1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Taxa de mediu / poluare - recuperare taxa cum procedam ? - discutii diverse

Discuție în 'Probleme inmatriculare' creată de eugencp, 23 Iul 2007.

1. bulldog_cox

bulldog_cox 6th Gear Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    S6 C4 2.2T 169kw
    eu sunt din Sibiu si chiar sunt interesat sa cer bani de taxa inapoi, aproximativ 4700 ron,am sanse sa ii recuperez?

2. Irinna 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Peugeot 307,1.6,2003
    eu am platit acum 2 saptamani taxa de poluare (4700 ron) in conditiile in care nu mai circul cu masina de 6 luni.
    se mai poate recupera taxa?
    macar o parte din ea!
    va rog sa ma ajutati!

3. alin35 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    1999 Audi A6 150 CP? 2500 cmc; Audi A6 3000 Diesel 224 CP
    Bun... dar daca, luam doua masini identice. Prima face 10.000 de km/an si a doua 90.000 km pe an. Deci a doua polueaza mai mult... DAR TAXA E ACEIASI!

Vi se pare normal acest fapt?

4. Cristian S.

Cristian S. Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Crezi ca intereseaza pe cineva ca nu circula cutare cu masina???O vrei inscrisa platesti:) chit ca sta doar in garaj,uite eu de ex: noroc cu ceva intalniri nationale ca am reusit si eu vreo 5000km anul asta.

5. adir 1st Gear Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Suzuki SX4 GS 4x4, 1.6i VVT DOHC 16v 107cp, 2009
    Nu stiu... nu cumva mai sunt incluse cateva taxe prin benzina? Ca astia belesc cateva piei de pe om, nu se multumesc cu o singura taxa...

6. alex_flo

alex_flo Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI 80 1.8S, PM, 1990, EURO2
    Poate ati uitat ca, odata cu introducerea rovignetelor, "taxa Basescu" s-a introdus in pretul banzinei. Plus accize tot in acelasi pret.
    Deci, cine face multi km, plateste taxe, fara legatura cu taxa de poluare, care de fapt tot de prima inmatriculare este.

7. mugur79

mugur79 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    a4 b5
    Se pare ca noua metoda de calcul se lasa asteptata, am 2 masini pe care trebuie sa le inmatriculez si parca nu as da acum bani sa le inscriu la bulgari si peste 1-2 luni sa schimbe ceva si sa regret ca m-am grabit..mai stau poate apare vreo speranta

8. adiu

adiu 1st Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi 80 1800s, 1988, Euro2 in acte nemtesti, caruta dupa RAR
    probleme cu Audi 80, 1989, 1800s

Ciao,
    sunt "proaspat" pe forum, dar totusi vad ca ati intampinat probleme mele...

am un audi 80 din 1989, motor 1800s adus in august 2008 si neamtu i-a pus Euro2 la Tuv, mamica lui, si dracii astia de RAR nu ia in considerare fara factura / chitanta / garantie minunea de catalizator... :banghead:
    am fost cu actele peste tot, nimic, hai sa platesti taxa mare...
    ce-mi pare rau e ca masina e impecabila din toate punctele de vedere si totusi taxa e dubla fata de pretul ei... :scared2:

ce parere aveti, daca ati rezolvat problema asta...cum ati facut-o ca eu ma tot documentez, tot citesc, dau de 1000 de variante, de deduceri, de handicap, de recarosare, de cumparat acte, de dat "cadouri" pe la RAR...cum naiba s-o scot la capat, ca am folosit-o 2 luni cu nr rosii si i-am dat doar benzina si cheie.

Va rog un sfat daca aveti pentru mine,
    Multumesc mult,
    Adi

9. alex_flo

alex_flo Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Nu prea are nimeni cu ce sa te ajute. Nici cu spaga, nici cu pile.
    Singura varianta sa o scoti la capat si sa iti accepte la RAR euro2 e cu ceea ce spuneai chiar tu: factura, garantie, omologare tuv...
    Asta poti obtine doar daca mai poti lua legatura cu fostul proprietar din Germania, in speranta ca a pastrat acele acte, si sa ti le dea.

Altfel, indiferent ca o inscrii non-euro sau faci tu omologare euro2 aici, te costa foarte mult.

10. adiu

adiu 1st Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Euro2

salut
    da... baiu e ca ala de care a fost luata nu era sigur proprietarul care i-a pus euro...ceea ce lungeste povestea, masina a fost luata de o cunostinta in 26aug2008 de la un turc dupa nume, si in acte apare ca o avea de 2 ani, din 2006, deci lipsa acte originale din ani 90. :wtf:

suparatoare treaba, tinand cont ca e impecabil...

daca mai aveti sfaturi, ceva, va rog, sunt bine venite

multumesc,
    Adi

11. MariusSS

MariusSS Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi 80 B3 1,8S PM 1989 ; Audi A4 B5 1.6 ADP 1996 ; Kawasaki VN800 Clasic
    Alex_flo, dupa cum stii, avem amandoi aceleai tipuri de motoare pe masina 1,8S - PM, (cel putin eu doar pe tine te stiu cu tipul asta de motor), si ca an cam la fel, a ta `90, a mea `89.

