1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Stropitori parbriz - faruri si luneta - stergatoare si brate - vas lichid stropitori la Audi A4 B8

Discuție în 'Audi A4 B8 (2008 - 2015)' creată de Ursu, 18 Mar 2009.

1. marianu

marianu Silver Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    A7 2019 ,Q7 2018
    B213WAY azi am reusit sa fac si eu codarea la spalatoare. Mersi de indrumare, acum pot spala cand vreau farurile.

Ultima editare de un moderator: 14 Mar 2015
  2. catalin86

catalin86 1st Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    A4 B8, 2.0 TDI, 2009
    scuze sunt nou, pentru a putea face asa ceva imi trebuie un cablu special si softul pe un laptop? Am gasit cablu cu interfata de diagnoza VCDS + cd VCDS 12.12 (VW Audi Skoda Seat) online... nu pun link ca sa nu se supere vreun admin, e ok acesta?

Ultima editare: 19 Mar 2015
  3. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    catalin86 da, iti trebuie interfata. Ce este asta si cum se foloseste afli daca citesti topicul dedicat de pe forum. Sfatul meu este sa mergi la cineva care stie bine sa lucreze cu interfata pentru ca tu fiind la inceput sigur o sa gresesti ceva si risti sa-ti dai peste cap calculatoarele masinii.

Citeste integral topicul acesta si invata sa citesti forumul fara sa intrebi pentru ca ai toate informatiile deja scrise pe forum.

Ultimele 2 mesaje vor fi sters epentru ca sunt inutile si ne repetam inutil. Multumesc de intelegere.

4. madalinc

madalinc Bronze Member

Locație:
    Pitești
    Masina:
    A4, b8, 143cp
    Cum pot regla duzele, nu mai arunca jetul unde trebuie, nu stiu din ce cauza.
    Mentionez ca am schema, care arata unde trebuie sa arunce, dar nu stiu cum le pot regla cu ce instrumente, care e procedura.

5. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Ceva foarte fin/ingust care intra pe gaurile duzelor. Foloseste un ac de seringa foarte ingust. Bafta.

6. mirceaB8

mirceaB8 6th Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4, B9, 2.0 TDI S-Tronic, 2016
    @Madalinc: Nu ne ajuti si pe noi cu schema care arata unde ar trebui sa bata jeturile de apa pe parbriz? Merci.

7. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Vezi ca am pus eu una aici, daca ai cu 3 diuze.

8. mirceaB8

mirceaB8 6th Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4, B9, 2.0 TDI S-Tronic, 2016
    Aceea o stiam, tot eu am cerut-o. Ideea era ca am vazut pentru A4 B7 ca exista cu masuratori exacte unde trebuie sa bata jeturile. M-am gandit ca poate exista si pentru asa ceva pentru B8 (cu masuratori exacte). Scuze ca nu am fost mai explicit. Multumesc mult.

Ultima editare de un moderator: 19 Mar 2015
  9. adimicu82

adimicu82 1st Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    A4 Sedan, 2.0 TDI, CAGA, 143 Cp, 2010.
    Salutari.
    De ceva timp imi tot pierde apa de la instalatia de spalare faruri/parbriz pe la farul din stanga (pe dedesubt mai precis)
    M-am uitat azi cu scutul dat jos si am vazut ca sunt niste piese precum pistonasele (nu am verificat cum functioneaza) pe unde se pierde lichidul.
    Intrebarea este daca se repara sau se inlocuiesc.
    Si ce nume / cod au respectrivele componente.

Va multumesc anticipat.

10. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Piesele alea precum pistonasele sunt spalatoarele de far. Nu ai ce sa repari daca sunt defecte si trebuie inlocuite. Eu mai degraba cred ca iti pierde lichid pe la siguranta dintre furtun si spalator far sau la siguranta dintre furtunul pricipal si furtunul secundar care duce la spalator. Oricum ca sa vezi exact trebuie sa demontezi in mod obligatoriu bara fata, alta solutie nu ai.

11. adimicu82

Locație:
    Constanta
    Masina:
    Pai am demontat scutul si am vazut clar ca pe la spalator curge.exact la zona dintre piston si "camasa".
    Acum vreau sa comand spalatoarele (stanga dreapta) si sa le schimb pe amandoua.
    Avetii idee ce pret au per buc?

Multumesc

12. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Cam 800 - 900 lei pe original. Nu cumpara AfterMarket pentru ca sunt niste petarde. Cauta OE dar SH. Bafta.

13. adimicu82

Locație:
    Constanta
    Masina:
    Salut,
    doar pistonul de la spalator (fara duze, capac) costa 250 de lei OEM, un pret mai mult decat decent.
    nu are rost de AM sau SH.

multumesc pt raspunsuri.

