1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Taxa de mediu / poluare - recuperare taxa cum procedam ? - discutii diverse

Discuție în 'Probleme inmatriculare' creată de eugencp, 23 Iul 2007.

1. nrtek 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 C7 2017
    „Curtea de Justiţie s-a referit la o speţă din Ordonanţa 50/2008, act normativ pe care noi l-am modificat în decembrie 2010 cu asistenţa Comisiei Europene. Noi trebuie să respectăm deciziile ***ţii de Justiţie de aceea juriştii noştri vor formula un punct de vedere referitor la acest lucru. S-a înfiinţat o comisie interministerială care, în următoarele două săptămâni, va oferi un răspuns. Oricum nu ne gândit să eliminăm taxa de primă înmatriculare. Va trebui doar să punem legea în concordanţă cu prevederile europene", a declarat Laszlo Borbely. asta a spus ieri . sper macar sa o scada

2. cata181

cata181 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A8 D4 3.0 TDI Quattro 190 kW (254 PS)
    Bun, si asta inseamna ca cei care au platit taxa pana in decembrie 2010 sunt indreptatiti sa dea statul in judecata si o sa isi recupereze banii?

3. cornelw11

cornelw11 3rd Gear Member

Locație:
    Alba Iulia
    Masina:
    AUDI A4 2.5TDI
    taxa

Salut colegi.
    Sper ca e ok daca scriu si eu cateva lucruri despre taxa in acest thread. cred ca e cel mai potrivit, ca nu am gasit altul despre acest subiect.
    Dupa cum stim, taxa de prima inmatriculare/poluare/etc, a fost insfarsit declarada ca fiind ilegala.
    Deci se poate recupera in totalitate. din ce am aflat eu la toate masinile inmatriculate dupa 2007.
    problema este ca se poate doar prin instanta.
    un prieten de-al meu deja a vorbit cu un avocat pentru recuperare si au intocmit ceva acte necesare. partea avocatului va fii 25% din suma recuperata (taxa platita pt inmatriculare).

as dori sa intreb si pe cei care stiu sa au mai multe despre acest subiect:
    - credeti k e singura varianta prin care se pot recupera banii, sau mai sunt si altele? (fara avocat)
    -cat timp credeti ca va tine treaba aceasta? (vor gasii romanii o alta "jmekerie" pt a lua banii celor care inmatriculeaza)
    - ce parere aveti de acel 25%? e prea mare ? e ok?
    - voi ati recupera banii daca ati putea? eu as vrea sa ii iau:)
    - credeti ca daca vor fii recuperati banii vei/voi mai fii pus sa platesc din nou ceva taxa printr-o "lege" data de stat ulterioara?

sincer... am o retinere in treaba aceasta.. si deaceea am vrut sa vad si parerile altora.

orice sfat, idee, noutate, detaliu, etc. e binevenit/a
    sariti cu pareri :)....

4. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Eu sunt in proces cu ambele masini, prima e inceput procesul din febr 2009, a doua din ianuarie 2011. Eu la al meu ii dai 1.000 ron + 20% dar, numai dupa ce imi incasez banii de la DGFP. Altfel, daca pierd, pierderea mea va fi de doar 77 ron - taxe.
    Cu prima masina am inceput procesul cu un alt avocat in care am bagat 1800 ron si l-am pierdut (curs si recurs) insa am gasit cu al doilea avocat o modalitate prin care sa o iau de la inceput in conditiile spuse mai sus.

Fara avocat... eu unul am incercat varianta asta si m-am convins de sistemul juridic romanesc. Nu recomand.
    Eu zic ca nu e rau sa recuperezi 75% din suma, gandeste-te ca eu nu am recuperat inca nimic si am mai investit aprox 2000 ron. Insa asa sunt eu, prefer sa mor cu ei de gat decat sa zambesc cand statul imi ia banii pe degeaba.

