1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Taxa de mediu / poluare - recuperare taxa cum procedam ? - discutii diverse

Discuție în 'Probleme inmatriculare' creată de eugencp, 23 Iul 2007.

1. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    harfo 79, si eu sunt suparat dar nu le dau nimic de buna voie. :)

2. cj80gdi 1st Gear Member

Locație:
    Cluj Napoca
    Masina:
    Audi A4 1.8
    daca acu cateva secole cei din conducere iti luau banii (birul) cu forta, acum au ajuns sa o faca cu calmul...inca te duci tu si platesti de buna voie....asta da educatie...

3. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Proces taxa de mediu/poluare

Buna ziua.
    Anul trecut am cumparat o masina din Germania (UE) pe care intentionam sa o inmatriculez in Romania. Bineinteles ca legile comunitare si cele nationale m-au obligat sa platesc taxa de poluare (am platit taxa in 22 octombrie 2008) in valoare de 1700 euro. Masina este cea din semnatura.

Avand in vedere ca vis a vis de taxa de prima inmatriculare s-au castigat multe procese, am considerat ca nici taxa de poluare nu face o exceptie, mai mult exista persoane care au primit inapoi suma INTEGRALA si nu doar diferenta intre cele 2 taxe, fapt considerat de catre mine, discriminatoriu.

In urma cu doua luni am depus actele necesare la Tribunalul Timisoara cu plangerea de rigoare pentru care s-a incalcat dreptul la libera circulatie a marfurilor intre statele membru UE precum si ca legile europene sunt mai presus legilor comunitare si nationale - cu citarea articolelor respective. Am primit citatie acasa cu data de 10 iunie, asadar astept data procesului.
    Mentionez ca nu sunt reprezentat de un avocat iar plangerea am redactat-o dupa ce am citit circa 3 hotarari judecatoresti cu castig de cauza dar referitoare la taxa de prima inmatriculare si bineinteles internetul.

Orice sfat este util si apreciat. Multumesc.

4. birou-avocatura.com Banned

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi
    Directive europene

Unde mai pui ca orice directiva europeana are statut de constitutie fata de orice norma interna a statelor membre UE.
    Mai mult, daca exista contradictie intre directiva europeana si un articol din constitutia statului membru UE, se aplica directiva fara orice alta procedura prealabila.
    Asa se face ca, daca ti se invoca orice articol din orice lege interna, poti ataca acel articol ca fiind neconstitutional fata de prevederile directivei care, asa cum am mai spus, au statut de constitutie.
    Singura problema de care te poti teme este criza economica a bugetului nostru, criza care a dus fara doar si poate la "directive" politice catre instantele de judecata in sensul solutionarii nefavorabile a tuturor cererilor in masura a diminua bugetul.
    Concluzionand, desi esti cu dreptatea in mana, s-ar putea ca dosarul tau sa aiba sorti de esec pe linie in fata instantelor noastre.
    Urmeaza, daca Strasbourg nu ti se pare prea departe si cheltuiala prea mare, sa te adresezi C.E.D.O., instanta care a mai condamnat statul roman in cateva zeci de spete asemanatoare pana in momentul de fata.

Cu stima,
    av. Silviu Şerban
    0722.330.277
    0744.330.244
    0788.330.244
    0765.711.411
    www.birou-avocatura.com

5. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Multumesc pentru promptitudine, dl. Silviu
    .
    As mai avea o intrebare: dupa consumarea cursului si a recursului urmatoarea treapta parcursa poate fi chiar in cadrul C.E.D.O. sau mai trebuie parcurse si alte trepte pana sa depun documentatia necesara la Strasbourg?
    Multumesc inca o data si va doresc Sarbatori Fericite!
    Cu stima, Ovidiu T.

Pentru cei care citesc aici si nu stiu ce inseamna c.e.d.o. se poate vedea aici, e un link gasit in graba dar bun pentru descretit fruntile.

Ultima editare: 17 Apr 2009
  6. birou-avocatura.com Banned

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi
    Conform art. 35, alin. 1 din Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale, C.E.D.O. nu poate fi sesizata "decât după epuizarea căilor de recurs interne, aşa cum se înţelege din principiile de drept internaţional general recunoscute, şi într-un termen de 6 luni, începând cu data deciziei interne definitive".
    Daca ne-am lua dupa text, ar trebui sa ne limitam la o decizie definitiva.
    Decizie definitiva inseamna ca s-a judecat fondul cauzei si apelul (daca aceasta cale de atac este prevazuta pentru speta in cauza). In acest punct suntem in fata unei decizii definitive in dreptul nostru.
    Multi justitiabili au avut insa surpriza sa constate ca practica C.E.D.O. este contrara textului art. 35 din Conventie (interpretat ad-literam) si, introducand cererile imediat dupa ramanerea definitiva a sentintei interne, sa le fie respinse ca prematur introduse pe motiv ca nu au parcurs si faza recursului.
    Achiesez si eu la practica mai mult decat la text intrucat in dreptul nostru o sentinta fie ea chiar si definitiva, inca poate fi intoarsa si corectata de catre instanta de recurs. Asadar, cat inca mai exista o sansa in dreptul intern (recurs in cazul dreptului roman, chiar daca recursul iti confera o sentinta irevocabila si nu una definitiva), trebuie parcurs si recursul si abia ulterior poate fi sesizata Curtea E.D.O.

