1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Taxa de mediu / poluare - recuperare taxa cum procedam ? - discutii diverse

Discuție în 'Probleme inmatriculare' creată de eugencp, 23 Iul 2007.

1. breitner

breitner Gold Member

Locație:
    Comarnic, München
    Masina:
    A4 B5, 1.8 Quattro, Passat B5 1.9 TDI AVF 4Motion
    1. nu ai de ce sa-ti faci probleme, vei castiga prntru ca legea este anticonstiturionala si antieuropeana
    2. si noua lege e la fel ca celelalte;
    3. care 25% sunt de fapt 0%! vezi calcul noua si vechea taxa aici : http://www.monsterauto.ro

Ultima editare de un moderator: 16 Ian 2012
  2. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Este vorba de "pana la 25%", nu de 25%.

3. Cristisor

Cristisor Platinum Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Fost proprietar de A4 (B5)
    Cine stie daca in cazul unei masini pentru care s-a recuperat taxa de mediu, masina fiind inmatriculata in Mai 2010, se va cere din nou aceasta taxa la vanzare? Eu am castigat procesul cu finantele insa vreau sa vand masina acum pentru a trece la un B6 dar astazi, in targ, m-a intrebat un tip daca am recuperat sau nu taxa, lucru care m-a cam ingrijorat pentru ca eu am platit 550 de euro iar acum taxa e 1200 de euro pe site, la care probabil se mai adauga unele derogari.

4. klaudyu

klaudyu Silver Member

Locație:
    Rebrișoara
    Masina:
    Audi A4 1.9 TDI 131 cp 2002
    Daca ai platit o data taxa atunci nu mai trebuie.Nu-i logic?

5. Cristisor

Locație:
    Iași
    Masina:
    E logic, dar cate lucruri nu sunt logice in Romania? :) Eu am recuperat taxa deci ar putea fi considerata neplatita. Intreb doar ce am auzit, nu am studii juridice deloc si nu stiu ce sa zic.

6. breitner

breitner Gold Member

Locație:
    Comarnic, München
    Masina:
    mai nou ca sa inscrii masina ti se cere o hartoaga de la finantele unde ai platit taxa precum ca ai platit-o! asa ca te duci si le ceri dovada ca ai platit, nu ca ti s-au restituit banii!

7. Cristisor

Locație:
    Iași
    Masina:
    Exact asta ma interesa pe mine, cum se face dovada platii, daca au un sistem online sau inca se mai merge cu hartiuta. Mersi

8. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Cristisor iti dau o veste proasta. Apare in evidentele ANAF ca tu ai recuperat taxa. In Bucuresti s-a terminat cu smecheria. In primul rand nu mai poti inmatricula nici o masina daca nu te prezinti cu hartie de la ANAF privitor la taxa (daca a fost platita, daca s-a recuperat prin instanta, etc. ...). Daca ai recuperat taxa trebuie sa o platesti din nou la inmatricularea ulterioara cand se vinde masina. Scrie si in lege acest lucru. Citeste legea cu mare atentie.

Citeste aici http://vwforum.vwforum.ro/topic/47645-taxa-poluare/page__st__800 pagina 40

Extras din lege:

(2) Autovehiculelor din categoriile descrise la alin. (1), înmatriculate după 1 ianuarie 2007, pentru care se solicită prima transcriere a dreptului de proprietate în România, li se aplică taxa dacă acestea se află în una din următoarele situații:

- le corespunde norma de poluare Euro 5, au fost înmatriculate până la 31 decembrie 2010, iar pentru ele nu a fost platită taxa specială pentru autoturisme și autovehicule/taxa pe poluare pentru autovehicule, deoarece, la momentul înmatriculării, cuantumul rezultat în urma calculării acesteia a fost egal cu „0”;

- pentru acestea nu a fost platită taxa specială pentru autoturisme și autovehicule/taxa pe poluare pentru autovehicule, fiind scutite de la plata acesteia printr-o hotărâre judecătorească;

- proprietarilor plătitori ai taxei speciale pentru autoturisme și autovehicule/taxei pe poluare pentru autovehicule li s-a returnat cuantumul acesteia ca urmare a unei hotărâri judecătorești.

Ultima editare: 22 Ian 2012
  9. slayer

slayer 2nd Gear Member

Locație:
    Târgu Mureș
    Masina:
    Audi A4, 1.6i, 1996
    Pret real vanzare A4 B5 (avand in vedere noua taxa auto)

Salut,

de cand a aparaut noua taxa auto , am o dilema. Sunt constient ca avand in vedere noua taxa daca ai inmatriculat masina inainte de 2008 se plateste taxa de inmatriculare.

Dilema mea este: mai are rost ca posesorii de b5 inmatriculat inainte de 2008 sa vanda masina?, sau mai bine o dezmembreaza?

Totodata, creste valoarea masinilor inmatriculate dupa 2008?

