1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Taxa de mediu / poluare - recuperare taxa cum procedam ? - discutii diverse

Discuție în 'Probleme inmatriculare' creată de eugencp, 23 Iul 2007.

1. harfo_79

harfo_79 Bronze Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi Avant B6/A4 1.9 TDI / Audi Avant B9/A4, 2.0 TDI Black&White
    merci mult. ne vedem dumineca atunci. o sa iti dau un tel sa ne auzim in prealabil.

2. OvyBj

OvyBj Silver Member

Locație:
    Blaj/Sibiu
    Masina:
    Audi 80 b3 '91 1.6 cod PP 51kw
    eu nu stiu nimic ovidiule. se ocupa un preten de mai multe persoane si mio zis eu doar sa-i dau actele pe care le-ai mentionat si tu mai sus si de restul se ocupa ei.practic eu nu stiu nimic despre proces si cand va fii finalizat si etc...:unsure:

3. OvyBj

OvyBj Silver Member

Locație:
    Blaj/Sibiu
    Masina:
    si eu am ramas surprins cand am vazut ca mi-o dat NON-Euro la R.A.R. am platit atunci taxa 1200 de euro...nu am mai avut ce face.

4. alex_flo

alex_flo Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI 80 1.8S, PM, 1990, EURO2
    Conform RAR, orice masina fabricata inainte de 1992 este non-euro. Exista discutii pe aceasta tema si singura posibilitate de a inmatricula o masina mai veche de 1992 cu norma de poluare euro1 sau euro2 este prin a face dovada modificarilor facute de fostul proprietar (factura si garantie catalizator, omologare individuala TUV), sau efectuarea unui test dinamic la RAR, care costa foarte mult si exista riscul sa nu va dea rezultatul asteptat.

5. OvyBj

OvyBj Silver Member

Locație:
    Blaj/Sibiu
    Masina:
    da...asa e cum zice alex ca mi-or zis "inginerii" de la RAR. daca am acte de catalizator.si am zis ca nu.apoi zice o pui la nush ce test?? da exista posibilitatea sati iasa tot NON EURO si e foarte scump testul.asa ca am lasato asa...in fine is mujltumit de masina si nu imi pare rau ca am platat atata taxa:P

6. nicushor

nicushor 5th Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Audi 80 b4
    eu unu nu stiu ce sa mai cred sunt atatea diferente printre atatea asemanari cum sa primeasca euro diferit doua masini cu aceeasi motorizare acelasi an de fabricatie doar ca au facut verificarea in parti diferite, eu zic ca la noi conteaza mult daca masina a fost incalzita bine inainte de test, ce benzina folosesti si toate chestile minore eu am masina din 93 am primit euro2, un prieten are doua b4 tdi din 93 respectiv 94 amandoua au luat euro2 iar alt prieten are tot b4 avant din 95 benzina si a primit euro1:wtf:

7. eminence

eminence Pasionat Audi

Locație:
    Turda
    Masina:
    Audi A6 Avant 1.9TDI AWX 2002
    Degeaba o incalzesti si folosesti benzina buna... Cei de la RAR au (teoretic) o lista cu coduri de motor si le incadreaza in functie de ce au ei pe lista, pe urma iti fac testul de noxe si vad daca masina se incadreaza practic in norma respectiva, daca da e ok, daca nu te pica la test si te pune sa revii... Asta e teoria, practica... :eiertritt:

8. nicushor

nicushor 5th Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Audi 80 b4
    mie unu nu mi se pare normal sa se faca asa, ar trebuie sa se ia prima oara noxele de la masina si dupa aia sa se uite in ce categorie se incadreaza dar ce te mai mira la noi oricum, cum iti explici atunci ca un benzinar din 95 ia euro 1 si un tdi din 93 euro 2???:notme:

9. eminence

eminence Pasionat Audi

Locație:
    Turda
    Masina:
    Nici mie nu mi se pare normal, dar asa procedeaza... De-asta sunt de evitat modelele astea care-s cu semnu intrebarii euro1/2 sau euro2/3...

10. Cristian S.

Cristian S. Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Am prins astazi la radio o frantura dintr-o fraza cum ca anul asta se va elimina orice taxa privind inmatricularea vehiculelor,am urmarit stirile pe majoritatea programelor dar nu au dat nimic,a mai auzit cineva?

11. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Eu auzisem ca FMI in una din conditiile impuse pt acordarea imprumutului,a fost sa se scoata aceasta taxa,iar aceasta va fi scoasa in toamna;sper sa nu vorbesc prostii,asa ca nu dati cu rosii.

12. iLiviu

iLiviu 2nd Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Audi A4 1.9 TDI 131 CP Quattro
    ma indoiesc. in mod normal fmi impune conditii exact opuse, adica sa se aduca mai multi bani la buget, in nici un caz eliminarea taxelor.

13. MariusQMP

MariusQMP 3rd Gear Member

Locație:
    Turda (jud Cluj)
    Masina:
    Audi A4 B6 Avant, 1.9TDI 131 Cp AVF, 2002
    Tocmai prin renutarea/reducerea taxei s-ar aduce mai multi bani la buget. Cu taxa asta nu se mai prea inghesuie lumea sa-si aduca masini => nu se incaseaza taxa de poluare, impozite, asigurari, rovigneta etc. Ce sa mai zicem ca la RAR cam bate vantul. Pana acum trebuia sa te programezi. Acum daca suni cu 2 zile inainte ii ok. Daca ne aducem putin aminte cati bani s-au incasat cand era in vigoare taxa veche (inainte de 15 dec)...

14. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Corect! Dar conducatorii nostrii dragi muncesc, nu gandesc!

15. alex_flo

alex_flo Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    In momentul introducerii taxei de poluare la impozitul anual se va renunta la taxa de poluare platita la prima inmatriculare in tara.

16. alex_flo

alex_flo Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    La b3 lucrurile sunt clare: non-euro toate. Doar cu actele mai sus mentionate se poate face ceva (cazul meu :b3 - euro2).

La b4 este asa:
    - 1.9 tdi (1z) = euro2;
    -2.0 benzina (abt - 90 cai) = euro2;
    -2.0 benzina (abk - 115 cai) = euro1;
    -1.6 benzina (ada - 101 cai) = euro2.

17. vcosmin 3rd Gear Member

Locație:
    Băile Herculane
    Masina:
    Audi S4, 1992
    si motoarele v6 ?

18. nicushor

nicushor 5th Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Audi 80 b4

dap cam asa se prezinta lucrurile pe la ai mei tovarasi cel cu 1z euro 2, cel cu abk din '95 euro 1 (aici e dilema mea de ce are euro 1???) iar eu cu abt '93 euro 2

19. eminence

eminence Pasionat Audi

Locație:
    Turda
    Masina:
    iar frate-meu cu ADA 1.6 101cp Euro2... imposibil ca Audi sa fi facut in 95 motor cu E1 zic eu... Astia de la RAR au niste lipsuri la creier, zic eu.

20. nicushor

nicushor 5th Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Audi 80 b4
    :motz:exact au probleme la cap:banghead:......sau ar putea fi si chestia ca ar fi mototul dus consuma ulei si poate chiar nu au iesit noxele??:think: daca am putea afla mai multe cazuri asa nu putem sa ne luam dupa unu singur (chiar daca masina aia are 170.000km si e ok mototul stiu sigur;) )

Distribuie pagina asta