Cu stima,
    av. Silviu Şerban
    0722.330.277
    0744.330.244
    0788.330.244
    0765.711.411
    www.birou-avocatura.com

7. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Multumesc inca o data.
    Cu stima.

8. barbyboy

barbyboy 1st Gear Member

Locație:
    Maramures - Rozavlea
    Masina:
    bicicleta mea: a4 2.4 benzina cabrio 170 CP
    inmatriculare

Buna ziua,
    nu stiu daca sunt pe topicul bun dar as avea si eu o intrebare, vreau sa-mi inmatriculez o masina si am cautat ceva pe net cum ca, persoanele cu handicap sunt scutite de platirea taxei, eu am un bunic cu handicap si ma gandeam sa inscriu masina pe el, credeti ca as putea sa fiu scutit de platirea taxei?
    Cu STIMA!

9. birou-avocatura.com Banned

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi
    Administratia Finantelor Publice a Municipiului Baia Mare
    Adresa: Strada Universitatii nr. 23A , Cod postal 4800
    Judet: Maramures
    Telefon fix: 0262 211656
    Fax: 0262 211738

10. OvyBj

OvyBj Silver Member

Locație:
    Blaj/Sibiu
    Masina:
    Audi 80 b3 '91 1.6 cod PP 51kw
    Audi 80 b3,1595 cmc benzina ,an 1991 cod motor PP- Non-Euro

11. varvaripavel 1st Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Audi A4 2.0
    Astazi am castigat procesul pentru recuperarea taxei auto !

Treaba a mers cam asa: am vorbit cu un avocat anul trecut prin august, am platit vreo 700 RON (taxa de timbru + onorariul lor) si le-am dat copie dupa acte. Primul termen a fost prin octombrie, s-a facut o amanare prin decembrie; cam prin februarie mi-au dat o decizie ca mi se respinge cererea (judecatorul a cunfundat taxa de prima inmatriculare cu taxa verde); am facut recurs si acum am castigat ! deci se poate !

12. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Deci ai castigat banii pe taxa de prima inmatriculare, nu cea de poluare. Am inteles bine?

13. Cristian S.

Cristian S. Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Dupa cum a relatat reiese ca era cea de inmatriculare.Ovi nu poluarea ai platit-o?nu mai retin cand ai inscris-o

14. OvyBj

OvyBj Silver Member

Locație:
    Blaj/Sibiu
    Masina:
    la fel am procedat si eu.ma rog, un amic care se ocupa de mai multe persoane.am dat statul in judecata si asteptam procesul.eu am platit la taxa 1200 de euro.sper sa primesc ceva inapoi ca din cate am inteles de la avocat taxa e ilegala si se pot recupera banii!! acuma om trai si om vedea! dar cand o sa am raspunsul o sa va zic si voua daca vreti sa va primiti banii inapoi si sa nu mai lasati hotii din tara asta sa va faca sa munciti degeaba! sa le dati lor banii!

15. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Da, eu am platit-o in octombrie... deci la mine e taxa de poluare sau de mediu - nici eu nu mai stiu cum ii zice.

Ironia e ca la proces o sa merg pe jos!

16. OvyBj

OvyBj Silver Member

Locație:
    Blaj/Sibiu
    Masina:
    pai si a mea ii tot taxa de poluare.ca eu parca in octombrie sau noiembrie am platito.important ii sa ne dea hotii astia banii inapoi!! sa speram!

17. harfo_79

harfo_79 Bronze Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi Avant B6/A4 1.9 TDI / Audi Avant B9/A4, 2.0 TDI Black&White
    fratilor vreau si eu avocat... ca am platit cam 1200 euro, taxa de poluare, anul trecut, anterior triplarii...
    si daca dau 900 ron la avocat si sunt multumit.
    se pot posta ceva detalii?

18. OvyBj

OvyBj Silver Member

Locație:
    Blaj/Sibiu
    Masina:
    pai pentru mine o discutat un amic, pentru ca eram mai multi in aceeasi situatie si o adunat mai multe dosare. banuiesc ca ar trebui sa mergi la un avocat sa intrebi umpic cum sta treaba.ca el stie ce sa iti zica in legatura cu asta!! daca nu te descurci imi zici si vorbesc un pretenu ala sa-mi dea si mie mai multe detalii. stiu ca taxa e ilegala si or mai primit si altii banii pe cale juridica. din cate stiu eu faci un dosar cu actele pe care ti le cere avocatul si il dai lui. nu trebe sa te prezinti la proces din cate stiu eu. avocatul banuiesc ca face toata treaba. intereseazate la avocat si daca nu te lamureste mai discutam.

