1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Suspensie cu Perne de Aer la Audi Allroad A6 C5

Discuție în 'Audi A6 allroad quattro C5 (1999 - 2005)' creată de hai-hui, 9 Ian 2008.

1. lxl

lxl Gold Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi allroad 2002.2,5 TDI AKE,A2 2002. 1,4TDI AMF,A4 2017 2.0 DETA.A4 2.0 2017 deta,A4 2015,2.0,CNHA
    Audi A6 Allroad ,dupa cum i-i spune si numele,este pt. toate drumurile,dar asta nu inseamna ca este un off road inrait,dar cred ca comparatia cu un matiz:puke:,s-au opel:puke2: nu era relevanta,dar ma rog ,fiecare are parerea lui.

2. audi_100 Banned

Locație:
    iasi
    Masina:
    audi 100 quattro 2,5 tdi,an 1990
    da!deci ai 2 probleme!1 compresor obosit,2perna sparta! rezolvari....?iti pot da un nr de tel. numai daca vei fi interesat

3. lxl

lxl Gold Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi allroad 2002.2,5 TDI AKE,A2 2002. 1,4TDI AMF,A4 2017 2.0 DETA.A4 2.0 2017 deta,A4 2015,2.0,CNHA
    Corect,numai in ordine inversa,rezolvare pierderi aer,(furtun spart,fitinguri racorduri,inel O ,s-au cel mai probabil perna) dupa care reparat s-au inlocuit compresor.

4. fabrizio

fabrizio 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 C6 4F,2.0 TDI 2005+A6 C5 ALLROAD,2.5 TDI 2001+A8 D2,2.5 TDI 1999
    eram sigue k nu ma crezi/crede-ti...dar ma repet,puneti-va masina intr-o parcare si indepartati-va cativa metri de ea,si pe urma lasati-va in jos si uitati-va sub ea...in acelasi timp uitati-va si la alte tip-uri de masini,va garantez ca ramaneti uimiti.cine nu este convins sa ma sune pe mine si vin eu parsonal sa facem acest test.si ma repet din nou,pentru treaba asta ma dezamagit allroad-ul meu atat de laudat.dar asta nu inseamna ca masina este "praf" sau ca nu ar fi capabila de off road in comparatie cu alte masini.daca nu ar avea tractinue quattro probabil ar ramane suspendata acolo unde ramane si matiz-ul.nu va uitati doar la praguri ca se ridica si la sasiu,uitati-va la punte si bratele de la roti,mai ales la acele "foi de arcuri" sau ce or fi ele acolo.salitari
    p.s: am gasit pe mai multe site-uri de afara care este garda la sol: pe nivelul low este de 14,2 cm iar pe cel de aff road este de 20,8 cm.la noul model este doar de 18,5 cm pe cea mai inalta treapta

Ultima editare de un moderator: 4 Mar 2011
  5. audi_100 Banned

Locație:
    iasi
    Masina:
    salut

cu umilinta asi dori sa informez ca compresorul se poate verifica in multe moduri ce presiune are si se poate lua o hotarare in privinta lui.tot cu smerenie va pot aduce la cunostinta ca daca avem un AUDI ALLROAD nu ne mancam din borta c,,,,,,!... in ceea ce priveste suspensia!

6. lxl

lxl Gold Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Bun sa fie cum spui,dar de fapt ce te deranjeaza la tractorasul asta(eu asa i-l numesc pe al meu)vezi poza.
    P.S.ai grije cu scrisul rosu,contravine regulamentului,vine nenea moderator si:asskicking:

Intre timp vad raspunsul,va rog sa ma scuzati,nu am avut nici cea mai mica intentie de a deranja pe nimeni,eu am incercat doar sa ajut din experienta personala,fara sa ma dau rotund cu un allroad de 10 ani,cu stima:salute:

Ultima editare: 3 Mar 2011
  7. audi_100 Banned

Locație:
    iasi
    Masina:
    eu ni am auzit pe nimeni sa spuna ce presiune trebuie sa aiba supensia la allroad. va spun eu 15-16 bari trebuie sa dea un compresor iar pres. in sistem 10 bari.daca un compresor baga de la 1-6 bari simplu verificabil cauta altul!

