Suspensie cu Perne de Aer la Audi Allroad A6 C5

Discuție în 'Audi A6 allroad quattro C5 (1999 - 2005)' creată de hai-hui, 9 Ian 2008.

1. calynu2006 1st Gear Member

Locație:
    bistrita
    Masina:
    audi allroad 2001
    salut

aceste sunt erorile:
    01772 signal from level pressure sensor (G291)
    27-10 implausibile signal-intermitent
    01400 suspension level control
    11-10 control limit not reached-intermitent
    le sterg cu vag-com-ul si cateodata iar mi le da.

2. Matei Constantin 1st Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    A6 AllRoad Quattro, 2,5 TDI, 180 cp
    Suspensie OK!!

Am schimbat perna de aer dreapta faţă şi totul este în regulă.
    Cost: 420 euro, inclusiv montajul şi cu garanţie.
    Dacă sunteţi din Cluj sau de prin apropiere, mergeţi cu încredere la ŞONI, e om serios, punctual şi face exact ceea ce trebuie la maşini.

3. allroad 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti, Piatra Neamt
    Masina:
    Audi Allroad 2,7 biturbo
    Foarte misto... ai scapat mai ieftin ca mine

Bafta

Ultima editare de un moderator: 18 Ian 2013
  4. optimo 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 Allroad 2.5 Tdi 2002
    imi dai si mie te rog numarul de la cei cu 420 euro? :)

multumesc

5. a6vip96

a6vip96 3rd Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    audi Q5 2015 190cp.audi a7 2013 245cp
    l-am trimis pe privat succes

6. adam82 1st Gear Member

Locație:
    Cluj Napoca
    Masina:
    Audi Allroad 2.5TDI
    Salut

Am si eu un Allroad din 2002.
    Au inceput problemele cu compresorul de aer.
    Intr-un service l-au desfacut si au ajuns baietii destepti la concluzia ca problema e cu senzorul de temperatura aerului...
    Are cineva vreo idee de unde a-si putea face rost de asa ceva?
    Pe senzor scrie:
    Continental. 15.1790-002.2. A3 Alcatel autoelectric. 4000 0108 05-16-02 0059 10,47k+5,0% bei 25 C
    Daca a-si gasi un compresor stricat, poate senzorul ar fi bun in el...:rolleyes:

Imi dati si mie va rog numarul lui SONI din Cluj?

Multumesc

7. allroad 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti, Piatra Neamt
    Masina:
    Audi Allroad 2,7 biturbo
    Adam,

Mare atentie, s-ar putea sa nu fie compresorul. Si pe mine ma puneau sa il schimb degeaba. Mai bine spune-ne codul de eroare!

8. adam82 1st Gear Member

Locație:
    Cluj Napoca
    Masina:
    Audi Allroad 2.5TDI
    Multumesc pt idee. O sa incerc sa aflu codul exact de eroare ca nu l-am notat.
    Interesant e ca cei de la service mi-au zis ca au remontat compresorul fara senzorul sus mentionat, si nu a dat nici un fel de eroare computrul.

9. allroad 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti, Piatra Neamt
    Masina:
    Audi Allroad 2,7 biturbo
    Nu stiu ce sa zic, legat de asta. In locul tau as verifica totusi si codul de eroare din Vag-Com. Suntem destui aici care te pot ajuta cu explicatii, daca ai codul.

La mine a fost perna, after all. Acum iar se lasa, am programare saptamana asta joi si o sa vad. Ce-i drept am si tinut-o incarcata rau peste noapte mereu (skiuri, clapari, ziare - vai mama ei) si banuiesc ca asta ar fi motivul. De cand e goala nu se mai lasa pe burta...

Da-ne codul, ca rezumat si vom vedea.

Bafta multa, ai nevoie in Ro

10. optimo 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    ok, m-am decis sa schimb perna de aer.

Am 3 variante, voi care ati alege-o?

1. varianta Soni din Cluj, cost 420 euro, inclusiv montaj si garantie. Piesa originala, din cate stiu eu. Va rog sa tineti cont de faptul ca eu sunt din Targu Mures si asta inseamna sa ma duc pana la Cluj. In plus, am mici indoieli la partea de piesa noua. Practic e la jumatate de pret fata de comerciantii de piese auto, care nu o au decat pe original.

2. varianta service Targu Mures, unde am mai facut si alte operatii. Imi ofera garantie, lucreaza excelent si piesa este 100% noua si originala... cost estimativ 700-800 euro... adica aproape dublu

3. varianta care am gasit-o de 10 minute si care nu apare nicaieri pe netul romanesc. Perne de aer ARNOTT! Aftermarket, desigur, DAR CU GARANTIE PE VIATA (!!!) si 299USD bucata, caz in care ma gandesc serios sa le schimb pe amandoua de pe fata, desi doar una a cedat.

