1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Sistemul multilink - tren de rulare (brate - capete de bara) la Audi A4 B5 - probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de sorin.crisan, 13 Noi 2008.

1. breitner

breitner Gold Member

Locație:
    Comarnic, München
    Masina:
    A4 B5, 1.8 Quattro, Passat B5 1.9 TDI AVF 4Motion
    rulmentii "uruie" cand s-a dus cimentajul de pe bile sau au un zgomot de lovitura cand au vre-o bila sparta. cel mai bine ar fi sa faci o proba in mers cu mecanicul.

2. Orvo

Orvo 1st Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4 B5 1.8 1996
    Pai tocmai ca nu e "uruit" de rulmenti dusi. Stiu si eu cum se aud rulmentii cu bile decimentate ... dar poate ai dreptate cu bila sparta ... Oricum, chestia e ca nu face tot timpul ... De cate ori am fost cu mecanicul in probe sa-i arat cum face, normal ca n-a facut ... In orice caz, Luni comand rulmenti.

3. breitner

breitner Gold Member

Locație:
    Comarnic, München
    Masina:
    A4 B5, 1.8 Quattro, Passat B5 1.9 TDI AVF 4Motion
    e ca la dentist ! cum ajungi acolo nu te mai doare nimic. incearca, cand are simtomul descris, sa faci "slalom" cu masina; daca dispare si reapare, sigur este unul dintre rulmenti.

4. Ferydeva

Ferydeva Silver Member

Locație:
    deva
    Masina:
    Audi A4 1.6 ADP 1996
    Eu am patit la fosta masina cu un rulment de fata care nu avea gram de joc ,cand am dat jos fuzeta se simtea la mana ca nou si in mers huruia in draci.

5. claudyyu

claudyyu 5th Gear Member

Locație:
    M A R T E
    Masina:
    Audi A4, 1.6, ADP
    am si eu o problema. Astazi am observat ca pe partea dreapta fata cand trec prin gropi la viteza scazuta in treapta 1 suna ceva dubios. Primul lucru m-am gandit la bucse si cum nu ma prea pricep am intrebat pe cineva. Cica ar trebui cumparat bratul sau bratele cu totul si daca nu le schimb e posibil sa-mi sara roata afara?! ceva sfaturi ?

6. cat 5th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    a4 1,8t quattro aeb,a38l
    Ar trebui sa scoti roata si sa te uiti ce jocuri ai si unde pe nevazute nu poti sti. Roata nu sare cu una cu doua. Nu te pricepi pune pe cineva care stie.

Ultima editare de un moderator: 21 Ian 2012
  7. Cristisor

Cristisor Platinum Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Fost proprietar de A4 (B5)
    Eu am mers 6 luni cu 2 pivoti care bateau si nu mi-a sarit roata. I-am schimbat cand am avut banii necesari, nu m-am grabit. Mergi la un service pentru a vedea cat de mare esti jocul si abia apoi te decizi daca mai poti amana operatiunea de inlocuire sau nu. Chiar daca un pivot bate usor tot se va auzi sunetul destul de urat.

8. Pippo09

Pippo09 Silver Member

Locație:
    Tarnveni(Mures)
    Masina:
    ex:A4,1.9TDI,81kw AFN
    E nasol la audi, si daca ai joc foarte mic la vre un brat bate, de zici ca iti cade roata.Trebuie verificat cum au scris si colegii mai sus,s ar putea sa fie jocul foarte mic in comparatie cu sunetul....

9. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Bratele se schimba cu totul si sunt destul de scumpe. Daca ai posibilitatea schimba-l imediat pe cel defect deoarece se strica unul pe altul. Asa cum au spus si colegii, roata nu sare asa de repede, dar e bine sa tratezi defectul inca din faza incipienta.

10. juve_star

juve_star Bronze Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    AUDI A4 1,6 101CP
    Am avut si eu probleme cu bratele si am schimbat pe rand cate unul. dupa um am constatat ca e nevoie. O solutie insa este schimbarea totala a articulatiei fata, cu un kit complet si nou. Eu am schimbat bratele pe partea dreapta si tot ele au cedat inaintea celor vechi. Asadar o sa astept sa fac rost de bani si cumpar un kit.

11. Ferydeva

Ferydeva Silver Member

Locație:
    deva
    Masina:
    Audi A4 1.6 ADP 1996
    Eu am schimbat doar bratele defecte 2 superioare pe stanga si unul tot superior pe dreapta si de un an si ceva nu am nici o problema si am facut aproape 30k.

12. dany07eiv 1st Gear Member

Locație:
    GALATI
    Masina:
    Audi A4 Avant, AJM, 2001
    Bucseaza la cineva ca tin.Si pivotii se rectifica tot acolo.Eu sunt din Galati si bratele cumparate peproducator cca 120 lei tin 5/6lunipe brat.Astea am 2 ani cu ele si inca ma tin .Am tel 0742964161,daca vrea sa afle undese bucseazain Galati.
    Stie cineva de ce se aude un zgomot in spate la un A4 break?
    Amortizorul are bucsa sau arcul ceva ,ca nu vad ca e acoperit cu masa plastica in portbagaj. Cumpot sa aflu?
    Stie cineva cumfac rost de un droser ptr xenon D2S? ca ba se stinge becul ba se aprinde?

