1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Sistemul multilink - tren de rulare (brate - capete de bara) la Audi A4 B5 - probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de sorin.crisan, 13 Noi 2008.

1. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Cand spui ca piuie alarma, te referi la alarma antifurt sau la buzerul din bord ?
    Daca e vorba de alarma propriuzisa, adica cea antifurt, nu are nici o legatura cu rotile sau cu functionarea masinii, mai degraba cu o problema de natura electrica pe circuitul ei (depinde daca e originala sau after market). In schimb, daca e vorba de buzerul din bord, el indica o avarie, dar ar trebui sa se aprinda si un bec in bord. Poate fi de la abs, vreun fir intrerupt la usa si vede usa ca fiind deschisa ...
    Cat despre janta cu un sac de plumbi, pune-o pe spate sau in portbagaj ca rezerva. Au picat plumbii de pe ea si acum este la fel de dezechilibrata ca la inceput.

Ultima editare: 29 Aug 2011
  2. Ferydeva

Ferydeva Silver Member

Locație:
    deva
    Masina:
    Audi A4 1.6 ADP 1996
    Am o problema de ceva vreme si nu reusesc sa-i dau de capat. Aparent se simte din partea stanga o bataie ca si de ceva pivot ,de fapt il simt si in volan ca de batut tare sa-l auzi nu face.

Dar nu face pe gropi sau la limitator de viteza face doar pe drum denivelat fin sau piatra cubica. Atunci il simt cel mai tare.
    De verificat am verificat cam tot, bratele superioare si capul de bara. Pivotii sunt noi si nu au joc. Le-am fortat cu ranga si suspendata si pe roti, nimic, potcoavele de la bara stabilizateoare sunt ok nici alea nu se misca.

Deci la cum se simte clar e un joc undeva dar nu reusesc sa aflu. A mai intalnit cineva asa ceva? Un sfat o idee sunt binevenite.

Ultima editare de un moderator: 8 Sep 2011
  3. Ciprian.Mod Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 C7 2012 CDUC & Q3 F3 2020 DKTA
    Eu am ceva joc in volan, si tot asa, se aude un troncanit pe partea stanga,,,, diagnosticul mecanicului a fost caseta de directie.

4. Ferydeva

Ferydeva Silver Member

Locație:
    deva
    Masina:
    Audi A4 1.6 ADP 1996
    M-am gandit si eu la ceva in caseta dar nu as vrea sa fie de acolo. :)
    Am verificat la altii cu audi care-i cunosc si cam toti au putin joc la volan ca la varsta asta deja te astepti la ceva uzuri dar la ei nu bate nimic. Am mai observat o neregula la capul de planetara daca trag de planetara sus-jos se simte un tac-tac fata de cealalta parte dar nu bate deloc in viraje.

Ultima editare de un moderator: 9 Sep 2011
  5. croitorul 1st Gear Member

Locație:
    romania
    Masina:
    a4 1996 19TDI
    probleme la directie!

Detin un Audi A4 diesel din 1996 si am urmatoarea problema: In mers ,in timp ce virez volanul stanga (numai la virajul la stanga ) exista un moment in care de la roata din fata se aude un sunet gen "vibratie" , ca si cum ar ajunge roata la aparatoarea de la roata ,vibratie care se simte si in volan in momentul cand virez.

Am fost la mai multi mecanici si am pus masina pe rampa si am verificat: pompa de servo (ok) ; brate, bucse, capete de bara (vechi dar le-am schimbat cu altele noi [exista un kit sau asa ceva]) (ok), curele (ok) , geometrie (ok) , rotile nu ating nici o alta piesa din caroserie.

Mai rau este ca atunci cand masina sta pe loc, cand virez nu se aude zgomotul acela. Toti "meseriasi" se uita la masina si dau din umeri si spun ca totul pare ok si ca nu-si dau seama de unde vine acel sunet.

Va rog frumos daca v-ati intalnit si voi cu acest gen de problema sa ma ajutati cu un sfat sau ceva idei ca deja sunt disperat. :anbet:

