1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Taxa de mediu / poluare - recuperare taxa cum procedam ? - discutii diverse

Discuție în 'Probleme inmatriculare' creată de eugencp, 23 Iul 2007.

1. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    O completare: procesul de recuperare al banilor nu e fix sau maxim el depinzand de mai multi factori. Eu ma judec la prima masina de 3 ani, da - ati citit bine, 36 luni. La al doilea Audi am deja 1 an si 2 luni.

2. grigo112

grigo112 Bronze Member

Locație:
    Reghin
    Masina:
    A6 C6, 2.0 TDI. BRF, Audi A4 B7, Avant, 2.0TDI, BRD
    deasta zic si eu, ca daca ar fi batut in cuie ca tine procesul 6 luni ar fi ok, ca as lua nr. de zoll de 3 luni si pe urma nr. rosii inca 3 luni, dar procesul tine mult mai mult, si ma gandeam ca in timpul procesului sa o transcriu pe bulgaria

3. sbudaca 2nd Gear Member

Locație:
    Evry
    Masina:
    Polo, 1,4 TDI, 2007
    Aveti idee daca in general se recupereaza si banii? Adica foarte multi au castigat procesul, dar toti au primit efectiv si banii sau cam care ar putea fi procentajul? Cam dupa cat timp de la castigul in instanta se recupereaza efectiv banii? Nu cred ca aveti statistici, dar poate spuneti cazul personal.
    Mersi.

4. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Cei care au castigat procesul si-au recuperat si banii. In prima luna banii apoi in a doua luna dobanda.
    Procentual vorbind, nu se poate da un procent nici macar aprox. insa din cei care au actionat in judecata unii au castigat altii nu. Tu decizi daca iti incerci norocul cu justitia.

5. Marius.Babei

Marius.Babei 5th Gear Member

Locație:
    botosani
    Masina:
    Audi A4(b5) 1.6 101 cp
    salut!

Din cate stiu procesul il castiga marea majoritate, insa cei de la finante iti pun bete-n roate pe motiv ca nu sunt bani la buget. Totusi daca ai "intrare" la vreun angajat te poate ajuta sa recuperezi banii mult mai repede. Numai bine!

6. breitner

breitner Gold Member

Locație:
    Comarnic, München
    Masina:
    A4 B5, 1.8 Quattro, Passat B5 1.9 TDI AVF 4Motion
    Din momentul in care depui hotararea judecatoreasca la admin. financiara, sunt obligati (de lege) sa-ti dea banii in maxim 45 de zile. Nu am auzit sa nu respecte termenul (ce-i drept impins spre limita maxima).

7. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Si procesul nu il castiga marea majoritate.

8. iuliannl

iuliannl 2nd Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A4B7
    Pentru grigo112: nu trebuie sa-ti faci griji cu numerele rosii. Ai dreptate ca ai dreptul la 90 de zile, insa in momentul in care autoturismul este in litigiu politia este obligata sa-ti elibereze nr rosii pana la elucidarea cazului. Sigurul lucru care trebuie sa-l iei in calcul este faptul ca va trebui sa scoti din buzunar la fiecare 30 de zile aproximativ 65RON.
    In ceea ce priveste varianta aceasta de ocolire a taxei auto, mai pot sa-ti spun ca am discutat si eu cu un avocat, care se ocupa de asemenea cazuri si mi-a spus ca ar avea emotii cu un asemenea caz.
    Cum au spus si colegii pana acum unii castiga iar altii pierd si banii de judecata (cam 500EUR).
    Ideea ar fi sa alegi varianta cu cei mai multi castigatori, ca sa ai sanse mai mari.
    Sper ca nu am plictisit.
    Va salut!

Ultima editare de un moderator: 25 Feb 2012
  9. sbudaca 2nd Gear Member

Locație:
    Evry
    Masina:
    Polo, 1,4 TDI, 2007
    Cine trebuie sa iti dea banii inapoi? Cei de la finante din localitate sau cei "de la judet", institutia centrala sau altcineva?

Eu as da cu drag in judecata, dar nu sunt in tara. Tata a luat pe numele lui o masina si tot incerc sa il conving ca merita, dar el crede ca e greu sa recuperezi efectiv banii dupa ce castigi in justitie, de aceea intrebam.

Privind taxele de judecata, trebuie un alt proces sau le poti lua in acelasi proces daca le ceri?

10. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Pentru recuperarea cheltuielilor de judecata trebuie sa ceri asta de la inceput in cadrul aceluiasi proces. Insa pentru asta trebuie depusa o chitanta cu care se dovedeste onorariul avocatului.
    Banii se recupereaza din acelasi loc de unde i-a depus de buna voie tatal tau (DGFP) insa numai dupa o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.

11. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Cheltuielile de judecata se dispun prin decizia instantei odata cu restituirea taxei (in aceeasi hotarare) . Banii ti-i da inapoi organul fiscal in a carui raza teritoriala isi are domiciliul fiscal persoana fizica (cei din localitate). Vezi procedura aici

12. breitner

breitner Gold Member

Locație:
    Comarnic, München
    Masina:
    A4 B5, 1.8 Quattro, Passat B5 1.9 TDI AVF 4Motion
    Nu uita sa ceri si dobanda la bani (si asa o sa pierzi ceva din ei din calculul euro/leu).

13. stefanfotea

stefanfotea Junior Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Skoda
    Eu mi-am recuperat anul trecut taxa si m-a costat 500 ron plus inca cativa zeci de lei (niste recomandate). Daca doreste cineva sa isi mai recupereze taxa pot sa ii pun in legatura cu avocatul care m-a rezolvat.

Ultima editare de un moderator: 27 Feb 2012
  14. Cristian S.

Cristian S. Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Ti-ai recuperat si cheltuielile de judecata banuiesc.Saptamana ce vine am si eu prima infatisare,vedem ce urmeaza.

15. stefanfotea

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Skoda
    Pai mi-am recuperat taxa plus o dobanda de 0.1% pe zi de intarziere, care a acoperit si onorariul avocatului si a mai ramas si vreo 8 mil. :D

16. bulldog_cox

bulldog_cox 6th Gear Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    S6 C4 2.2T 169kw
    stefanfotea ce inseamna zi intarziere ? de cand ai cerut sa ti se returneze banii ?

Ultima editare de un moderator: 27 Feb 2012
  17. ANDU4 Guest

Exact ,de cand s-a introdus actiunea in instanta.Functie de oras actiunile dureaza de la 3 luni la un an si jumatate.Ptr acest timp se acorda dobanda ,iar dobanda se acorda pana in ziua in care ridici banii de la finante.

18. stefanfotea

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Skoda
    Sincer sa fiu nu stiu. Nu am nici sentinta la indemana sa ma uit. Dar am impresia ca de cand a fost depusa cererea de returnare a banilor la administratia financiara (am sa ma uit in sentinta si revin cu un raspuns).

La mine a durat aproape 2 ani pana sa finalizat iar dupa asta inca 2 luni pana mi-am luat banii. Depinde mult cat de repede se misca si instantele.

19. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Asa e, dobandsa se calculeaza de la data depunerii cererii la administratia financiara.

20. FLORIN_SB

FLORIN_SB 4th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    KRAZ, SAVIEM, TATRA......AUDI 80 AVANT
    Breitner > si cat a durat procesul tau, cate infatisari, cati bani ai dat afara din casa per total?

Distribuie pagina asta