19. daniel50

daniel50 2nd Gear Member

Locație:
    Cv
    Masina:
    audi 80-90 B3 young edition 1595 cmc carburator electronic,sonda,lambda,catalizator
    nu are cum sa fie euro 0 pentru ca pe brief ai scris la typul motorului
    OTTO GKAT51 ceea ce conform euronorm51 este foarte aproape de euro2.
    masina este motronic sau ecotronic adica cu emisii reduse conform Abgasrechtlinie Anlage XXIII conform prevederilor paragrafului 47StVZO
    ( US-norm) entspricht.Intra pe google scrie datele care le-am scris eu in germana si ai sa gasesti un doc. oficial al Bundrstagului,traduce-l si ai sa te convingi.:footy::think:

20. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    harfo_79, eu sunt in asteptarea datei procesului. Mentionez ca nu mi-am luat avocat deaorece nu prea are ce sa nai faca deocamdata.

Tot ceea ce am facut a fost sa caut pe internet decizii judecatoresti pe care sa le verific cu legile specificate si sa vad daca se aplica sau nu cazului meu. Mai mult, am imprumutat 2 decizii - pe taxa de prima inmatriculare, e adevarat dar care se aplica si in cazul nostru.

Tot ceea ce doresti sa afli iti pot spune pentru ca tot ceea ce am facut e facut de manuta mea dupa indelungi intrebari pe forumuri juridice, chiar si pe clubaudi gasesti ceva cu raspuns pozitiv, google + ceva munca.

Duminica vin la Arad la concursul de sound si ne putem intalni sa iti explic ce si cum - iti scriu in mare. Iti pot aduce o copie dupa plangerea propiu-zisa pe care am atasat-o la dosar... tu trebuie sa schimbi doar datele.

Inainte de a face dosarul pentru a-l depune la tribunal trebuie sa mai faci ceva ca doar suntem in Romania:

Mergi la AFP (Administratia Finantelor Publice) Arad si depui la registratura o cerere de restituire a taxei. La aceasta cerere se anexeaza copii dupa:
    -act identitate
    -carte identitate a auto
    -contract vanzare-cumparare
    -decizie de calcul pentru plata taxei de poluare
    -chitanta cu care ai achitat taxa de poluare

Cererea (in 2 exemplare) se inregistreaza si in termen de 30 zile vei prim acasa un raspuns negativ.

Abia acum poti incepe sa faci dosarul pentru tribunalul Arad, sectia contencios administrativ, toate copii in 3 exemplare:

-plangerea propiu-zisa (aici e de munca... practic pentru asta isi iau unii avocat)
    -raspunsul cu refuzul primit de la AFP Arad
    -act identitate
    -contract vanzare-cumparare
    -carte identitate a auto

+

-taxa judiciara de timbru - 4 ron
    -timbru judiciar - 0.3 ron

-------------------------------------

Dupa cum vezi pe mine tot procesul asta m-a costat pana la momentul asta 4,30 ron + drumurile mele + motorina.

Asta e cursul. Urmeaza recursul. Alta treaba, alte acte. Apoi trebuie mers la o camera anume in interiorul tribunalului pentru a face sentinta definitiva si irevocabia, apoi la un notar pentru legalizare. Deci cheltuieli mai apar pe masura ce mergi mai departe dar astea se ridica undeva pana la 200 ron, exact o sa iti spun cand trec si eu prin ele.

DGPF (Directia Generala a Finantelor Publice) va trimite un reprezentat care va incerca sa arate Curtii ca institutia lor a incasat taxa conform legilor in vigoare - 1 singura lege au in mana.

Tu vei arata Curtii ca acea lege de mai sus este una care este inferioara legilor Uniunii Europene care spune ca legile nationale si cele comunitare sunt mai prejos. Apoi prin intermediul altor 4 legi vei arata cum prin legea aplicata este una incasata abuziv si discriminatoriu atat pe plan intern cat si pe plan European. Total: tu ai 5 legi in mana.

O data cu aderarea Romaniei la UE, tara noastra si-a luat angajamentul prin semnarea tratatului de aderare precum si celui de integrare ca va respecta legile europene. Din nefericire pentru bugetul statului roman aceste legi sunt PRIORITARE. Mai mult iti sunt incalcate si drepturile omului. Vezi CEDO.
    Ajunge ca ma prinde dimineata!

Ai numarul meu de telefon pe PM.

@h3ro1n, cand ai procesul? Curs sau recurs?

-

Distribuie pagina asta