1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Taxa de mediu / poluare - recuperare taxa cum procedam ? - discutii diverse

Discuție în 'Probleme inmatriculare' creată de eugencp, 23 Iul 2007.

1. Dracku

Dracku Bronze Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Fosta mea, Audi A4 2,5TDI V6 Quattro 2001,180CP
    Din cate am inteles,se plateste taxa care era cand ai cumparat masina,acuma s-ar putea sa ma insel,bine ar fi daca ai plati la valoarea de acum a taxei,oricum sigur nu o sa fie la valoarea din vara.

2. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Am o cunostinta care a adus un Mondeo din '99, benzinar de 1.8 cu D4. Asa s-a gandit si el ca e euro 3 dar nu... la RAR a iesit euro 2 si sunt convins ca nu e un caz izolat. De ce crezi ca Audi ar face exceptie? Traim totusi in Romania, tara tuturor posibilitatilor.

3. gaby1773

gaby1773 Banned

Locație:
    iasi
    Masina:
    A4 B6 2003 1.8T Sport - evolutie continua
    Eu am auzit dimineata la stiri pe Realitatea TV ca s-a redus taxa cu 33%, dar si ca MASINILE CU MOTOARE SUB 2000 CM3 NU VOR PLATI ANUL ASTA TAXA (fix asa s-au exprimat)? Care e treaba exact, poate stie cineva mai bine, ca imbecilii astia de la irealitatea au mai dat-o in bara de multe ori, inclusiv in privinta aceste taxe...

4. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Da, nu vor plati taxa masinile noi cu norma euro 4. Oricum tot un rahat e! Taxa la masina mea ar fi peste 3000 euro... asta e tara?

5. Vlad04NOZ

Vlad04NOZ Gold Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    Audi B3 1.8S & Audi A4 B5 Avant

Ai dreptate Ovidiu, masina sigur e Euro 2(si eu mai stiu pe cineva cu o Zafira din '99 benzina D4 si a iesit Euro2), doar am atasat mai sus o lista de la RAR de pe site cu motoarele care sunt catalogate de RAR ca fiind Euro3 iar codul de motor al colegului nu apare in acea lista deci ca urmare e Euro2:(....in ceea ce priveste noua taxa se pare ca va fii dubla fata de cea din vara iar cei care fac dovada ca au achizitionat masina inainte de 15 dec si nu au reusit sa plateasca taxa s-ar parea ca o sa plateasca taxa cum era in vara(nemajorata)...Bafta tuturor:friends:

6. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    In manualul meu cu motoare ce indeplinesc norma euro2,iar nu figureaza.

7. Vlad04NOZ

Vlad04NOZ Gold Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    Audi B3 1.8S & Audi A4 B5 Avant
    Poate o fii euro4:):p...oricum o vizita la RAR o sa-l "lumineze" pe coleg asupra normei de poluare a masinii;)

8. udi29 1st Gear Member

Locație:
    arad
    Masina:
    audi A3
    sincer nici nu mai stiu ce sa cred ......... am emotii:ermm::ermm:

9. sanchy24 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 B7 2.7 TDI 2007
    Eu unul raman pe zi ce trece mai dezgustat de acesti incapabili care ne conduc, se lauda ca au micsorat taxa cand ei de fapt au dublat-o pe cea initiala si in felul acesta am ajuns acum sa platesc 1700 euro pentru un A4 din 2007 cu 2698 cmc. E strigator la cer cum lasa logan-ul fara taxa si masini mult mai nepoluante nu pot fi inmatriculate din cauza acestei taxe.

10. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Ce e curios ca UE nu mai are nimic de spus... dilema mare asta e, pentru mine cel putin!

11. mojo 1st Gear Member

Locație:
    Iasi
    Masina:
    Audi A4 avant B5, 1999, 1,9 TDI, AFN
    taxa

Eu trebuie sa platesc taxa veche pentru ca am cumparat masina inainte de 15 decembrie dar cei de la finante cer drept dovada autorizatia de circulatie provizorie eliberata inainte de 15 decembrie 2008 pe care eu am aruncat-o pt ca expirase, stie cineva daca se poate obtine o dovada inlocuitoare de la politie precum ca am avut numere provizorii in perioada respectiva? Mai este cineva in aceeasi situatie?

12. Cristian S.

Cristian S. Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Ai pe brief data si stampilele precum ca ai scos numere provizorii,ai contract de cumparare precum ca ai cumparat masina inainte de 15 dec...(daca nu fa unul):) apoi oricum se merge la notar pt.a face o declaratie notariala in baza actelor ca ai cumparat masina anul trecut,a si se poate si la politie sa iti confirme ca ai scos nr.rosii cu o stampila pe o declaratie facuta de tine..(este sigur asa,am sunat pe cineva de la inmatriculari special cand am vazut postul tau)bafta

13. mojo 1st Gear Member

Locație:
    Iasi
    Masina:
    Audi A4 avant B5, 1999, 1,9 TDI, AFN
    multumesc pt raspuns:)

14. wizzard

wizzard 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 1.9 TDI 110 CP 1998
    Masina mea e in Bulgaria sau in drum spre tara vecina. Nu sunt mandru ca fac acest lucru, dar nu am alta solutie. Taxa netriplata pentru masina mea este de 1.700 euro (un pic peste). Eu am cumparat masina din Ro pe 25 ianuarie (a intrat in tara inainte de 15 dec), deci mai mult ca sigur ar fi trebuit sa platesc taxa dublata - ~3.500 euro - cu 550 euro mai mult decat pretul cu care am achizitionat masina. Daca taxa ar fi fost de cel mult 700 euro as fi pus pe ea numere de Ro, dar asa ...