Mie unul, varianta Arnott, desi e cea mai complicata, mi se pare revolutionara. Mi se pare incredibil, mai ales in care Arnott astia sunt niste profesionisti in ale pernelor de aer, care nu au niciun interes sa te readuca in serviceuri.

Si mai mult decat atat, cei care cedeaza cu nervii legat de suspensia Allroad, pot lua un kitt de conversie, tot de la Arnott, cu 1050USD!! Bine, asa, ca idee... :)

Astept pareri. Multumesc.

11. Stefan

Stefan Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI A4 B5 Avant, 2001, PD, AJM, 116+ CP by arazvan2002
    intotdeauna piesele originale vor fi mai ieftine la reprezentanta, asa ca e plauzibile prima varianta

12. Rapier

Rapier Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A5 Sportback, 2.0 TDi (CNHA), 2016
    Sa stii ca nu e chiar asa. Exista si magazine care pot comanda pe original si au preturi mai mici decat la reprezentanta. Explicatii, asa rapid exista:

- reprezentanta de multe ori ia de la un importator (nu importa direct) si isi adauga "comisionul" ei ca sa castige (normal nu, doar nu le da la pret de importator). Cum reprezentantele au in general retea de magazine/service-uri, multi angajati, etc si acest adaos este mai mare decat cel pe care il poate practica un magazin mai mic cu 5 angajati (de ex.). Chiar daca reprezentanta importa direct, tot adauga ceva peste.
    - un magazin de piese ia mai multe piese si are un discount mai mare de la reprezentanta decat ai obtine tu ca persoana fizica si care vrei sa cumperi o piesa direct de la reprezentanta. Si magazinul ia piesa mai ieftin si isi poate pune un adaos destul de mica care sa-i permita sa castige ceva si totusi pretul total sa iasa sub reprezentanta

Evident, exista si "nemancati" care au adaosuri nesimtit de mari si ai caror preturi sunt mari...dar de asta exista piata si oferta...genul asta se filtreaza singur...ori isi modifica preturile, ori inchide taraba. Din pacate, in anumite zone din tara inca merge pt ca nu exista oferta foarte mare si putinele magazine existente tin pretul poate sus...in Bucuresti insa, sunt multe magazine si nu trebuie sa iei neeaparat de la reprezentanta. Plus ca sunt multi care livreaza si-n tara prin curier.

13. a6vip96

a6vip96 3rd Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    audi Q5 2015 190cp.audi a7 2013 245cp
    sall
    eu as alege varianta 1 deoarece eram exact in situatia ta si am apelat la soni
    perna e noua am vazut-o eu cu factura de la audi regensburg de acolo isi ia marfa si varianta arnott e buna dar e 299+45 transportul si pina vine (daca vine)trebuie trimisi banii inainte online acum depinde de tine

14. optimo 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    mda... si mie varianta 1 mi se pare cea mai la fix.

Am vorbit cu Soni la telefon atunci cand am cerut numarul, dar a trebuit sa aman putin operatiunea pentru ca vroiam un diagnostic sigur... pe care l-am primit doar ieri. L-am sunat ieri pe Soni din nou, dar avea telefonul inchis. Mai incerc luni si sper sa am noroc...

Varianta Arnott mi se pare foarte atractiva, dar cam SF. Nu imi place sa fac experimente cand vine vorba de masina mea :)).

Pana una alta, am descoperit ca daca o pun pe nivelul 3, nu se mai desumfla intr-una, deci prin oras mai pot circula fara probleme o saptamana doua trei, pana ma ajuta Soni.

Va multumesc frumos, inca o data.

15. tavimy 1st Gear Member

Locație:
    Cluj
    Frate...nu am fost pe faza cand ai postat mesajul...asa ca poate e tardiv, da' imi dau si eu cu parerea...deci...sunt profesor in perne...ai dreptate...daca mergi si lasi maina pe treapta 3 e ok...nu se mai lasa...dar sunt anumite pozitii in care tot se va lasa...problema este ca nu te va tine mult...la un moment dat, la drum intins, cand oricum o sa coboare la treapta 2, o sa vezi ca din mers o sa cada pe treapta 1...si o sa se umfle singura...si iar o sa cada...si iar se umfla...de o sa-ti vina sa plangi de mila compresorului. Verifica bine daca e o perna, sau amandoua...eu am vrut sa fiu smecher si am schimbat prima data numai aia care era mai bulita...nu tine...trebuie schimbate amandoua daca sunt sparte...si ultimul sfat...REPREZENTANTA...la reprezentanta nu e cum mult mai scump sau altfel spus, 3-4 milioane in plus cand oricum dai vreo 30, nu se mai simt (oricum esti la pamant cu psihicul si in prag de faliment)...la reprezentanta ti-o mai pun aia pe testere, ii regleaza suspensia, inaltimea etc etc...lucru pe care alte service-uri nu prea le fac, sau nu au scula care le trebuie sa fie facute pana la capat...reprezentanta AUDI din Cluj e ok...eu am schimbat o perna acu vreo 2 luni...parca 31 milioane am dat...si in banii astia mi-a facut si un diagnostic complet...tu decizi...eu numai mi-am dat cu parerea

