1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Taxa de mediu / poluare - recuperare taxa cum procedam ? - discutii diverse

Discuție în 'Probleme inmatriculare' creată de eugencp, 23 Iul 2007.

1. alex_flo

alex_flo Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI 80 1.8S, PM, 1990, EURO2
    Pe mine ma ingrozeste altceva: atatea procese in care s-a demonstrat ca taxa e ilegala si, totusi, guvernantii persista si taxa sta in picioare...

2. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Mda... asta e tara in care traim.
    @h3ro1n, du-te la tribunal cu sentinta si intereseaza-te daca cealalta parte a depus actele necesare recursului. In caz contrar trebuie sa treci pe la alt birou ca sa iti faca aceasta sentinta pe care o ai, definitiva si irevocabila. Apoi te prezinti la DGPF sa iti incasezi banii, prima oara banii ce i-ai dat, apoi la o alta data dobanda.

Sansele sunt de 50-50% deoarece in tara asta orice e posibil.

3. maniacu 1st Gear Member

Locație:
    braila
    Masina:
    audi 80 b4 2.6E V6 1994
    Sal. Am audi 80 b4 cu motor de 2.6 benzina anul fabricatiei e iulie 93'. Am gasit pe net calculatoare pt taxa de prima inmatriculare. Am facut calculul si mia iesit taxa de 3.660 de euro. E posibil asa mult? Sau e doar o vrajeala? Masina e euro 2.

4. robertbirlogeanu 1st Gear Member

Locație:
    craiova
    Masina:
    Audi 80 Avant 1,6 1996
    Euro 2 garantat,

euro 2 garantata, 1,6 cod ada , are in jectie electronica, catalizator

5. robertbirlogeanu 1st Gear Member

Locație:
    craiova
    Masina:
    Audi 80 Avant 1,6 1996
    ai sanse la E2, am una identica, doar ca din 1996, injectie electronica si catalizator

6. alex_flo

alex_flo Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI 80 1.8S, PM, 1990, EURO2
    @maniacu: daca ai dubii, gasesti calculator de taxa pe foarte multe site-uri si poti compara. In general rezultatele sunt ok.
    E foarte posibil ca taxa sa fie asa mare, din cauza motorului mare de 2.6
    Cilindreea e unul din cei mai mari factori de influenta in calculul taxei.

7. maniacu 1st Gear Member

Locație:
    braila
    Masina:
    audi 80 b4 2.6E V6 1994
    OK ms

8. hunu 1st Gear Member

Locație:
    BUCURESTI
    Masina:
    A4, B5, 1,9 TDI,AFN, QUATTRO AVANT
    DA.depui la administratia financiara unde iti calculeaza taxa o declaratie tip pe propie raspundere.reducerea este de aproximativ 15 %.

9. 28-CIU

28-CIU 3rd Gear Member

Locație:
    Bacau
    Masina:
    A3,1.9, TDI, 131 Cp, 2001
    daca puteti posta cei care ati inaintat de curand aceasta plangere...ce acte si cat de costisitor mai poate fi......
    azi am platit-o (57 mil)1400E de la Uniune sau de la Uniti pe dracu sa-i ia!
    Tot citesc si ma minunez cum e inca justitia..... Ori e Lege ori Tocmeala???
    Pt Unii e Legala iar pt altii Ilegala??
    Pana cand mai tine prostia asta???

10. OvyBj

OvyBj Silver Member

Locație:
    Blaj/Sibiu
    Masina:
    Audi 80 b3 '91 1.6 cod PP 51kw
    Veste bomba!!! Am pierdut procesul....desi initial am castigat la tribunal dupa recurs l-am pierdut.....stau si ma minunez ce oameni ne conduc aceasta tara:Flush:
    Sunt foarte revoltat din cauza ca un prieten care pierduse la tribunal, dupa recurs curtea de apel i-a dat castig de cauza...ceva incredibil...mie dupa ce am castigat la tribunal pierd recursul....
    Ma gandesc ca judecatorii or vazut in acte despre ce masina este vorba...altfel nu imi explic...daca masina era mai noua cred ca nu aveam nicio problema...
    Asta e tara in care traim si astia sunt oamenii care ne conduc si care pun legea in aplicare....:Flush::Flush:

11. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Imi pare rau...
    Ce stii, mai e vreo cale de atac mai departe, in afara de CEDO?

@catamissu20, vezi ca primul pas este sa depui contestatie la Decizia de calcul (aia in urma careia s-a stabilit suma exacta pe care o ai de plata), vezi ca ai 30 zile.

Ultima editare: 18 Mai 2010
  12. OvyBj

OvyBj Silver Member

Locație:
    Blaj/Sibiu
    Masina:
    Audi 80 b3 '91 1.6 cod PP 51kw
    Eu am intentat proces pt taxa auto impreuna cu mai multe persoane, fiecare pt taxa lui. Dintre toti nu am fost singurul care a pierdut. Mi-a zis cineva ca incearca avocata dar cu o singura persoana dintre toti care am pierdut sa mearga mai departe sa vada daca ii iasa ceva, apoi procedeaza la toti la fel!
    Nu stiu exact ce vrea sa faca!
    Oricum nu mi se pare normal ca unii sa piarda si altii sa castige din moment ce era aceeasi chestie. Taxa auto!
    Oricum am fost extrem de dezamagit cand am auzit...da ma conformez cu zicala:
    "Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul".....

