1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Taxa de mediu / poluare - recuperare taxa cum procedam ? - discutii diverse

Discuție în 'Probleme inmatriculare' creată de eugencp, 23 Iul 2007.

1. breitner

breitner Gold Member

Locație:
    Comarnic, München
    Masina:
    A4 B5, 1.8 Quattro, Passat B5 1.9 TDI AVF 4Motion
    Din iunie pana in decembrie, si apoi asteptarea banilor de la admin financiara!

2. benjyro

benjyro 4th Gear Member

Locație:
    Suceava
    Masina:
    Audi A4, 1.6 ADP, 1996
    O intrebare daca se poate: pentru o masina inmatriculata inainte de 2007 se plateste inca o data taxa de poluare? Multumesc anticipat !

3. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Cum adica inca odata ca nu am inteles. Taxa se plateste o singura data. Poate vrei sa spui ca pentru autovehiculele inmatriculate inainte de 2007 sa se plateasca taxa ?

Nu, momentan s-a abrogat aceasta mentiune in lege. S-a mai scris pe forum despre acest aspect.

Citeste acest topic de la inceput unde am mutat mesajul tau initial si unde trebuia sa scrii de la inceput.

O noapte buna

Ultima editare: 18 Mar 2012
  4. Hilfiger

Hilfiger Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Nissan QQ J12
    Eu am fost recent sa cer restituirea taxei de la finante. In prima faza mi-a spus ca taxele sunt lafel, si dupa ceva argumente functionarul ma invitat sa facem impreuna calculul pe calculator.
    Bineinteles uitase sa puna filtrul de particule. L-am intrebat de ce nu e 25% restituit asa cum anuntate guvernul. El ma intrebat politicos ca unde cred ca sunt... Uitasem ca sunt in Romania.
    Pana la urma din 1600 euro am recuperat 1000 lei, bataie de joc.
    I-as da in judecata sa o recuperez complet da nu vrea nevastamea....

5. Marius.Babei

Marius.Babei 5th Gear Member

Locație:
    botosani
    Masina:
    Audi A4(b5) 1.6 101 cp
    salut!

Parerea mea este ca se merita sa dai in judecata, insa nu stiu cat dureaza procesul si daca a castigat cineva dupa ce s-a introdus noua taxa.
    P.S.: Chiar trebuie sa stie nevasta ca ai dat in judecata? Pana la urma nu pierzi decat 4-5 milioane cheltuieli de judecata. Numai bine!

6. wug

wug Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S4 C4 2.2T Quattro
    Fara suparare Hilfiger dar in cazul tau nevasta tine cu "ursu" ... :asskicking:

7. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Hilfinger, stii de ce nu vrea sotia sa faci proces? Probabil din cauze finaciare.
    Dar daca ti-as spune ca poti sa incepi acest proces iar costurile vor fi sub 100 ron? Diferenta e ca daca vei castiga, avocatului i se va cuveni 20% din cei 1600 euro. Si, sotia ta va afla.

8. Marius.Babei

Marius.Babei 5th Gear Member

Locație:
    botosani
    Masina:
    Audi A4(b5) 1.6 101 cp
    salut!

Eu unul nu vad care-i problema.Daca o sa castige si va afla sotia ii va demonstra ca a facut bine, iar daca va pierde nu ii va spune!

9. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Sotia va afla inainte de sentinta. Citatiile vin acasa. Si nu cred ca o sa fie tot timpul pe faza, ca sa le ascunda de sotie.

10. Hilfiger

Hilfiger Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Nissan QQ J12
    Ma distreaza comentariile voastre, dar am decis sa nu avem de-a face cu avocati etc...
    Eu vroiam sa arat incompetenta organelor fiscale, si tocmai ca sunt asa de incompetenti pierd atat de des in instante.
    Daca statul ne fura pe o parte noi il furam pe alta. Alte optiuni nu sunt la ora actuala in tara asta.

11. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Pe mine ma distreaza faptul ca vrei sa iti recuperezi banii (fapt recunoscut de tine intr-un post anterior) insa crezi ca cei care ti i-au luat (DGFP) te vor bate pe umar sa tii inapoieze. Nimeni, nu iti va da banii fara sa ii ceri respectiv fara sa te bati pentru ei. Transmite-i asta sotiei tale pentru ca e clar - hotararea ii apartine. Si mai transmite-i ca si la urmatoarea masina vei plati din nou taxa... sau, nu vei mai cumpara alta in urmatorii 10 ani.
    Asta e motivul principal pentru care se fura LEGAL in tara noastra - pentru ca stam deoparte cuminti si comentam numai la colt de strada.
    Eu am 2 procese pe rol si promit solemn ca va urma si un al treilea.
    Si cine ma cunoaste, stie ca aceste procese nu sunt singurele. Nu ma sperie nici avocatii si nici tribunalul.

Ultima editare: 22 Mar 2012
  12. cristi ncr 1st Gear Member

Locație:
    barcelona
    Masina:
    audi, a4,2005
    Pentru A4 2.0 tdi din 2005 cat este taxa ?

Ultima editare de un moderator: 22 Mar 2012
  13. breitner

breitner Gold Member

Locație:
    Comarnic, München
    Masina:
    A4 B5, 1.8 Quattro, Passat B5 1.9 TDI AVF 4Motion
  14. Hilfiger

Hilfiger Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Nissan QQ J12
    @ ovidiutm

Lasa ca mai vb cand ne-om intalni pe la intruniri. Povestesc eu acolo mai in detaliu care e motivul.

15. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Ok, te asteptam! ;)

16. Panzerjager 1st Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Audi A4, 1.6, 1999
    Salutare baieti ! Am si eu o nelamurire, sper sa ma puteti ajuta.
    Conform actelor, data primei inmatriculari este 09.06.1999.
    Daca introduc in calculatorul de taxa auto vechimea ca fiind intre "> 12 ani ... <= 13 ani: 1999, 2000" obtin o taxa auto de aprox 1700 euro.
    Daca introduc din nou vechimea ca fiind "> 13 ani ... <= 14 ani: 1998, 1999" obtin o taxa de aprox 1200 euro.
    Intrebarea mea este: Daca merg sa imatriculez masina sa zicem in data de 15.06.2012 va intra la categoria de >13 ani vechime si implicit la o taxa de 1200 euro ? Dupa logica asa mi-i s-ar parea corect...sau mai sunt alte smecherii de care nu-mi dau eu seama ? Multumesc anticipat ! ;)

17. wug

wug Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S4 C4 2.2T Quattro
    @Panzerjager

Daca merg sa imatriculez masina sa zicem in data de 15.06.2012 va intra la categoria de >13 ani vechime si implicit la o taxa de 1200 euro ? => Da

18. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Da, ca sa te incadrezi peste 13 ani ca vechime du-te si inmatriculeaza masina dupa data de 09.06.2012. Nu mai sunt alte ''smecherii''.

O zi buna

Ultima editare: 24 Mai 2012
  19. mishu_

mishu_ Bronze Member

Locație:
    Mioveni
    Masina:
    Audi A4 Avant B8, 2015, 2.0 TDI, CNHA, 190 CP, Quattro, S-tronic
    buna seara! am si eu o intrebare referitor la taxa de prima inmatriculare, si anume: in luna martie am adus personal o masina din germania, un audi a4 avant, din 2007, euro 4 cu DPF, din cate am inteles taxa este de ~1000 euro, mi-am luat primul rand de numere rosii, mai am dreptul la inca 2 randuri, dupa care sunt nevoit sa platesc taxa ca sa o pot inmatricula definitiv, as vrea sa stiu daca se mai poate face ceva sa recuperez banii de pe taxa? multumesc!

20. ANDU4 Guest

Avand in vedere ca taxa este mica (in comparatie cu altele bineinteles) recomandarea mea ar fi sa o platiti si apoi sa o recuperati. Daca optati pentru inmatricularea fara plata taxei ,pe perioada procesului nu puteti circula cu auto (exceptie fac cateva localitati, dar sunt si alte costuri suplimentare).

Ultima editare de un moderator: 2 Mai 2012

Distribuie pagina asta