1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Taxa de mediu / poluare - recuperare taxa cum procedam ? - discutii diverse

Discuție în 'Probleme inmatriculare' creată de eugencp, 23 Iul 2007.

1. breitner

breitner Gold Member

Locație:
    Comarnic, München
    Masina:
    A4 B5, 1.8 Quattro, Passat B5 1.9 TDI AVF 4Motion
    ai adresele mai sus, nu ai de facut decat sa completezi formularul si vei sti cat te costa !

2. hunu 1st Gear Member

Locație:
    BUCURESTI
    Masina:
    A4, B5, 1,9 TDI,AFN, QUATTRO AVANT
    881 euro cu declaratia la finante.

mai exact 3750 lei.

3. TM-26-BMM

TM-26-BMM 4th Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    AUDI A3 2006 SLine,2.0 tdi BMN 170ps
    cu tot cu depreciere?:):yes:

4. hunu 1st Gear Member

Locație:
    BUCURESTI
    Masina:
    tu nu poti sa faci depreciere pt ca ai clima,abs,airbag.depui doar declaratia la finante si ramane de plata suma care ti-am spus.

an 97 ce luna mai exact?

Ultima editare de un moderator: 2 Noi 2010
  5. TM-26-BMM

TM-26-BMM 4th Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    AUDI A3 2006 SLine,2.0 tdi BMN 170ps
    luna 10

6. hunu 1st Gear Member

Locație:
    BUCURESTI
    Masina:
    atunci atata este.cat ti-am calculat.te duci faci RARul si pe urma la finate si ceri declaratia tip pt km. acolo treci 50000 km. nu verifica nimeni. si o sa rezulte 881 euro.

7. Mertug 1st Gear Member

Locație:
    Alba Iulia
    Masina:
    A4,2002
    Prima data facecti o cerere care Serv Inm Auto sa va inmatriculeze masina cu datele pe care le indicati in cerere.Nu trebuie sa atasezi toate actele ,doar cartea auto tradusa.cererea sa aiba nr de inregistrare sau recomandata cu confirmare de primire.Cand vine raspunsul actonati in judecata, dar cu av ,ca nu e sigur, el stie daca anuimerit la 1 complet de judecata care da si care e practica.Mie asa mi-a facut av-ta si nu a amai facut prefectura recurs

Ultima editare de un moderator: 3 Noi 2010
  8. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Vezi ca pe final s-a cam intrerupt, cred ca din cauza semnalului. Inca pun cuvintele cap la cap ca sa inteleg ce ai vrut sa zici cu completul de judecata...

9. CristiAuD

CristiAuD Silver Member

Locație:
    Ro
    Masina:
    alta marca
    ovidiu am citit si eu hotararea respectiva.din ce am inteles eu,tribunalul,in hotararea lui s-a legat de faptul ca ordonanta respectiva contravine tratatului ue prin obligarea la plata unei taxe de poluare si ca respectiva ordonanta nu specifica daca se aplica pe langa masinile aflate la prima inmatriculare si masinilor inmatriculate in alta tara deja si care se inmatriculeaza in romania.din ce stii tu s-a mai modificat ordonanta asta intre timp?

10. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Statul roman te ataca cu legea 50/2008 fara sa tina cont de faptul ca semnarea tratatului cu UE il obliga sa respecte libera circulatie a marfurilor in cadrul uniunii europene.

11. CristiAuD

CristiAuD Silver Member

Locație:
    Ro
    Masina:
    alta marca
    ei au dat ordonanta de urgenta ulterior aderarii la ue incalcand tratatul aderarii.vroiam sa stiu daca au mai modificat aceasta ordonanta.fiindca se pare ca are cel putin 2 puncte vulnerabile.dar mai conteaza si judecatorul,avocatul etc cum spunea(sau incerca sa spuna) cineva mai sus.

12. constructor 1st Gear Member

Locație:
    Iashington
    Masina:
    Ford Mustang 4.0 2006
    Proces

Luni am depus si eu o cerere la serv inmatriculari Iasi pt inmatricularea autoturismului personal Alfa 156 din 1997 , fara plata taxei . Mai exact am facut rar-ul si identificarea ..nu am depus cererea cu toate actele necesare pt inmatriculare ca nu avea rost sa fac si asigurare sa refac identificarea ( expirata pt ca facusem rar ul acum 3 luni) ....acum astept raspunsul negativ ca sa incep procesul . Raspunsul o sa il am azi adica dupa 3 zile de la depunerea cererii cred , pt ca am discutat la secretariat sa urgenteze raspunsul ca nu o sa astept 30 de zile ....

