1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Taxa de mediu / poluare - recuperare taxa cum procedam ? - discutii diverse

Discuție în 'Probleme inmatriculare' creată de eugencp, 23 Iul 2007.

1. constructor 1st Gear Member

Locație:
    Iashington
    Masina:
    Ford Mustang 4.0 2006
    taxa

eu am dat in judecata le vreo 2 ani dupa ce am platit taxa ( atunci se numea de prima inmatriculare ) si nu a fost nici o problema ...asa cum specifica alt forumist , cred si eu ca ai 5 ani ca sa dai in judecata pt restituire .

2. constructor 1st Gear Member

Locație:
    Iashington
    Masina:
    Ford Mustang 4.0 2006
    incepe circul

am primit acum cateva zile raspunsul de la serviciul inmatriculari si urmeaza sa deschidem actiunea judiciara ; in josul paginii daca veti fi atenti , se precizeaza ca daca vreau sa incep procedura sa nu ii dau pe ei in judecata :)))) probabil in Ianuarie 2011 am sa am termen cu ei ...acum trebuie sa iau si numere rosii si discut cu Dna Avocata modalitatea ....

3. sebi 1st Gear Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    Audi A4 B5 1995, 1.6
    salut

salutare colegi forumisti. vroiam sa va intreb cat ma costa RAR cu depreciere cu tot la un Audi A4 B5 1.9 tdi 110 Cp din 09.09.1996, ca taxa din cate am auzit e vreo 2600 lei cu depreciere. multumesc anticipat!

4. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Dar nu pot sa cred ca o tot dau cu legea 50/2008. Legea aia e sub cele europene (deoarece am aderat la UE) iar cele europene spun ca circulatia marfurilor intre statele membre e LIBERA.

5. breitner

breitner Gold Member

Locație:
    Comarnic, München
    Masina:
    A4 B5, 1.8 Quattro, Passat B5 1.9 TDI AVF 4Motion
  6. orgonaskaroly

orgonaskaroly Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Cred ca ai gresit lincul?!

7. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
  8. orgonaskaroly

orgonaskaroly Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    De astea stiam, eu am crezut ca se refera la taxele noi.

9. breitner

breitner Gold Member

Locație:
    Comarnic, München
    Masina:
    A4 B5, 1.8 Quattro, Passat B5 1.9 TDI AVF 4Motion
    n-am gresit nici un link ! ai acolo (la Utile) "Taxa auto cu depreciere" ! dar daca ti-e greu sa "citesti" un site mai bine mergi la sectia financiara si-ti dau aia mura-n gura !

10. sebi 1st Gear Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    Audi A4 B5 1995, 1.6
    prieteni forumisti, nu va agitati aiurea, eu am intrebat RAR-ul cat costa, ca nu am mai facut unu' complet, adica pt o masina adusa din afara tarii de mai bine de 2 ani...(activitatea RAR) - intrebarea este pt cine a facut de curand RAR-ul si eventual si localitatea unde a facut, pt ca am auzit ca difera preturile...

multumesc anticipat!

11. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Luni avocatul meu depunde cerere la finante sa mi se restituie taxa de prima inmatriculare la o masina si taxa de poluare la o alta masina . Prima a fost inmatriculata in octombrie 2008 si a doua in martie 2010 . Dupa raspunsul negativ , o sa inceapa procesul . Oricum am sperante ca in cazul in care voi castiga , cam intr-un an imi voi lua banii inapoi .

12. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Cam asa, oricum vei lua si dobanda pe banii aia - daca castigi procesul.
    A mea e tot din octombrie 2008 si procesul l-am pierdut atat cursul cat si recursul deoarece judecatorul a dat dreptate celor de la Finante pentru ca eu nu am deus contestatie in termen de 30 zile de la achitarea taxei. Bafta, poate ai mai mult noroc decat mine.

13. klaudyu

klaudyu Silver Member

Locație:
    Rebrișoara
    Masina:
    Audi A4 1.9 TDI 131 cp 2002
    De ce dupa un an?banii ii recuperezi atunci cand ai in mana sentinta judecatoreasca in favoarea ta,adica ai castigat procesul cu Finantele,mergi la ei cu sentinta si iti ridici banii:)

14. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Cred ca voia sa zica ca daca va castiga procesul ce il inainteaza luni, o sa isi vada banii peste 1 an. Sau crezi ca marti are procesul si miercuri sentinta? Joi recursul si vineri decizia definitiva si irevocabila?

15. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Pai d ce trebuia sa depui contestatie in 30 de zile ? depui la finante cerere sa ti se inapoieze banii , ei o sa-ti dea refuz ...si in termen de 30 de zile de cand primesti raspunsul ca nu sunt deacord sa-ti inapoieze suma de bani trebuie sa depui cerere de chemare in judecata . OVIDIUTM ai cumva o copie a hotararii ?

Ultima editare: 15 Noi 2010
  16. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    De la curs o am, de la recurs trebuie sa o iau de la avocat.
    Asa e, exact cum ai spus dar vezi tu, legea nu e la fel pentru toata lumea iar noi doi nu avem drepturi egale.

17. Mertug 1st Gear Member

Locație:
    Alba Iulia
    Masina:
    A4,2002
    Nu aveti nicio speranta , scuze ,dar nu vii se restituie banii? Taxele platite la datele indicate nu sunt admise ce Curte! De unde sunteti?
    Av acela habar nu are sau vroia bani,se cunoaste practica ... Curtilor, poate ca incearca sa va abureasca!

Ultima editare de un moderator: 25 Noi 2010
  18. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    MERTUNG . nu incerc sa te conving . Varul meu saptamana trecuta a fost la finante si si-a luat banii pe taxa de poluare platita la decembrie 2008 .

19. Mertug 1st Gear Member

Locație:
    Alba Iulia
    Masina:
    A4,2002
    eu ma bucur ,sa nu ma intelegi gresit, eventual a platit dupa 15 dec 2008 ca tunci s-a schimbat legea sau mai depinde de curt de apel ,cica sunt 3-4 care dau toate taxele,unde ati platit?

20. klaudyu

klaudyu Silver Member

Locație:
    Rebrișoara
    Masina:
    Audi A4 1.9 TDI 131 cp 2002
    Parintii mei au castigat in instanta recuperarea taxei pentru masina din semnatura acum 2 zile.Procesul a fost intentat in aprilie si s-a castigat in noiembrie.Taxa se poate recupera;)

Distribuie pagina asta