Singurul lucru care ma deranjeaza este faptul ca tractorasul valoreaza intre 8-10000 euro dar cand e vorba de intertinere ne zgargim mai ales cu suspensia care este tot farmecul ALLROAD!

8. lxl

lxl Gold Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Vezi ca ai dat quote la propriul mesaj,nu ai folosit edit,va fii mult.
    Si eu nu ma plang,pt. ca in 2007 am dat pe a mea 22000 de eu,de atunci,am schimbat pernele de 2 ori,chiuloase de modelul nou,p.injectie si altele,deci am ajuns cu ea pe la 30000eu,momentan in targ nu valoreaza nici 10000,asa ca:keule:

9. audi_100 Banned

Locație:
    iasi
    Masina:
    vad ca ai o problema cu mine! eu discut la modul general. de unde sa stiu ca ai bagat atatia bani in masina ? stii tu oare cati saraci au ALLROAD ? si care nu baga un leu ? dar poate o pot repara pe forum !

La urmatoarea abatere de la regulament o sa iei o pauza pentru a reflecta in liniste unde ai gresit. Atentie la limbaj. Esti un membru cu vechime si ar fi pacat sa continui in felul acesta.

10. mihaiherlea 2nd Gear Member

Locație:
    Orastie
    Masina:
    Audi A6 Allroad 2001 2,5 TDI
    Putin OffTopic,
    Eu am mers cu a mea iarna trecuta pe unde a mers un FJ Cruiser prin zapezi, noroaie si transee doar asa "for FUN" pt ca a zis ala cu Fj-ul ca nu pot... Si sa stiti ca nu s-a facut domnisoara de rusine absolut deloc ;) Chiar si proprietarul Toyotei a ramas uimit.
    Pentru mine, fiind un pescar de munte, un snowbordist si un schior impatimit, Allroadul este masina universala ideala.
    @Fabrizio
    Pune-o la incercare daca nu ma crezi, dupa ce repari perna si compresorul ... Singura conditie sa ai niste gume de iarna bune.

11. fabrizio

fabrizio 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    deci sa recapitulez: masina se lasa doar pe fata-dreapta,restul ramane la nivelul pe care-l las eu(ex: L2,L3)...curios este ca pe L4 daca o las numai se lasa deloc...sau cel putin nu in acel timp scurt in care se lasa pe alte nivele de cateva ore.daca ii blochez valvele si o las asa peste noapte o sa am probleme cu valvele,copresor etc...dar daca blochez valvele si merg asa cu ea,are ceva?nu stiu de aceea va intreb.
    lxl: sunt nemultumit de garada la sol.si ma repet a nu stiu cata oara,nu ma refer la cat se ridica caroseria(pragurile,spoiler fata-spate).daca mergi cu ea pe drum prost aceasta garda este incredibil de buna,dar cum ai dat de "hartope",gauri mai mari,deniveleri mai mari,masina acolo ti-a ramas.uitate din spatele -fata masini si fi atent la bratele rotilor.si vz cat de joase sunt.daca ai atins cu alea jos,la revedere....
    mihaiherlea: am pus-o la incercari pana acum,si acelasi raspuns ca al tau,am ramas uimit...dar pe drum cu mari deniveleri nu am bagat-o pana acum pt ca imi este frica sa nu raman cu ea suspendat si sa-i rup plasticurile alea de sub masina.am o balta de pescuit si credeti-ma ca este drumul foarte prost,avand in vedere ca este situat pe un drum de tara(vara este bun drumul) si nu am curaj sa intru cu ea pe acolo...in schimb cu Kia spoartage(modelul vechi) fac ravagiiiiii.si daca si Kia face suv-uri puternice si "destepte" ma las de sofat.maine ma duc cu ea la balta sa vad daca pot intra.care aveti sufa lasati-mi un p.m =))=))) glumeam!!!
    perna mai mult ca sigur o schimb,dar vreau sa vad care este adevarata problema.si inca un lucru: am o masina de maxim 10 mii euro,nu de 45 de mii.deci am o masina care costa cat un logan,este obligatoriu a avea foarte multi bani si a-i schimba pe loc toate piesele cu probleme?chiar daca acea piesa costa intre 22 de mil si 90???? sa ma scuze cei care se simt jigniti ca am si eu un amarat de allroad ca a lor si nu am asa multi bani sa-l intretin.