intrebare...am catalizator pe ea, dar a fost pus din fabrica? si in mod normal...la noxe, ce ar trebui sa le iasa la RAR? non-euro sau euro1, 2...?

intreb pentru ca normal, din cate stiu, automat mi-o incadreaza la non-euro pentru ca e din `89, dinaintea sa iasa normele de poluare, dar pe site-ul RAR scrie ca o masina sa respecte conditia de poluare Euro, conditia este ca sa aibe minim caburator electronic / injectie , catalizator si sonda lambda...ceea ce a noastra respecta conditia lor, doar anul este sub `92 (cand au aparut normele alea)

mai jos este citatul si linkul de unde l-am luat:

"Dorim sa precizam ca autovehiculele ce intra in categoria "EURO 1" si/sau "EURO 2" ale caror motoare cu ardere interna sunt cu aprindere prin scanteie trebuie sa aiba sistemul de alimentare cu combustibil prin injectie sau carburator electronic si sa fie dotate cu catalizator si sonda lambda. Aceste conditii trebuiesc indeplinite simultan."

si linkul : http://www.rarom.ro/RO/article--Cum...in scopul achizitionarii rovignetei--116.html

sunt cam nedumerit.

Ultima editare: 4 Dec 2009
  12. latszy

latszy 2nd Gear Member

Locație:
    cehu city
    Masina:
    B4 1.9 TDI 1Z '94
    buna
    am si eu un audi 80 din 91 motor 1.6 tip PP , cu carburator ecotronic sonda lambda si catalizator si cei de la rar zic ca e non-euro :uhm:

13. alex_flo

alex_flo Silver Member

Locație:
    București
    Masina:

Povestea e mai lunga. Catalizator, sonda sunt din fabrica. Emisiile poluante declarate de producator se incadreaza normelor euro2, dar din pacate data fabricatiei costituie o piedica.
    Sunt nemti care au omologat ulterior masinile pe euro2 (cazul meu), dar cu o mica modificare (montarea unei valve pe circuitul de alimentare).
    In Romania, RAR-ul nu recunoaste decat masinile cu o astfel de modificare, dar dovedite cu toate actele originale legate de aceste modificari si omologari la TUV, doar prezenta fizica pe masina a omologarilor (chiar si functionale) nefiind suficienta. Cam asta este.

Ca un caz particular (al meu), am testa masina la o statie ITP si a iesit euro2. La RAR testeaza si ei masina, dar a trebuit sa "ung putin rotitele" pentru ca lor nu le ieseau noxele.

In concluzie, oricine cumpara o masina cu norma de poluare modificata fata de incadrarea ei din fabrica, nu are nici o sansa sa-i fie recunoscuta de RAR, decat cu TOATE ACTELE DOVEDITOARE (facturi, garantii, omologari). Fara astea, nu merge nici cu "pile", nici cu spagi....

14. adiu

adiu 1st Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Diferenta mare intre RAR si TUV

salutare!

am o veste pentru tot forumul legata de ce inseamna sa inmatriculezi o masina in Romanica....:banghead:

am scris la Info TUV in Germania la 'info@tuev-sued.de' si mi-au raspuns oamenii in 2 zile, dupa ce am vazut ca s-a plimbat mailul pe la 2-3 pana a ajuns la Nurnberg, de unde a plecat Audi meu.
    Ce credeti?
    Va rog sa ne trimiteti actele scanate si o sa cautam in arhiva!!! :hubbahubba:

Ca RAR-ii nu ia in considerare Euro2!!!! :sob:

si le-am trimis mai inainte si astept raspuns sa vad daca ma rezolva TUV-ul sa pot pune si eu 80-ul in functiune cu numere de Romanica.

va tin la curent, poate mai inspir si alti doritori!

Spor maxim,
    Weekend placut,
    Adi

15. alex_flo

alex_flo Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    In caz ca n-ai citit postul de mai sus, ai nevoie de mai multe acte decat ce-ti poate oferi TUV-ul.
    Am incercat si eu varianta asta, am dat cateva zci de euro in contul TUV si mi-au trimis un act din care reiesea ca masina corespunde normelor euro2.
    Cei de la RAR nci nu s-au aitat la mine doar cu chestia aia.
    Oricum, eu iti doresc succes!

16. MariusSS

MariusSS Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    tampiti , nu alta. sa ia noxele la masina, si ce iese, aia e norma de poluare a masinii. ce atata hartii si garantii si facturi...daca masina imi scoate fum de euro 2 , si n-am 2 harti mi-o pune non euro. si daca aceiasi masina, a mea de ex, era din 93? ii dadea euro 2 fara discutii?