16. alhatal 1st Gear Member

Locație:
    galati
    Masina:
    audi allroad,AKE,2002
    pai vezi senzorul G 9 daca este bun. De obicei de la spalarea proasta se incarca tijele de plastic reglabile si in timp se strica si partea electrica de la senzor. Dar daca nu s-a apris martor de culoare galbena in bord nu ai probleme;fa totusi un test la reprezentanta ca nu te costa decat 120 lei o scanare completa.

17. optimo 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Perna de aer Allroad - la Soni din Cluj

Am revenit si eu!

Am fost astazi la Cluj, am schimbat perna la Soni. Il recomand cu incredere.

V-am spus ca l-am sunat abia IERI dupa 2-3 saptamani de la prima discutie, mi-a spus ca avea perna pe stoc (!!) si m-a programat pe AZI, la 8.30.

La 8.35 am ajuns la service, la 8:45, eram deja pe elevator. La un moment dat am intrebat persoana cu care eram daca visez. Adica totul a mers la fix, mecanicii erau ultra dinamici, efectiv. Fara timp morti.

Cum in general la capitolul asta eu sunt ceva mai ghinionist,:( bineinteles ca trebuia sa se rupa un surub in fuzeta si astfel toata operatiunea s-a prelungit cu vreo 3-4 ore, timp in care am stat la ceva pensiune din apropiere, pana a revenit Soni cu surubul scos (!!). Chiar daca pentru unii poate parea normal sa "isi repare greseala, ca doar ei l-au stricat", eu stiu in ce tara traim si stiu ca daca se mergea pe sistemul "oops era ruginit... orice ar fi, va mai dura 2 zile, gaseste-ti cazare in cluj sau fuzeta noua", mi s-ar fi dat peste cap tot programul.

Una peste alta, la 19mil cu montaj inclus si garantie 1 an, eu zic ca nu e rau deloc, MAI ALES luand in calcul promptitudinea si seriozitatea.

Legat de tester, Soni are unul wireless, care si-a facut treaba la fix. :) De ce as mai vrea reprezentanta?

Cei de la reprezentanta sunt, cu cateva exceptii, niste nenorociti frustrati. Scuze de offtopic, dar cu masinile dinainte am patit-o de mai multe ori, de la diagnostice false PANA LA PLIMBAT cu masina, dezactivat kilometraj=> stricat computer de abs. Asta in cazul masinilor dinainte, Opeluri. In ceea ce priveste Autotop Targu Mures, inainte sa cumpar masina am fost cu ea la un test sa vad daca are ceva si "nu au vazut"/auzit cateva probleme .. clasice. Manarie sau prostie, ce-o fi fost... Auto Top Targu Mures sucks.

Eu pe viitor vreau sa incerc varianta Arnott. Le-am trimis mail si mi-au spus ca nu trebuie schimbate in perechi, pentru ca masina nu va face diferenta intre pernal lor si cea originala. Daca ne strangem mai multi, poate primim si vreo reducere, pe langa taxele de curier mai ieftine.

Pana una alta, in sfarsit am rezolvat-o. Traiasca Soni! Si voi, pentru ca mi-ati dat numarul :)). Multumesc

18. optimo 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Legat de compresor, am vazut ieri la Soni ca se inchide automat la temperaturi mari, deci teoretic nu ar trebui sa se strice prea repede, daca e folosit corespunzator. Dar da. Preventiv, nu strica :)) Totusi, am mai citit una alta pe net legat de parerile celor care au comandat, si nu toti au fost multumit la maximum de compresoare. Pe ala l-as comanda doar la nevoie, ca sa il pot trimite inapoi daca nu e e ok.

Wow. Imi imaginez ce condus relaxat as avea cu 4 perne si un compresor in garaj :busted_cop:.

Anyway, la primul drum spre cluj, vin insotit de bere! :rock:

P.S. de pernele arnott, toti cei care le-au luat au fost super multumiti. Sunt noi. Si cu garantie pe viata, cum spuneam :D.

19. allroad2002 1st Gear Member

Locație:
    tg-mures
    Masina:
    allroad2002
    as dori si eu numarul lui sany din cluj!

20. Matei Constantin 1st Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    A6 AllRoad Quattro, 2,5 TDI, 180 cp
    Şoni: 0742404941

Distribuie pagina asta