13. dany07eiv 1st Gear Member

Locație:
    GALATI
    Masina:
    Audi A4 Avant, AJM, 2001
    Bucseaza la cineva ca tin. Si pivotii se rectifica tot acolo. Eu sunt din Galati si bratele cumparate pe producator circa 120 lei tin 5/6 luni pe brat.
    Cu astea de acum am 2 ani cu ele si inca ma tin. Am telefonul 0742 964 161, daca vrea sa afle cineva unde se poate face aceasta operatiune de bucsare in Galati.

Ultima editare de un moderator: 27 Ian 2012
  14. Liviu_MS

Liviu_MS 3rd Gear Member

Locație:
    Targu-Mures
    Masina:
    -
    Aseara am patit un lucru ciudat. La iesirea dintr-un sens giratoriu, am intrat intr-o gramada de zapada topita, dupa care imediat, pe o distanta de 200 metri, a inceput sa imi derapeze roata din dreapta. Cand am oprit sa vad ce s-a intamplat, la virarea rotilor, am auzit un zgomot foarte puternic venind dinspre roata stanga(?!). Sunetul e foarte ascutit, ca si cum s-ar zgaria doua bucati de fier una peste cealalta. Precizez ca servo-directia nu a fost afectata. Sa fie oare capatul de bara? Sau chiar un brat sa fie atat de slabit? Pana acum, nu imi batea nimic pe fata. Inca nu am ajuns la nici un mecanic (toti mecanicii ,,meseriasi'' sunt ocupati din pacate).

15. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    Liviu verifica urmatoarele:

-pivotul bratului inferior pe care este amortizorul
    -pivotul bratului inferior-(tirantul) este un pic oblic asezat
    -pivotul de la capatul de bara-preventiv asta pacane de obicei nu se exercita forte mari.

Se urca pe un elevator si se trage bine de pivoti inferiori,la mana in parcare nu imi dau seama daca o sa se miste ceva;pe cele doua brate se exercita forte mari sunt bratele cele mai importante de la multilink.

Asta este sunet de pivot de brat inainte sa se rupa mare atentie,este mare bai daca se rupe in mers.
    Temperaturile scazute si zapada topita "ajuta" si mai mult ruperii pivotilor.
    Succes.

Ultima editare: 27 Feb 2012
  16. andries_alex05 2nd Gear Member

Locație:
    Iasi
    Masina:
    Audi A4 1995, 1.6 ADP, 74 kw
    Buna din nou,
    Se pare ca problemele se tin in toi de mine. Zilele astea am avut probleme cu uleiul, m-am trezit ca a inceput sa curga cate putin. Era filtrul. Dar chestia e ca si de aici eu sper sa nu fie vreo legatura, s-a intamplat ceva cu volanul. Parca e prea usor, se misca prea usor asa din senin.
    Si trage si dreapta, dar asta o stiam mai de demult si nu ma enerva atat de tare, dar acum ma enerveaza faptul ca se misca volanul in gol aiurea, zici ca e de dacie (no offence) adica in mers daca fac rapid stanga-dreapta masina merge pe aceasi linie continua, inainte daca faceam asa se misca si masina.
    Totul s-a petrecut in dimineata cu uleiul. Atunci am sesizat diferenta. Parca inainte se misca mai un pic mai greu adica era mai sensibil, exact ca la toate masinile pe care le-am condus pana acum. Plus ca, din nou nu stiu daca are legatura, se aude dimineata un joc ca de niste suruburi care sar acolo intr-una doar dimineata cand e oleaca frig se intampla asta.
    Imi puteti da o parere ? E grav ?

Ultima editare de un moderator: 1 Mar 2012
  17. mit7u

mit7u 1st Gear Member

Locație:
    Suceava
    Masina:
    Audi A4 b8 2.0 tdi 143cp 2010
    Buna,
    Am intampinat azi o problema: am un adui a4 b5 1.9 tdi 90 cp an 98' si am sesizat ca ajung la 110 km/h si incepe sa-mi tremure volanul cam tare.
    Cand am ajuns acasa, am tras de rotile din fata si am observat ca imi este dusa bieleta de directie pe partea stanga, o fi numai de la aia ? sau mai trebuie sa verific ceva ?

Ultima editare de un moderator: 1 Mar 2012
  18. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Se impune verificarea tuturor bratelor suspensiei . In plus, e posibil ca un plumb cu care era echilibrata roata sa se fi desprins si sa dea trepidatie.

19. Cristisor

Cristisor Platinum Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Fost proprietar de A4 (B5)
    Care e denumirea de catalog a"bucselor de la jug"? Pe magazinele de piese auto online, cum ar fi www.unixauto.ro dar si altele, nu le-am gasit dupa aceasta denumire.

20. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Te referi la bucsile care sunt pe puntea fata ? Pune o poza cu subansamblul unde vrei sa schimbi bucsile.

Distribuie pagina asta