Ultima editare de un moderator: 24 Sep 2011
  6. Pippo09

Pippo09 Silver Member

Locație:
    Tarnveni(Mures)
    Masina:
    ex:A4,1.9TDI,81kw AFN
    Postez si eu in acest topic in legatura cu schimbarea bucselor de la punte.
    Astazi le am schimbat pe langa discuri si placute.Am citit pe cateva forumuri, ca ar fi o munca destul de grea , de durata etc.
    In service am intrebat si au zis ca , costa 300 de ron pt. ca dureaza 3-4 ore,ca trebe data puntea spate ...lalala.... etc.
    Am mers la un prieten care are un garaj marisor,destul de dotat si canal.
    Prima data am dat cu wd40 la fiecare surub pe care trebuia sa il desfacem,dupa care am ridicat spatele masinii pe butuci si am dat jos rotile.
    Am dat jos si borna - de la baterie sa nu apara ceva eroare de la abs pt. ca a trebuit sa deconectez senzorii(nustiu daca e necesar,dar neavand laptop la indemana doar vag-com am zis ca mai bine deconectez borna)
    Am scos mufele de la senzorii abs de sub bancheta din spate,am desfacut de pe punte cele 2 suporturi ce tineau cablul si conductele de frana, am gaurit niturile de la suportul de la conductele de frana cele aflate langa discuri(nu am reusit sa desfacem furtunul de pe conducta de aceea am recurs la aceasta operatiune).Am dat jos etrierii,am scos placutele(fiind ca a trebuit sa schimb si discurile le am dat jos si pe aceastea).
    Dupa astea am scos suruburile de la telescoape,am scos suruburile ce tin puntea..odata din stanga si dupa aceea din dreapta.
    Am suspendat puntea la capete pe niste bucati de lemn(sa aveti grija de cablul de la senzorii de abs pt. ca raman pe punte)Bucsele le am scos cu ajutorul unui ciocan si o dalta mai mare.Am curatat locasurile unde au fost bucsele cu un smirghel fin,le am sters si le am gresat.Bucsele cele noi le am batut la loc tot cu ajutorul unui ciocan si o bucata mai groasa de lemn.Inainte sa le scoateti pe cele vechi sa va uitati in ce pozitie is puse,ca sa le puneti si pe cele noi corect.
    Am prins puntea la loc(nu am strans suruburile doar le am pus in asa fel ca sa stea puntea), am prins conductele(si pe cele care au fost langa discuri) si cablurile inapoi,am bagat cablurile de la senzorii abs prin caroserie la loc si am conectat mufele.Am montat discurile,placutele si etrierii la loc(atentie etrierii se aduna prin insurubarea pistonului nu prin presare).Am prins telescoapele la loc pe punte(nici suruburile la astea nu le am strans),dupa care am pus rotile si am coborat masina pe roti.
    Am starns suruburile de la punte si de la telescoape.
    Am lucrat 2 persoane aproximativ 4 ore,in care am schimbat niste filtre la un golf,am schimbat la audi discurile pe spate,am montat inelele de abs pe ele,am mutat rulmentii din discurile originale in cele noi,placutele de frana pe spate si bucsile de la punte.
    La service peste tot au zis ca dureaza 3-4 ore doar schimbatul bucselor...
    Daca aveti ceva habr si dispuneti de un garaj cu canal si niste scule puteti sa faceti operatiunea pe gratis in 2-3 ore maxim.

Ultima editare: 18 Dec 2011
  7. Ferydeva

Ferydeva Silver Member

Locație:
    deva
    Masina:
    Audi A4 1.6 ADP 1996
    Foarte utile imformatiile.

8. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Ce nu face romanul cu dalta si ciocanul!

9. dzsotika

dzsotika 2nd Gear Member

Locație:
    Tirgu-Mures, Romania
    Masina:
    Audi A4, 1.8 Quattro, 1996
    Se stie foarte bine ca service-urile jupuiesc oamenii, mai ales cand ai ceva probleme fix atunci mai pun cu o lopata...
    Asa ca si eu recomand din tot sufletul, daca aveti posibilitatea atunci mergeti la un asemenea prieten care are scule, sau daca nu la un service mai mic, unde mai intai sa intrebati cat v-ar costa diferitele operatiuni, fara alte manopere care cica apar la rezolvarea problemei curente
    Asta ca sa nu va treziti surprinsi cum m-am trezit si eu ca la factura sa gasiti si alte "taxe": schimbul unui filtru de benzina: am platit si pentru schimbarea filtrului (manopera) + filtrul + si inca mi-au mai adaugat in plus (cica era imprevizibil, nu stiau de inainte) manopera la demontarea rezervorului de benzina ca cica nu ajungeau la filtru doar facand operatiunea asta.
    Asa ca trebuia sa sun un prieten sa vina sa ma imprumute cu ceva bani ca service-ul m-a lasat cu buzunarul gol...

Ultima editare de un moderator: 19 Dec 2011
  10. Cristisor

Cristisor Platinum Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Fost proprietar de A4 (B5)
    Ati dat peste niste nesimtiti, eu am sunat la vreo 3 service-uri cand am schimbat bucsele de la puntea spate si la toate 3 mi-a zis ca ma costa 120-140 de lei.

