1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Taxa de mediu / poluare - recuperare taxa cum procedam ? - discutii diverse

Discuție în 'Probleme inmatriculare' creată de eugencp, 23 Iul 2007.

1. NMircea 1st Gear Member

Locație:
    cernavoda
    Masina:
    LOGAN
    buna tuturor.sunt nou pe aici si as vrea sa va cer o parere.vreau sa mi iau si eu o masina din germania la mana a 2,si as vrea sa va intreb cam cat m ar costa un A3 1,6 (benzina sau motorina):shrug: 2005 2006.
    Si cam cat m ar costa un A4 1,8 sau 2.0 nu conteaza,anul 2004 2005,si cam care ar fi taxele(toate) vama,inmatriculare,etc.
    Si as mai avea o intrebare:D.E adevarat ca la bulgari inmatricularea e gratis?

2. Dracku

Dracku Bronze Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Fosta mea, Audi A4 2,5TDI V6 Quattro 2001,180CP
    Cauta si tu pe www.mobile.de , sau www.autoscout24.de , si vezi pe acolo,cat despre taxe de inmatric ,cauti la calc de taxe de pe www.autovit.ro .Despre inmatricularea la bulgari stiu ca este cateva sute de euro,dar trebuie sa te duci sa faci itp-ul la ei mereu,oricum,nimic nu este gratis cum ai auzit tu:)

3. NMircea 1st Gear Member

Locație:
    cernavoda
    Masina:
    LOGAN
    mersi mult.vad ca sunt mult mai ieftine decat ma asteptam.Daca mai am intrebari ma veti ajuta?pentru ca in vara dau si eu de permis si ...:D

4. mircea_glontzu

mircea_glontzu Audi Expert

Locație:
    Târgu Mureș
    Masina:
    Allroad 2011 CAHA
    vrei tu personal sa mergi dupa masina,cand iti iei pemisul? mare atentie. pt ca sunt multe tzepe pe net. sper sa iti gasesti o masina buna si sa ne-o prezinti si noua. si bafta la examenul pt. "plastic" :)

5. NMircea 1st Gear Member

Locație:
    cernavoda
    Masina:
    LOGAN
    nu ma duc singur:D.in primu rand nu m ar lasa tata si in al 2 lea nu as avea curaj;)).acum am facut 18 ani si nu sunt ca acei copii mai nebuni:D.Prin august cred ca o sa aiba taticu bani :).

6. cristi231077

cristi231077 Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    <<<<===
    Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a mentionat ca taxa auto de prima inmatriculare ar putea disparea cel tarziu in toamna acestui an, urmand sa fie inlocuita de un impozit anual, calculat in functie de capacitatea cilindrica si emisiile de CO2, impozit care se pare ca nu va ierta nici motocicletele.

"O sa propun si taxarea pentru motociclete", a spus Nemirschi.

Astfel, legea care va inlocui taxa pe poluare auto va fi trecuta prin Parlament in acest an si va include o prevedere prin care sa fie taxate anual si motocicletele, in functie de emisiile poluante.

"Sunt convins ca vor fi si amendamente, asa este si bine. Eu o sa vin cu niste modele care se aplica deja in Europa (...), modelul german in primul rand. Daca (legea, n.r.) nu se poate trece pana la vacanta parlamentara, atunci sigur in a doua sesiune, dar va fi sigur in 2009", a conchis ministrul.

Dupa ce noua lege va intra in vigoare, taxa de prima inmatriculare va disparea, urmand ca noul impozit anual sa se calculeze in functie de cilindreea masinii si de emisiile CO2.

Un exemplu in stabilirea noii modalitati de taxare este cel din Germania, care functioneaza ca un sistem de taxare anuala pentru autovehicule. Aici, cuantumul sumei pe care contribuabilul o plateste este dat de mai multe elemente, printre care capacitatea cilindrica a motorului si nivelul emisiilor de dioxid de carbon.

7. eminence

eminence Pasionat Audi

Locație:
    Turda
    Masina:
    Audi A6 Avant 1.9TDI AWX 2002
    Eram sigur ca la asta o sa se ajunga... Deci dupa ce ne-au intepat de mii de euro cand am luat masinile, acum vor si taxa anuala. Niiiiice!:haudrauf:

Cat despre motociclisti, nu vad de ce nu ar plati si ei, fara suparare. Multe au motoare cu mai multi caluti decat a mea. :)

8. alex_flo

alex_flo Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI 80 1.8S, PM, 1990, EURO2
    In concluzie nimeni nu zice nimic de cei care au platit taxa. Deci ramane teapa?!?

