1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Taxa de mediu / poluare - recuperare taxa cum procedam ? - discutii diverse

Discuție în 'Probleme inmatriculare' creată de eugencp, 23 Iul 2007.

1. gaby1773

gaby1773 Banned

Locație:
    iasi
    Masina:
    A4 B6 2003 1.8T Sport - evolutie continua
    Nu le mai da si tu idei, ca o sa urce inapoi pretul la carburant, ba chiar o sa ajunga mai scump decat inainte de ieftiniri.
    Ati uitat cand s-a introdus "taxa de drum" in pretul benzinei? Ei bine, nu dupa mult timp, s-a introdus si rovinieta, care este tot o taxa de drum. Si uite asa, platim aceeasi prostie de doua ori...

2. panti

panti Silver Member

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    audia3 1.9 TDI ALH,seat toledo 1.9 TDI
    deja au scumpit carburantul cu 15 bani,asa ca marge bine treaba:Flush:

3. alex_flo

alex_flo Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI 80 1.8S, PM, 1990, EURO2
    Asta de cand? Abea scazuse nu cu mult timp in urma?

4. panti

panti Silver Member

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    audia3 1.9 TDI ALH,seat toledo 1.9 TDI
    da exact.abia a scazut.azi am auzit la stiri ca se scumpeste cu 15 bani asa ca... asta e romania!!!!!:superman:

5. alex_flo

alex_flo Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Asta e...no coment....uite-asa o sa poluam mai putin:)

6. gaby1773

gaby1773 Banned

Locație:
    iasi
    Masina:
    A4 B6 2003 1.8T Sport - evolutie continua
    Au scazut cate 2, 3 bani timp de 10 zile, la interval de 2-3 zile, si acum pun 15 bani in plus. Totul e perfect :applaus:
    N-ai cu cine...astia sunt, asta e Romania. Eu nici nu ma mai gandesc la tot felul de prostii cum ar fi taxa sau pretul carburantului...ca nu ajuta pe nimeni cu nimic si nici nu deranjeaza pe cineva faptul ca scriem noi aici sau ca ne plangem in strada. Cat am cu ce alimenta, plati taxe si tot felul de impozite, o s-o fac. Cand nu va mai fi de unde, tragem pe dreapta :lazy: Stiu, nu e tocmai cea mai buna gandire, dar daca asa stau lucrurile... :weight_lift2:

7. 4AUDI Silver Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 Avant, 2003, 1.9TDI, 131CP
    pai din cate am inteles eu, de la 1 ian. e obligatoriu sa se vanda numai motorina Euro 5. deci clar cumparam motorina mai scumpa.

8. KASSEL

KASSEL Banned

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    AUDI TT 3.2 DSG Quattro 250CP / VW TOUAREG 3.0 TDI / VW GOLF 1.4
    Defapt cumperi aceeasi motorina doar sub alta denumire si cu alt pret :)

9. eminence

eminence Pasionat Audi

Locație:
    Turda
    Masina:
    Audi A6 Avant 1.9TDI AWX 2002
    La benzina nu se schimba nimic? Ca am auzit si eu stirea, dar doar cu o jumatate de ureche :)

10. alex_flo

alex_flo Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Am auzit si eu stirea cam tot cu juma' de ureche, dar parca se referea la toate tipurile de carburanti.

11. eminence

eminence Pasionat Audi

Locație:
    Turda
    Masina:
    Audi A6 Avant 1.9TDI AWX 2002
  12. traian si decebal Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    nu am
    98 modele Audi, scutite 100% de taxa de poluare
    16.12.2008

Dintre acestea, 88 de modele sunt dotate cu motorizări Euro 5

Audi propune clienţilor săi soluţii eficiente pentru reducerea costurilor la achiziţionarea unui autovehicol şi în acelaşi timp, în scopul protejării mediului.

„Avantajul competitiv oferit de Audi se înscrie în filosofia de business a companiei, cristalizată în sloganul “Vorsprung durch Technik” (Progres prin tehnologie). Audi s-a concentrat mereu asupra dezvoltării tehnologice inovatoare. Normele Euro 5 nu sunt deocamdată obligatorii pe piaţa din România, însă Audi a produs încă din luna septembrie modele care indeplinesc standardul Euro 5 ”, au declarat reprezentantii Audi.

Reducerea constantă a emisiilor de CO2 şi de factori poluanţi ale motoarelor Audi reprezintă o prioritate pentru companie, ca parte a unei strategii integrate de evoluţie prin tehnologie.