14. MY04AUD 1st Gear Member

Locație:
    Londra
    Masina:
    A4 B8 1.8TFSI 2009
    Salutare,

Ma poate ajuta cineva cu un part number pentru duzele de parbriz? Cea de la sofer e infundata aproape complet iar la service-ul Audi au ras aia de mine cand le-am spus ca se pot da jos si sufla cu aer comprimat, dupa care mi-au dat un pret de ma doare portofelu'...pentru doua bucati de plastic 52£ plus 76£ manopera,:faint: in conditiile in care sa schimb parbrizul m-a costat 176£ la acelasi dealer Audi...
    M-as apuca sa le dau eu jos si sa merg la o benzinarie sa le suflu, dar la norocul pe care il am parca vad ca rup/stric/sparg ceva pe acolo. :rolleyes:

Multumesc anticipat de ajutor!

Ultima editare: 24 Iun 2015
  15. K U L

K U L Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 4G 3.0 BITDI
    Nu e complicat sa le dai jos, iata si codurile totusi pt. cele cu incalzire :
    8T0955987B spray nozzle, heated left
    8T0955988B spray nozzle, heated right

Daca nu sunt cu incalzire trebuie:
    8T0955987C water jet left
    8T0955988C water jet right

Ca sa-ti dai seama de incalzire trebuie sa te uiti la cele de pe masina sa vezi daca au o mufa mica in ele sau nu.

16. MY04AUD 1st Gear Member

Locație:
    Londra
    Masina:
    A4 B8 1.8TFSI 2009
    Multumesc K U L, o sa incerc totusi sa le dau jos, dar pentru orice eventualitate o sa le si comand in caz ca stric ceva. :)

Ultima editare de un moderator: 24 Iun 2015
  17. FanAudiRo 1st Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    A4 1968 2008
    Eroare lichid parbriz

Salut,
    Am si eu o problema referitoare la martorul care arata lipsa lichid parbriz. Masina e proaspata cumparata, o detin de 7 zile. Cand am cumparat-o nu avea lichid deloc, am pus un bidon de 5 litri si dupa 2 zile in care nu am folosit foarte mult lichid mi-a aparut in bord " Top up washer fluid". Am completat cu inca putin lichid mai aveam acasa ramas intr-un bidon, becul a disparut iar dupa 2 utilizari s-a aprins iar. Poate fi ceva plutitor defect sau ceva senzor ? De curs nu curge pe niciunde. Multumesc.

Ultima editare de un moderator: 16 Iul 2015
  18. reneftw 2nd Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Nu am
    Sigur sigur nu curge? Am patit la fel si eu si era iesit furtunul dintr-un spalator de far. Dubios e ca daca lasam masina pe loc nu se vedea nimic sub ea, curgea doar in mers, probabil cand spalam parbrizul.

19. autonight

autonight 3rd Gear Member

Locație:
    Satu Mare
    Masina:
    Audi A4 Berlina, 2.0 TDI 105kw CAGA 2008
    Salutare tuturor,

De ceva vreme, imi ramane blocata afara duza de spalat farul stanga, cum te uiti la fata masinii. Am "surprins-o" de cateva ori afara si am am aruncat o privire si din cate se pare se agata duza de buza interioara de la clapeta care acopera locul de unde iese aceasta duza.
    Stiu ca e greu, aproape imposibil, nici eu n-am reusit la celalalt far sa fac poza, dar poate cineva reuseste sa faca o poza cu o duza in pozitia deschisa, poate aveti cu una blocata? Mie mi se pare ca a mea e rotita putin invers acelor de ceasornic, aprox asa "pe la ora 11:50", e normal sau din cauza asta imi agata?
    Cu prima ocazie fac poza si va arat.

20. andyzaharia

andyzaharia Audi Expert

Locație:
    Chișinău
    Masina:
    Current: A6 55 TFSIe 2022, Past: Audi A4 B8, 2.0 TDI CAGA, 2008
    Baieti, stie cineva daca maneta pentru actionarea lichidului de parbriz se poate cumva desface si controla switchul dat ? De azi a inceput sa nu-mi mai lucreze, sau ba lucreaza ba nu... Pe VCDS nu am nici o eroare, si cu output tests pompa de lichid lucreaza si stergatoarele se misca. Problema e doar cu pozitia in care pompa trebuie sa fie activata, din VCDS nu-mi indica ca face on/off, in restul pozitiilor maneta raspunde OK si apare in VCDS indicat fiecare pozitie in care e pusa.

Se merita sa desfac maneta sau cumpar direct alt ansamblu ?

Ultima editare de un moderator: 14 Aug 2015

Distribuie pagina asta