1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Taxa de mediu / poluare - recuperare taxa cum procedam ? - discutii diverse

Discuție în 'Probleme inmatriculare' creată de eugencp, 23 Iul 2007.

1. Dracku

Dracku Bronze Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Fosta mea, Audi A4 2,5TDI V6 Quattro 2001,180CP
    Hai,ca ,acum cu Stolojan premier,ne-am scos-aceeasi gasca in alta traista:)

2. traian si decebal Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    nu am
    citroen nu este o marca preferata in romania iar cu aceasta taxa nici macar 3% din clientii de sh nu se vor duce catre citroen. nu cred ca tariceanu si citroen au de castigat din asta.

daca ne uitam pe apia.ro ,citroen este pe locul 17 la vanzari cu o cota de piata de 1,1%. astia nu vor vinde mai multe masini multumita noii taxe. nimeni nu cumpara citroen si deci, clientii de sh se vor duce in alte parti.

paradoxal, cu toate ca citroen este o masina ieftina, deci mai accesibila, mercedes, bmw si audi vand fiecare in parte mai mult ca citroen.

http://www.apia.ro/date/2008-10-Analize.pdf

3. Samy.

Samy. Gold Member

Locație:
    Argeș
    Masina:
    A4 avant 1.8T AJL 180Hp, Golf4 2.0i AQY 115Hp

Ultima editare: 10 Dec 2008
  4. eminence

eminence Pasionat Audi

Locație:
    Turda
    Masina:
    Audi A6 Avant 1.9TDI AWX 2002
    Parerea mea e ca taxa aceasta ar trebui sa se calculeze STRICT pe baza cantitatii noxelor emise, ca doar de-aia ii zice taxa de poluare. Nu ma intereseaza din ce an e, cati cmc sau cai putere are, e egal cu 0. Cat polueaza si punct. Pana nu o sa fie asa, nu o sa fie taxa de poluare ci o simpla caterinca la adresa poporului, o gluma proasta pe bani grei.

5. Gorobete

Gorobete Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Trocarici
    Adevarul este ca nu am fost destul de explicit si am scris mesajul in graba si cam in forta, fiind enervat! Dar imi sustin ideea, si cred ca mult mai bine a exprimat-o "Traian si Decebal".
    Cat despre muncit, sa stii ca si muncesc....iar ca student, mai fac bani si din altele, pe langa "servici" care totusi este mai mult decat part-time, dar nici pe banii parintilor nu stau... De exemplu, inclusiv tot performance=tuning-ul pe care mi l-am facut, l-am platit eu, din banii mei....
    Revenind la taxa, uitati-va cum sta treaba si in alte tari, unde din comoditate, nu voi sta sa explic detaliat acum, dar pe scurt, in Grecia, Portugalia, Danemarca, daca primesti si mostenire o masina de peste 2 litri...poti sa iti spui streangul de gat ca nu ai cum sa platesti impozitele si taxele la ea...
    Iar referitor la Logan-uri, am fost cu destule, am condus, ba chiar si scoala am facut-o pe o Solenza si stiu cum e in ele si este chiar foarte OK ! Iar la firma, CAT SI IN VIATA PRIVATA, AM GRIJA SA CUMPAR CAT MAI MULTE PRODUSE "MADE IN ROMANIA" (macar partial).... si asta ma ajuta foarte mult, atat la economia personala cat si la poluarea aerului, avand intotdeauna grija sa iau utilaje si masini care consuma si polueaza cat mai putin...
    Oricum,ar trebui scoasa taxa la masinile Euro 5 si la Euro 4 , dar in rest sa ii usture pe cei care aduc gunoaie!

P.S. In privinta unui S5/S4 cu motorul 3.0 cum vreau, te asigur ca AR CONSUMA MAI PUTIN DECAT DTM-UL...

