1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Taxa de mediu / poluare - recuperare taxa cum procedam ? - discutii diverse

Discuție în 'Probleme inmatriculare' creată de eugencp, 23 Iul 2007.

1. annabudala

annabudala 5th Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A3 8P BKD
    Buna..:) in primul rand sunt fata iar intentia mea de a pune o intrebare era in felul urmator,eu locuiesc in Spania de moment masina e cumparata de aici si merg cu ea si am garaj adica o intretin super bine...intentionez sa revin in ROMANIA definitiv de aceea ma interesa cat ma costa inscrierea.Imi pare rau ca ati intrat in contradictoriu ceea ce nu isi are rostul..O zi buna si va multumesc pentru raspuns.

2. Cristian S.

Cristian S. Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Spune data primei inmatriculari(este pe cartea cu inspectiile) si cmc ai motorului.

LE:Scuze nu am vazut ca a raspuns Ovi mai sus.

Ultima editare: 7 Ian 2010
  3. drid

drid Silver Member

Locație:
    Buzău
    Masina:
    Audi A8 3.0 Tdi 2012**Audi A3 Sportback 2.0 Tdi 2011**Vw Touareg 2.5 Tdi 2006
    cum aflu exact taxa pentru un audi A6 3000 tdi 233 cp 1\2007 nu stiu cate co2 are exact sau unde sa ma uit, masina a fost bagata in tara pana la 1 ianuare 2010

4. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Iti calculezi singur, aproximativ, folosind calculatorul de pe mfinante.ro
    Taxa exacta o stii doar dupa ce faci RAR-ul si iti spun baietii ce CO2 iese.

5. latszy

latszy 2nd Gear Member

Locație:
    cehu city
    Masina:
    B4 1.9 TDI 1Z '94
    buna

am si eu un audi 80 b3 1.6 PP , si ash vrea so imnatriculez dar taxa e de 4000 si ceva de euro , mam informat si am inteles ca se poate inmatricula fara taxa, prin instanta care mar costa in jur de 500 euro cu tot cu rar si alte taxe defapt ar fi vro 1000-1200 de ron pentru proces + alte taxe care oricum trebuie platite (stiu ca dureaza 3-4 luni dar pot sa scot de 3 ori nr provizorii), ce ziceti merita sa incerc sau ati mai auzit alte persoane care ar fi castigat procesu si sa nu plateasca taxa?

6. tavi_cc

tavi_cc 6th Gear Member

Locație:
    Romania
    Masina:
    Honda CRX Del Sol 1.6 VTEC
    din cate stiu trebuie platita taxa si mai apoi dupa proces cu statul roman(care nu se stie cat dureaza si daca il castigi,poate vei fi nevoit sa apelezi la instantele europene etc s.a.m.d)iti vei primi banii inapoi.....te bati cu morile de vant:drag:acum sper sa ma insel,dar daca ar fi asa de ce nu apeleaza toti la metoda aceasta mai ales ca a fost destul de mediatizat cazul unui concetatean caruia i-au fost restituiti banii dupa un proces asemenator....best wishes:arco:

7. tm_09_bul

tm_09_bul 4th Gear Member

Locație:
    Caransebes
    Masina:
    Audi 80 B3 1.8 & Audi 80 B4 2.0E & VW PASSAT 3BG 1,9TDI PD AVF
    audi b4 abk

salut, de curand mi-am luat si eu inca o masina , tot audi si tot 80 . e vorba de audi 80 b4 fabricatie august 1994 , motor 2 l benzina , 116 cp ABK. Are toate dotarile mai putin piele si geamuri electrice spate.
    Ma intereseaza care ar fi taxa reala ptr prima inmatriculare? ce acte si ce - mi mai trebuie
    Dupa cunostintele mele masina ar trebui sa fie euro 2, insa nu stiu ce spun "prietenii " nostri de la inmatriculari.
    Astept un raspuns ca ma gandesc ca sunt sau au fost multi in situatia mea! :rockwoot:

8. alex_flo

alex_flo Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI 80 1.8S, PM, 1990, EURO2
    Motorul ABK este euro1 la RAR. Taxa o poti calcula si tu...sunt multe site-uri cu calculator on-line.

9. tm_09_bul

Locație:
    Caransebes
    Masina:
    esti sigur? am citit mai sus ca cineva avea un b3 din 91 si a primit euro 2
    ma gandesc ca in 94 ar trebui sa fie euro 2 ?