Oricum strategia factorilor de decizie este un succes. Numarul masinilor sh stagneaza (sau creste foarte putin), iar atunci cand taxa de prima inmatriculare va fi inlocuita cu cea anuala, criza se va resimti puternic si nu vor fi multi care sa isi permita sa achizitioneze o masina.

15. alex_flo

alex_flo Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI 80 1.8S, PM, 1990, EURO2
    E o solutie de compromis, dar mai bine decat sa le dai "prealuminatilor" cu sacii de bani.

Dar taxa de poluare anuala nu cred ca va inlocui aceasta taxa, cred ca vor sa o adauge peste cea deja existenta, fara niciun gand de anulare.
    Partea proasta e ca, se va confirma in practica actuala taxa ca fiind de prima inmatriculare, ilegala de altfel, doar cu un nume cosmetizat.

16. MariusQMP

MariusQMP 3rd Gear Member

Locație:
    Turda (jud Cluj)
    Masina:
    Audi A4 B6 Avant, 1.9TDI 131 Cp AVF, 2002
    Salut,

Stie cineva ce acte trebuie pt returnarea diferentei dintre taxa triplata si cea inainte de 15 dec? Eu am avut ghinionul sa o platesc in 21 dec...

17. cristi231077

cristi231077 Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    <<<<===
    Taxa auto a fost redusa cu o treime, iar persoanele care au platit taxa auto tripla vor primi diferenta de bani pe care au achitat-o, asa declara premierul Emil Boc, la finalul sedintei de Guvern.

Incepand din data de 19 februarie 2009 a intrat in vigoare noua varianta pentru taxa auto care prevede o scadere cu o treime a sumelor stabilite prin sistemul de calcul intrat in vigoare in decembrie 2008. Proprietarii care si-au luat masini second-hand inainte de 15 decembrie 2008, dar le-au inmatriculat ulterior, pot primi diferenta rezultata in urma reducerii valorii pentru taxa auto, in termen de 45 de zile de la depunerea cererii si a documentatiei, potrivit ordonantei date de Guvern. Persoanele vizate de aceasta prevedere trebuie sa depuna documente care sa ateste faptul ca autovehiculul a fost achizitionat in vederea inmatricularii in Romania, anterior datei de 15 decembrie, in maximum 20 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante. Procedura de restituire se va stabili prin ordin comun al ministrului Mediului si ministrului Finantelor publice, in maximum 30 de zile de la publicarea ordonantei de urgenta.

Conform articolului II al noii Ordonante, pentru autovehiculele achizitionate in vederea inmatricularii in Romania inainte de data de 15 decembrie 2008 si care au fost inmatriculate‚ ulterior acestei date, cu plata pentru taxa auto pentru autovehicule calculate potrivit OUG 50/2008 cu modificarile ulterioare (adica taxa auto din vara majorata de trei ori), diferenta dintre taxa auto platita si cea stabilita de Guvern in vara se restituie la cerere, in termen de 45 de zile de la data depunerii cererii de restituire insotite de documentatia necesara.

Articolul IV al aceleiasi noi Ordonante arata si modalitatile prin care se poate solicita restituirea diferentei dintre valorile modificate pentru taxa auto, mentionand foarte clar ca „persoana fizica sau juridica prezinta autoritatii fiscale competente pentru calculul valorii pentru taxa auto, in vederea luarii in evidenta, in termen de 20 de zile calendaristice de la intrarea in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, o cerere insotita de unul dintre dintre documentele prevazute la articolul III”. Prin urmare, cei care doresc sa recupereze diferenta de bani pentru taxa auto mai pot solicita luarea in evidenta numai pana pe 10 martie.

In Ordonanta de Urgenta privind modificarea OUG 50/2008, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 103/19.02.2009 sunt specificate si noile modalitati de calcul pentru taxa auto precum si faptul ca persoanele care au achizitionat masina dupa 15 decembrie 2008 si au achitat taxa auto pana pe 19 februarie 2008, nu pot solicita returnarea diferentei din taxa auto modificata.

Sursa: Auto.ro

18. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Niste tarani... in cel mai rau sens al cuvantului...
    Nu numai ca orice fel de taxa reprezinta o discriminare fata de produsele achizitionate dintr-un alt stat membru al uniunii europene dar, au facut discriminare si intre taxele interne, iar in momentul asta am ramas cu 4 variante de taxe dar cu prelungirea celei de a doua.
    Nu fratilor, cu astia trebuie sa isi caute dreptatea fiecare roman care si-a achizitionat masina de cand nu se mai plateste vama si s-au introdus toate aceste variante de taxe. Incredibil...

Ceea ce nu inteleg eu e ca, daca mergi la o banca sa iei un credit, suma se raporteaza la venitul fiecaruia in parte. Aceasta taxa, nu ar trebui raportata in acelasi fel? Sau am ajuns la principiul masina e un lux, nu te obligam sa platesti -implicit sa cumperi masina- dar te poti plimba si pe jos sau cu mijloacele de transport in comun. Extraordinar cat de jigodii pot fii...

19. motzo 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4 B7 2.0 TDI
    Am primit o veste buna ieri.. cum am spus mai sus.. masina era adusa in tara pe 1 dec 2008 si eu am cumparat'o pe 28 dec.
    Nu conteaza cand o cumperi atata timp cat ea a intrat in tara inainte de 15 decembrie.. astfel o sa platesc taxa din vara :arco:

20. juve_star

juve_star Bronze Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    AUDI A4 1,6 101CP
    Faptul ca se poate plati inca taxa veche ptr masinile aduse pana la 15 dec 08 este un lucru bun. Asadar cei care vor vrea sa cumpere masini acum, stiu ce li se va intampla.

Distribuie pagina asta