13. CristiAuD

CristiAuD Silver Member

Locație:
    Ro
    Masina:
    alta marca
    @h3ro1n, in cazul in care pierzi procesul cati bani mai pierzi cu tribunalul pe langa taxa de poluare platita?

14. 28-CIU

28-CIU 3rd Gear Member

Locație:
    Bacau
    Masina:
    Ovidiu merci ...asa am sa fac... o sa va tin la curent cine stie...
    incercarea moarte n-are!!!

15. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    @CristiAuD, in functie de avocat, eu de exemplu am platit 1000 ron la curs si 700 la recurs.

@Catamissu20, citeste la baza deciziei de calcul, scrie acolo ca orice contestatii se depun in termen de 30 zile. Eu nu am facut-o ca nu am citit decizia aia, iar in instanta ma tot atacau ca nu am facut contestatie, ori eu am spus ca nu contest modalitatea de calcul in urma careia s-a stabilit sume ce o am de plata, ci contest obligativitatea de a plati pentru un bun cumparat din UE.

16. 28-CIU

28-CIU 3rd Gear Member

Locație:
    Bacau
    Masina:
    am intelessss.
    dar uite ce mi s-a intamplat.....i-am facut procura lu tata sa mearga el eu fiind la munk si ii zic sa faca o copie la chitanta cu fabuloasa suma ....asa si face..
    insa cand vine cu numerele acasa..imi zice ca i-a cerut si originalul si copia dupa chitanta......Acum am ramas fara ce-i mai important.:(((
    se poate scoate altceva de la primarie??/

17. 28-CIU

28-CIU 3rd Gear Member

Locație:
    Bacau
    Masina:
    am doar decizia de impunere a taxei..:(((( ma omoara treaba asta.... lasa pe altul sa iti spele rufele...;pe langa 1000 de nervi k aia nu-i buna aia nu-i convine.....am ramas si fara chitanta!!!:)))

18. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Nu inteleg... tu ai platit o suma de bani in baza unei hartii in original care ramane la tine. In schimbul banilor ai primit o chitanta (tot in origial, normal), astea raman la tine. Tu nu dai la altul de buna credinta, originalele. Nici macar la tribunal nu rebuie sa le depui in original, dar vii la sedinta cu ele in original asupra ta. Asta ca sa nu zic ca un original se poate multiplica in cate originale vrei tu cu o imprimanta color... dar asta nu te invat eu.
    Asadar, tu nu ai asupra ta ce? Decizia de calcul? Chitanta cu care ai platit taxa de mediu conform deciziei de calcul?
    Indiferent de raspuns, du-te la aia care ti-ai retinut actul oficial si spune-le ca nu au dreptul sa iti retina originalul, sa iti faca copie si sa iti dea originalul.

19. 28-CIU

28-CIU 3rd Gear Member

Locație:
    Bacau
    Masina:
    deci e vorba de serviciul de inmatriculari(unde mi-au retinut si chitanta in urma careia am platit fabuloasa suma si singura copie pe care o facusem ) nu stiu dc draq le-or trebui alora si copie si original ca nu asa scrie in acte necesare......
    acum crezi ca daca m-as duce la ei mi-ar da macar copia sau sa-mi fac eu ..
    daca tu ai trecut prin asa ceva ce ai lasat acolo???

dap necesare:
    - chitanta de plata a taxei de poluare (original si copie), stabilită potrivit legii si decizia de calcul a acesteia (in original);
    - chitanta de achitare a taxei de inmatriculare;asta i-o daduse inapoi...
    - chitanta de plata a contravalorii certificatului de inmatriculare (37 RON);
    deci necesare amanduoa.si copie si original:(
    sa vorbesc la primarie poate mi-ar mai da un duplicat ceva la chitanta.......

@ovidiu astept totusi daca fac rost de chitanta sa imi zici incotro s-o apuc si unde sa depun contestatie sau ce sa fac.......
    apoi as contacta un avocat, deoarece am unu pe care il intrebasem inainte sa o platesc daca e posibil si care ar fi riscu ...
    el mi-a recomandat sa o platesc... pt ca ma va lungi mult treaba asta si o sa stau cu masina in parcare....
    acum ....astept ceva sfaturi si indrumari..

Ultima editare de un moderator: 20 Mai 2010
  20. 28-CIU

28-CIU 3rd Gear Member

Locație:
    Bacau
    Masina:
    deci va rog din suflet dati-mi si mie indicatii .....cum sa procedez si incotro sa o apuc..
    am platit pe 18 05 taxa....1400E ....
    as incerca cu orice pret ...recuperarea .....deci primii pasi pe care trebuie sa ii fac..!!!!!

Distribuie pagina asta