10. OvyBj

OvyBj Silver Member

Locație:
    Blaj/Sibiu
    Masina:
    Audi 80 b3 '91 1.6 cod PP 51kw
    V-am zis cu ceva vreme in urma ca am dat si eu sttatul in judecata pentru taxa de poluare... mi-a venit decizie in care am castig de cauza. doar ca mai au cei de la finante 15 zile sa faca recurs. altii zic ca nu ar mai face finantele recurs...ce ziceti?? oare sa imi dea decizia finala cu castig de cauza?:huh:

11. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Sunt gata sa fac pariu cu tine ca DGFP va face recurs, asta daca e vorba de taxa de poluare. Procesul e gata cand o sa cante "grasana", vorba aia.
    Eu am avut saptamana trecuta cursul si l-am pierdut sub aspectul tardivitatii contestarii (nu am depus contestatie in termen de 30 zile de laemiterea deciziei de calcul a taxei de poluare deoarece eu nu contest metoda de calcul ci obligatia de plata conform art. 50/2008). Totusi, si in cazul meu, recursul e cel care pune punct. Pana atunci insa, vom vedea ce se intampla.

12. OvyBj

OvyBj Silver Member

Locație:
    Blaj/Sibiu
    Masina:
    Oricum procesul l-am avut in 7 ianuarie. atunci am avut castig de cauza, dupa aceea mai erau 15 zile in care sa faca recurs. pe mine m-a sunat cineva care se ocupa de noi(sunt mai multi care am dat statul in judecata pt chestia asta) si mi-a zis ca am avut castig de cauza si ca ar mai avea ei 15 zile pt recurs. dar acele zile vad ca au cam trecut si nu am primit nicio instiintare acasa cu ce s-a intamplat. oare care sa fie cauza? va tin oricum la curent cu tot ce se intampla!

13. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Pai DGFP are 15 zile sa depuna contestatia. Ceea ce primesti tu acasa trebuie sa ajunga in circa 25 zile DE LA DEPUNEREA contestatiei, dar au fost cazuri cand a ajuns acea instintare si dupa 30 zile.

14. OvyBj

OvyBj Silver Member

Locație:
    Blaj/Sibiu
    Masina:
    Aaaaa...deci deaia nu a venit nimic! deci daca zici ca fac aia contestatie iara o luam cam de la inceput si dureaza procesul o gramada de vreme...inca astept!

15. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Depinde de ce termen primesti, inainte sau dupa vacanta judiciara.

16. OvyBj

OvyBj Silver Member

Locație:
    Blaj/Sibiu
    Masina:
    Da ce astia iara au vacanta?? ce le pasa lor ca unii platesc 1400 de euro taxa auto....important ii sa isi faca vacanta...:sign_ot:

17. alex_flo

alex_flo Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI 80 1.8S, PM, 1990, EURO2
    Daca te uiti la profil, o sa vezi ca eu sunt cu b3-ul euro2.
    Si daca citesti putin prin topic o sa gasesti si toate explicatiile cum am ajuns acolo. Chiar in pagina 9.
    Si da, sunt sigur ca ABK e euro1, fara alte modificari sau omologari.

Ultima editare: 27 Ian 2010
  18. tm_09_bul

Locație:
    Caransebes
    Masina:
    mda...
    am citit mai atent acuma, oricum mi se pare o mare porcarie treaba asta...
    am si eu b3 de 1,8 la care mi se pare firesc zica astia ca nu e euro 2, dar sa fim seriosi fratilor... cum poti da norma euro doar dupa seria de sasiu???? ar trebui sa mergi la rar numa cu actele ca la masina si asa nu se uita...
    in fine... asta e , o inscriu la bulgari si ii dau dracu cu taxa lor cu tot .
    Toate bune :)

19. OvyBj

OvyBj Silver Member

Locație:
    Blaj/Sibiu
    Masina:
    Dar ca sa inscrii o masina la bulgari ce trebe mai exact sa faci? e nevoie sa ai pe cineva acolo sau cum? trebe sa mergi in fiecare an sa platesti acolo taxe?

20. AutoDAX

AutoDAX Banned

Locație:
    Piatra Neamt
    Masina:
    Audi A4 S-Line
    La bulgari costa 4-500 de euro prima data (daca motorul are sub 120kw), si in anii urmatori in jur de 150 euro anual. Avantajos!
    Singurul dezavantaj e ca nu mai ai masina pe numele tau. Unii s-au trezit si cu surprize neplacute (masina girata la banca, vanduta de bulgar, etc).

Bafta!

Distribuie pagina asta