6. Vlad04NOZ

Vlad04NOZ Gold Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    Audi B3 1.8S & Audi A4 B5 Avant
    ...eu cu "gunoiul" meu de A4 din 2000 (Euro3)pe care l-am cumparat in Iulie am facut in 4 luni de zile 10.000 km...(nu stiu daca multi cu Logan fac km astia in 3 ani...binenteles dupa 3 ani te apuci de vopsit pe Logan ca o "mananca" rugina;))...si te anunt ca a trecut la RAR fara probleme toate testele(plus ca mai are inca in Germania TUV la DEKRA valabil pana in Febr 2009), tin sa te anunt ca in cei 10.000 de km infara de revizie generala si schimb de termostat-60 RON(asa a venit masina cu problema din Germania) masina nu a "vazut" altceva decat motorina si talpa in rest nici macar o bucsa nu a trebuit inlocuita ... sincer ti-as dori sa incerci un Audi B3 din '90 si dupa sa te "dai" cu o Super Nova din 2003 sa vezi atunci ce senzatie e DACIA din 2003:p;)

PS: Pe mine nu ma afecteaza cu nimic taxa eu am inmatriculat masina din Septembrie in tara dar nu sunt de acord cu ea:aggressive: ...

7. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Vad ca s-au cam incins discutiile pe aici,iar unii o dau in "nationalism",ca deh,isi permit financiar(bravo lor).Intra-devar,cand am revenit in tara am ramas surprins cate golfuri si bmw-uri din anii 90 am vazut pe strazi(cel putin in Piatra Neamt),multe dintre ele aratand intr-o stare...jalnica.Parerea mea e ca nu conteaza vechimea masinii,doar de asta platim taxe,ci cum sunt acele masini din punct de vedere tehnic si optic si aici sunt de vina cei de la RAR.Cum naiba au trecut de RAR harburi?Trebuia sa fi lasat aceeasi taxa de prima inmatriculare,sa fi marit taxa anuala in functie de marimea motorului si ce EURO are(si asta raportat la salariile din RO,nu din Germania),verificate la sange masinile la RAR(sa fie perfecte) si toata lumea ar fi fost fericita si statul isi lua taxele.

8. traian si decebal Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    nu am
    nu ai cum sa lasi treaba pe mana RAR-ului si a masuratorilor pe care ei le fac. pt ca , eu ma duc pe grivita la RAR si cu 100 de euro , scriu pe talon ca masina mea este albastra cu toate ca se vede clar ca este gri si ii mai schimb si numele in bmw .

ca atare, trebuie gasit un compromis si decis la guvern . in nici un caz nu trebuie lasate asemenea taxe pe masuratorile de noxe ale functionarilor si nici nu ne putem increde in datele pe care le furnizeaza producatorul despre o masina X precum ca acum 10 ani atunci cand era noua avea Y noxe pt ca acea masina X in ziua de azi poate scoate noxe de 10 ori mai mari ca acum 10 ani.

consider ca o corelatie intre anul de fabricatie, capacitatea cilindrica si tipul de "Euro" ar trebui sa decida nivelul taxei.
    si nu inventeaza tariceanu coada la cireasa. aceste taxe sunt f mari in europa de vest in cazul in care vrei sa importi tot din UE o masina euro 3 sau euro 2. nu inteleg de ce la noi ar trebui sa fie mici. nu trebuie sa incurajam transformarea in cimitirul europei. aceste taxe sunt f mari in vest si daca vrei o masina noua cu capacitate cilindrica mare. nu vrei sa platesti taxe, atunci f bine: sunt multe masini noi pana in 15.000 euro(conform cu banii de care dispune cumparatorul) care asteapta sa fie cumparate. de ce sa ne prefacem ca suntem ce nu suntem? ne plimbam cu mercedesul dar nu avem bani de casco samd.
    si hai sa o mai spunem pe aia dreapta: la noi sunt de 10 ori mai multe mercedes , bmw sau audi ca in tari de genul olanda, belgia, austria. ne cumparam o asa masina si apoi ne plangem ca taxele sunt mari, piesele scumpe samd.

dar cine da drumul la manele de mor blondele pe scaunul din dreapta?!

9. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Daca tu crezi ca taxele anuale sunt f mari,hai sa-ti spun cum sunt in UK:pt o masina 1,9tdi EURO2 din 96(a mea) platesc 190lire anual;pt un opel combo(van) motor 1,7l diesel EURO 3 din 04(tot a mea)platesc tot 190lire anual si asta raportat la un salariu de 20 000lire anual.Cati castiga banii astia in RO sa avem aceleasi taxe ca in afara?Vad ca la noi in tara preturile sunt raportate mereu la CE,numai salariile de caca care sunt nu.Si eu nu sunt de acord sa se inmatriculeze harburile(stare tehnica si optica proasta),dar cele care sunt in conditii bune,da.Ca fost posesor de matiz,cielo,solenza,logan(toate au fost noi,in garantie) si acum de audi vechi de 12ani,care crezi ca e cea mai confortabila,sigura si consumul cel mai bun dintre cele 5 masini?AUDI e raspunsul;dar bineinteles eu am investit in masina sa o fac sa fie sigura:directie,suspensie si frane(la motor nu a fost nevoie ca merge f bine)

10. Samy.

Samy. Gold Member

Locație:
    Argeș
    Masina:
    A4 avant 1.8T AJL 180Hp, Golf4 2.0i AQY 115Hp

NU te supara dar.....no comment!

Si daca in vest sunt taxe mari pt euro 2 si 3 si trebuie sa le facem si noi la fel, de ce nu facem si salariile la fel ca in vest?
    Daca eu aveam un buget de 20000 euro crezi ca m-as fi dus in germania sa-mi cumpar un a4 la 6000 euro de 10 ani cu 160000km la bord??
    Ce puteam sa iau cu banii astia ?? un amarat de logan 1.4, fara aer, fara abs care rugineste dupa 4 ani???
    Avem 3 loganuri la firma......Stii cat costa reparatiile in service la logan? La 76000 Km factura a fost de 6800 RON, si sa nu crezi ca am gresit vreun zero!!!
    Si nu a fost avariat, la km astia 76000 suma asta a fost pt bucse, amortizoare, un proiector si un corp clapeta acceleratie+ constatari!!!
    De ce atunci cand s-a micsorat taxa de inmatriculare s-a publicat in ianuarie si a intrat in vigoare dupa 6 luni???? De ce acuma a intrat in vigoare dupa o zi???

Si ca tot ziceai de dacii ca nu le poti lua din curte, de ce s-a decis ca din 2011 vor fi scoase de pe strazi????

Este japca pe fata!!
    Si sa nu crezi ca am fost afectat de ordonanta asta, spre norocul meu am inmatriculat masina!! Dar ma gandesc la cei care au luat credit sa-si ia o masina de 2-3 mii de euro!!!

Dar nu e problema ca or sa-si inmatriculeze masinile in Bulgaria, ca la noi economia este ok, si iti doresc sa te loveasca unu cu masina inmatriculata in Bulgaria si sa vezi atunci ce pe plac o sa-ti fie ordonanta, cand va trebui sa-ti decontezi banii de pe asigurare!

Ultima editare de un moderator: 10 Dec 2008
  11. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Confirm ceea ce spune SAMX,daca masinile renault sunt mai ieftine,in schimb piesele sunt exorbitant de scumpe si am sa va dau un exemplu:acum 3 ani cand eram in tara si eram "mandrul" propietar al unui logan de 8400 euro(nici macar nu avea ABS la banii astia) un dobitoc mi-a rupt bratul bratul stergatorului de parbriz dreapta ca am parcat in locul lui(eram venit la prietena mea si locurile de parcare erau publice,nu cu plata).Cand ma duc la reprezentanta sa cumpar bratul(numai la reprezentanta se gaseste),am avut un soc:1,6mil!Morala o trageti voi.

