1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Taxa de mediu / poluare - recuperare taxa cum procedam ? - discutii diverse

Discuție în 'Probleme inmatriculare' creată de eugencp, 23 Iul 2007.

1. BEBE_BEBE

BEBE_BEBE 5th Gear Member

Locație:
    Rădăuți
    Masina:
    Audi A3 1,9 TDI 2003
    Apropo de ce nu ii dati in judecata?Va spun eu nu va tine de aia toti stiu numai sa se planga de asta suntem unde suntem ca noi suntem niste lasi ba fratilor de acum vin vremuri grele niciodata nu v-a fii mai bine obisnuiti-va!Uitati-va la bulgari aia au cap frate nu ca noi uitati-va la sarbi cat sunt de uniti si ungurii noi romanii asteptam mila altora un neam de zdrente si ce istorie frumoasa avem din pacate.Sper ca nu am suparat pe nimeni ca am spus adevarul.

2. radu74

radu74 1st Gear Member

Locație:
    Piatra Neamt
    Masina:
    AUDI A6
    partea cu istoria e subiectiva

3. eminence

eminence Pasionat Audi

Locație:
    Turda
    Masina:
    Audi A6 Avant 1.9TDI AWX 2002
    Tu vezi vreun avantaj ca am intrat in UE? Impartaseste-l si noua. ;)
    De la bun inceput trebuia sa puna o taxa pentru toate masinile, pentru ca toate polueaza, nu doar cele din import. Problema e cum se va implementa legea, cat va trebui sa platim, tare ma tem ca o sa ne bage niste taxe de o sa le facem vant si o sa ne luam toti Golane, ca asta urmaresc.

4. BEBE_BEBE

Locație:
    Rădăuți
    Masina:
    Audi A3 1,9 TDI 2003
    Avem multe avantaje doar ca nu stim sa profitam de ele ca vecii bulgari primim foarte multi bani pe care ii dam inapoi mai ales la agricultura.Sunt de acord ca toate polueaza doar ca unele sunt euro 3 euro 4 care polueaza mult mai putin decat euro 2 si cred ca este corect sa fie o taxa mare pentru cele euro 1 si 2 sa incurajeze lumea sa cumpere euro 3 sau 4.

5. BEBE_BEBE

Locație:
    Rădăuți
    Masina:
    Audi A3 1,9 TDI 2003
    Nu o sa ne mai oblige nimeni sa luam Logan ca nu mai e Tariceanu.Si daca o fii asa prindeti loc pe forum dacia!!!:)

6. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Sunt de acord cu BEBE, si as adauga ca in cazul taxei auto chiar avem avantaje pentru ca suntem in UE. Toate procesele castigate pana acum sunt castigate pe fondul faptului ca Romania trebuie sa se supuna legilor europene si cine nu crede o sa ii dau un mic articol de citit, poate in felul asta mai deschid cativa ochii pe aici.
    Cu o singura chestie nu sunt de acord: taxa pentru un A4 B6 din 2004 cu motor de 2500 e euro 3. Te invit sa faci un calcul pentru taxa la masina asta si sa vedem ce parerea ai acum despre o taxa impusa la la o masina euro 3. Poate ai sa spui ca e motorul prea mare, hai sa incercam cu motor de 1.9 si hai sa raportam asta la veniturile noastre. Taxa cea mai mica in momentul asta este pentru un B4 de prin 93 - euro 2... asta doreste statul roman sa isi achizitioneze poporul, doamne fereste sa aspiri la o masina puton mai noua (nu toata lumea isi permite un B8).

Pai tu ai bani! :p

Ultima editare: 12 Mar 2009
  7. eminence

eminence Pasionat Audi

Locație:
    Turda
    Masina:
    Eeeee is plin de bani ca broasca de par:p :yum:
    Problema e si ca multi nu au incredere in sistemul judiciar, nu cred cu adevarat ca pot castiga un proces impotriva statului.

