1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Taxa de mediu / poluare - recuperare taxa cum procedam ? - discutii diverse

Discuție în 'Probleme inmatriculare' creată de eugencp, 23 Iul 2007.

1. tavi_cc

tavi_cc 6th Gear Member

Locație:
    Romania
    Masina:
    Honda CRX Del Sol 1.6 VTEC
    Pai atunci ast o propunere...cel mai bn in weekend ca in timpul sapt mai muncim etc.numai bn

2. MariusSS

MariusSS Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi 80 B3 1,8S PM 1989 ; Audi A4 B5 1.6 ADP 1996 ; Kawasaki VN800 Clasic
    eu pot oricand, chiar si azi, ca e duminica, o sa ma imbrac sa merg sa votez si pe urma...daca ai chef si timp...

3. tavi_cc

tavi_cc 6th Gear Member

Locație:
    Romania
    Masina:
    pai hai la 2 juma in parcarea aia de la bartolomeu.unde stau baietii ce fac curse de rasnov,zarnesti etc.stii unde nu?de la complex,treci de girator si e statia de autobuz pe dreapta.ma vezi acolo.audi verde,nr de bulgaria.sal

4. MariusSS

MariusSS Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi 80 B3 1,8S PM 1989 ; Audi A4 B5 1.6 ADP 1996 ; Kawasaki VN800 Clasic
    mai bine la 3. se poate? ca nu stiu daca o sa ajung la 2.30.

5. tavi_cc

tavi_cc 6th Gear Member

Locație:
    Romania
    Masina:
    la 3 e ok.eu o sa fiu acolo.te astept.scz moderatorilor pt discutia off topic.numa bine

6. x3msile 1st Gear Member

Locație:
    Buzau Bucuresti
    Masina:
    80 b4 19 td
    auzisem niste zvonuri ca la 1 ianuarie scot astia taxa asta si o baga la impozit ... stie cineva ceva detalii ?? si apropo unde postez si eu un anunt ?

7. eminence

eminence Pasionat Audi

Locație:
    Turda
    Masina:
    Audi A6 Avant 1.9TDI AWX 2002
    Deocamdata sunt zvonuri, stai ca inca nu avem guvern. :p
    Anunt poti posta doar daca ai ceva vechime pe forum, in sectiunea de publicitate.

8. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
  9. birou-avocatura.com Banned

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi
    ...si legislatia avuta la baza hotararilor. Probabil ca primului ii incasasera taxa pentru Euro 4 sub 2000 cmc sau pt. Euro 5.
    Cel de al doilea cred ca se afla in situatia lui alin35, care desi are masina Euro 5, RAR-ul il pune sa plateasca taxa la norma Euro 4.

http://www.dreptonline.ro/legislatie/ordonanta_instituirea_taxa_poluare_autovehicule_oug_50_2008.php

http://www.dreptonline.ro/legislatie/oug_masuri_taxa_poluare_autovehicule_218_2008.php

http://www.dreptonline.ro/legislati...stituire_taxa_poluare_autovehicule_7_2009.php

10. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
  11. alin35 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    1999 Audi A6 150 CP? 2500 cmc; Audi A6 3000 Diesel 224 CP
    Mie imi ianuarie o sa imi vina decizia.
    Avocatul imi spune ca sunt sanse mari sa castig pentru ca ei au cerut doar o amanare.
    Daca aveti nevoie, va spun pasii pe care i-am facut si postez toate actele aici.

12. iacovita 2nd Gear Member

Locație:
    Gălănești
    Masina:
    AUDI Q5, 2.0, MHEV, DTPA, 2022
    M-ar interesa si pe mine. Poate reusesc si eu.

Ultima editare de un moderator: 4 Ian 2010
  13. alin35 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    1999 Audi A6 150 CP? 2500 cmc; Audi A6 3000 Diesel 224 CP
    Cu cea mai mare placere!
    O sa va explic cum se procedeaza:
    1. Faceti CI la masina
    2. Platiti toate taxele mai putin taxa de poluare.
    3. Mergeti la inmatriculari cu toate actele + o cerere scrisa la care sa va raspunda in scris motivul pentru care refuza sa o inmatriculeze. (primiti raspuns in 30 de zile)

Nu dati in judecata finantele sau alte prostii.
    Dati in judecata Serviciul de Inmatriculari cu "obligatia de a face" in primul rand (conform Tratatului de la Roma)
    Si deschideti proces separat pentru finante si pentru cei care colecteaza taxa.