La nivel internaţional, Audi utilizează pentru motoarele TDI, sistemul de emisii ultrareduse de noxe - ultra low emission system. Acest sistem de control al emisiilor reduce oxizii de azot cu până la 90% şi este compus dintr-un catalizator, un modul de dozare, rezervorul AdBlue şi un sistem extensiv de senzori. Sistemul de emisii de noxe ultrareduse este completat de un catalizator de oxidare suplimentar şi un filtru de particule diesel extrem de eficient, cu autocurăţare. Astfel, acest sistem de control al emisiilor întruneşte atât cerinţele standardului californian LEV II BIN 5, cel mai sever standard din lume în ceea ce priveşte emisiile de noxe, cât şi imperativele privind nivelele maxime pentru anul 2014 impuse de standardul Euro 6.
    AUDI AG, una dintre cele mai importante companii producătoare de autoturisme premium, este activă pe mai bine de 100 de pieţe din întreaga lume. Filialele deţinute în totalitate de AUDI AG includ Automobili Lamborghini Holding S.p.A în Sant’Agata Bolognese, Italia şi quattro GmbH în Neckarsulm. Audi are aproximativ 57.000 de angajaţi la nivel mondial, incluzându-i pe cei 45.000 din Germania. Marca celor patru inele investeşte anual peste 2 miliarde de euro pentru a susţine progresul tehnologic exprimat de sloganul său, „Vorsprung durch Technik” (progres prin tehnologie). Până în anul 2015, Audi intenţionează să-şi mărească semnificativ numărul de modele din portofoliu la 40.

13. Dracku

Dracku Bronze Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Fosta mea, Audi A4 2,5TDI V6 Quattro 2001,180CP
    Degeaba pretul barilului de petrol scade si dollarul bate pasul pe loc,daca din ianuarie guvernantii nostri au hotarat sa mareasca accizele la benzina si motorina,preturile tot in sus or sa se duca!!!!

14. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Da, GPL-ul. Il folosim dar in prea mica masura. Mai lipseste sa ne oblige sa ne punem intalatii GPL pe toate masinile.

Despre motorina euro 5...
    In Germania sau Olanda, la pompe se vand in continuare carburanti Euro 3 si Euro 4. Nu este corect sa impui romanilor sa cumpere doar Euro 5, care este mai scump. Nu avem drumuri, nici masini, dar implementam tot felul de directive inutile.

Si totusi, eu nu inteleg cum se trece direct de la 1 ianurie la motorina euro 5? La 31 decembrie toate stocurile de motorina E3 si E4 vor fi zero? Hai sa fim seriosi... tranzitia se va face tot orin buzunarul omului de rand care va plati pretul de E5 dar va avea in rezervor un remix de E3 E4 si E5...

Si mai am o nelamurire, motorina fiind un produs petrolier inferiror benzinei nu ar trebui sa fie mai ieftina decat benzina? Pana cand tin preturile sus la motorina? Pana cand o sa inceapa soferii de TIR sa alimenteze cu benzina, nu-i asa?

15. Stefan

Stefan Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI A4 B5 Avant, 2001, PD, AJM, 116+ CP by arazvan2002
    s-au cam dus de mult zilele in care era diferenta mare intre benzina si motoorin in favoare motorinei. de, acum avem motorina euro 5 care e praf in ochi.
    nu ma mai mira nimic. trebuiau sa gaseasca o metoda sa scumpeasca din nou carburantii

16. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    ieri am facut plinul si sincer sa fiu m-am gandit sa fac un cadou de sarbatori masinutei, asa ca am pus cea mai scumpa motorina din statie (Alpin diesel - OMV) si nu am plans ca am dat mai mult cu 0.35 mai mult pe fiecare litru. Dar nici nu mi se pare coresc sa fiu obligat sa pun ceva anume de la pompa. Practic nu mai am dreptul sa aleg.

17. Stefan

Stefan Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI A4 B5 Avant, 2001, PD, AJM, 116+ CP by arazvan2002
    exact!
    poate eu nu vreau sa pun motorina 5 pentru ca nu vad nici o diferenta fata de euro 4. sau poate daca vad ca nu imi place euro 4 trec la euro 5, dar decid eu, nu mi se impune. credti ca va fi diferenta fata de euro 4? doar la tarif. nici in alte tari din europa nu ai mai multe variante dar maca stii ca nu se joaca cu calitatea si iti ofera exact ce scrie ca iti ofera.
    ca si cu alte legi trebuie sa ne conformam, insa pe banii nostri

18. FloRio

FloRio Platinum Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    Audi A4 1,9 TDI 110hp~AFN 1998
    traim in Romania,inca nu pot sa cred:Flush:

19. kosfunny

kosfunny Banned

Locație:
    Unii ii spun CAPITALA
    Masina:
    A4, 1.9, 99
    Ce taxe or fi in Congo?:)

20. Underdog

Underdog 2nd Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    A4 Avant, 1.9 TDI, 2004.
    ideea este ca din o cantitate de petrol sa zicem x litri cantitatea de diesel si benzina e la fel. adica nu ai cum sa scoti doar benzina sau doar diesel.
    atunci intervine cererea si oferta. tii minte ca prin anii 90 mtorina era mult mai ieftina? asta ca existau mai multe masini pe benzina decat pe motorina.
    daca gresesc spuneti-mi dar eu asa stiu.:thrashi:

Distribuie pagina asta