1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Taxa de mediu / poluare - recuperare taxa cum procedam ? - discutii diverse

Discuție în 'Probleme inmatriculare' creată de eugencp, 23 Iul 2007.

1. eminence

eminence Pasionat Audi

Locație:
    Turda
    Masina:
    Audi A6 Avant 1.9TDI AWX 2002
    :) Pai tu vrei si fara Dacii si fara SH-uri. Atunci ce sa conduca cineva care are in jur de 5-6000 euro?

2. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Vad tot felul de idei mai mult sau mai putin pertinente;foarte multi din acest forum ati in afara,chiar nu ati invatat nimic?In ce tara din CE o masina veche de 12ani nu se poate inscrie?In nici una!Atat timp cat masina din punct de vedere tehnic e perfecta,care e problema?Aaaa,ca e euro 2?OK,sa se plateasca un impozit mai mare in functie de litraj si ce norma are;asa se procedeaza in orice tara europeana!Sa sustina guvernul Dacia?De ce?Dar cu toti ceilalti intrepinzatori mici si mislocii guvernul cu ce ai ajuta?In afara de jdemii de taxe si impozite?Dacia trebuie sa faca tot posibilul sa fie competitiva pe piata,nu sa fie "ajutata" de guvern.Asta inseamna economie de piata democratica,ca altfel e cominism curat si bag de seama ca unii forumisti ai duc dorul,desi pe vremea aia erau niste copii.Vrem in Europa?,sa avem legi europene!

3. TA2A2

TA2A2 Banned

Locație:
    GRANTHAM ENGLAND UK.
    Masina:
    AUDI A4 1.8TURBO-SPORT PACK(163)
    am vrut sa spun ca dacia este in pragul falimentului......cu siguranta nu este o masina competitiva
    si ar fi mai bine sa se revina la legea care a fost inainte sa nu poti inscrie masini mai vechi de 8ani
    ce ar conduce cei cu 5-6 mi euro ce a fabricat dacia pina in momentul falimentului.....sunt destule dacii sh....sau masinile sh straine care deja au fost inscrise.
    chiar crezi ca toti cei care au in buzunar 1-2 mi de euro trebuie sa-si cumpere masini......cu ce le intretin reparatile etc

4. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Asa-i ca un A4 quattro face exceptie? :)

Doamne ce m-as bucura sa preia grupul Vag uzina Dacia... sa le vad fetele celor ce si-au luat Dacii by Renault cum si-ar da foc la masini...

5. Stefan

Stefan Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI A4 B5 Avant, 2001, PD, AJM, 116+ CP by arazvan2002
    pai dupa revolutie dacia trebuia sa fie cumparata de vw dar conducerea nu a vrut sa isi vanda tara
    acum o da pe degeaba

6. glumaretzuu Gold Member

Locație:
    Bacău / Iași
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0TDI
    Pe forumul asta chiar nu se poate sa fie o pagina in care sa nu fie replicile "esti smecher ca ai masina din 2008","nu vorbi ca esti prea tanar sa ai vreo parere despre comunism sau despre alte probleme",etc?:(Cred ca e din cauza crizei care nici nu a aparut bine si lumea a devenit mai incrancinata.
    Sa aduca cineva ce masina vrea,dar daca e veche si poluanta sa plateasca mai mult. De fapt din partea mea sa-si aduca cine vrea si Ford T si sa nu plateasca nimic ca oricum banii nu vor fi folositi corect.

7. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Ce o sa ma distrez cand o sa inceapa Ford sa produca in Romania, se vezi cum se reorienteaza clientii... si iar scad vanzarile la Dacia, dar poate guvernul da foc uzinei Ford ca sa le fie bine atat angajatilor Dacia cat si actionarilor.

8. glumaretzuu Gold Member

Locație:
    Bacău / Iași
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0TDI
    Scuze de:sign_ot: dar trebuie sa mentionez ca sunt total de acord cu Stefan. Daca Dacia era cumparata de VAG aveam o masina autohtona mai competitiva. Francezii sunt mai "de-ai nostri" si cunosc mai bine termenii de bacsis,spaga decat nemtii.:idea:

9. alex.petrariu

alex.petrariu Gold Member

Locație:
    Suceava
    Masina:
    Audi A8 4.2 quattro 2004 / Audi A4 2.0i 2001
    PDL a promis ca scot taxa daca ajung la guvernare ! De ce nu a numit-o pe UDREA la mediu ? :)

10. alex_flo

alex_flo Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI 80 1.8S, PM, 1990, EURO2
    Pai ii sta bine la turism pentru ca, o citez, "avem o tar frumoasa cu peisaje frumoase".....:laugh:.

11. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    1.romanii au impamantenita ca masina nemteasca este ce mai buna
    2.in Franta sa ai Logan este o chestie multi circula cu Pej,Renaul,Citroien de acum 20 de ani si nimeni nu se ingrijoreaza.
    Francezul este genul de om ce merge cu masina pana ade caroseria de pe ea notiunea de ingrijit masina este un termen
    strain:)
    3.Taxa are legatura cu taxele si impozitele ptr statul roman
    4.Romanul ar fi castigat daca ar veni VAG sa produca masini in primul rand in ceea ce priveste felul cum sa-ti faci munca la locul de munca.
    5.taxa auto atinge importul de masini nemtesti de fapt toti aduc VAG,BMW,Mercedes si toate sunt intr-o stare tehnica buna chiar daca au 15-20 de ani.
    6.Nu intamplator toate topicurile aluneca spre adevaratul razboi indirect Logan vs Audi,BMW,Mercedes sh.
    Imi vine greu sa cred ca romanul o sa cumpere Laguna II 200"-2004 al lui vecinu ce incepe sa rugineasca in dreptul bandourilor.

Ultima editare: 19 Ian 2009
  12. aurelgales 6th Gear Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi A6 C5 1.8T/2001
    Ce face PDL??!! Eu au nevoie de banii publici pentru "simpozioane" pretentioase, de aceea au preferat Poiana Brasov!! Una spun ... dar... fac cum sa... TRAIASCA BINE:p

13. eminence

eminence Pasionat Audi

Locație:
    Turda
    Masina:
    Problema cu Dacia e urmatoarea: ei sunt obisnuiti sa planga dupa "mami si tati" (a se citi givern) cand intampina dificultati.TOATA industria auto o duce greu, dar in timp ce ceilalti se aduna si incearca tot felul de masuri, oferte, reduceri de pret, ei ce fac? Ei cer "protectie". Isi plang de mila ca taxa e de vina, in loc sa se se uite si ei in propria ograda, sa isi stoarca putinul creier pe care il au si sa incerce o rezolvare. :meeting: Imi pare rau sa o zic dar asta e mentalitate de roman, nu stim sa gestionam perioadele mai putin bune...

14. cristi_

cristi_ Banned

Locație:
    București
    Singura sansa pentru dacia este aceea de relaxare a creditelor de nevoi personale; marea majoritatea a loganurilor cumparate pana acum au fost luate cu credit de la banci.
    Cat despre taxa de mediu cred ca va fi modificata astfel incat statul sa aduca cat mai multi bani la buget, ultimele zvonuri spun ca o sa fie o taxa anuala de mediu ce va fi inclusa in impozitul la masina. Acum nu stiu daca se va mai plati si taxa la prima inmatriculare, insa cred ca da.

15. Speed Hunter

Speed Hunter 2nd Gear Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    Audi 80 b4 1,9 tdi
    Taxa asta deja ma scoate din sarite.:banghead: Pana sa ajunga la guvernare au spus ca sunt impotriva taxei si se v-or lupta sa o scoata. Acuma ca au fost votati nu mai par asa hotarati. M-am saturat de hotia asta din Romania si ma refer in general nu doar la taxa auto.

Si gand ma gandesc ca nici eu n-am apucat sa-mi inscriu masina. Nu stiu cum va fi pana la urma dar sunt foarte curios.:uhm:

16. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Pai cum circula cei care nu au inscrise masinile,ca nu stiu;va prelungesc nr provizorii pana se decide noua taxa?

17. Speed Hunter

Speed Hunter 2nd Gear Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    Audi 80 b4 1,9 tdi
    Din cate stiu eu nr provizorii se pot prelungi pana la 3 luni max. Dupa aia o tii in garaj daca n-ai inscris-o.:( Ar mai fi o varianta sa iti iei numere provizorii din nou dar pe alta judet.

18. tdanielv

tdanielv Bronze Member

Locație:
    Alba Iulia
    Masina:
    Audi A4 Avant B6 116CP
    o sa schimbe taxa in curind.
    problema ii ca or s-o faca anuala (mai multi bani la buget), dar cei care au platit deja taxa ar trebui sa primeasca banii inapoi.

19. eminence

eminence Pasionat Audi

Locație:
    Turda
    Masina:
    Pai pana una alta e in vigoare cea triplata, deci cine vrea sa isi inscrie masina poate sa plateasca linistit (mii de euro). ;)

Eu din cate vad de cand e guvernul asta nimic nu se intampla, (in afara de Eur care creste ca nebunu) astia dorm acolo oare?

20. nicushor

nicushor 5th Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Audi 80 b4
    hmmm sti u ca daca am platit si taxa aia mica tot asa primim bani inapoi???:uhm::uhm:

Distribuie pagina asta