12. traian si decebal Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    nu am
    nu stiu ce sa zic. indiferent cum ai da-o nu ai cum sa impaci si capra si varza.
    ideea este ca taxa asta trebuie sa fie. in ce formula , nu stiu . insa trebuie facut in asa fel incat masinile poluante si f poluante sa nu mai treaca granita tarii iar acum cu vremea de criza economica, cei ce platesc o groaza de bani pe masini noi cu capacitate cilindrica mare, sa bage banutzii si la bugetul tarii.

ca tot veni vorba: la A4 de ultima generatie, revizia de 15.000 a fost 830 ron , iar la focus revizia a fost 1007 ron. ca sa nu mai zic ca la focus, a intrat in motor cu un litru de ulei in minus.

13. eminence

eminence Pasionat Audi

Locație:
    Turda
    Masina:
    Audi A6 Avant 1.9TDI AWX 2002
  14. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Gafa in monitorul oficial...
    Daca aduceti o masina sub 2000cc cu euro 4 dintr-o tara care nu face parte din UE (Serbia, Rusia, Republica Moldova, Elvetia, America) sunteti exceptati de la plata taxei. Asta intelegeti si voi?

15. KASSEL

KASSEL Banned

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    AUDI TT 3.2 DSG Quattro 250CP / VW TOUAREG 3.0 TDI / VW GOLF 1.4
    Spunea cineva de bani la buget , sa stea linistit ca oricum impozitele pe care le platim sunt exorbitant de mari, exemplu meu pentru TT platesc 1800 ron pe an. As vrea sa ii intreb pe cei care sunt de acord cu aceasta taxa daca au vazut ei vreo schimbare din 2007 decand se plateste taxa auto pana acum in mediul din RO ? Copaci noi plantati, spatii verzi, curatirea campurilor si a strazilor de tot jegul care exista ?? raspunsul il stiti fiecare dintre voi ca este NU, deci banii unde se duc daca nu se duc in mediul care ne inconjoara ?? In excursii parlamentare,prime,pensii parlamentare,masini noi pentru parlamentari ( de ce Tariceanu nu circula cu un Logan daca e asa de patriot si vrea sa aiba plamanii curati si e valabil pentru toti parlamentarii , SPP are niste jeepuri de mai mare frumusetea dar stai ca uit o chestie ..MASINILE INSTITUTIILOR PUBLICE SUNT SCUTITE DE TAXA ASTA DECI .....????? )
    Asta e TAXA pe PROSTIE nu taxa de poluare.

Sa speram ca noul guvern PSD-PDL ( ca tot se bateau ei cu caramida in piept ca sunt impotriva acestei taxe ) sa o anuleze dar parca vad ca ajunsi la putere uita despre asta :( )

De ce Tariceanu nu a triplat taxa inainte de alegeri ?? Mai avea PNL-ul 20 % ?? Oricum se crede prea important a triplat taxa pe ultima 100m ca se vedea in continuare la guvernare era super sigur ca va face o alianta ori cu PSD ori cu PDL si asta cu taxa era un motiv de negociere ( pastram taxa si cota unica de impozitare daca vreti sa intrati la guvernare ) dar ....socoteala din targ .....stiti voi cum e.
    Acum ne ramane doar memoria buna a celor din PSD_PDL si ....speranta ca...

P.S. Daca nu se scoate taxa imi cumpar si inmatriculez in Germania un M5 de 5000 cmc (cu toate ca platesc 800 euro impozit si 1500 asigurare in Germania ) si sa vezi tata in RO ce dau cu :drag::drag::drag: numai asa de al dracu

