1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Stropitori parbriz - faruri si luneta - stergatoare si brate - vas lichid stropitori la Audi A4 B8

Discuție în 'Audi A4 B8 (2008 - 2015)' creată de Ursu, 18 Mar 2009.

1. GunX

GunX Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 Allroad, 3.0 V6 biturbo 320 hp, 2015
    Nu s-a defectat nimic, tocmai am avut si eu problema asta si am rezolvat-o, postez sa afle si altii. Actionarea cu presiune e protejata sa nu se arda daca diuzele sunt cumva infundate, dar nu trebuie exagerat

La ambele masini Audi A4 avute, am folosit lichid de parbriz ok, nici prea ieftin, nici prea scump. Din pacate cu exceptia celor exagerat de scumpe, apa din ele este de robinet, adica contine calcar.

In timp, pe interiorul diuzelor se formeaza un fel de depunere circulara, care insa nu are nici un efect vizibil, le afecteaza f putin functionalitatea, le scade putin presiunea dar jetul in continuare merge ok.

Cand vine iarna, pe mine mereu m-a prins cu lichid vechi de vara. Acesta a inghetat in diuze si depunerea aia ATUNCI s-a crapat/prabusit pe acolo prin interior, prim urmare diuzele au inceput sa mearga prost, ba stropesc, ba nu stropesc, cand o fac dau asa un spritz slab si imprastiat.

Am fost la cineva si mi le-a scos, suflat cu aer comprimat, au iesit niste mizerii de nu mi-a venit sa cred. Acum merg brici, mi-e frica sa pun mana in fata lor :) Am dat bani de tigari si merita neaparat facut asta, eu stateam mult si bine si ma chinuiam sa las masina prin parcari incalzite, credeam ca o temperatura peste zero va rezolva problema, dar nu era asta... era mizeria care pana atunci statea frumos depusa imprejur, iar la primul inghet se deplasa si infunda tot!

Ultima editare: 24 Dec 2013
  2. Lomax8 2nd Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    1. BMW Seria 3 E46 318i 120cp 2. Audi A4 B8 2.0 TDI 170cp
    Sper sa fie si la mine aceeasi problema. Motorasul de la pompa se aude perfect. N-are teoretic ce sa fie altceva. Banuiesc ca nu e legat sistemul asta prin BC ca sa fie posibilitatea unei erori.

Cum se scot? Sa vad daca ma descurc solo.

3. GunX

GunX Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    si eu sunt curios daca motorasul de presiune al lichidului apare ca eroare in cazul in care se arde.

nu m-as baga sa scot singur diuzele alea, daca nu esti obisnuit cu chestii de genul asta. ca la multe alte elemente ale masinii, bagi o parghie de plastic speciala si tragi ca disperatul de un plastic sertizabil, care nu te anunta nici o secunda mai devreme sa se rupa, vezi nene ca nu tragi corect. acolo mai ai si niste fire in cazul in care sunt incalzite...plus furtunasul de lichid. forta corecta de scos este aceiasi cu care le-ai strica...apoi iti trebuie aer comprimat pt a le curata cum trebuie, sufland oral nu prea faci mare lucru si atentie ca lichidul de parbriz e toxic. daca esti din Buc, mai bine face cineva asta in timp cat tu fumezi o tigara si dai cat la o spalatorie, parerea mea.

Ultima editare: 25 Dec 2013
  4. Lomax8 2nd Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Multam de sfat. Sunt din TM. O sa gasesc aici pe cineva.

5. Lomax8 2nd Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    @GunX apare ca eroare am intrebat la reprezentanta.

Am rezolvat problema tot la reprezentanta. M-a costat 35 lei dar puteam s-o fac si eu si oricine pentru ca am stat langa mecanic sa vad ce "inginerie" face.

Problema:

- duzele de la spalatorul de far erau infundate. Nu se poate sa inghete lichidul de parbiz in ele pentru ca sunt incalzite. Motivul invocat a fost concentratia lichidului. Pe sistemu` a fost lichid prost in ea bagat si pe urma s-a bagat cel mai scump posibil nediluat si s-au infundat. Cei drept pe capatul duzelor se vedea depunerea verde.

Rezolvare

- duzele se desfac cu mana. au un sistem plug in. Nu necesita surubelnita, cheie etc. Pur si simplu ridici capota si tragi de ele inspre fata masini.
    - se scoate mufa ce alimenteaza rezistenta de incalzire si furtunul de alimentare cu apa. tot sistem plug in out
    - se sufla duzele cu aer comprimat
    - se remonteaza si merge perfect

6. GunX

GunX Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Eram sigur ca ai aceiasi problema :) Ma bucur ca ai rezolvat, stiu ca nu este mare inginerie, dar cand n-ai facut-o niciodata e altfel fata de cazul in care esti deja "patit" si ai vazut cum se demonteaza.

>Nu se poate sa inghete lichidul de parbiz in ele pentru ca sunt incalzite.
    Ele sunt incalzite doar cand masina merge. Cand raman peste noapte in ger, cu lichid in ele de la ultima spalare, cine le mai tine calde sa nu inghete, daca te-a prins iarna cu lichid de vara? Am mai multi prieteni care au patit la fel, toti s-au trezit cu ele infundate la venirea frigului, vara aceste depuneri nu au reprezentat o problema. Oricum, motivul conteaza mai putin, important este sa vi le curatati si sa nu stati cu ele asa, pt ca daca plecati cu ele infundate la un drum lung cu mazga alba pe jos, e dezastru.

