1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Taxa de mediu / poluare - recuperare taxa cum procedam ? - discutii diverse

Discuție în 'Probleme inmatriculare' creată de eugencp, 23 Iul 2007.

1. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Taxa s-a amanat exclusiv pentru masinile inmatriculate inainte de 2007. Taxa este in vigoare pentru masinile inmatriculate dupa 2007 sau aflate acum la prima inmatriculare.

Data viitoare te rog foloseste functia Cauta a forumului si scrie mesajele in topicurile potrivite. Citeste acest topic de la inceput, cu mare atentie, unde am mutat mesajul tau initial.

O zi buna

2. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Taxa auto nu a fost inca modificata, fiind in vigoare prevederile Legii 9/2012. Sunt informatii conform carora guvernul intentioneaza sa amane cu un an aplicarea taxei asupra autovehiculelor inmatriculate inainte de 2007. Amanarea se va face prin Ordonanta de Urgenta si v-a intra in vigoare dupa publicarea ei in Monitorul Oficial al Romaniei. Urmeaza ca in sedinta de luni a guvernului sa se discute aprobarea acestei ordonante, dar abia dupa publicarea ei in monitor vom vedea ce le-a mai debitat mintea. Pana atunci se plateste taxa atat pentru masinile inmatriculate inainte de 2007 cat si pentru celelalte, cu exceptia celor pentru care a fost platita taxa de catre vechiul proprietar.
    Atentie - in Romania se aplica Legea si nu comunicatele de presa !

3. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Corect Campary. Greseala mea. Ai dreptate: trebuie sa steptam modificarea prin Ordonanata de Guvern.

O zi buna

4. Emy_

Emy_ Silver Member

Locație:
    Mangalia
    Masina:
    Fosta ADR 1.8i 125Cp ; prezentele 1.9 AFN + 2.0 CBAB
    Salut!As avea si eu o intrebare.Azi am fost la fist sa depun si eu ererea de restituire a taxei.Mi s'a spus ca nu pot recupera acea suma de 25% din taxa platita deoarece in momentul de fata taxa de poluarew pentru masina mea a crescut de la ~4000 pana la ~6000lei.Deci proprietarii masinilor a caror taxa a crescut in urma recalcularii nu'si vor lua banii inapoi?

5. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Nu mai poti recupera diferenta. Doar daca taxa era mai mica acum fata de ce ai platit tu initial se putea recupera. Au dreptate cei de la ANAF.

6. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Deci, daca taxa platita de tine a fost mai mare decat taxa actuala poti recupera diferenta sau in caz ca ai platit o suma cu mult mai mare, diferenta e de MAXIM 25 %.
    Nu primiti 25%, si nu primiti daca taxa actuala e mai mare decat ceea ce ati platit. Pana la anul poate o sa va mai ceara ei diferenta daca vad ca multi au facut cereri de restituire a diferentei. :)
    Eu am platit pe 2 masini, cumulat 3000 euro taxa. Ce credeti, ca am de recuperat un procent din cei 3000 euro? Naaah, nici vorba.

7. ANDU4 Guest

De ce va bucurati dumneavoastra doar pana la 25%, multi (asa cum am anticipat) nu au de recuperat nici un ban (nici eu) si nu actionati in instanta pentru recuperare integrala.
    Am scris si mai scriu ca se pot recupera integral taxele platite intre 2007-2012 pana la 13.01.2012, dar si toate taxele care se vor plati intre 13.01.2012 si 31.12.2012, precum si inmatriculare fara plata taxei deoarece legea 9/2012 + ordonanta care s-a votat ( dar care cred ca se va publica maine in MO) este absolut egala cu ordonanta 50/2008.

Ultima editare de un moderator: 1 Feb 2012
  8. Songoku17

Songoku17 3rd Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A 6,2500 TDI-163 hp,2004
    Ajutor !!!

Are cineva un link cu un calculator de TAXA AUTO valabil acum ???

Merci,:idea:

9. breitner

breitner Gold Member

Locație:
    Comarnic, München
    Masina:
    A4 B5, 1.8 Quattro, Passat B5 1.9 TDI AVF 4Motion
  10. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
  11. breitner

breitner Gold Member

Locație:
    Comarnic, München
    Masina:
    poate sa-mi spuna cineva unde scrie in legea 9/2012 (cea cu taxa de poluare) ca taxa auto se calculeaza in euro ? eu m-am uitat si pe anexe si nu am vazut.

12. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Nu scrie in mod direct, ci mai pe ocolite:
    Art. 5
    (1) Organul fiscal competent calculeaza cuantumul taxei, pe baza documentelor din care rezulta dovada dobandirii dreptului de proprietate asupra autovehiculului si elementele de calcul al taxei, depuse de catre contribuabilul care intentioneaza sa efectueze inmatricularea sau prima transcriere a dreptului de proprietate. Lista documentelor este prevazuta in normele metodologice de aplicare a prezentei legi.
    (2) Valoarea in lei a taxei se determina pe baza cursului de schimb valutar al monedei euro stabilit in prima zi lucratoare a lunii octombrie din anul precedent si publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.
    (3) Taxa se plateste de catre contribuabil intr-un cont distinct deschis la unitatile Trezoreriei Statului, pe numele Administratiei Fondului pentru Mediu, iar dovada platii acesteia va fi prezentata cu ocazia inmatricularii sau transcrierii dreptului de proprietate asupra autovehiculului aflat in una dintre situatiile prevazute la art. 4.

13. breitner

breitner Gold Member

Locație:
    Comarnic, München
    Masina:
    si daca scrie pe ocolite euro e legal ? sau noi platim euro iar in "contabilitate" se inregistreaza lei ? euro nu este moneda nationala si nu se pot face plati cu ea i romania.

14. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Nicaieri nu platesti in Euro platesti in lei si se emite chitanta in lei. Ca se pleaca calculul de la Euro este alta discutie. Este perfect legal. Si tu cand cumperi un produs are o valoare in Euro si platesti in lei la cursul bancii respective a vanzatorului sau al BNR din data platii. Deja discutia asta nu isi are rostul aici.

O zi buna

15. breitner

breitner Gold Member

Locație:
    Comarnic, München
    Masina:
    ba isi rostul pentru ca nu scrie nicaieri ca platesti contravaloarea in lei, deci legea este si ilegala si prost facuta !

16. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Ok daca asta este parerea ta, dute si da-i in judecata pentru acest temei si iti garantez ca ori tu ori avocatul care face acest lucru o sa va faceti de ras in fata instantei. De fapt, nici nu iti admite actiunea in instanta. Dar de asta o sa te convingi singur cand o sa mergi la judecatorie.

O seara buna

17. breitner

breitner Gold Member

Locație:
    Comarnic, München
    Masina:
    Dar ca se pot inregistra vehicule la primarie fara a plati taxa atunci este clara discriminarea, apoi articolul 1 spune clar ca taxa este fond de mediu, iar art. 13 spune ca se restitue cheltuieli hotarate de instantele judecatoresti (deci 1, stiu ca legea este ilegala si 2, asta este deturnare de fonduri) si asa se poate continua pentru fiecare articol, dar avocatii stiu mai bine.
    In esenta aceasta lege este la fel cu cea veche (cu mai multe erori) care a fost declarata neconstitutionala de Inalta Curte de casatie si Justitie.

P.S. Ieri mi-am recuperat banii pe taxa auto, urmand sa-mi recuperez si cheltuielile de judecata si dobanda aferenta banilor intr-o saptamana. Asta pentru ca nu permit sa-si bata joc de mine cei ce sunt alesi sa administreze tara in folosul cetatenilor, nu sa-si administreze averile facute mai mult sau mai putin legal atat timp cat sunt in functie

Ultima editare de un moderator: 23 Feb 2012
  18. grigo112

grigo112 Bronze Member

Locație:
    Reghin
    Masina:
    A6 C6, 2.0 TDI. BRF, Audi A4 B7, Avant, 2.0TDI, BRD
    vreau si eu un sfat poate sunt printre voi care stiu mai multe, vreau sa cumpar un a4 b6 din 2002 la care taxa e 1700euro, bineinteles ca nu-s nebun sa arunc banii astia pe geam, am auzit mai multe variante pentru a scapa de taxa
    1. - infintez o asociatie/organizatie si inmatriculez masina pe asociatie
    2. - deschid proces fara sa platesc taxa si pot sa scot nr. rosii pana la finalizarea procesului (asta ar fi cea mai buna varainta dar nu cred ca se pot da mai mult de 3 randuri de nr. rosii);
    3. - platesc taxa, inmatriculez masina si deschid proces (nu as vrea sa dau banii din mana, pana la urma 1700 euro sunt bani si ce-i in mana nu-i minciun a, decat sa le dau loc 1700euro mai bine ii pun langa banii de masina si iau ceva mai scump);

astept sfaturi

19. breitner

breitner Gold Member

Locație:
    Comarnic, München
    Masina:
    1. organizatia non profit trebuie sa fie de interes national (cine stabileste asta nu se stie)!
    2. prin ordonanta prezidentiala (de la judecatorie) se poate circula pana la definitivarea cauzei.
    3. procesul si recuperarea banilor dureaza 6 - 9 luni.
    4. se poate inmatricula pe bulgaria (sau ungaria).

20. grigo112

grigo112 Bronze Member

Locație:
    Reghin
    Masina:
    A6 C6, 2.0 TDI. BRF, Audi A4 B7, Avant, 2.0TDI, BRD
    ca venii vorba de inmatricularea pe bulgaria, daca fac urmatoarea jonglare o aduc din Germania, deschid proces si pana la finalizarea procesului o inscriu pe bulgaria cand vine sentinta o inscriu in tara. Se poate? sau vb prosti

Distribuie pagina asta