11. grigo112

grigo112 Bronze Member

Locație:
    Reghin
    Masina:
    A6 C6, 2.0 TDI. BRF, Audi A4 B7, Avant, 2.0TDI, BRD
    Eu am pus brate superioare rectificate, si vreau sa spun ca sunt mult mai de calitate decat cele de pe Autokarma, bineinteles ca alea low-cost. Am schimbat bratele superioare stanga-dreapta, bielete antiruliu, si capete de bara si masina tot trage dreapta putin, i-am facut si unghiul de fuga dar tot asa trage drepta. Ce pot sa-i fac ? Anvelopele nu le "roade".

12. Cristisor

Cristisor Platinum Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Fost proprietar de A4 (B5)
    Si eu sunt in aceeasi situatie ca si tine, nu aveam joc in pivoti sau capete de bara, cauciucuri noi, jante echilibrate, directia facuta si masina tot trage dreapta putin. Mi-a zis cineva ca la tipul meu de suspensie s-ar regla inca ceva si mi-a indicat un service unde sa ma duc, daca rezolv problema te anunt.

13. grigo112

grigo112 Bronze Member

Locație:
    Reghin
    Masina:
    A6 C6, 2.0 TDI. BRF, Audi A4 B7, Avant, 2.0TDI, BRD
    ok, tine-ma te rog la curent

14. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    dzsotika Nici eu nu sunt adeptul service-urilor si mai ales reprezentantelor care te jupoaie de bani, dar nici al atelierelor prietenilor cu scule "performante" gen dalta si ciocan. Bucsile alea se schimba cu presa, fara a fi nevoie sa dai puntea jos, iar presa se face destul de simplu la un strungar.

15. Pippo09

Pippo09 Silver Member

Locație:
    Tarnveni(Mures)
    Masina:
    ex:A4,1.9TDI,81kw AFN
    Nu te supara dar nustiu cum le scoti de acolo cu presa mai ales daca nu au fost schimbate niciodata.....se indoaie aluminiul si tot la dalta si ciocan ajungi.

16. X e r o x u

X e r o x u 3rd Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    passat b5--1.9 tdi 110cp-afn-1z-syncro--1998
    dcaramarin Cu siguranta sunt telescoapele, nu sunt greu de verificat (te apesi pe un colt si dupa ce revine sus daca se mai lasa in jos ala nu este bun)

Ultima editare de un moderator: 7 Aug 2014
  17. raini_23re 1st Gear Member

Locație:
    resita
    Masina:
    audi A4 1996
    suspesie telescoape

Buna ma poate ajuta cineva cu vreun sfat? am un audi A4 din 96. In tipul mersului cand intru in un rand de gropi pe spate sa aude un troncanit foarte puternic ca si cum as ramane fara suspensie masina devine foarte rigida! in schimb la drum intins chiar ca mai sunt denivelari ale soselei masina se comporta normal! poate cineva sa ma lamureasca cu ce ar putea fii? eu cred ca se blocheaza telescoapele!

Ultima editare de un moderator: 9 Ian 2012
  18. Orvo

Orvo 1st Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4 B5 1.8 1996
    Salutare !
    Si eu am o problema ciudata la Audi (A4/B5 1,8 ADR 1996).
    Am verificat si re-verificat suspensia si directia de nenumarate ori, am inlocuit in service cam tot ce se putea inlocui (bielete, brate superioare, bucsi, capete de bara, pivoti, etc / totul Lemforder) si tot n-am scapat de un zgomot ciudat. Am schimbat si toate arcurile si telescoapele (cu piese noi). Si acum sa explic zgomotul: se aude o pocnitura repetitiva, cred ca in sincron cu invartirea rotii, in partea stanga fata. Chestia ciudata e ca nu face tot timpul. Uneori se aude si in marsarier si e independent de viteza sau de sarcina (acceleare / decelerare / frana / etc). Si nu tine nici de temperatura, face asa aleatoriu ... Planetarele le-am verificat amanuntit, nu au joc, nu au uzura, am inlocuit ambele mansete cu tot cu suruburile mari, dar oricum, pocneste si in linie dreapta si fara sa fie in sarcina .... Nu stiu ce sa mai zic ... Mecanicii se scarpina in cap ... ca si mine de altfel. Aveti vreun sfat salvator pentru mine ?

19. breitner

breitner Gold Member

Locație:
    Comarnic, München
    Masina:
    A4 B5, 1.8 Quattro, Passat B5 1.9 TDI AVF 4Motion
    ai incercat sa verifici rulmentii ?

20. Orvo

Orvo 1st Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4 B5 1.8 1996
    Salut ! Crezi ca ar putea fi de la rulmenti un zgomot de genul asta ? Mecanicul zicea ca i-a verificat, adica a verificat jocul in roata, cu masina pe cric, si nu avea joc ... Dar nu zici rau, as putea sa-i schimb si pe astia, macar sa mai elimin o posibila cauza ...

Ultima editare de un moderator: 15 Ian 2012

Distribuie pagina asta