13. Mertug 1st Gear Member

Locație:
    Alba Iulia
    Masina:
    A4,2002
    Avocatul stie daca actiunea a nimerit la 1 complet de judecata care admite cererea si care e practica instantei si a completului de judecata..Mie asa mi-a facut av-ta si nu a mai facut prefectura recurs-
    scuze asta am vrut sa scriu

14. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Eu am inmatriculat masina in martie , si am platit taxa de mediu . Mai pot sa deschit actiune in instanta sa-mi recuperez banii ?

15. CristiAuD

CristiAuD Silver Member

Locație:
    Ro
    Masina:
    alta marca
    cred ca nu ai decat 30 de zile sa contesti foaia aceea de calcul a taxei

16. Mertug 1st Gear Member

Locație:
    Alba Iulia
    Masina:
    A4,2002
    Nu este adevarat, nu ai 30 de zile, ai 5 ani sa demarezi procedurile, dar odata demarate esti tinut de termene.Nu contesti decizia de calcul , ci raspunsul negativ al AFP la cererea ta de restituire taxa.Aici esti tinut de termenul de 6 luni de la raspunsul lor sa actionezi in instanta.
    Ptr JB depinde de pozitia C de Ap de unde ai platit taxa.

17. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    30 de zile este raspunsul in care trebuie sa-ti comunice o institutie a statului un raspuns , iar 60 de zile este termenul in care poti depune o plangere penala .

18. CristiAuD

CristiAuD Silver Member

Locație:
    Ro
    Masina:
    alta marca
    da ai dreptate,30 de zile e termenul pentru decizia de calcul.greseala mea!

19. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Scrie si pe decizie ca ai 30 zile sa o contesti. Dealtfel, cat am fost in proces cu ei m-au atacat in continuu pentru faptul ca eu am deschis proces dupe cele 30 zile, chiar daca eu am justificat ca nu contest modul de calcul emis prin decizia respectiva ci, obligatia de a platii in conditiile in care legile europene imi sustin libertatea marfurilor in spatiul UE.

20. teg

teg Moderator Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6
    Ministerul Mediului propune ca de la 1 ianuarie sa se plateasca taxe de poluare si pentru masinile Euro 5 fiindca doar astfel de masini se vor fabrica incepand cu aceea data

"Taxa auto pentru anul 2011 va respecta acelasi principiu binecunoscut la nivel mondial ¬ poluatorul plateste. Deoarece de la 1 ianuarie anul viitor vom intra intr-o noua era, acest lucru insemnand ca se vor fabrica numai masini Euro 5", spune Borbely

Astfel, propunerea este ca de la 1 ianuarie 2011 pentru un autoturism nou euro 5, cu o capacitate cilindrica de 1100 cmc, taxa sa fie de 116 euro iar cu o vechime de 2 ani, propunerea de taxa este de 91 euro. Pentru un motor de 2.000 cmc, pentru o masina noua, taxa va putea fi de 680 euro, iar daca are vechimea de 2 ani taxa poate fi de 618 euro. De asemenea, pentru un vehicul motor de 3.000 cmc, s-ar putea plati 2.160 euro iar daca are doi ani poate ajunge pana la 1.706 euro.

Pentru masinile Euro 4, Borbely, a precizat ca "a fost discutata o propunere mai drastica, venita din partea producatorilor, insa consideram ca aceasta taxa nu poate fi crescuta foarte mult si am gasit o masura de compromis".

Astfel, pentru un autovehicul de 1.400 cmc, se plateste acum, pentru o masina veche de un an 380 euro, iar din 2011 propunerea de taxa este de 483 euro. Pentru o masina cu o vechime de trei ani acum se plateste 315 euro iar propunerea este ca din 2011 sa fie de 399 euro. De asemenea, pentru un autoturism de 2.000 cmc, cu vechimea de doi ani acum se platesc 1.060 euro iar de la anul propunerea este de 1.424 euro.

In ceea ce priveste taxa pentru masinile Euro 3, ministrul Mediului si Padurilor a dat exemplu un autoturism cu un motor de 1.400 cmc si o vechime de sapte ani, pentru care noua taxa va fi de 998 euro, in loc de 673 euro cat se plateste acum. In cazul unui autoturism, cu o vechime de opt ani, propunerea este de 880 euro, in loc de 594 euro cat este acum.

"Pentru masinile Euro 2, cu un motor de 1.400 cmc si o vechime de zece ani propunerea va fi ca de la anul sa se plateasca 2.428 euro in loc de 1.616 cat este acum. In cazul in care masina are o vechime de 12 ani, propunerea M.M.P pentru noua taxa este de 1.499 euro, fata de 1.000 euro cat se plateste acum", a conchis ministrul.

http://economie.hotnews.ro/stiri-au...e-cat-vor-creste-taxele-pentru-euro-2-3-4.htm

Distribuie pagina asta