17. tavi_cc

tavi_cc 6th Gear Member

Locație:
    Romania
    Masina:
    Honda CRX Del Sol 1.6 VTEC
    Salut tuturor,sunt nou in acest club dar am aceeasi problema:mandru posesor audi 80,motor pm,sport edition.cumparat anul trecut din germania si cu multiple incercari de inmatriculare.dar la rar am fost informat ca masina mea este non-euro:(in germania masina e catalogata drept e2 dar la noi...asa ca am optat pt varianta inmatricularii in bulgaria pe numele unui vecin si apoi cu imputernicire si contract v-c,traduceri etc cedata mie.am evitat in felul acesta magariile de la noi din tara si mult timp si bani pierduti pt a inmatr o masina.oare cate masini de pe drumurile tarii respecta intru-totul normele de poluare inscrise in acte?si cate respecta cerintele tehnice de rulare pe drumuri publice?chiar daca masina mea are multi ani nu cred ca e mai prejos decat alta de la noi din tara(app:in ungaria ma jucam cu un prieten ce conducea un opel astra cumparat tot din germ).Concluzie:4 rings to rule them all(cum am vazut la un coleg,scz de plagiat dar asta e adevarul)

18. MariusSS

MariusSS Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    pai nu poate sa puna masinile noastre laolata cu daciile, trabanturile, lazile, golfurile 1 sau 2, olciturile si etc....e corect?

19. tavi_cc

tavi_cc 6th Gear Member

Locație:
    Romania
    Masina:
    Honda CRX Del Sol 1.6 VTEC
    Mare dreptate ai Marius dar ce sa faci.....si eu sunt din bv,poate ne intalnim sa mai schimbam o idee,o parare,o piesa etc.am un b3 verde cu nr de bulgaria,ala ce merge numai blana:rockwoot::)eu mor cand vad putreziciuni pe sosele si chiar masini potente ce sunt conduse de pitzi si coca.chiar daca masinile noastre sunt mai vechi nu mie frica de multi.si taxa asta nu va disparea pana la urmatorul boicot national;in belgia si in marea britanie,germania se platesc anual niste taxe in fctie de gradul de poluare al masinii.nici vb de taxa de prima inmatr.auzisem de un proiect de lege si la noi cu acelasi continut,menit sa elimine taxa de pr inmatr si sa introd un impozit in fct de norma masinii...pe cand lucrul asta,toti se fac ca ploua...ar tb sa luam un pic de atitudine,noi romanii astia,ca prea mult isi bate joc statul de noi.cei saraci vor fi tot mai nsaraci,cei bogati vor continua sa ne suga...de bani bineinteles.eu am ales calea usoara,mam eschivat,dar doresc totusi sa inmatr masina in tara mea.la rar am apelat chiar si la o ruda de-a tatalui meu si na putut face nimic:masina e veche domne,ce daca merge ok,ce daca la nemti si la bulgari e euro 2,actele vorbesc(citat din domnul de la rar).pai daca actele vb(si nu faptele cum ar trebui)de ce nu acceptati ca e e2,dau 600e pt bugetul nostru de stat dar lasama man sa am masina inmatr in romania(nu ca as fi mare patriot dar e cva normal).nu,nu se poate,e non-euro.atunci lasa toate daciile putrede sa circule nestingherite si eu ma duc frumusel la altii ce accepta *vechituri*.stii ce mia zis bulgarul cand a urcato pe platforma:un audi tot audi ramane indiferent de vechime.marca conteaza si intretinerea.ar fi bn sa fim mai open-minded noi romanii.cei din occident nu se dau toti cu aston martin si range rover.toti au masini de zi cu zi gen renault twingo,r5,fiesta,astra etc si si inca o masina pt weekend sau deplasari mai lungi.in sch noi,ipocriti si infatuati ne luam *jepane*,mertzane etc si mergem q ele la gratar si la tara(cand avem bani de gaz,ca o balena de 3 tone si motor de 6000 consuma tati).de ce nu ne adaptam nevoile cu cerintele?dar poate ca am ramas eu invechit si idealist.si dac mai sunt multi ca mn ar tb sa reincepem seria boicoturilor nationale.cat despre taxe:sunt cva normal,statul tb sa traiasca si el,dar nici sa ne rupa.numai bn si scuze daca vam plictisit cu monologul meu.cine se simte ofensat de el,sa nu-l bage in seama!sal all

20. MariusSS

MariusSS Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    da, sa stii ca e o idee buna sa ne int sa mai schimbam o parere, una alta, mai ales ca avem si acelasi tip de motor...putem compara performantele, etc...nu-i o idee rea deloc.:)
    daca numai actele vorbesc, ci nu realitatea in sine, sunt multi care se ocupa cu asa ceva...dai banu, iti da actu, si pe volga ta o sa scrie euro 2 pe urma. deci cel mai ok mi se pare mie, si cel mai corect....sa puna masina pe stand, o tureaza in 3000-5000-7000 , vad aia ce noxe da masina, iese non euro, asta e, motor uzat, ai luat tzeapa, iese de euro 2, felicitari, si scapat de mega taxa. si e si mai bine pentru astia care vin cu masini euro 2 de dincolo dar care scot fum cat o dacie din `73...pusa pe stand, iese non euro...pa! e o mare porcarie cu actele lor cu tot....omologari si garantii...pff...ca mi-e sila in ce tara traiesc...ma duc la vot...

numa bine:)

Ultima editare: 6 Dec 2009

Distribuie pagina asta