1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Taxa de mediu / poluare - recuperare taxa cum procedam ? - discutii diverse

Discuție în 'Probleme inmatriculare' creată de eugencp, 23 Iul 2007.

1. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Nu e chiar asa... taxa asta ma face sa aduc o masina de fix 15 ani euro 2 cu motor sub 2000 cc. La dracu, de ce sa ma opresc aici, oricum masinile de genul asta sunt ieftine, cred ca imi aduc 2-3, de culori diferite sa ma asortez... oricum o sa ma coste mai putin decat una euro 4...
    Prost e gandita taxa asta... deaia e plin de Golf 3 si BMW 316(8) pe strazi...

2. alex_flo

alex_flo Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI 80 1.8S, PM, 1990, EURO2
    NU doresc rau nimanui! Dar n-ar fi rau ca cei cu masini relativ noi (oricum destul de scumpe), sa cunoasca si ei cum e sa vrei sau sa ai nevoie de masina si sa oricum ai face sa nu-ti poti permite una noua (fie si logan). Sa-i vad atunci daca mai ridica in slavi aceasta taxa.
    Daca oameni de printre noi gandesc asa, ce pretentii sa mai avem de la politicieni sa apere interesele maselor, ale oamenilor simpli?

3. KASSEL

KASSEL Banned

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    AUDI TT 3.2 DSG Quattro 250CP / VW TOUAREG 3.0 TDI / VW GOLF 1.4
    Se pare ca-l avem pe Tariceanu aici deghizat :(
    Pacat ca unii oameni pot gandi astfel...

4. TDK

TDK 3rd Gear Member

Locație:
    prin zona!
    Masina:
    audi A4
    Eu locuiesc intr-un oras mic,foarte mic si sarac,unde 50% din populatie aduce masini iar cealalta jumatate ar trebui sa le cumpere :) :) .Cand iesi pe strada nu ai loc sa arunci un ac,nici in parcari...sunt pline de Golf III,opel astra 1994...si alte masini la fel. NU pot zice ca ma bucura taxa ca nu am de ce,dar cand vezi atatea masini care stau degeaba,nimeni nu este interesat iar ei inca mai aduc.....poate se mai linistesc putin.
    Pacat de oamenii care,, chiar vor o masina pentru ei.:(

5. Ovy

Ovy 1st Gear Member

Locație:
    cica "earth"
    Masina:
    A4-B8 2.0TDI multitronic
    Cred ca asta este marea problema. Si consider ca taxa nu ar trebui sa existe pentru cei care vor sa-si cumpere PRIMA MASINA. Pentru ceilalti, la greu taica, sa fie marita chiar de 5 ori insa diferentiat pe gradul de poluare si uzura al masinii !!!

Ultima editare: 15 Dec 2008
  6. TDK

TDK 3rd Gear Member

Locație:
    prin zona!
    Masina:
    audi A4
    problema e ca suferim toti...

7. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:

Adica vrei sa discriminezi bisnitarii... pai aia o sa gaseasca metode de ocolire ca deaia sunt romani, sa se descurce....

8. Stefan

Stefan Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI A4 B5 Avant, 2001, PD, AJM, 116+ CP by arazvan2002
    pai si pe noi nu ne-ar arde? la mine e a doua masina, la urmatoarea ar tebui sa platesc de nu stiu ce e cu mine?
    ar insemna sa luam cate o masina care sa imbatraneasca la noi si tot jafuri am vedea pe strazi.
    bisnitarii sunt cei care s-au descurcat intotdeauna. ei gasesc oricand o metoda. in 2000 probabil ca stiti ca se aduceau masini cu taxa vamala 0 pentru cei care aveau dubla cetatenie. ctae masini nu au intrat atunci in tara?

9. allex

allex 3rd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4 B8 1.8 TFSI
    Spre deosebire de tine, eu nu doresc raul nimanui, nu jignesc pe nimeni si nu arunc cu cuvinte gratuite.
    Stiu ca pentru multi o masina, fie ea si SH, este un efort foarte mare, si o asemenea taxa este cumplita pentru ei. Inteleg asta foarte bine. Insa masina aia nu costa 2-3000 de EUR degeaba, ieftin si bun nu exista.

Taxa de pana acuma, asta a dus la invazia asta de masini vechi de 15-20 de ani, si exact asta se incearca acum sa se schimbe, sa nu se mai aduca asa usor astfel de antichitati. Prima forma a taxei era una decenta, cu cat e mai veche masina si standardul ei de poluare este mai vechi, cu atat e taxa mai mare. Simplu, se iau si bani la buget, se protejeaza tara de a ajunge cimitirul de rable al Europei, se stimuleaza si vanzarea de masini noi (mai bine un Logan nou decat un Astra de 15 ani cu 200.000 km, serios acum), si toata lumea e fericita. Insa daca vrei "gip, frateee" din 1900 toamna, atunci mi se pare normal sa te rupa taxa.

