1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Stopuri LED la Audi A4 B8 - modificare - montare ulterioara - cum procedam

Discuție în 'Audi A4 B8 (2008 - 2015)' creată de luk2011, 16 Mar 2009.

1. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Conectorii si pinii pentru stopurile led FL. Trebuie facute cablajele dupa schema electrica a stopurilor FL din Elsa.

2. BogdanDE Silver Member

Locație:
    Dublin
    Masina:
    AUDI A4 8K , Avant 2.7 TDI (140 kW) 2011
    @nucugheri , vreau sa fac un cablu adaptor, adică sa continui din conectorul cu pinii existenți deja pe mașină și să leg mai departe
    Vreau sa fac eu adaptorul

Pinii am, nu stiu ce conectori mamă sa folosesc mai departe din conectorul de pe mașină, pentru ca nu vreau sa tai pinii existenți. Vreau doar sa fac adaptoare pentru Stop-urile exterioare.
    Iar pentru Stop-urile interioare imi trebuie doar un cod de piesa pentru conector mamă, ca sa bag conectorul tată existent pe mașină (cel in 5 pini), care vine in stop-ul meu halogen. Din acel conector, mai departe am conectorul cu pini de FL LED 8R0......

Este mai usor sa trag cele două cabluri necesare din adaptoare decat sa tai si sa pun alți pini plus ca trebuie sa "leg" de cabluri alte cabluri si sa .... prea complicat. Mai usor este cu "prize" :). Bagi in priza si gata

3. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Pai oricum configuratia pinilor se schimba. E complicat ce vrei tu in sensul ca mufa mama la ceea ce ai tu acum e chiar mufa stopului in sine.
    Cauta in etka dupa codul mufei tata, poate ai noroc sa fie disponibila pentru ea o mufa mama in alta parte a masinii, alta decat stopul.

4. BogdanDE Silver Member

Locație:
    Dublin
    Masina:
    @nucugheri Multumesc !

Ma gandeam ca a facut cineva retrofitul si cablajul singur si ma pot inspira !

Daca reusesc eu sa fac adaptorul, poate voi posta cablajul si codul de culori pentru cei care vor sa faca

Singura intrebare ar mai ramane. daca trebuie sa schimb BCM2 pentru a pune LED=uri sau se poate face retrofitul din codare ?!

5. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Eu am montat la cineva stopuri led de NFL pe BCM-ul stopurilor cu bec. La mine la B8 am montat led FL pe BCM-ul de led NFL.
    De aici trag concluzia ca ai nevoie doar de codari, BCM-ul de bec iti va suporta led de FL.
    Culorile firelor sunt diferite putin de la bec la led. Eu mi-am facut o schema cand am montat, avand ambele scheme din elsa in fata.
    Asta ar fi rezolvarea si pentru tine. Nu astepta ca nu sta nimeni una-doua ore sa citeasca elsa si sa-ti faca tie schema pe culori si modificari.
    Cam asa ceva mi-am facut eu:

Bibanubbi85 și BogdanDE apreciază asta.
  6. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Bogdan cauta mufa aia mama din stopuri, trebuie sa existe si independenta. Cauta in ELSA si cauta pe net-ul asta infinit. Trebuie sa pierzi ceva timp in schimb pentru asta. Bagi pinii direct in ea la un capat si la celalat capat ai mufa tata si asa ai cablul dorit.

7. BogdanDE Silver Member

Locație:
    Dublin
    Masina:
    Super ! Multumesc

8. BogdanDE Silver Member

Locație:
    Dublin
    Masina:
    Baieti, am terminat de facut documentatia completa. Am scormonind internetul pentru a înțelege cum se face adaptorul pentru ForFacelift Halogen -> Facelift LED. Sper sa ajute si alti colegi, de pe forum, care doresc sa faca retrofitul.

Tot ce aveti nevoie pentru a face Adaptorul, pini si conectori si codul de culori sunt toate, cat am putut eu de bine, scrise in Documentatia atasata si in PDF-ul atasat

Daca lipeste ceva, greseala mea. Chiar rog pe cei cu sugestii si corecturi sa posteze ce si unde trebuie modificat. Mutlt succes.

Vezi atașament A4 B8 8K AVANT - DIY ADAPTER FL LED TAILLIGHT and Coding HOW TO(1).pdf

9. BogdanDE Silver Member

Locație:
    Dublin
    Masina:
    Am gasit si pentru cei care au Sedan si vor sa faca acel cablu

Plus Schema electrica Avant si In limba Germana Instructiuni de instalare de la Kufatec de unde va puteti inspira !