9. eminence

eminence Pasionat Audi

Locație:
    Turda
    Masina:
    Foarte posibil sa luam teapa, cel mai corect ar fi sa se scada din urmatoarea taxa pe care o sa o avem de platit... Ramane de vazut.

10. LUCAMAX

LUCAMAX 2nd Gear Member

Locație:
    Caransebeș
    Masina:
    A4 B5 -1,6; MB E220
    In concluzie o bataie de joc , vad ca o sa bage un impozit de is duce toata lumea masina la remat sa is ia masina noua :sob:

11. alex_flo

alex_flo Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI 80 1.8S, PM, 1990, EURO2
    Da, asa ar fi corect. Mie mi se pare suspect ca se evita acest subiect la maximum, desi sunt zeci sau chiar sute de mii de oameni in cauza interesati.

12. tdanielv

tdanielv Bronze Member

Locație:
    Alba Iulia
    Masina:
    Audi A4 Avant B6 116CP
    solutia decenta ar fi, pentru cei care au platit taxa, sa se faca o compensare intre taxa platita si viitoarea taxa anuala.
    dar astea sunt doar vise.

13. orgonaskaroly

orgonaskaroly Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Platesc impozit si pe motor, iar caii, nu conteaza, conteaza capacitatea motorului. Sper ca nu vrei sa compari emisiile CO la Honda mea de 600 cu emisiile de la masina ta de 1800! Desi la caluti stam cam la fel!

14. cristi_

cristi_ Banned

Locație:
    București
    Din cate am inteles, cei care au platit taxa, nu vor mai plati impozitul anual.

15. eminence

eminence Pasionat Audi

Locație:
    Turda
    Masina:
    Asta chiar ar fi prea frumos :yahoo:

16. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Frumos? Ce e asa de frumos? Daca in 3 ani sa zicem vreu sa imi cumpar alta masina ce se intampla? Sau ar trebui sa nu mai aspir la o alta masina?

Parerea mea sincera este ca toti cei care va plangeti aici de taxa v-ati imbatat cu apa rece iar acum nu vreti sa va culcati ca sa va reveniti. Pe romaneste, de ce nu deschideti proces daca tot nu agreati taxa si o considerati injusta?

Ultima editare: 11 Mar 2009
  17. eminence

eminence Pasionat Audi

Locație:
    Turda
    Masina:
    Pai nu toti au vreme si chef sa umble prin tribunale. :uhm:
    Nu e frumos oricum ai lua-o cu taxa asta, dar corect e ca cei ce au dat o gramada de bani pe taxa veche sa nu mai plateasca si nebunia asta anuala. Intr-adevar daca iti schimbi masina e nasol, ce sa faci, astia ne obliga sa ne luam toti motoare in 3 cilindri...:faint:

18. Cristian S.

Cristian S. Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Ce infecti sunt....
    Ovi promit ca deschid si eu proces dupa ce il castigi tu:p

19. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Pt cei ce au platit deaja taxa,intr-adevar este f nasol,banuiesc ca ori guvernul va hotara o lege sa returneze banii inapoi(putin probabil) sau sa dati statul in judecata.Cat despre viitoarea lege sa se plateasca anual in functie de capacitate si noxe,este o lege justa si dreapta care se aplica in orice stat din CE.

20. BEBE_BEBE

BEBE_BEBE 5th Gear Member

Locație:
    Rădăuți
    Masina:
    Audi A3 1,9 TDI 2003
    Va plangeti atat de legea asta in orice stat din UE este aceasta lege fratilor toti am vrut in UE asa ca trebuie sa ne obisnuim nu avem numai avantaje.De ce nu va luat masini cu euro 3-4 daca tot aveti taxe atat de mari ganditi inainte sa faceti ceva ca tot acolo ajungeti.Nu stiu de ce sunteti suparati pe cei care au platit mai putin fiecare cu norocul lui in viata asta e nu toti castiga mai lasati invidia deoparte!!!

Distribuie pagina asta