau in ce caz se folosesc gaurile din fata?

9. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Din experienta proprie iti pot spune ca nu e cazul sa te ingrijorezei :)

Daca am inteles eu bine, gaurile in care se prind bratele de jos sunt in plan vertical si sunt una dupa alta din interior catre exteriorul masinii. Adica spre lateralele masinii.

In acest caz, faptul ca ai prins bratele in gaurile dinspre interior (dinspre motor) este ok. Daca ai muta bratele in exterior unghiul de cadere negativ va fi si mai mare, si acest lucru nu ti-l doresti din ce am inteles.

unghicaderecsr.gif

PS: Un filmulet extrem de util, cu o masinuta Lego, a modului in care functioneaza suspensia multilink:
    https://www.youtube.com/watch?v=NBw44g2uEis

Ultima editare: 21 Oct 2015
  10. Stefan

Stefan Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Multumesc Mihai,

O poza cu gaurile este in postul 34 din acest topic, dar o mai atasez si eu o data.
    Dupa logica mea, tot in spate ar fi trebuit sa stea bratele, dar aveam niste semne de intrebare

11. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    :) Deci pt a-ti da un raspuns ar fi fost necesar sa citesc tot topicul de la inceput... sa nu repet "inutil" sau sa intreb de niste informatii "deja existente"... :)))

Acea poza era la pagina 5 sau 6 din 63...

Asta ma face sa nu mai am chef sa rapund la intrebari de pe acest forum...

images.jpg

12. Stefan

Stefan Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Am gasit eu poza dupa ce am scris, cautand pe google:drag:

13. Razzz_rzw 1st Gear Member

Locație:
    Buzău
    Masina:
    Audi A4 B7, 2.0 Tdi 140 Cp, 2005

Salut. Ai aflat de unde problema? Si eu am cam la fel!

14. teofil

teofil 4th Gear Member

Locație:
    valenii de munte
    Masina:
    audi a4 b5 1.8 20v
    Salut baieti , am si eu o problema care sta in felul următor: Daca iau maxim si brusc deodată stanga (gen slalom) se aude un tronc pe partea stângă,fata . Ce poate fii ?

15. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Du-te la un atelier si verifica foarte bine tot ce tine de articulatii/suspensie/capat de bara. Din spatele tastaturii slabe sansa sa afli.

16. teofil

teofil 4th Gear Member

Locație:
    valenii de munte
    Masina:
    audi a4 b5 1.8 20v
    Ma gândeam ca a mai patit cineva asa. Mersi !

17. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Nu degeaba se numeste "multilink". E imposibil sa faci o constatare asupra a 10-12 elemente din fata unui calculator, nu crezi ?

18. melinda bente

melinda bente 1st Gear Member

Locație:
    oradea
    Masina:
    Audi 1.8 ADR 1995 A4B5(8D2)
    buna seara

Vreau sa ma apuc si eu de schimbat bucsi,intentionez sa incep cu cele din bratele de pe fata si sa termin cu cele de la punte (fata spate)Am inteles ca e o operatie mai grea.Rugamintea mea: daca stiti vreun tutorial sa ajute(gandesc ca ma descurc cu un cric hidraulic ,doua capre .presa ,etc ..)

19. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Pe spate nu o sa intampini mari probleme, dai bine cu WD40 pe toate suruburile inainte sa te apuci de desfacut.
    Pe fata singura problema comuna, prinderea bratelor de sus. Daca nu ies de buna voie din fuzeta, iti trebuie o presa speciala sau incalzirea fuzetei. Ii vad pe unii ca bat ca "ghiolbanii" cu ciocanul de 3 kg in fuzeta, NU FACE ASTA !

P.S Cand pui bratele la loc pe fata, strangerea definitiva a suruburilor se face cu masina pe roti, sub tensiune. Deci preferabil pe groapa/rampa.

melinda bente apreciază asta.
  20. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    Pentru a schimba bucsile trebuie demontate bratele de pe masina,considerand ca fiecare brat cu pivotul aferent sunt ok .
    Pentru demontare-montare oficial se utilizeaza o presa hidraulica, se mai poate utiliza un surub lung cu doua tubulare una care impinge bucsa in exterior metoda asta am vazut-o la tv la un mecanic celebru :)

Romanul este inventiv or fi si alte metode:)

Ultima editare: 23 Apr 2016

Distribuie pagina asta