12. lxl

lxl Gold Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Am niste perne vechi sparte pe aici,fac niste poze sa intelegi de ce se lasa mai des pe pozitia 2-3, cea care o folosim mai des in mers.Perna din stanga este aprox. pe pozitia 4,cealalta pe aprox. 2,cred ca se vede unde se face uzura si porii.
    Si uite si cele de la arnnot.
    Eu nu stiu de ce te preocupa pozitia bratelor,asa este constructia ,este un compromis intre masina de teren si cea de autostrada,adica nici una nici alta 100%,dar am stiut asta si la cumparare.Pe mine ca pescar ma satisface in totalitate ,ori cum nu o poti vinde numai la bani de nimic,fuge lumea de impozitul mare la ele si de vestita problema cu suspensia,eu nu am de gand sa o dau, numa de dragul sa aiba altul o masina buna.Eu zic ca a mea este relativ in stare buna are 170 de mii ,are de toate si sant si la consum multumit,asa ca incerc in continuare sa o tin in starea asta,ca doar nu am primito cadou,am lucrat destul pt. ea.

13. fabrizio

fabrizio 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    wooow!!!!! ce diferenta intre perneeeee.cel putin vizual.dar citind pe acest site am inteles k ar fi bune.dar se potrivesc la fix,sau mai necesita improvizatii?daca as achizitiona asa ceva doar pe fata,s-ar vedea diferenta fata de spate.si aici ma refer la garda...este posibil ca unele sa se ridice mai mult sau mai putin?dar la drum cum sunt,sunt mai comfortabiel ca cele din fabrica?intreb pt ca daca as gasi doua la un pret bun,m-as incumeta sa mi le procur;)...
    ma preocupa acele brate dupa cum am spus si mai sus.eu merg foarte des pe balta de pescuit si nu am intrat pana acum decat cu un Kia Spaortage.motivul pt care am cumparat-o este acesta.eu nu am luat-o s-o exploatez foarte mult prin oras pt ca am a6-le c6 si a4 b5.allroad-ul l-am luat special pt acest scop,dar mi-e frica sa ma aventurez inca cu el.in viata de zi cu zi nu cred ca exista vre-o situatie in care sa ramana blocat,suspendat etc,dar in alte situatii...!!!!
    mai va intreb un lucru: difera perna fata-stanga de cea fata-dreapta?am gasit pe net una la 250 euro,dar spune ca este de fata,dar pe care parte nu...are importanata?merci pentru raspunsuri si o seara buna va doaresc

Ultima editare: 4 Mar 2011
  14. lxl

lxl Gold Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Pernele pe fata sant perfect identice st. cu dr.Referitor la cele arnnot,nu necesita nici o improvizatie si din contra ,sant mult mai superioare celor de fabrica oem,nu schimba garda masinii,asta in continuare este reglata de senzorii de inaltime aferent fiecarei roti.:hi:

15. fabrizio

fabrizio 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    ok am inteles;)...si din ce am vazut pe net,cele arnnot sunt si mai ieftine ca unele originale oem...e bine de stiut pe viitor(apropiat)