16. Catalin_1987

Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Azi a platit un prieten taxa pentru un Opel Astra H din 2006 motor de 1,7 euro 4,dar nu a fost triplata.Masina l-a costat 8000 de euro SH,din franta si are dotari pe care un golan nu le va avea nici peste 100 de ani.Nu sunt de acord cu taxa aceasta pentru ca suntem obigati sa cumparam harburi de masini(sa fim patrioti),cand putem cumpara o masina SH,tot cu norma de poluare euro 4 la fel ca golanul,dar cu navigatie,comenzi pe volan,tempomat si 8 airbag-rui,asa cum a fost masina prietenului.Pe langa astra cea recent achizitionata mai detine un golan 1,5 DCI,masina cumparata de noua.Are 60 de mii de km si problemele au fost multe,inclusiv cu rugina(desi masina nu a fost lovita in zonele cu probleme).Nu vai vorbesc de cat de ieftin se intretine un renault,sau politici de genul piese de supernova la pret de logan(termostat care inainte sa apara loganul costa 20 ron si acum costa 95 ron,ca deh a intrat pe cod de logan si multe altele).Dacia este o masina pentru cine si-o permite,audi este o masina pentru cei ce risca sa o cumpere Sh in detrimentul unei dacii noi.Cine castiga din aceasta treaba?Cel cu Audi 100%.Deasta nu merg vanzarile la dacia si statul ce sa faca,ii arde pe cei ce au curajul sa spere la mai bine,sa ii aduca cu picioarele pe pamant ca pe vremea comunismului cand aveai cu ce,dar nu aveai ce sa cumperi.

17. juve_star

juve_star Bronze Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    AUDI A4 1,6 101CP
    Ai perfecta dreptate si sa stii ca am avut discutii cu colegi de munca posesori de logan ( care nu sunt putini deloc). Ei trecand de la dacia berlina direct la logan, li se pare ca si-au cumparat ferrari dar mai presus de toate se lauda ca au masina noua si nu ca mine second. Le-am pus in lumina faptul ca un lucru nou nu insemna neaparat ca este si bun, mai ales daca faci comparatie dintre un logan de care o fi, cu un opel astra 2002-04 second, pretul fiind cam acelasi la ambele. Ai foarte mult de castigat la cea second, pe toate criteriile: siguranta, confort, imaginea ta ca sofer, consum, tinuta de drum, intretinere...etc. Nu spun ca loganul nu este masina, dar nu merita cumparata doar ca vreau o masina noua si este ok in UE avand euro 4. Sandero a obtinut 3 stele la encap. Este acesta un argument bun, ptr a cumpara aceasta masina? Ca sa nu mai vorbim de pret. In romania interesele grupurilor politice si a celor de afaceri, impletesc de 20 de ani un bici cu care bate la boii acestei carute de tara, care a venit de undeva, dar merge spre nicaieri...

18. glumaretzuu Gold Member

Locație:
    Bacău / Iași
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0TDI
    Taxa e o aberatie si din cauza ca a fost modificata de n ori;sunt total ilogici in aceste demersuri.Eu sunt de acord sa puna taxe mai mari la masinile care nu au cel putin euro2. Nu mai comparati masini second cu cele noi,la acelasi pret ca nu e fair;in mintea cumparatorului exista acest versus si intotdeauna va castiga masina second dpdv dotari,confort,dar o data cu masina second iti asumi niste riscuri fiindca nu ai garantie.

19. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Ca tot discutam de logan(si ca fost posesor),ele sunt bune primii 3-4ani,pe urma,Dumnezeu cu mila.Benzinarele sunt destul de fiabile(nu acelasi lucru pot spune despre diesel,din ce am citit pe dacia club),dar tabla,plasticele,franele,suspensiile,sunt de o calitate mult prea inferioara.Sa nu mai spun ca dupa ce am lipsit din tara 2 ani,mi se par urate si grosolane(cand aveam loganul mi se parea k).

20. deocamdata

deocamdata Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    ALLROAD: 2009 3.0 TFSI ; 2006 3.0 TDI; RR Autobiography 4,4 SDV8
    Taxa este ilegala!
    A fost modificata de un guvern care nu mai are atributii legislative !!!

Distribuie pagina asta