1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Taxa de mediu / poluare - recuperare taxa cum procedam ? - discutii diverse

Discuție în 'Probleme inmatriculare' creată de eugencp, 23 Iul 2007.

1. calinseciu 1st Gear Member

Locație:
    Brasov
    Masina:
    Audi A4 B5 '96 74kw 1595 benzina ADP wauzzz8dzta154973 CIV-H614610 MasaMax-1735
    Greseala mea, acum fac curatenie.
    Ideea de a deschide un thread nou mi-a venit dupa ce am dat reply la posturi deja existente, nu am deschis topic nou.

2. EPoX

EPoX 1st Gear Member

Locație:
    Iasi
    Masina:
    Fiat Stilo Abarth
  3. EPoX

EPoX 1st Gear Member

Locație:
    Iasi
    Masina:
    Fiat Stilo Abarth
  4. sam 1st Gear Member

Locație:
    suceava
    Masina:
    2005,motor 2.5,a4.163hp
    sal. se mai poate recupera taxa in 2011 ......eu am platit taxa in decembrie 2010 si care e comisionul. mersi

5. Depanatorul 2nd Gear Member

Locație:
    Bistrita
    Masina:
    A4-B5, C-class
    Acuma degeaba tot lungim vorba, ca azi a fost ultima zi in care sa mai platit taxa veche la masinile aduse anul trecut in tara.
    Cine aduce acuma masina si vrea sa-o inmatriculeze, plateste taxa actuala, care este majorata de 10-20 ori!

6. nrtek 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 C7 2017
    eu cu masina adusa anul trecut, cu programare facuta la ei acolo si cu numere rosii scoase nu am beneficiat de taxa veche. mi-au zis cei de la finante ca sa mai astept poate vine o circulara prin care sa prind taxa veche. Mai am o luna si ceva pana sa inmatriculez masina si nici acum nu stiu c sa fac, sa o bag pe bulgaria desi nu as vrea ca din ce am citit numai de rele am auzit sau sa ii dau in judecata.

7. Mertug 1st Gear Member

Locație:
    Alba Iulia
    Masina:
    A4,2002
    Buna,
    M-as bucura sa ma insel, dar si in Timisoara practica Curtii de Apel e la fel ca la Alba, nasii nostri sunt din TM si s-au lovit de aceeasi problema ca si tine. O sa vezi la sfarsit.
    Acum stiu ca ma judeci gresit, dar ce ti-am spus, ti-am spus in cunostinta de cauza! Atat pot sa zic.

Ultima editare de un moderator: 7 Feb 2011
  8. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Chiar nu am de ce sa te judec gresit. Insa am ceva experienta cu tribunalele din Tm, momentan am 5 procese pe rol si pot sa iti confirm, justitia chiar e oarba. Si cred ca si surda. Personal nu am incredere in ea dar din pacate e ultima varianta legala la care pot apela.
    Insa nu am inteles concluzia pe care ai vrut sa ma lasi sa o deduc. Ce o sa fie la sfarsit, altceva decat invocarea legii 50/2008 si respingerea actiunii?

Ultima editare: 8 Feb 2011
  9. xslimxslimx

xslimxslimx 2nd Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Audi A 4 , 1.9 TDI, 1996 / A4 2.5 TDI V6 AKE
    Nu stiu cat ii de adevarat, ori vor sa stranga si ei ceva bani prin inselaciune .. strangand de la mai multi 40 de lei "(taxa timbru)" sau din "TDI AUTO isi va percepe comision din taxa de poluare/prima inmatriculare ulterior recuperarii de la Administratia Financiara Publica" care poate sa fie si 90% ca ei nu specifica. Mai bine intrebi un avocat si il platesti pe ala .. decat sa mergi prin toate firmele fantoma.

10. drid

drid Silver Member

Locație:
    Buzău
    Masina:
    Audi A8 3.0 Tdi 2012**Audi A3 Sportback 2.0 Tdi 2011**Vw Touareg 2.5 Tdi 2006
    mai pot da statul in judecata dupa un an pentru taxa de poluare?

11. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Da. Insa sa stii ca prima chestie cu care o sa te atace este ca nu ai depus contestatie la decizia de calcul a taxei emisa de Finante. Daca te uiti la baza ei o sa observi ca scrie ca toate contestatiile se depun in termen de 30 zile.

12. drid

drid Silver Member

Locație:
    Buzău
    Masina:
    si mai am o sansa sa incerc?

13. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Eu in locul tau, as incerca.

14. drid

drid Silver Member

Locație:
    Buzău
    Masina:
    am sa vorbesc cu un avocat.

15. dorel182

dorel182 1st Gear Member

Locație:
    Wetzlar
    Masina:
    audi a4b5 motor 19 tdi 90 cp 1z. 1995
    taxa poluare

salut ovidiu sunt nou pe forum si acum am citit postul tau si m-am hotarit am platit taxa de inmatriculare pentru 3 masini audiul din semnatura,golf 4 tdi 2003 101cp,si un golf 3 1.8 gt 90cp. pe cele doua lem inmatriculat in 2008 iar audi in 2010 am toate chitantele si cind o sa vin in tara o sa vb cu un avocat sa vedem ce se poate face

16. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Dorel, eu inca sunt in proces cu masina achizitionata/platit taxa in 2008 iar acum in 2011 am inceput inca unul pentru ca am mai cumparat si inmatriculat un Audi.

17. dorel182

dorel182 1st Gear Member

Locație:
    Wetzlar
    Masina:
    audi a4b5 motor 19 tdi 90 cp 1z. 1995
    taxa poluare

mai ovidiu ce sa zi la noi asa merge te plimba de te plitisesti de tribunal dar am ceva bani de luat de la ei la audi din semnatutra am platit 2700 lei taxa la golf 4 2003 830 euro si la golf 3 2200 lei
    vedem ce se mai poate rezolva
    pina vin in tara o sa mai urmaresc topicul sa vad ce rezolvi.sa speram ca o sa cistigi proces

18. breitner

breitner Gold Member

Locație:
    Comarnic, München
    Masina:
    A4 B5, 1.8 Quattro, Passat B5 1.9 TDI AVF 4Motion
    Taxa auto 2011

1. taxa auto se poate recupera dand statul in judecata (de preferat sa va luati un avocat care a mai pledat in asemenea procese, si stabiliti cu el procentul pe care i-l dati din recuperarea taxei);
    2. calculul noii taxe de poluare (si cu deprecierea de la RAR + declaratia pe proprie raspundere pentru km. estimati anual) il gasiti la http://www.1000euro.us/taxaauto/taxa.html

19. tilu

tilu Bronze Member

Locație:
    Târgu Mureș
    Masina:
    Audi A3 8V 2.0 TDI DSG
    Momentan(la noi in targ) primul termen de judecata este...peste 1 an;daca ai castig de cauza probabil in 2 ani vei recupera banii.

20. mariusik

mariusik Bronze Member

Locație:
    Buzău
    Masina:
    Audi

Distribuie pagina asta