8. aurelgales 6th Gear Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi A6 C5 1.8T/2001
    Chestiunea cu increderea este o idee inoculata de ... cei care au probleme reale cu justitia penala, in special. Cine se plange mai mult de justitie decat ... cei cu dosare?Fara a nega uscaturile, care sunt peste tot, inclusiv peste hotare,lamentarile de acest gen creioneaza un spirit gregar... care tine de moda:rock::faint::rockwoot::rockwoot:
    Cu privire la taxa, sper ca principiul "poluatorul plateste" sa fie aplicat la nivelul actualitatii si realitatii, in sensul ca sa fie stabilite niveluri de impozit dupa criterii obiective, printre care volumul de noxe "LA ZI" sa fie preponderent. Fiecare polueaza si in functie de modul de intretinere si utilizare a masinii. Atunci vom vedea care polueaza mai mult: rablele noastre sau masinile lor noi (patriotarde ... si nu numai ).:respekt:

9. allex

allex 3rd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4 B8 1.8 TFSI
  10. eminence

eminence Pasionat Audi

Locație:
    Turda
    Masina:
    Eu zic altfel: traiasca libertatea cumparatorului de a alege ce vrea si ce i se potriveste in functie de posibilitatile lui financiare, fara sa fie nevoit sa apeleze la credite pentru a-si lua o masina... But hey, that's just me ;)

11. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Nu numai tu dar si Europa vrea asta. Libera circulatie a marfurilor...

12. aurelgales 6th Gear Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi A6 C5 1.8T/2001
    Asfel de cumparator abia a aparut si ... e pe cale de disparitie!!

13. alex_flo

alex_flo Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI 80 1.8S, PM, 1990, EURO2
  14. allex

allex 3rd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4 B8 1.8 TFSI
    Pai da, altfel ce ar face cu masinile vechie pe care nu le mai vor? Intai a fost Polonia, care a preluat la greu astfel de masini, acum sunt Romania, Bulgaria si Ucraina, noroc ca au bagat ei programul lor rabla cu 2.500 EUR, ca altfel le vindeau cu 1.000-1.500 EUR care est-europeni. :)

15. alex_flo

alex_flo Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Si ce vina au ei ca est-europenii nu sunt in stare sa faca masini mai bune, sau ca n-au bani oricum de masini noi?!?

16. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Acuma sincer decat sa vad dacii din '88, '90 sau chiar '95 care majoritatea sunt terminate si nici macar nu au ajuns la 100.000 km, mai bine masini sh din 95 (atentie, au 14 ani si trecut bine de 100.000 km) care daca sunt ingrijite de la achizitionare si pe parcurs sunt mai sigure. E vreunul care nu este de acord? Aveti vreunul Dacie din 95 cu ABS, servo, airbag-uri? Ma gandeam eu...

Iar daca eu nu imi permit sa imi cumpar masina cu 7000 euro (Logan nou) atunci inseamna ca libera circulatie a marfurilor (o masina din 95 de exemplu) nu este libera pentru ca polueaza? Dar o masina autohtona nu polueaza? Unde mai pui siguranta, designul, fiabilitatea....

17. harfo_79

harfo_79 Bronze Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi Avant B6/A4 1.9 TDI / Audi Avant B9/A4, 2.0 TDI Black&White
    daca baga taxa in impozit ii dau in judecata sa imi inapoieze taxa pe care am platit-o la inmatriculare.

18. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Dar pot sa te intreb ce te retine sa faci asta acum?

19. alex_flo

alex_flo Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Pai din cate stiu eu, in tribunal se da castig de cauza celor care au platit taxa de prima inmatriculare. Nu cred sa se dea inapoi si taxa de poluare.

20. harfo_79

harfo_79 Bronze Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi Avant B6/A4 1.9 TDI / Audi Avant B9/A4, 2.0 TDI Black&White
    asa cum zice alex. eu nu am platit taxa de prima inmatriculare ci taxa de poluare, prima varianta. nu vreau neaparat banii, pot sa ii tina si sa ia anual valoarea pe care au de gand sa o introduca in impozit.

Distribuie pagina asta