Parerea mea, spusa fara a jigni nicio persoana de aici, simplu si la obiect, pe forumuri se discuta idei si nu se ataca persoane (au mai fost vreo doi care au comentat la adresa postului meu de ieri).

10. 4AUDI Silver Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 Avant, 2003, 1.9TDI, 131CP
    @allex
    de curiozitate, vezi cat ar fi taxa pt. un A4 din 2003-2004, cu Euro 3. zi-mi daca ti se pare normal si mai zi-mi daca o astfel de masina e rabla, sau antichitate, sau cum mai vrei tu sa-i zici. no offence ;)

11. allex

allex 3rd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4 B8 1.8 TFSI
    Ai citit ce am scris mai sus, unde ziceam ca, din punctul meu de vedere, taxa ar trebuie sa fie cu atat mai mica cu cat e masina mai noua si respecta un standard Euro mai mare? Ca sa fie clar pentru totdeauna, taxa actuala mi se pare mare si prost calculata, prima taxa, aceea neaprobata de UE, era singura calculata inteligent si rezonabil, stimula prin valoarea ei aducerea unor masini cat mai noi totusi.

12. eminence

eminence Pasionat Audi

Locație:
    Turda
    Masina:
    Audi A6 Avant 1.9TDI AWX 2002
    E usor sa vorbesti de la volanul unui B8. Altii cu greu au strans 3000 pt un B5 si trebuie sa dea inca atata statului. Un om mai sarac nu are voie sa se bucure de o masina cat de cat decenta? De ce in alte tari se poate fara taxe si la noi nu? Unde mai e libertatea pietei, cand statul te constrange sa cumperi anumite produse? Chiar nu se poate face promovarea produselor noi decat aplicand taxe produselor concurente?

13. KASSEL

KASSEL Banned

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Mie mi-ar place sa se revina ca pe vremea comunistilor si toata lumea sa aiba Dacia, sa vedem atunci ce or sa mai zica baietii cu B8-uri :no:
    Ce nu se intelege fratilor ca e o taxa cretina si mai e si contra legislatiei europene., o dam cotita ca la masinile vechi taxa sa fie mare la alea noi mica s.a.m.d.
    La o cataracta de BMW de 2000 cmc peste 15 ani care costa maxim 1000 euro afara taxa e 990 euro, iar la un Q7 de 2-3 ani taxa e 10 000 - 11 000 euro e bine aplicata taxa Taricene ????

14. allex

allex 3rd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4 B8 1.8 TFSI
    Pe vremea cand nu se puteau aduce masini mai vechi de 8 ani parca, cum era? Era mai bine?
    Si Kassel, nici tu nu citesti ce scriu, am zis eu ca taxa actuala e cea buna? NU, am spus si mai spus ca prima taxa, cu primul mod de calcul, e cel corect. Si referitor la BMW-ul ala antic dat de tine ca exemplu, tu chiar ai vrea sa ai masini din-alea pe drum pe la noi, vechi de 15-20 de ani? Nu cred...

15. KASSEL

KASSEL Banned

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Ce v-am zis eu baieti ca-l avem pe domnul prim ministru membru clubaudi ;)
    Sincer ALLEX te-am bagat eu cumva in seama sau te-ai simtit singur ??
    Si ca sa iti raspund la intrebare, raspunsul este NU nici eu nu as vrea sa existe pe drumuri masini de o asemenea varsta, dar nici nu sunt de acord ca un om care nu are ce sa isi cumpere altceva decat o masina SH la 2-3 mii sa ii fie ingradit acest drept. Daca masina este ok din punct de vedere tehnic nu vad de ce sa nu mearga cu ea, noi ne dam mari aparatori ai mediului si peste tot numai jeg, despaduriri abuzive etc. Vad ca esti din Bucuresti trebuie sa cunosti problema de la Protan, ia zi ce polueaza mai mult protanul pe care acest guvern il lasa sa functioneze sau masinile venite de afara ??
    Daca aceasta taxa este de poluare de ce se calculeaza dupa cmc , vechime etc ar trebuii sa se calculeze strict dupa emisiile poluante si atat chiar daca o masina din 1980 de 1300 cmc polueaza la fel cu un Hammer de 6000 cmc , nu ar fi asa corect?
    P.S. Sincer hai sa terminam cu toate discutiile astea tu esti pro noi suntem contra si oricum nu o sa ne intelegem in nici un fel . Numai bine

16. 4AUDI Silver Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 Avant, 2003, 1.9TDI, 131CP
    allex, nu stiu cat de "sus" vrei sa citesc ce ai scris, dar uite ce ziceai mai inainte:
    deci la care decizie te refereai?

inca odata, crezi ca e normal sa platesti o taxa de peste 3000 euro pt. un A4 din 2003(de ex.)? e asta o rabla care n-ar trebui adusa in RO? cand am platit eu, acum 1 an, mi s-a parut exagerat de mult si cei aprox. 1700 euro pe care i-am platit.

17. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Alex, eu am avut o Astra de 15 ani si 200.000 km si crede-ma... crede-ma, ca nu as fi dat-o pe un Logan care in afara de varsta nu era cu nimic mai "masina" decat vechitura mea. E adevarat ca eu de cand am luat-o am mai bagat aprox 3000 euro in ea dar masina aia nu m-a lasat in drum niciodata, am avut grija de ea si ea de mine si am facut in 2 ani 52 000 km cu ea... nu compara toate masinile de 15 ani intre ele.

Asadar, am vandut masina din cauza taxei care a facut sa scada pretul la ea. Nu mi-as fi cumparat Logan niciodata (sau masina frantuzeasca) atata timp cat exista masini nemtesti. Am ales B5-ul pe care il am acum in dotare si sunt multumit chiar daca la momentul actual e in service (imi place sa pun la punct masina cum gasesc cate o hiba decat sa se strice pe drum) tot nu sunt de parere ca un Logan pe care tu o consideri masina ar fi fost o varianta.

Nu ma iau de tine, imi exprim parerea (referitor la postul tau) asa cum tu ai spus ca faci, aici fiind un forum public

18. Catalin_1987

Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Sunt masini de 15 ani mai sigure,mai dotate si mai fiabile decat un Logan,la preturi mult mai mici decat un Logan,asta este sigur.Dar mai sunt si masini vechi marca dacia care costa enorm,de exemplu Solenza care cu un amarat de Ac,servodirectie,2 geamuri,Abs si parca un airbag ajunge la 4000 de euro lejer in targ.Oare aia e masina buna,sigura,economica si nepoluanta?Ce ati alege noi intre un B5 si o Solenza?Nu spun,Loganul a venit bine pe piata noastra,am scapat de batrana Dacia de pe strazi(rar mai vezi o cazatura de 1300 in Bucuresti),dar asta nu inseamna ca isi merita banii,sau ca oamenii aia care platesc la leasing sau banci rate enorme sunt multumiti de Loganul lor prin de rugina si de probleme tehnice,in care mai si ploua din cand in cand si a carui revizie costa cat a unui B8.Stiti ce placut este sa mergi cu dacia si sa ramai fara frane?Sau sa te trezesti ca lasi suvoaie de benzina pe strada?Poate scot taxa odata si putem si noi sa speram la mai bine.

19. alex_flo

alex_flo Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI 80 1.8S, PM, 1990, EURO2
    Apropo de logan, masina noua si "sigura"; cate loganuri sunt prin service-uri rasturnate?- prea multe; cate loganuri au probleme electrice(lampile spate merg de parac au 20 de ani)- prea multe.

Deci desi loganul e o masina decenta pentru pretul ei, nu e cu nimik mai buna decat o masina de 10-15 ani care, pusa la punct din punct de vedere tehnic, este clar peste logan.

Asa ca de ce trebuie taxate cu mii de euro niste masini care pot fi mai bune decat un logan nou, care clar sunt mai bune decat vechea dacie la care multi ar vrea sa renunte dar nu se pot lipi de masini noi, fie ele chiar si logan?
    Probabil ca e mai bine ca acei oameni sa fie obligati sa traga de daciile lor cat mai mult timp, noi toti sa le respiram gazele non-euro, sa fie un adevarat pericol pe sosele! si vorbesc din experienta.

20. FloRio

FloRio Platinum Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    Audi A4 1,9 TDI 110hp~AFN 1998
    Sa-ti fie rusine!!!Nu stiu cum poti spune asemenea prostii,daca tu ai bani si iti permiti B8,restul nu mai conteaza ,important e ca tu ai bani si iti permiti.Frumos le sta astora acre se gandesc numai la ei,si nu gandesc ca altii muncesc ani de zile sa isi poata strange bani de o masina SH.E trist sa vedem cum unii pot avea o asemena gandire.Cum zicea un coleg mai sus,sunt destule masini noi care nu prezinta stabilitate sau siguranta cum au unele maisini din 93'-94'.Si inca ceva...folosesti corect vocabularul limbii romane,nu cuvinte de genu: "japca"

Distribuie pagina asta