16. mihaiherlea 2nd Gear Member

Locație:
    Orastie
    Masina:
    Audi A6 Allroad 2001 2,5 TDI
    Asa ca o explicatie generala... Garda la sol sub bratele rotilor este dictata de diametrul rotilor, bratele aflandu-se undeva putin sub centrul lor... Deci nu stiu daca se poate compara o roata de 12" de matiz cu una de 17" de Allroad sau chiar cu una mai mica de 16" de A6... Daca te preocupa garda la sol in general, atunci incearca un Unimog :), este o masina cu puntile inaltate fata de centrul rotilor:
    http://www.google.ro/images?q=unimo..._YDI-WswbFjZ2EDg&ved=0CFIQsAQ&biw=981&bih=551
    ... Cat despre plasticele prinse de brate pe care la vezi cand te apleci, ele au o structura gandita in asa fel incat sa absoarba un eventual soc puternic care ar putea deforma bratul.
    Totusi, principalul dezavantaj al Allroad-ului (si nu doar al lui ci al oricarui SUV asemanator) il constituie lungimea lui, din experienta mea "allroad", pe care am inceput-o cu un Golf IV Variant, este bine sa ai ceva inaltime extra pe la nivelul pragurilor. Daca totusi nu esti multumit de nivelul maxim poti oricand sa mai fortezi vreo 2 cm cu VAG - Com cu functia Adaptation.

17. lxl

lxl Gold Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    mihaiherlea
    este bine sa ai ceva inaltime extra pe la nivelul pragurilor. Daca totusi nu esti multumit de nivelul maxim poti oricand sa mai fortezi vreo 2 cm cu VAG - Com cu functia Adaptation.
    Today 00:30
    Ai dreptate cu distanta dintre punti,cate odata nar strica sa fie mai scurta,dar asta e,cu calibrarea inaltimii cu vag eu am facuto de proba,dar se schimba in sus toate pozitiile si nu mai ai stab. in curbe la viteza,plus ca colegul nostru va avea vedere mai mare la brate:lmfao:.
    P.S. cu unimogul e putin tare si poate se supara:3sadwalk:

18. fabrizio

fabrizio 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    nu stiam ca se poate face ceva de a se mai ridica...(de fapt nu stiu multe).probabil o sa iau legatura cu cineva care se pricepe sa-mi fac si eu aceasta adaptare,dar poate la iarna viitoare.
    asta stiam si eu,ca masinile pt aceste drumuri(off road) trebuiesc sa fi cat mai scurte,pt a nu ramane suspendat cu ea.(ex : suzuki samurai,jimmy si nu numai)nu stiu de ce plastice de la brate vorbesti,eu m-am referit la scuturile fata-spate care sunt din plastic.
    azi am fost cu masina pe balta,dar mi-a fost frica sa ma aventurez foarte mult,circa 150 de metri dupa care am intors-o.mai mult ca sigur raman blocat cu ea.in cei 150 de metri parcursi am avut noroc ca era inghetat drumul k altfel cine stie.oricum am atins de cateva ori cu ea chiar si pe L4.cu Kia am trecut fara mari probleme.
    iar in ceea ce priveste pragurile sunt foarte multumit de ea,este la fel de inalta,daca nu chiar mai inalta c-am ca orice suv de pe la noi.dar doar la ochiul liber aceste lucru,si doar la praguri.in schimb la punte...va doresc o zi placuta tuturor

19. fabrizio

fabrizio 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    am citit aici pe site,ca cineva si-a bagat un fel de spuma(spray) la perena si numai are probleme cu ea.avea pori si acum este ok.despere ce este vorba?aveti idee?

20. Popescu.Marius 1st Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Audi Allroad 2.5 TDI 2004
    Buna am scris prin decembrie 2010 despre o problema cu pernele de aer si iar or revenit pe capul meu.
    Se tot aude in mers suruitul ala (din ce am iteles de pe aici compresorul face acel sunet). Ideea e ca acel suruit apare la orice viteza indiferent pe ce nivel ii masina. Si se opreste cand masina sta. Deci nu apare, de exemplu, cand is pe L3 si trec de 90 km/h si masina coboara pe L2. Apare aproape tot timpul in mers. Asta inseamna ca pernele pierd aer pe undeva? Toate 4 pernele le-am schimbat de cand am masina. In schimb masina cand o las peste nopate sau mai mult timp opriat nu coboara indiferent pe ce nivel o las. Doar compresorul ala face un sunet cand is in mers. Daca ma puteti ajuta careva daca ii grava sau nu problema. Multumesc anticipat.

Distribuie pagina asta