Nu, nu cred ca statul roman o sa mai poata sa iti ia banii inapoi insa sunt convins ca vor mai gasi ceva sa le ia banii celor care inca mai au curaj sa aduca masini si la le inmatriculeze.

5. spuky_d

spuky_d 2nd Gear Member

Locație:
    alba iulia
    Masina:
    audi a4, 1,6 benzina, 1996
    Am auzi la stiri ca se restituie banii de la prima taxa de inmatriculare facuta dupa 2008. Stie cineva mai multe detalii? Ce conditii trebuie indeplinite pentru ati restituii banii?

6. Chris_A6 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6, 2.0 TDI, 2009
    "1. soliciti Administratiei Fiscale printr-o cerere cu anexe. De preferat a se inainta prin posta cu confirmare de primire. Astazi am trimis si eu, m-a costat 7 lei - vezi anexa. Fireste ei vor raspunde BA!
    2. judecata. Angajezi un avocat care stie de Tratatul Comunitatii Europene si Constitutia, te intelegi in privinta onorariului si ... astepti. Poate dura mult si nu obtii banii in mana, se compenseaza cu impozitele din anul urmator. Fiindca, odata castigat procesul, efectul se aplica in anul fiscal urmator."
    Copy&Paste

7. spuky_d

spuky_d 2nd Gear Member

Locație:
    alba iulia
    Masina:
    Dar aceasta se aplica pentru toate persoanele care au platit prima taxa de inmatriculare dupa 2008 sau doar cei care au platit acea taxa triplata ?

8. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Chris A6, copy&paste.... tu vezi vreo anexa?

9. spuky_d

spuky_d 2nd Gear Member

Locație:
    alba iulia
    Masina:
    Eu unul nu m-am lamurit cu ce e scris pe ace blogg.
    Am vrut sa stiu ce conditii trebuie sa indeplinesti pentru a primii banii inapoi. Poate oricine sau doar cei care au platit taxa marita.
    Sa iti dau un exemplu:
    - taxa normala- Eu am platit pt un audi a4, 1.6, 96' taxa in jur de 400 dolari
    -taxa marita- Tot la fel,aceleasi dotari, audi a4, 1.6, 96' taxa in jur de 900-1200 dolari

Asta vreau sa stiu...Doar cei care au platit taxa marita pot sa recupereze din bani sau toti?

10. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Articolul respectiv spune ca biroul se ocupa de procesul indiferent ce taxa este insa mai spune ca e nevoie de contestatia in termen de 30 zile de la emiterea deciziei de calcul, contestatie pe care bunuiesc ca nu o ai inaintata in acel termen.

11. breitner

breitner Gold Member

Locație:
    Comarnic, München
    Masina:
    A4 B5, 1.8 Quattro, Passat B5 1.9 TDI AVF 4Motion
    taxa auto si recuperarea ei

taxa auto (si cu depreciere) o puteti gasi la www.anuntauto.de
    tot acolo gasiti si cum puteti sa va recuperati banii dati pe taxa!

12. nicolas76

nicolas76 1st Gear Member

Locație:
    Straubing
    Masina:
    Audi A4, 1.8T, 2003
    Ai reusit pana la urma sa castigi? Ma bate gandul sa incerc sa imi recuperez si eu taxa, am gasit o firma care cere 520 lei onorariu in avans dar pe care o sa ii recupereze ca cheltuieli de judecata daca o sa castige iar la sfarsit cer 10% din toata suma recuperata(daca am inteles bine). M-ar interesa ce sanse de succes ar fi... pentru ca daca pierd procesul pierd cei 520 lei.Oare e cineva pe aici care si-a recuperat taxa?

13. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Inca ma judec.
    Nu pot sa iti spun daca sa incepi judecata pentru ca eu unul nu ma uit la banii de judecata, macar stiu ca am incercat.
    Acuma daca tu ai platit taxa 1000 ron parca nu prea merita sa te risti sa bagi inca 500 ron ca sa castigi 1000. Zic "sa te risti" pentru ca totul e o ruleta, unii castiga, altii nu... doar nu crezi pentru o secunda ca avem drepturi egale.
    Eu in schimb, am "sponsorizat" statul cu peste 2000 euro. Nu pot sta cu mana in san. Ai vazut tu vreun pom plantat ca sa pot spune ca am platit taxa de poluare?

14. nicolas76

nicolas76 1st Gear Member

Locație:
    Straubing
    Masina:
    Audi A4, 1.8T, 2003
    Taxa a fost 2509 lei.Si eu sunt suparat rau pe autoritatile noastre care decat cer taxe,impozite si multe altele dar nu ne ofera nimic. Asta e Romania!

15. ANDU4 Guest

Daca cineva este interesat de recuperarea taxei ,va pot spune ca inca se pot recupera. deasemeni si ptr cine doreste sa inscrie masina fara sa plateasca taxa cu conditia sa se grabeasca ptr ca legea este in curs de schimbare si ar trebui depusa in instanta actiunea pana la promulgarea noii legi.

Ultima editare de un moderator: 10 Sep 2011
  16. ANDU4 Guest

Probabil undeva la 1.10.2011 va intra in vigoare noua lege. Deocamdata se dezbate prin senat. Pentru cine doreste mai ales inamtricularea fara plata taxei ar trebui sa se grabeasca, ulterior s-ar putea aceste actiuni sa nu mai fie admisibile.

Ultima editare de un moderator: 16 Sep 2011
  17. george

george Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    [quattro] - A4 B8.5 2013 & Q5 8R 2017
    @ ANDU4 : daca vrei sa ajuti lumea sa scape de o taxa inutila , spune exact cum trebuie procedat, daca nu vezi ca este un topic numit Publicitate unde iti poti face reclama cat vrei :)
    O zi buna :respekt:

18. ANDU4 Guest

Sunt foarte multe pagini in acest post iar majoritatea problemelor au fost atinse si sunt indrumari.Oricine doreste ajutor sa spuna exact ce problema are, aici ,si va primi raspuns

19. isvaly

isvaly Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4,A6,A8,Q7,
    Nu mai exista nici o sansa daca nu ai depus contestatie in 30 de zile de la data in care ai achitat taxa.
    Contestatile se depun in termen de 30 de zile daca nu o faci conform legislatiei nu ai sanse.
    Iar pentru cei din Bucuresti va anunt ca procesul dureaza 1-2 ani pentru ca sunt foarte foarte multe dosare si programarea se face peste 1 an.
    Drept urmare cei care nu au depus contestatie la timp acum este tardiv.

Dar mai exista sanse ! pentru cei care au inmatriculat de curand. Ar trebui sa va grabiti cat mai este permisibila legea !
    Se va face de asa natura incat sa nu mai putem sa ne cerem dreptul + ca exista posibilitata dupa ce castigi procesul sa te amane pretinzand faptul ca nu au banii si sa astepti. DAR NU EXISTA ASA CEVA ! Dupa ce castigati procesul va duceti cu ordin judecatoresc si cu executor si probabil. Se rezolva repejor. :p

Pentru cei care au deja procese pe rol. Nu ar trebui sa va ingrijorati ca dureaza mult caci la suma dumneavoastra se adauga si dobanda pe fiecare zi care trece. Evident acum conteaza foarte mult si avocatul cu care mergeti in atac.

P.S.: va pot recomanda pentru cei care mai aveti sanse.

Cu tot respectul sa auzim numai de bine !

Ultima editare de un moderator: 19 Sep 2011
  20. ANDU4 Guest

Userul istvaly are dreptate .
    Toti cei care au platit sau vor plati taxa pana la promulgarea noii legi pot sau vor putea sa o recupereze integral. Este posibil statul sa restituie 25%.
    Stima

Ultima editare de un moderator: 19 Sep 2011

Distribuie pagina asta