NonoGe apreciază asta.
  10. BogdanDE Silver Member

Locație:
    Dublin
    Masina:
    A venit si cablul adaptor. Trebuie modificat din NonFacelift LED în FL LED.
    L-am cumparat foarte ieftin, neavând de unde sa cumpar Pinii cu "Seal", am preferat sa nu dau 69€ pe unul gata facut, în schimb am dat 25€ si cumpar doar 2 x plug pentru exterior si 2 x plug interior.
    Sa vad daca imi iese :) Sunt foarte entuziasmat

Hodayfa și Lucaciu Florin apreciază asta.
  11. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    De-acuma incepe distractia :) Sa faci cablajele de la exterioare la BCM si sa ai grija la codari. Spor :thumbs-up:

12. BogdanDE Silver Member

Locație:
    Dublin
    Masina:
    Cablurile acestea lungi maro, cu pin MSQ, nu-i așa ?

1. Pin 2
    Outer LED bridget to Pin2 Inner LED

2. From Controller Connector T17o Black to Pin _3_ to Inner Left FL LED – From here to PIN 3 Outer Adapter Left
    3. From Controller Connector T17p Brownto Pin _3_ to Inner Right FL LED – From here to PIN 3 Outer Adapter Right

Asta am de facut ?

13. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    E posibil, vezi in mufa la ce pin ai acel fir si verifici pe schema de FL daca ala merge la BCM.
    Eu le-am facut singur, nu am avut cablaje cumparate.

MR_ILDY apreciază asta.
  14. BogdanDE Silver Member

Locație:
    Dublin
    Masina:
    Asta este schema pentu mine

15. BogdanDE Silver Member

Locație:
    Dublin
    Masina:
    Am desfacut Adaptorul !

Mi-am prins nasul !
    Desi am adunat atata documentatie despre cum sa fac acel cablaj , mi-am prins nasul !

16. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Despre ce adaptor vorbesti ? Trecerea de la mufa de NFL la mufa de FL ?

17. BogdanDE Silver Member

Locație:
    Dublin
    Masina:
    @nucugheri , nu stiu cum sa fac acest adaptor.

Vreau sa bag mufa mea nr1. de pe mașină în mufa nr2. Apoi recablare pana in mufa nr3. Care vine in stop!
    Sunt afon la electronică!
    Vroiam adaptor pentru ca asa este cel mai simplu pentru un afon ca mine !
    Vreau ca pinii din adaptor pentru exterior sa fie pini cu siguranță împotriva umezelii,( poza 3 )
    Am cumparat un adaptor ieftin de VFL LED to VL LED si vreau sa il modific pentru VFL halogen to VL LED.

Nu stiu cum sa-l fac.

[​IMG][​IMG][​IMG]

Am codul de culori de pe mufele existente pe mașină, dar nu stiu cum sa continui.
    M-am inspirat de la unul din USA, dar am descoperit ca mașinile din USA care trec la EU Version sunt diferite, deci nu se aplica la mine pentru că eu am deja EU

Am cablul asta lung de pe ambele stopuri exterioare, care cred eu ca vine la BCM2, dar nu stiu din ce pin de pe exterioare. Eu cred ca pin 3 exterioare.
    Acum problema este ca eu citisem undeva, ca mai trebuie un cablu de la interioare de pe hayon pana pe exterioare si nu stiu din ce PINI in ce PINI
    Repet, sunt afon. invăț si eu din mers.

18. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Atunci poti sa-l faci intr-un singur fel : cu schemele din elsa in fata de la NFL si FL. Apoi iei babeste : (exemplu) firul gri/negru din pinul 1 mufa stop st aripa merge in pinul 3 gri adaptor mama FL. Urmaresti fizic acest traseu si daca nu e asa, scoti firul si il muti. Faci asta la toate firele/pinii mufei st de pe aripa, unde ai 5 fire si la NFL si FL, deci totul e clar. Treci la mufa de pe haion, unde faci la fel. Acolo insa la NFL ai 4 fire, la FL ai 5 fire. Urmaresti cele 4 fire existente sa mearga din mufa NFL in mufa FL cum ti-am explicat anterior, conform schemei. Ramane un pin liber la pozitia 1 in mufa FL, care trebuie dus din mufa pana in BCM 2 la mufa T17o pin9, negru/rosu. Acolo va exista deja fir, tu te legi de ala existent. Si e gata partea stanga.
    Treci apoi si faci partea dreapta la fel. Dupa care codarile. Pe schema de la mine e detaliat exact si pe culori tot ce trebuie sa faci.

BogdanDE apreciază asta.
  19. BogdanDE Silver Member

Locație:
    Dublin
    Masina:
    Tu ai avut VFL LED to FL LED de facut, nu ?

20. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW

Distribuie pagina asta