Ultima editare: 2 Ian 2014
  7. adi_b

adi_b 2nd Gear Member

Locație:
    Oradea / Târgu Mureș
    Masina:
    Audi a4 2.0 tdi 2009
    Sprituitoare de parbriz infundate

Am o intrebare.Am "reusit" sa imi infund sprituitoarele de parbriz.Pot face ceva in privinta asta?Vreo metoda usoara de curatare.Sau cel mai bine ma duc la un mecanic sa ma ajute?De inghetat sigur nu au inghetat, pentru ca totu s-a petrecut in momentul cand am ramas fara apa, plus in ziua aceea erau 10 grade afara, ca toata iarna asta de altfel.
    Motivul pentru care am ajuns in situatia asta este ca in momentul in care am ramas fara apa, NU s-a aprins nimic pe bord sa ma atentioneze.Stie cineva care ar fi motivul?Ma indoiesc ca este normal sa nu te atentioneze la o masina din 2009.Multumesc anticipat

8. boboq_76

boboq_76 1st Gear Member

Locație:
    Pitești
    Masina:
    Audi A4 1,9 TDI 131CP AVF 2004
    Da. Motivul este ca nu ai instalat senzorul de avertizare lichid parbriz, cat despre curatarea diuzelor nu este foarte greu. Se scot una cate una, se decupleaza furtunul (la modelelul tau are niste cuple rapide albe din plastic) si se curata cu un spray de curatat.

9. adi_b

adi_b 2nd Gear Member

Locație:
    Oradea / Târgu Mureș
    Masina:
    Audi a4 2.0 tdi 2009
    Si senzorul cum se poate instala?Pentru curatare o sa caut eventual un tutorial pe net, poate careva a facut unul.

10. Lomax8 2nd Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Adi te rog citeste numai 3 randuri mai sus ca si eu am aceeasi masina si am avut aceeasi problema.

Ultima editare de un moderator: 14 Ian 2014
  11. adi_b

adi_b 2nd Gear Member

Locație:
    Oradea / Târgu Mureș
    Masina:
    Audi a4 2.0 tdi 2009
    Acuma am vazut.Multumesc Lomax8.O sa incerc zilele astea.

12. adi_b

adi_b 2nd Gear Member

Locație:
    Oradea / Târgu Mureș
    Masina:
    Audi a4 2.0 tdi 2009
    am reusit sa desfund duzele.Urmatorea mea intrebare este daca pot face ceva in legatura cu senzorul de apa?Se poate activa din vag com?

13. dariusddj

dariusddj Gold Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    a4,2.0TDI,2006,multitronic,140CP,BPW
    Se poate dar trebuie sa il montezi fizic si sa tragi un fir de la bord la vas

14. adi_b

adi_b 2nd Gear Member

Locație:
    Oradea / Târgu Mureș
    Masina:
    Audi a4 2.0 tdi 2009
    Am inteles.mersi de informatie.sincer nu ma asteptam ca masina sa nu aiba din fabrica acest senzor.:)

15. vladdd 6th Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Q5 09 125KW CAHA
    Salut, am si o problema. Ma prins iarna cu lichid de vara. Ieri au fost 2,5 grade, dar cand dau sa stropesca nu se mai aude nici motorasul acela, nu-mi stropeste deloc. Ce solutie aveti ? Merci

16. alex4ever

alex4ever Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    BMW 530xD (231cp) 2006 AUDI A4 2.0tdi quattro (170cp) S-line 2010 Bmw 330xD (245cp 520Nm) 2011.
    La 2,5 grade nu ar trebui sa inghete. Incearca sa o bagi intr-o parcare subterana cateva ore (eventual peste noapte), si sa incerci din nou, dar ma indoiesc ca va merge. E ceva pe partea electrica probabil. Verifica sigurantele sau fa un scan...

17. vladdd 6th Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Q5 09 125KW CAHA
    am sa incerc asta. afara, la stergatoare cand dau sa stropesc se aude ceva, dar nu iesi nici un gram de lichid.

18. dariusddj

dariusddj Gold Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    a4,2.0TDI,2006,multitronic,140CP,BPW
    Baga alcool tehnic peste lichidul care il ai, vreo jumate de liru si apoi baga lichid de iarna vreo 2l. Lasa asa pana se dezgiata vreo 2,3 zile. Cand sa dezchietat dai la sprituitoare pana golesti borcanul si bagi lichid bun. Nu tine mult pe motoras daca nu se aude ca o sa il arzi.

19. Lomax8 2nd Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    ma costat 35 de lei la repezentata. citeste pe pagina anterioara.

merita sa te complici?

trebuie suflate duzele

daca nu se aude motorasul e pentru ca e posibil sa se fi ars pompa desi are sistem de blocaj pe retur.

sigur sunt infundate duzele

20. vladdd 6th Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Q5 09 125KW CAHA
    se aude motorasul la capota. azi au fost 4,5 grade si nu a iesit nimic, deci mai mult ca sigur sunt infundate

Distribuie pagina asta