(scuzati eventualele greseli de ortografie si de exprimare fiindca scriu de pe mobil)

Ultima editare: 22 Ian 2012
  10. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    In primul rand nu ai inteles.
    E vorba de masinile inmatriculate pentru prima oara in RO inainte de 1 ianuarie 2007, nu 2008.
    pana in 1 ian 2007 se platea vama = adica egal cu zero pentru cei care au stabilit noua lege. Oamenii astia au dat niste bani ca sa inscrie masina iar acum cumparatorii acestor masini vor platii si ei niste bani.
    dupa 1 ian 2007 s-a platit taxa de prima inmatriculare/poluare = astia sunt norocosi (ca au dat ei banii !!!) si cumparatorii lor nu mai trebuie sa plateasca. Atentie insa: se aude ca (zic "se aude" ca nu stiu sigur) cei care si-au recuparat banii in urma unei hotarari judecatoresti pe un autoturism anume, trec in categoria de sus, adica cumparatorul va achita taxa actuala.

Asadar toata lumea a platit.

Nu. De ce ar creste?
    Doar ca masinile inmatriculate inainte de 2007 nu se vor mai cauta. Sau, se vor vinde la preturi mai mici.

Da si nu.
    Ce dotari ai pe masina? Cati bani crezi ca face masina ta pe piata daca nu tii cont de taxa, adica presupunand ca tu ai platit taxa si nu mai trebuie achitata? 2800-3000-3300 euro?
    Consideri ca iei banii astia daca o dezmembrezi? Eu sincer ma indoiesc. Si asta chiar daca presupunem ca ai dezmembra-o si vinde piesele intr-o perioada scurta de timp. Daca aveai dotari pe ea, daca era un diesel, atunci cred ca ieseai mai bine sa o dezmembrezi.
    Asadar, eu cred ca inca se merita sa o vinzi, chiar daca mai lasi din pret insa nu uita... nu esti singur in situatia asta iar preturile nu vor scadea pentru ca nimeni nu face cadouri de 1000-1500 euro din valoarea de 3000 euro a unei masini, pentru ca asa vor conducatorii nostrii.

11. breitner

breitner Gold Member

Locație:
    Comarnic, München
    Masina:
    pentru a inmatricula din nou o masina la care a fost platita taxa basescu (auto,poluare,mediu,etc.) trebuie sa aduci o dovada de la administratia finaciara ca a fost platita la prima inmatriculare in romania ! deci daca nu ai platit pentru ca era euro 4 sau ti-ai luat banii inapoi, cel care cumpara ori plateste taxa ori da "militia" in judecata!
    P.S. asta a patit un prieten de al meu pe 16 ianuarie.

12. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
  13. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Cristi... ce se intampla daca eu vand masina si alte persoane (ce o va inmatricula imediat) iar eu castig cuantumul taxei dupa circa 6 luni de la vanzarea masinii?
    Nu pot sa cred ca fiecare propietar de masina va trebui sa aduca hartie de la ANAF din moment ce nu el a inscris masina pentru prima oara in RO.

14. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Asa trebuie acum la inmatriculare din pacate. E jale la ghisee. Nu se mai inmatriculeaza acum decat masini aduse din afara. Daca ai ghinionul sa cumperi o masina din provincie trebuie adusa hartie doveditoare referitor la taxa de poluare de la sediul ANAF (administratia financiara) a ultimului loc unde a fost inmatriculata/platita taxa de poluare. Nu au deocamdata o baza de date comuna in care sa se verifice aceste aspecte.

15. danysxx

danysxx 2nd Gear Member

Locație:
    tecuci
    Masina:
    audi a 4 b5 1997 ADR 125 cai
    tocmai ce sa difuzat la tv , taxa se amana cu un an ... intra in vigoare de la 1 ianuarie 2013 :)
    deci masinile inmatriculate sub 2007 mai au ragaz un an :):)

16. breitner

breitner Gold Member

Locație:
    Comarnic, München
    Masina:
    adica sa dea banii inapoi cei ce il vor inlocui pe chior, pt. ca taxa a fost, este si va fi ilegala! la fel ca ceausescu : "hai sa le mai dam ceva sa stea linistiti"!

17. 97LIR

97LIR Bronze Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A8 3.0TDI, Golf 6 2011,
    11:03, 23 ian 2012
    Uite taxa, nu e taxa! Guvernul se joaca cu nervii oamenilor. Laszlo Borbely, ministrul Mediului, a anuntat ca noua taxa auto, ce a intrat, teoretic, in vigoare de la 1 ianuarie 2012 si presupunea taxarea tuturor tranzactiilor cu masini inmatriculate in Romania inainte de 1 ianuarie 2007, nu va mai fi aplicata anul acesta. Amanarea este valabila un an!

18. breitner

breitner Gold Member

Locație:
    Comarnic, München
    Masina:
    le-a intrat morcovul ! insa trebuia sa anunte desfiintarea ei ca tot este ilegala!

19. ANDU4 Guest

20. surehand 2nd Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    A6
    Pana la urma s-a amanat taxa asta absurda sau nu inca ? Sau nu se va amana ? :)

Ultima editare de un moderator: 29 Ian 2012

Distribuie pagina asta