In functie de dorinta, puteti sa mai deschideti un proces in care sa solicitati decret prezidential pentru a putea circula cu masina pana la terminarea procesului.

Daca aveti nevoie de spete si de pledoarie, va ajut cu mare placere.

14. iacovita 2nd Gear Member

Locație:
    Gălănești
    Masina:
    AUDI Q5, 2.0, MHEV, DTPA, 2022
    Daca am platit taxa de poluare si a trecut mai mult de un an, se mai poate face ceva?
    Multumesc!

15. annabudala

annabudala 5th Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A3 8P BKD
    Buna,ma ajuta si pe mine cineva care cunoaste cat ma costa sa inscriu si eu masina din semnatura aproximativ ... sa imi fac o idee pentru ca as intentiona sa o inscriu dar daca costa mult o las aici ca sta foarte bine in garaj.:respekt:

16. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Conform calculatorului de aici ar fi cam 620 euro.

17. Guest 9896 Guest

Salut

De ce nu astepti cu inscrierea sa vezi ce decide tribunalul uniunii europene...daca asa se numeste...ca mai mult ca sigur va fi scoasa aceasta taxa de prima inmatriculare.
    zi usoara

18. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Sau mai bine i-ai obliga sa iti inscrie masina fara obligatia de a plati aceasta taxa...
    @simplyme, din cauza unor oameni cu mentalitatea ta lucrurile in tara asta merg atat de prost si incet, pentru ca asteptam ceva mai bun si traim cu speranta ca altcineva o sa indrepte lucrurile. Ai tu date exacte cand va fi acea decizie a tribunaluui UE? Ai sperante/incredere ca Romania se va "mula" imediat dupa verdictul tribunaului UE? Experienta ne demonstreaza ca nu, asadar, mai bine i-ai fi spus colegului sa isi vada de treaba sau sa traga Audi-ul pe dreapta, pentru ca in curand nu se insenineaza. Nu vezi cat de absurzi sunt, si ce vor sa taxeze mai nou?

19. Guest 9896 Guest

Ovidiu

Eu sunt de acord cu tine, omul are alternativa garajului...asta pana se lamuresc apele, eu la asta ma refer, nu are de ce sa plateasca acum o suma de bani pe care ulterior o va recupera dupa multe demersuri prin instantele judecatoresti. In ceea ce priveste mentalitatea mea, este una conservatorista, spune-mi ce castig daca ma bat cu pumnii in piept in fata guvernului ca sunt nemultumit de taxa?Unii si-au dat foc, au facut greva foamei, au facut imposibilul si tot ce au primit a fost o amenda pentru tulburarea linistii publice. Si mie imi pare rau ca traim intr-o societate condusa de niste "marlani" dar imi pare bine ca mai intalnesc oameni ca tine, ca toti cei de pe acest forum. Nu o sa castigam nimic, uite de cand se chinuie tribunalul Sibiu cu taxa asta, a ajuns sa dea statul in judecata la forumuri mai inalte. Oricum ar fi taxa asta va exista, doar ca sub alte forme. :kiss:

20. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Orice forma a taxei are la baza incalcarea normeleor europene, de aici si procesele intentate impotriva taxei. Am zis eu sa faci greva foamei sau sa iti dai foc in centru? Astea sunt actiuni extremiste care chiar nu rezolva nimic. Intentarea unui proces e o forma civilizata in care o data iti arati nemultumirea si a doua oara, ai sansa reala de a-ti recupera banii dati.

Colegul de mai sus nu are de ce sa plateasca taxa si apoi sa de-a statul in judecata si trebuie sa plateasca orice mai putin taxa si sa scoasa de la DGPF decizia de calcul a taxei penru automobilul lui si Institudia prefectului al judetului din care face parte – Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare, cu obligatia DE A FACE, să înmatriculeze autoturismul fara obligativitatea platii acestei taxe.

Uite, citeste hotararea asta si o sa vezi lucruri interesante:
    http://hotararijudecatoresti.ro/93994/taxa-pe-poluare-legislatia-nationala-incalca-tratatul-ce.html

http://opinii.juridice.ro/93991/taxa-pe-poluare-necomunitara-2.html

Distribuie pagina asta